Целулит - 4 тема

• 100 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • в 1001-та нощ
ха ха нали,  Joy hahaha хората вместо да си оставят парите по масажи - да ги дават за козметика в Лили  bowuu Blush

# 676
ох не напротив  Blush точно пише че трябвало масажите да са от специалист, а не такива каквито аз си ги правя, яко с масажора и т.н., сега ще го препиша:
"Целулитът се намира само на 2-5мм под повърхността на кожата, така че прецизният антиЦ масаж следва да бъде правилно доззиран и да се прави с умерен натиск, за да не се стигне до нараняване на тъкан, до спукване на капиляри и образуване на синини..."

# 677
Alena,вчера бях на лекар.Главно от неудобни обувки ми каза,че се е получило така,а и съм била предразположена защото съм имала халтави стави.Аз съм 63кг-нямам наднормено тегло,175см съм висока.Каза ми да си купя стелки или да инвестирам в хубави обувки.Това с обувките винаги ми е било проблем,защото нося 41 и трудно намирам номер за мен.Та от тази болка в стъпалото(която е близо от 2 години вече)започнах да намалям движението,което смятам,че доведе до целулита.На фитнес в момента нямам възможност да ходя,нито на масажи....и то остана едно голямо нищо.

# 678
Хайде да се похваля малко на фона на разочарованите  Rolling Eyes

На мене вела шейпа ми се отразява много добре  Peace Не знам въпрос на метаболизъм ли е какво е, но като се хвана сериозно и резултатите не закъсняват. И преди 2 години пак така стана, т.е. не е салона, в който ходя сега нещо невероятен, късмет може би... Това, което забелязвам е, че не ми е достатъчно  Laughing Имам предвид силата/вакуума, с който работят, все ми се струва, че може и още да изтърпя (това ще да е от вендузите "тренировките"  Laughing)

Снимах се преди процедурите, за да следя резултат. Имам още няколко процедури да направя и ще тегля чертата да видя обективно на снимки как е положението, но по-важно е, че се чувствам и усещам много добре  Peace

Допълнително това което правя в момента обаче изключва почти всякакво движение Sad По принцип се занимавам с много и различни активности, но сега съм в такъв период... И гледам да компенсирам поне с храненето, което да съответства на нищоправенето ми (максимум 1450 калории, но гледам и да не падам под 1200 и колкото мога гледам да ги изпълвам с по-полезни храни тези калории ама...  Laughing) Течности пия винаги и по много; с нищо не се мажа (антицелулитно). След около 2 седмици ще видя и с килограмите каква е равносметката... И май това е моя доклад  Laughing

# 679
  • София
Може ли да помоля на лични за информация за салоните (+цени), от които сте доволни? В сайтовете за оферти вървят всякакви салони и процедури, но искам информация от 1-во лице за нещо наистина работещо.    Hug

# 680
  • в 1001-та нощ
доволна съм от Дити, SPA SPirit, Beauty Betty (Peggy Sage), в Дити е най-изгодно -13-14 лв   на процедура  Peace

предлагам инфото да е споделено с всички, за да е полазно на всички, мисля, че негативните отзиви - също са полезни  Peace

djiziv  Hug поздравления  Peace и при мен винаги е имало ефект  Peace аз съм качила 1-2 кг, които ми дават много по-здрав вид и не са ми излишни, но много ме дразнят и в такъв момент влизам в стрес и се завъртам в порочната спирала, а онези само 1-2 кг - най-трудно се свалят - взела съм всякакви мерки - но резултат би имало поне след седмици  Blush

според мен - резултатут при теб нее до късмет, а до правилна комплексна стратегия  Peace (т.е. не наливаш в съд без дъно  Blush)

Еми  newsm78 аз имах същия проблем зимата 2005-2006г - от едни ботуши, които не бяха високи (ток 3-4 см), но самата дъга на стъпалото не беше подходяща, мислех, че са ми неудобни, защото са нови, обаче се започна с единия крак, после с другия - страшни проблеми

при първото посещение на лекар (моето джи пи го нямаше - та при заместващата) - ми каза, че имам "гангрена" - паднах от коня и си тръгнах, ест. при друг лекар, направих си и снимка и се оказа, че на единия пръст - точно ямката на ставата е по-плитка, със снимката при много добър ортопед, който така ме успокои, че излязох от кабинета почти здрава, изписа ми медикамент пер ос, мазило и дни особени стелки - докато спадне отока, след това за ежедневието - ортопедични стелки, които носих повече от година

сега нямам никакъв проблем, но не правя компромис с обувките  Peace

това е важно и за гръбначния стълб, за стойката  Peace ако искаш се консултирай и с добър ортопед, но щом си взела стелки - вярвам, че положението ще се оправи

поне велоергометър - не можеш ли да караш - интервално кардио по 30-40 мин на ден  Peace гарантирано има ефект, ако не се преяжда  Peace и повечко течности - за да чистиш  Peace

# 681
Alenka.благодаря ти от сърце за отговора мила! Hug Точно при ортопед бях вчера.Изписа ми и едни хапчета да пия за 10 дни.Понеделник пак имам час при него.Радвам се,че твоя проблем се е решил.Мен ме плашат,че цял живот ще трябва да нося стелки,но не се знае все пак:) ето,че при теб не е така:) Имам си велоаргометър в къщи,имам си и програма с упражнения направена от инструкторката ми от фитнеса и ще започна да тренирам в домашни условия.С водата ми е още трудно да пия повече от 1.5л,но ще се понасилвам:)Дано да има резултати,защото много се депресирах:( Пак ти благодаря за отговора Аленка! Hug Дано се оправят нещата и при мен,че в малките градове е трудно човек да си намери подходящите лекари и прочие.  Hug

# 682
  • в 1001-та нощ
ооо, не се притеснявай - важното е да не създаваш предпоставки да се появи проблем отново  bowuu

довечера ще си снимам стъпалата - смя да твърдя, че са "супер"  Peace и твоите ще бъдат  Peace

аз ходих при Димитров във ВМА, каза ми, че е от "ЕГН"-то - след 30-те - започват да се изявяат слабите места, ако им се даде възможност, при един едно, при друг друго, каза ми, че е хубаво всички - независимо в какво състояние са им стъпалата - да ползват стелки  Peace показа ми, че и той има  Peace

аз си бях взела стелки за всички обувки, макар, че могат да се преместват, дори имах летни - те са само под свода, но вече не нося, освен в обувките, които са произведени с ортопедична основа  Peace

няма да е за цял живот - но според мен би било добре поне 6 м да носиш - за да се възстановят тъканите и да се стабилизира положението  Peace

Дори за офф-топика, Дами  Peace

# 683
Alenka,целувам те!Направо ми върна надеждата!:)Ортопеда ми също се казва Димитров(Валентин) в Шумен.Незнам дали е същият.Обърна ми внимание човека за разлика от много други.Каза за лятото да си взема частични стелки,каквито си имала и ти.Каза също,че е препоръчително и да се спортува за да се заздравяват мускулите.Много бях отчаяна,мислех,че ще си остана като куца заради болката при ходене.Днес ще си взема стелки и ще видим.Изписа ми и хапчета за 10 дни.Прати снимки ако можеш на стъпалата си и ако може сподели от кои стелки си доволна като марка(може и на лични,че темата тук е друга попринцип). Hug

# 684
Днес в Лили имаше промоционален пакет - червения анти целулитен с подарък този
за ~~10.50лв. Не устоях  Simple Smile А в списанието на Лили има много интересна (поне за мен) статия за целулита. Това което най-много ме изненада бе, че дълбоките и жестоки масажи не били полезни. И било неправилно да се увива с фолио върху намазаното...

По-добре си вземи този на AMIX No Fat & Cellulite Gel, аз съм много доволна от него. Кожата ми е по-еластична и хидратирана след като се намажа.

# 685
  • София
a.l.e.n.a , много ценна информация за всички нуждаещи се. Благодаря! Simple Smile   bouquet

# 686
  • в 1001-та нощ
 Hug   bouquet

Еми, на мен някой от лекарите също ми каза, че"повредата" остава за цял живот  Joy hahaha няма такова нещо  Peace организмът има удивителната способност да се възстановява, ако му дадем шанс  Blush вероятно е урок - да се грижим повече  Blush

в онзи период спортувах 3 пъти седмично и прекъснах за около 2 седмици - докато спаднат отоците, после се върнах в залата, макар и с болки, около месец си ме наболяваше, но отмина  Peace

спорт-хранене-масажи-течности - тази формула, този "вълшебен"  квадрат - работи при мен; в моя случай има анатомично изразени бричове, не толкова трапчинки и неравности по кожата; по-плоско дупе и издадености в широката част на бедрата - към дупето и се занимавам с този проблем от 15 годишна, като съм минала през какви ли не етапи и експерименти, докато си наместя "програмата"  Blush и как да са се справям  Blush

изключително грешна стратегия ми е било - дълги години - да тренирам усилено мускулите от вътрешната и външната страна на бедрата и колкото повече "ги развивам", толкова повече изпъква това, което искам да скрия; много време ми отне да осмисля - къде всъщност да се фокусирам; но пък се стегнах доста за всичките тези години и вече отработвам детайла  Blush

# 687
  • София
Alena, чета последният ти пост и така описано... имам предвид "плоското дупе"е много близко до моя анатомичен вид в тази деликатна област на женското тяло.  Моля те да споделиш с какви средства се бориш... Embarassed

изключително грешна стратегия ми е било - дълги години - да тренирам усилено мускулите от вътрешната и външната страна на бедрата и колкото повече "ги развивам", толкова повече изпъква това, което искам да скрия; много време ми отне да осмисля - къде всъщност да се фокусирам; но пък се стегнах доста за всичките тези години и вече отработвам детайла

П.С. Не ме познавате като деен участник в тази тема, следя с интерес постиженията и резултатите ви, но ви чета редовно и ви се радвам ....

Поздрави на всички БОРЦИ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТА

# 688
При мен се получава същия ефект от тренировки. Започнах каланетика, но се чудя с какво мога да разнообразя без да трупам мускулна маса newsm78.
Аз тъпча на едно място в резултат на явни хормонални проблеми, но и да отида на лекар нали се сещате как ще ме погледнат , като кажа, че съм качила 2 кг и ми се е появил целулит ooooh!
Не искам да се предавам.
Вярно, че човек като наближи 40 и се започват промени и в метаболизъм и в телосложение, но ако сега се откажа, на 50 вече ще съм станала като буре.
Най-трудно се справям със задръжката на течности и отоците.

# 689
Тези които имат паднал свод е хубаво да ходят боси колкото си може по често. Бях попаднала на изследване в което хора с паднал свод почват да ходят боси и проблема се оправя напълно! Обяснението беше че човека не е създаден да ходи с обувки!

Общи условия

Активация на акаунт