Отговори
# 510
  • София
Patio миличка, ще взема да направя аз един бърз бизнес с възглавници!  Simple Smile Това за пълнежа е ок, обаче 1 кг е 19,50 лв, а на самата възглавница пише, че е 4 кг. Т.е пак същото излиза, че и по-скъпо... Мисля че няма проблем да се направи със силиконова вата, ако не намеря, ще взема две обикновени възглавници с такава от 5 лв и ще ги префасонирам в една дълга!
А за тортичката безкрайно много ти благодаря, но я подарявам да другите мами  newsm38 От 15 год. работя в тази област... и сега в момента не ми се яде изобщо сладичко, много съм доволна от това! Щото и без това съм си   261uu  Laughing

Manhamanha ами в по-напредналите седмици вече не се препоръчва спането по гръб. А като стане по-голямо коремчето и се спи настрани, поставена м/у краката и пъхната под коремчето е доста удобно!  Simple Smile

# 511
Aз се улавям нощем понякога да спа по корем  ooooh!Притеснявам се да не навредя на бебето.От кога е желателно да не се ляга по корем,момичета?
А за покупките и ние все разглеждаме дрешки,колички,кошарки..Смятам живот и здраве септември да започнем леко полеко да купуваме това онова.Все още не съм напълно сигурна за пола/все пак в 12 гс може да има грешка/,пък и ММ иска мадама,та ще изчакаме да потвърдят и да почва шопинга.

Много яко съм настинала и ме боли гърлото втори ден-страхувам се да не направя някоя ангина.Нагъвам яко мед и лимон и се надявам да ми мине,че лекарства не искам да пия.По принцип се лекувам с нещо ледено в такива ситуации,но сега заради бебо не смея.

# 512
sofyia, благодаря за отговора, горе-долу ми стана ясно. Аз така или иначе по гръб и по корем не спя, но за на една страна ще е удобно, да. Иначе вечер като седна на дивана, вдигна си краката и се отпусна леко да полегна ми увисва кръста и ме наболява, оттам дойде идеята за възглавница, може би ще пробвам по-натам Simple Smile

# 513
  • София
Днес ще ходя за резултат от БХС, стискайте палци  Peace
При мен всичко засега е наред, чакам моренцето с нетърпение Simple Smile

# 514
Здравейте момичета! Hug
sofiya благодаря, че се сети за мен  Hug- тук съм, напоследък ме побъркаха от работа в офиса, с тези летни отпуски е голям ужас при нас:)
Ники, благодаря за хубавото видео - много е вълнуващо.
Добре дошли на новите мами - много се радвам, че има нови попълнения в отбора и им желая от сърце всичко най!
Момичета ако сте намерили хубава музика за бременни може да ми пратите - ако не в темата, то на лични - ще съм ви много благодарна:)
Искам да ви питам - като легнете по гръб, забелязвате ли да ви тупка коремчето? Това е сърчицето на бебето, нали?

Пожелавам на всички ви прекрасен ден и другия месец можем да помислим за софийска среща номер 2:)

# 515
  • София
 Много си гледам корема за тупкане или помръдване, но определено при мен не помръдва... много рядко усещам бебето.. примерно 1 път на 2 дена влиза в серия с бутането и просто няма как да го сбъркам че не е то!

А аз знам, че почне ли да расте корема трябва да почваме да отвикваме от спането по гръб. На мен не ми е удобно по гръб... често се събуждам през ноща, за това че ме е заболял гърба от спане по гръб... обръщам се и всичко е наред! Гледам да спя от лявата страна, така знам че е най-добре Simple Smile

# 516
Brayda аз изобщо не го усещам още. Просто забелязах, че като легна по гръб и си успокоя дишането и се вижда как  корема ми тупка:) Иначе ако съм права или легната на една страна нищо не се вижда:) И аз избягвам по гръб, но се схващам на една страна - някакси по гръб ми е най-удобно. Но ще свикнем, няма начин:)

sofya като почнеш бизнеса с възглавниците - не забравяй да ми се обадиш:)

# 517
  • София
Да не си виждаш пулса?  Thinking

# 518
Де да знам Thinking Накарах моя приятел да легне по гръб и му гледах корема - неговия не туптеше:)

# 519
  • София
Аз пък май го чувам с лекарските слушалки от комплекта ми за апарата за кръвно  Thinking Определено се чува нещо, а при приятеля ми не се чува и той дори е сигурен че е бебето  Party

# 520
  • на земята
Здравейте и от мен!  sofyia,това исках да кажа ,че ФМ при добър специялист е много по достоверна...))))  Възлгавници не съм сикупила,но ако вършат работа може да си купя,не съм мислила..)))   ФЕКГ,ще правя ако д-р МАРКОВ каже,че има нужда.след втората ФМ в 19 г.с...))))     ivka76 стискам ти палци всичко ще е наред..)))  Пожелавам на всички прохладне ден,тук май се очертава горе долу такъв!!!

# 521
искам да ви питам нещо ,защото тука сте специалисти по изследванията  Laughing
тази цитонамазка защо се прави  през бременността  /на мен до сега никога не ми е правена/ ,а защо пък точно сега АГ-то иска да се направи  newsm78
също и микробиологията- държи сега да изследваме,а аз си мисля че преди раждането е достатъчно да се направи   newsm78

всеки път ги отлагам въпросните неща , та ако някой може кратко и просто да ми обясни ще съм му много благодарна   bouquet

# 522
  • София
RikaRurika - ами аз не си направих цитонамазка, защото предишния път си правих септември месец и според моята лекарка не е нужно повече от 1 път в година. Но по принцип се води едно от задължителните изследвания при бременност - проверява се да няма някакви бакерии или неща, които са важни! Реално с лоша цитонамазка може да има усложнения за бременността и раждането! Тъй като аз ще раждам при моята лекарка, тя каза, че за нея е достатъчно, че съм си правила през изминалата година и не й е нужно повече да ме мъчи!

Микробиология знам че се прави задължително 2 пъти - една в началото и една в края на бременността, за да има адекватно време за лечение ако не е чиста микробиологията, както на повечето от нас се оказа нечиста!
Все пак не можеш да си позволиш да раждаш с гъбки, а понякога 20 дена преди раждането не е достатъчно време за да се излекуваш напълно, а някой път и самото раждане подранява... Реално за да ти вземат микробиология дори не е нужно да ти слага онези метални скоби, така че само в твой + е да знаеш дали всичко ти е наред, че както е топло и при смяната на киселинността, много често ставаме жертва на някакви гадни същества!

Аз така си обяснявам нещата! Дано съм ти помогнала!

# 523
  • на земята
RikaRurika,аз направих само МИКОРОБИОЛОГИЯ,цитонамазка имам отпреди 4 месеца и не правих друга,неискам да ми бърникат шийката сега точно  Laughing,казах и че имам и тя каза,че важала от 6 -12 месеца..)))Микробиология направи,важно е да няма инфекций по време на бременноста..)))Взимат само секрет за 1 минута става..)))  bouquet

# 524
RikaRurika, изследванията се правят по време на бременност, за да може ако има проблем да се действа на момента. Случва се тези проблеми да доведат до по-сериозни такива. В предната ми бременност ме  пращаха на допълнителна консултация по повод раничка, която ми откриха. Оказа се, че нямампроблеми с нея.
Sofiya, и преди и сега не съм ползвала такава възглавница. Не си представям да се увия с такова чудо в тези жеги  newsm78
За ФЕКГ мисля ако моята АГ или д-р Марков спомене за нужда от допълнително изследване, да се насоча. Ако не, чудесно!
Malvi, пулсирането, което виждаш е твоето собствено. И при мен се получава така. Бебето 1. Има пулс 2 пъти по- силен от нашия, 2. Не се усеща пулса му на повърхността.
По този повод, brayda, като си спомням как зверски ме натискаха акушерки, когато се е налагало да хванат пулса с акушерски слушалки, не смятам че вие чувате пулса на бебето.  Peace
Имате поздрави от бебето ми, подритва ме, докато си пиша с вас, лежейки по гръб  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт