Отговори
# 525
Благодаря ви много !!!!!!![/b     bouquet  bouquet  bouquet

# 526
  • София
lily_b - аз не чувам пулса на бебето, а неговите движения и дори докато ги слушах то наистина се помръдна, усетих го!
Мерси за поздравите от бебето ти Simple Smile  baby_neutral

# 527
Brayda, разбрала съм те погрешно. Скоро, след около месец ще започне голямото ритане. Помня как предния път дъщеря ми много обичаше да рита сутрин рано. А аз, за да не съм само аз наритана, гушвах съпруга ми и тя го риташе и него по дупето  Joy Joy Joy

# 528
  • София
Аз съм му казвала на моя че така ще правя, но той не вярва, че ще го усети и чак се изкефи, че според мен ще може да го усеща по този начин  Heart Eyes  hahaha

Моя приятел взе много да се разнежва около бебето в мен като взе да ми расте корема... направо не мога да повярвам такава промяна в него! Определено расте с мен на корем, но какво да се прави.... после ще му мислим всички май!

# 529
Тъкмо ще си правите компания при връщането на добрата форма  Peace

Личи си, че си нямам друга работа  Laughing обърнах го на чат...

# 530
Здравейте момичета.
Не съм писала отдавна, но просто имам много работа в офиса и все не остава време.
На първата страница съм записана с термин 29.12, но термина ми е 27.12. И да не го смените не е проблем. Пола все още не го знам, но като разбера ще пиша.
Днес ще ходя лекарката да погледне резултатите от БХС. Понеже гледам, че пишете за микробиология и цитономазка искам да ви питам кога се правят?Аз досега не съм си правила - и преди да забременея и сега. Има ли значение в коя седмица?
Хубав и усмихнат ден на всички и повече ще ви чета, а по малко ще пиша за сега.

# 531
  • София
STANITANI - като отидеш, питай лекарката няма ли да ти пусне! цитонамазката се взема така - с една голяма като клечка за уши, леко завъртяна в края се взима секрет и проба от шийката на матката, не е някаква болезнена процедура, макар че за мен е неприятна, но за секунди свършва и е много важна! От цитонамазката може да се разбере дали имаш рак на шийката на матката дори (естествено дано не се случва на никой)!
А миктобиологията с една голяяяма клечка за уши памучна се взима просто секрет от влагалището ти и се дава за изследване! Тя е важна да се открият някакви бактерии, гъбични инфекции!

И двете изследвания е хубава да се направят в твоя случай сега, а после ако всичко е наред в края на бременността пак една микробиология! Хубаво е да споделиш на лекарката ти, че не си си правила тези изследвания и да ти ги пуне!  Hug  Hug

Късмет!

# 532
Момичета,ранния БХС до края на 13 г.с. ли се прави?А ако се пропусне и се отиде директно на късния?Благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 533
  • София
qq - Аз знам и съм чела, че ранния е доста по-точен, но ако го пропуснеш не е толкова проблем да си направиш слеващия, не е болка за умиране! Аз моя си го правих точно в 12 седмица и 6 дни беше бебето и нямаше проблеми. Иначе го водят до 13 седмица и 6 дни, но ако бебето ти върви по-напред по седмици рискуваш да е прекалено голямо за ранния БХС!
Ако искаш се консултирай и с лекаря ти Simple Smile

# 534
Аз също забелязах, че усещам пулс на корема като легна по гръб и питах една лекарка какво е, тя каза, че артерия на матката минава точно от там, така че не е пулса на бебето (аз си мислех по-скоро, че е моя пулс, отколкото на бебето де...), а си е матката това Simple Smile

# 535
  • София
haha  hahaha матката пулсира... сега съвсем се шашнах Simple Smile
И аз виждам пулсиращ корем, но си усещам, че е мой пулса Simple Smile

# 536
lily_b, krokodilkata благодаря ви за отговорите. Ейй така му се радвах на това туптене:) пък то било от мен

# 537
  • София
Клерет - ти кога си на преглед? Кога да чакаме новини за едни розови гащи?  Blush

# 538
Пулсиращият корем си е наш, на майка ми коремът винаги пулсира много силно.  Laughing

Възглавницата за бременни не е като обикновена възглавница. Моята е пълна с топченца и не е "пълна" догоре.
Това е с цел да оформям височина и форма според нуждата си. Мога да си я оформям около гърба и кръста когато съм на дивана седнала или полулегнала. Мога да си повдигам главата при киселини. Мога да си я сложа под корема, ако почне да "прелива". Мога да си я държа между краката, а и бебето може да се сложи в средата преди да почне да се обръща само.

Хубавите възглавници са скъпи, но си заслужават. С вата не мисля, че ще се получи нужния ефект.

Аз съжалявам за всички отпаднали т.к. всякаква информация за симптоми и проблеми намирам за важна.

РикаРурика, как така никога не си си правила цитонамазка? В повечето случаи е част от годишния преглед при гинеколога.

# 539
  • София
GrayButterfly - със сигурност специалната възглавниза за бременни не е като обикновената, но и 90лв  Shocked
Мисля, че STANITANI не си е правила микробиология до сега! Доста често по прегледи и на мен са ми казвали, че няма нужда да си правя, защото всичко ми е било наред! Но аз съм настоявала да си правя особено есента след като цялото лято е минало, но аз по принцип съм параноик на тема гъбички!

Общи условия

Активация на акаунт