Отговори
# 540
Възглавницата е по-скоро за тези, които място не могат да си намерят, и пак няма гаранция каква ще намерят и дали ще им помага. Аз за сега съм доволна. В следващите месеци може да се окаже недостатъчна.

# 541
  • София
GrayButterfly - a какво се случва с теб, че място не можеш да си намериш?

# 542
  • California
Здравейте!
Аз съм от пишещите нередовно, но просто няма с какво да се включа. Чакам си резултатите от кръвта, а темите, които обсъждате са малко далече от мен Simple Smile Лекари, изследвания, клиники... Не съм в България и тука почти всичко е различно. Но пък ви чета и съм наясно с дертовете на всяка от вас Simple Smile

Искам да питам мамите, които са решили да си направят всички възможни изследвания, дори и като докторът им казва, че няма нужда - например фетална ехокардиография. Та въпросът ми е - защо? Ако се открие нещо нередно, тогава какво? Докторите не могат нищо да направят.

Възглавница за бременни аз ползвах ето такава - малко скъпичка, но много удобна. Помня, че нямаше място за мъжа ми на спалнята - толкова е голяма  Grinning
http://www.maternityandbabyshoppingmart.com/images/products/display/9854Ilg.jpg

# 543
За момента най-неприятни са ми киселините като легна или гаденето, и успявам да си повдигна главата и половината гръб, и ми е по-добре. Иначе корема ми не е много голям, но на моменти просто се подпирам в някаква по удобна позиция на една страна и така си седя.

# 544
haha  hahaha матката пулсира... сега съвсем се шашнах Simple Smile
И аз виждам пулсиращ корем, но си усещам, че е мой пулса Simple Smile
Хех ми тя матката нали си е част от теб  Laughing Аз пък не успещамм пулс, сигурно заради сланинките отгоре

# 545
  • България
Здравейте,момичета пишете и мен с термин 25 декември.Това ми е трета бременност ,имам си две принцеси на 10 г. и 5г.Досега само ви четях,защото имах много обилно кървене(беше ме страх да се записвам при вас),но сега нещата се нормализираха -бебето е добре,аз си почивам и си ви чета.

# 546
Dream78, корема пулсира, докато лежа по гръб, а доколкото чета повечето избягвате да лежите така  Simple Smile
Scarletina, добре дошла!

# 547
  • София
БХС си е добре, сега на 10.07. Минавам и втората ФМ и се надявам да нямам повече специално изследвания.
Възглавница не съм ползвала нито първия път нито сега.
Хубава вечер  Hug

# 548

Искам да питам мамите, които са решили да си направят всички възможни изследвания, дори и като докторът им казва, че няма нужда - например фетална ехокардиография. Та въпросът ми е - защо? Ако се открие нещо нередно, тогава какво? Докторите не могат нищо да направят.

Прави се с цел, ако има проблем, още при раждането да се вземат адекватни мерки, има случай, в които се  налага бърза животоспасяваща операция.

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 05:47 от Marigoldd

# 549
  • София
skarletini добре дошла и всичко да е наред от тук нататък   bouquet
Vasilia ами аз лично съзнавам, че тук в Бг нещо доста се прекалява с разните изследвания, но ето че пак ги правя! То ако се съди по тях, направо сме една от най-напредналите държави!  Laughing И в Европа практиките са различни, в САЩ - също, но още чакаме да поразкажете нещо  Wink

За възглавницата явно ще си търся друг пълнеж, всичко се продава, но едва ли ще дам 90 лв  Thinking

# 550
Според мен е излишно да се прави ФЕ просто ей така за спорта. Бих направила само и единствено ако се види някакъв проблем при феталната морфология. Като цяло въобще не разбирам манията да си направим всички възможни изследвания, ноооо разни хора, разни идеали. Както вече веднъж казах, имам чувството, че в България на младите майки е втълпено, че ако искат да са "добри" майки трябва да си направят всички възможни излседвания. Но всеки си има глава на раменете и може да си прецени кога и какво да прави, затова принципно се въздържам от коментар по такива теми.

Възглавница за спане= незаменима. Бях писала най-подробно по този въпрос още в първата тема, няма да се повтарям  Wink .

Преди време бях споменала, че искам да пусна една анкетка, но все не ми остава време. Днес мисля, че ще успея. Подтиква ме това, че вече колко месеци минаха, вече сме в 4-ти/5-ти месец на бременността, обсъдиха се какви ли не неща: стрии, колички, креватчета и какво ли още не, но за кърмене никой и дума на отваря. Доста съм учудена по този въпрос, тук никой ли за Бога не смята да кърми  newsm78 newsm78 newsm78 ? Още повече съм озадачена от факта, че постоянно се споменава, че "само да свърши бременността и ...ще пием това и това, ще пушим, ще пазим диети" за кърмене дори и не се споменава  Thinking . Та без да искам да всявам каквито и да е било кавги или да предизвиквам дискусии, но ми се искаше да повдигна въпроса, защото ми се струва малко по важен от стриите, киселините и другите теми, които нон-стоп се въртят из темата. С приятелско напомняне, че декември изглежда далеч, но всъщност ще дойде много бързо и е хубаво тези, които имат желание да кърмят да започнат да се информират лека по лека какво и как  Hug .

Ами това ме мъчеше мен напоследък, надявам се да преминем към по-сериозни разговори, които ще са полезни за всички, а стриите и киселините пак ще си ги обсъждаме  Mr. Green .

И накрая да се оплача, че вчера тук беше 43 градуса на сянка  Mr. Green , а днес ще е още по топло  Crazy .

Брайда, на 5-ти съм на ФМ, дано да са розови гащите, но много не смея да се надявам.

# 551
  • California
Кърменето е наистина доста сериозна тема, ако се стигне до интерес и аз имам какво да понапиша - кърмих 15 месеца. Началото беше много трудно, въпреки че на теория бях станала  професор Simple Smile
Но не мисля, че момичетата с първа бременност ще има какво да коментират по темата - в смисъл, че сега кърменето е малко или много абстрактно и въпросите идват доста по-късно от практиката. Аз поне така бях, никога не съм мислела, че това е нещо трудно. Искаш да кърмиш и въпросът е решен.... реалността обаче се оказа друга.
Всъщност смея да твърдя, че ако нямаше интернет, ако нямаше подкрепа от консултанти по кърменето, ако педиатърът не беше адекватен, ако слушах остарели схващания от миналия век, да кърмя под час, да давам вода, да дохранвам с формула... нямаше да успея!
И друго си мислех преди - че с раждането най-трудното приключва и после е само песен. А всъщност трудното тогава едва започва...  Sunglasses

Клерет, дайте малко от вашата жега, че тука измръзнахме направо! Повече от 24 градуса не става изобщо.
Ще чакаме анкетата, дано е скоро.

# 552
Всъщност смея да твърдя, че ако нямаше интернет, ако нямаше подкрепа от консултанти по кърменето, ако педиатърът не беше адекватен, ако слушах остарели схващания от миналия век, да кърмя под час, да давам вода, да дохранвам с формула... нямаше да успея!

Ами именно! И аз това казвам, важно е човек да е информиран, а време за информиране много не остана. Аз това с информирането го бях свършила далеч, далеч преди да забременея и си мислех, че всичко знам и мога и накрая минах през всички кръгове на ада, имахме всякакви проблеми, но благодарение на силното ми желание да кърмя и на това, че бях информирана успях, даже още кърмя  Crazy .

А пък анкетата я пуснах преди повече от час, не знам защо не я виждаш  Thinking . Погледни най-отгоре на страницата, би трябвало да се вижда, даже гледам има и гласували, тъй че съм спокойна, че явно не си я виждам само аз  Grinning .

# 553
  • California
Клерет, мерси за анкетата, не бях я видяла одеве.
Стискам палци да се окажете с розови гащи! На мен ми казаха 80% мома, но аз съм скептична, все още мисля, че е рано. Все пак се надяваме, нали уж момиченцата били по-кротки, че нашето диване ни прави да си говориме сами  Laughing да ни е жив и здрав  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 00:58 от Vasilia

# 554
С това, че съм отговорила, не значи, че съм съгласна с това, да се правят всички възможни изследвания.Факт е, че с първото си дете на съм го правила и силно се надявам да не ми се налага да го правя и сега.Между другото, смятам, че има хора в отчетната, които биха дали много повече инфо по темата, и то от собствен опит.

А за кърменето освен да кажа, че само с четене не става, ако ще и цялата литература да сте изчели.Трябва много спокойствие, упоритост и себеотдаване, това е за мен.
На мен май спокойствието ми беше малко предния път.
Сега въпреки, че ми е втора бременност от сега се въоръжавам с  търпение, и се надявам да нямам много проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт