Отговори
# 660
Честит 2-ри Рожден Ден на Ники!!! Да расте безгрижно в игри и да е здрав, да слуша мама и да радва всички у дома!
Ние си направихме един хубав рожден ден снощи, Ники много слушка, нищо че досаждаше на всички по масата да му дадат къде кашкавал, къде луканка, салатка, хлябче, всичко възможно и накрая много лесно заспа, та си продължихме с кумовете до по-късно. Вече разбират, че в този ден са важно те, не като на 1, е не е и като на 7-8, 10 г., но са вече деца, не бебета.
Аз все още настръхвам като си помисля за яслата, как ще е другата седмица, как ще работя, то мислите ми ще са......... Моята колежка вече пусна нейния Ники и го гледаме през прозореца (яслата е на 20 м. от училище и се вижда всичко), вчера не е плакал, но днес............ а тя, милата, толкова беше горда с него на вчерашния ден, а днес очите и пълни със сълзи. Иначе ги извеждат навън, поне час бяха на двора, стояха си на едно място и си чоплеха по земята, а аз очаквах да щъкат в несвяст. Едно детенце не спря да вика  "Мама", "Мама" през цялото време, не млъкна горкото. Май е лошо така да виждам всичко от работа.... все там ще ми е мисълта.
геринце, дано се оправи по-скоро Антония! Иначе от Тонзилотрен и аз не видях никакъв ефект, но от Инфлуцид имаше. Прави чайче с лайка и мед. Не знам какво друго да ти кажа.

# 661
Jos, мерси за обясненията, даде ми няколко много добри идеи Simple Smile Аз също обяснявам от доста време за градината, дечицата, леличките и как ще я водим сутрин и ще си я взимаме вечер. Четох някъде че ме трябва да се използва думата "оставям" и много се старая да не я казвам пред Ивайла Simple Smile И тя днес се е сещала за мен - но не е плакала само помрънквала малко. Беше до обяд и после я взе мъжа ми, но като го видяла се разплакала милата. Това не го разбирам. Сетила се е че не е била с нас?
Е как й да е, сигурна съм че ще свикне и ще й е много хубаво, само трябва търпение и много усмивки Simple Smile

# 662
  • София
Днес моят разбойник става на цели две годинки! Нека ми е здравичък и все така усмихнат и лъчезарен!

Велизарка, благодаря за пожеланията!   bouquet

# 663
 Hug Здравейте прекрасни мамчета!
Честит рожден ден на мъниците   bouquet!ДА са ни живи и здрави,кога инаха тези 2 години  Mr. Green!
Инна  Hug!
На всички лека нощ  Hug Heart Eyes  bouquet

# 664
Честит Рожден Ден на Никола на Мирка и на Ники на Велизарка на патерички! baloni baloni baloni
Да сте живи и здрави, мили момчета! Пожелавам ви да имате най-щастливото детство, да сте заобиколени от най-обичаните хора, пожелавам ви да опознаете всички най-хубави места на света!

Ивчи, Честит Рожден Ден на патерици и на теб!  bouquet  bouquet  bouquet
Нека всичко, за което мечтаеш и което е най-добро за теб, да се сбъдне!

Аз оригиналния Медовик никога не съм го правила, и ми се струва голяма хамалогия с тези сто блата ooooh!. Трудно ли става? Не че не ми се прави, ама не разполагам с такова време.

Миркаа, не можах да го позная твоя Никола Simple Smile! Толкова е порастнал! В първия момент си казах "Бре, кое е това детенце?!" Laughing. Даже малко ми заприлича на сина на diana_pd (която също се изгуби Sad). Ама той кога се сдоби с тоя рус перчем Wink? Ох, то детето да не си е било и преди така Blush, пък аз да го помня различно... че виж как се обърках с на Ивчи госпо'ицата Laughing.

Мъниче
, това е хубава новина за kittykat! Тя роди дъщеря си също на 15-ти август като мен Simple Smile.

aissa80
, браво за успешното начало в яслата! Дара ако изобщо тръгне тук до няколко месеца, не мога и да си мечтая за такава лесна раздяла Confused. Съчувствам на всички ви за ясленската треска, нищо че нас не ни чака в близкото бъдеще.
jos, при вас пък други неприятности с тая ясла Sad! А на дъщеря ти пък й се ходи Simple Smile.
monioni, това за плача като си видят родителите - така се получава, защото те все пак събират доста нови емоции през деня - и хубави, и не толкова, и като си видят мама или тате, и всичко се отприщва... май си е нормално.

Дани, утре сте вие наред Simple Smile. Готвите ли се?

Геринце
, и теб те виждам горе. Как сте днес? Аз със съвет нищо не можах да помогна тези дни, че до сега не сме боледували сериозно, да чукам на дърво. Точно за това не мога и да си представя колко е кофти дни наред да не ти е добре детето Sad.., а най-лошото е наистина като имаме съмнения в предписаното лечение, и се чудиш дали изобщо го лекуваш или по-лошо става Confused.

# 665
Мирка, честит рожден ден на сладура! Да е здрав и да ви радва дълги години!
велизарка, първия ден те още не могат да усетят накъде вървят нещата и затова не реагират толкова бурно, но втория и по-нататък вече осъзнават и това им тежи. За рождения ден аз пък имам чувството, че не разбират още суетнята около този ден newsm78 Скоро ще видим Laughing
jos, много разбрано детенце сте уцелили Simple Smile Пък и тя има късмет с майка като теб Simple Smile
100% предварителната психическа подготовка играе някаква роля, но според мен въпреки това повечето деца не успяват да се адаптират безболезнено. Определно, смяната на ежедневието е голям стрес за тях и от тази гледна точка съвместните ритуали, както казва jos, са от голямо значение. Но има деца, които с месеци стоят сърдити на майка си за това, че ги "изоставят" в ясла, други започват да повръщат и да се разболяват... Да не говорим, че на майките също им е тежко, докато детенцето им страда... Кому е нужно това, като има и друг очевидно по-плавен начин за привикване (този, който практикуват в чужбина)? Надявам се адаптацията на моя малчо да е кратка и незабелязана Praynig

# 666
Здравейте! ЧРД на рождениците, да са живи и здрави, да бъдат гордостта на мама и тати.
Днес Антония е по-добре, петната вече изчезнаха, игрива е. Няма температура / да чукна на дърво/,но гласа сега никакъв го няма, много е дрезгав. Давам си противоалергичните лекарства, които са ни изписани и това е. Започнах да давам Есберитокс за имунната система.
Незнам дали е от внушение, но ми се струва че като дам от калциевия глюконат става доста нервна. Може вече и аз да не съм наред  #Crazy Сега тоя дрезгав глас ме притеснява, явно трябва аз първо да се успокоя и тогава ще и мине.
Лека нощ на всички  Hug

# 667
  • София
Да ви кажа пък ,моето момиченце много лесно ще се адаптира към яслите ,само дето не я щът и не я приемат  Mr. Green .
Майтапа настрана ,ама имам чувството ,че на това дете му е писнало от мен и копнее за нещо подобно като ясла.Преди седмица беше лошо времето и я заведох на клубче ,е за близо 2 часа и за секунда не ме е потърсила или да се разстрои от нещо.На нея това й трябва :каки/лели ,деца ,играчки и на мига забравя за нас с баша й  Mr. Green .

# 668
Честит Рожден Ден на малчовците и от мен!  newsm59 Толкова бързо минава времето.

Ние купихме колело, а днес и каска. Синът ми си легна да спи с нея в леглото от мерак  Crazy

На рождения си ден ще е след ваксина срещу варицела и не трябва да го водя на места с много хора около две седмици. Така че ще празнуваме с още някое детенце вкъщи.
Бях в голямо чудене за тази ваксина, но реших да я сложа. Все пак все ми е свито с ваксините  Tired

# 669
  • София
Но има деца, които с месеци стоят сърдити на майка си за това, че ги "изоставят" в ясла...
При Сами точно това стана - диването се пусна в неделя, в понеделник правеше опити да ходи сам. Понеже беше вече здрав, го заведох да сложим най-после Приорикса, че бяхме забавили с месец тази ваксина. И във вторник го засилих на ясла. Като го взех на оябд - сърдит, та няма накъде. И отказа да ходи. Пусна се след месец.
Той си ходеше на ясла, но там не искаше да ходи сам и те не ни вярваха, че е проходил. Съответно не го искаха за цял ден, а само до обяд. Направо не искам да си спомням що нерви бяха тогава...

ПС. Честито на малката Диди. Даниелка, да ти е жива и здрава Simple Smile
На патерици честито и на другите рожденици   bouquet

# 670
Гери - и Ивчо като отидем на клубче и не се сеща за мен, обаче в момента в който той ме потърси - ме намира. А в яслата не е така. Днес му е 3ти ден  и още от вкъщи почна да казва "не Ивчо ясла". Влезе с рев, ама почти веднага се успокои (седях до вратата и слушах кога ще млъкне ). Усещат хлапетата, че там ги оставяме и ние изчезваме на някъде..  Стискам палци да ви приемат и да се адаптирате бързо, но явно няма дете, което не реве и ходи с кеф на ясла Simple Smile

# 671
Честито на малките пораснали сладурковци Simple Smile Да са живи и здрави и много прекрасни моменти им пожелавам Simple Smile
Да споделя аз днес как хич не ми хареса как я заведохме Ивайла в яслата. Тя искаше да отиде, ние от вчера говорим колко е хубаво - лели дечица и т.н. и днес тя сама отиде, гонихме се до вратата, влезна сама, обухме се и всичко беше ок. Но каза че и се пишка, а ние не знаме каде са тоалетните и извикахме лелята. Ивито като я видя, като наду гайдата, а онази почна да ми казва какво трябвало да купя за яслата. Аз казвам че детото му се пишка, тя чак на 3тия път ме разбра и през това време Ивайла вече беше доста разстроена. Нито ритуал, нито обяснение, нищо не успях, взе я лелката и ми каза да излизам.
После ме успокояват ама, детето си беше спокойно, а цитуацията стана кофти Sad
Може би мисля прекалено много, незнам... Тя спря да плаче много бързо, ама защо трябваше така да стане. На обяд пак ще я вземе мъжа ми, дано днес е по-спокойна.

# 672
Мирка, малко на патерици, но честит ти рожденик. Да е все така чаровен и умен, да има прекрасно детство и щастлив и изпълнен с любов и топлина живот!

Честито и на всички останали минали и настоящи рожденици, да са много здрави и щастливи   bouquet

За яслите ви чета и настръхвам....по-добре да не пиша, защото каквото и да напиша ще е......не знам просто нямам думи, това което правят е нечовешко, толкова елементарно, толкова отживяло, няма ли кой на тези хора един курс да им проведе, една книжка да прочетат, до кога децата ни ще страдат от тази глупашка некомпетентност, царяща в цялата ни държава, толкова ама толкова се ядосвам и по-добре да спра. Момичета съчувствам ви, аз не смея и да си помисля какво бих правила в такава ситуация, не мога да приема такова отношение към детето ми и това е на входа, а какво ли става вътре.....не ми се мисли. Добре че не ми се налага да мина през това, но не би трябвало на никои да се налага. Аз в на Мая яслата ще влизам и дори ще си стоя там колкото си искам, но айде дори и да не е чак така, не може да ти го взимат на входа и да нямаш право да влезеш, не може да не те пускат в периода на адаптацията, в първите дни, да влезеш с него, заедно да се запознаете с обстановката....много добре знаем, че в този период децата приемет всичко чрез емоцията и реакцията на най-близкия си човек....а този човек остава на прага и то само...сред непознати на непознато място....баси шокаааа, защо им го причиняват, просто е излишно....не че няма да се справят, но защо!?

# 673
Честит 2-ри Рожден Ден на Дидка! Да е здрава, усмихната,  да радва мама и тате и да расте безгрижно!
Голям кошмар с тази ясла..... Само като се сетя за другата седмица и очите ми се пълнят. Как ще го оставя, не толкова че плаче, а че се страхува, че е в непозната среда и непознати хора. Мисля за този страх у децата, че ще има рев, ще има, но някои деца плачат и с това отминава всичко, докато други изживяват нещата много емоционално и пак плачат, но и вътрешно се терзаят защо мама я няма, защото е оставено там "самичко". Ники е от вторите. Дано да съм в грешка, дано, но едва ли...

# 674
  • София
Честит втори рожден ден на Диди, а също вече на Матея и Хриси! Нека пораснат красиви, умни и добрички! Желая им безоблачно и щастливо детство!

Благодаря на всички за милите думи и пожелания! Да са ни живи и здрави всички дечица! Това е най-важното.
И на мен темата ясла ми е болна. И проблемът не е само в общоприетата процедура по адаптация на детето (тоест в липсата на такава), а в цялостното отношение на персонала към родители и деца. Порядките наподобяват на казармена дисциплина и ред. Като целта е детето да се подчини, да се пречупи, да стане "послушно" и да не създава проблеми. Ето днес отново се наслушах на потресаващи ясленски истории, които съзнанието ми отказва да приеме за истина. Разбира се има и изключения, но е въпрос на късмет да попаднеш на отдадени на професията си и обичащи децата лелки. Сърцето ми направо се свива, като си помисля, че сигурно ще се наложи да пусна Никола, пък дори и само за няколко дни. И то само заради проклетата точка, която яслата ще му даде като предимство за градината. Не е ли пълно безумие поради тази причина много деца да кандидатстват за ясла и после да не я посещават, а други реално нуждаещи се да остават некласирани. С Ивана рискувах и се отказах от мястото в яслата, но сега Никола няма да има никакъв шанс и ми е болно, че ще трябва да му причиня този стрес.

Общи условия

Активация на акаунт