Отговори
# 495
  • София
DDeli - аз съм под същия стрес от известно време! При повечето от вас, които вече имате по 1 детенце, избора ще е по-лесен, защото знаете какво да търсите и какво да искате... а аз?! За мен се оказа сууууупер трудно, но за мое щастие харесах количка X-Lander XMove + столче за кола Be Safe Izi Go ... спирам да търся, но съм станала такъв специалист, че по-нататък като почнете масово да мислите всички по въпроса, мога да ви помагам!  Hug  Hug

# 496
Добро утро!
Имам чувството, че много мами вече не следят темата или пък се отписват. Защо не уточним от къде идва проблема? newsm78

Ами аз да кажа по въпроса - не се обръща достатъчно внимание на всички, които имат въпроси. Това едно. Лично за мен - наистина ми отнема много време и гледам да си свърша работата , а с това постоянно обновяване и т.н. Във фейсбук групата е някакси по лесно и бързо. Но твърдо не се отписвам, ще ви чета като имам време, и ще ви информирам за важното което се случва с мен. Но със сигурност ще съм по активна във фейсбук, защото наистина е просто по-лесно   bouquet

# 497
...
В септемврийската повечето вече са в 7-ми месец и се случва много често чак в 7-ми месец да им казват друг пол Wink
Така чееее.... избирайте всичко в неутрален цвят Simple Smile
А да не говорим че на една мама все й казвали - момченце, момченце.. и накрая на последната Фетална - близначета момиченца!...

И аз това се опитах да кажа вчера Simple Smile Явно не е рядко срещано явление а доста често.
Аз пък за пола нямам абсолютно никакво предпочитание (само на мен ли нещо не ми е наред  newsm78)
И двата пола си имат различни предимства, но все си мисля, че си зависи от индивидуалния характер (разбирайте инат  Grinning) на детето, от това как се държим с него и го възпитаваме.
За мен важното е да се роди живо и здраво и да порасне добър човек а дали ще има пишка или ми е все едно Naughty ( и ако може към 7-8 месец да не виждат второ и трето комшииче на това което вече е вътре в мен ще съм много благодарна  baby_neutral)

Покупките мисля да ги оставя за отпуската от 45 дни преди термина, тъй и тъй ще изкуквам от скука като спра да ходя на работа, ноември ще е хладничко и идеално за обикаляне по магазините. Не че повечето неща няма да са предварително избрани online но трябва и на живо да се видят преди да се купят.

# 498
  • София
Вече сме 135 във форума, браво! Никоя да не се отписва, или пък да се сърди, моля ви  Hug   bouquet То на такова голямо стадо бременни с бушуващи хормони никой не може да угоди изцяло  или изобщо Mr. Green

Да задам два въпроса:
Първо към мамите, които имат дечица - ползвали ли сте възглавниците за бременни и какви? Разликите в цените са големи: http://www.myhome-bg.com/category/188/vazglavnitsi-za-bremenni-i-karmeshti.html и това примерно http://www.pumpal.net/product.php?id=426

Втория - ще правите ли изследването фетална ехокардиография?
Всеки ден излиза нещо ново /за прибиране на пари.../, а в същото време това е толкова важно и сериозно?  newsm78
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 84&Itemid=149
http://www.mcfemina.com/bg/pages/10-%D0%A4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0% … %D0%B8%D1%8F.html
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … 30-50&lang=bg

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 10:25 от sofyia

# 499
  • София
sofyia - аз съм си направила една нормална възглавница като такава за бременни и си я слагам м/у краката и като спя на една страна е много много удобно Simple Smile Гледах и аз много възглавници за бременни - ами 80-90лв не мога да дам Simple Smile Тази твоята която си писала е около 25лв, което е разумна цена... но аз си реших проблема и без нея Simple Smile

dream78m - сигурно всички се опитваме да отговаряме на всички, но е нормално не всяка да получи своя отговор, а и разбирам, че ако не може човек да следи и пише редовно, то губи нишката понякога!

# 500
 сетих се нещо малко сешно Simple Smile Ние имаме хамак, но не въжен а от плат. Та ни дойдоха на гости на мъжът ми брат му с семейството си а племенника ми е на 4 месеца, и като го сложихме в хамака това дете забрави че ще реве за около минута заспа. И сега смятам и аз да го ползвам като люлка само, че ще слагам бебето в повивалника примерно и така на хамака. Но беше голям кеф да гледаме малкия как заспа веднага Heart Eyes

# 501
  • София
този вид люлеене е доказано, че най-много се доближава до майчиното движение докато бебето е в корема... нали като вървим те се унасят и се успкояват... точно за целта съм си харесала една глезотия и много се надявам да имам 345лв за да си я купя:

# 502
това затвърждава мнението ми , че хамакът ще се ползва ефективно Peace А  Brayda  клипчето е много сладко както и този стол люлка  Grinning

# 503
Добро утро Simple Smile
Софи, аз съм си купила от Джъмбо 2 възглавнички дълги и не много високи и си ги слагам от 2-те страни на корема и като се врътна си го подпирам на едната - много удобно, още от първата бременност си реших така проблема, иначе не изглеждат зле тия възглавници, ако имаш възможност - защо пък не Simple Smile
А за феталната ехокардиография, принципно се прави в повечето случаи ако се открие нещо "нередно" на ФМ. Лекарите ти я препоръчват сиреч. Не се и съмнявам, че може и по желание  Mr. Green, но всеки сам си преценява дали има смисъл.
Ох, и аз вече нямам търпение за моренце Simple Smile А то не остана...   grinning039  car003 family Само се надявам морския въздух да излекува гадните сополи, които мъчат мъничето ми от цял месец вече  Tired

# 504
  • Sofia
софия, не съм имала, нито ползвала специална възглавница за бременни. Ако нещо ми се налага, може би ще си пригодя някоя налична...
И ме подсещаш, че трябва да търся телефони за записване на час за ФЕКГ - 20-22 г.с. В понеделник д-р Славкова ми написа това в препоръките и предложи д-р Спасов и Евтимова във Фемина и доц Павлов(А)??? и доц Вълковски в 3-та градска. Току що записах за Вълковски за 31 юли, тел на регистратура в 3та градска е 029217160 (че на доста тел звънях докато го открия). Направих за него, защото още преди д-р Славкова една приятелка ми каза, че трябва да отида при него (а тя загуби родено  бебе със сърдечен проблем и доста се измъчиха Cry)

относно промяната на пола в късните месеци - четейки това, което Брайда беше споделила от септемвр мами, ми направи впечатление, че се случва като дойдат на преглед в София. Да не би това да е показателно за нивото на задкомпютърните устройства в провинцията?????

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 11:16 от DDeli

# 505
  • София
DDeli - най-често ако не е хубав ехографа и образа е размазан стават тези грешки, не ми се вярва ако някой е правил ФМ някъде с хубава апартатура и завидно добър специалист да има грешка Simple Smile А и понякога близнаците се един зад друг и наистина ен може да се види... но при мен както беше споменал някой във Фемина в рагинален ехограф го бутаха раздвижваха обръщаха... няма как да не се види и ако има 2, то и двете да се обръщат по един и същ начин...

# 506
  • София
aneg това за хамака е супер идея, ефективна и евтина  Peace Столчето е мноого готино, амаааа...  Sunglasses
Аз мисля да си ушия една такава дълга възглавница, естествено няма да е с био-пълнеж  Laughing
krokodilkata DDeli благодаря ви! Тъкмо порчетох в обяснението на Фемина за ФЕКГ, че след ФМ ако се види проблем се прави задължително! Ами чакам си да дойде утре и това е!  Hug
А пък за пола - в тези напреднали седмици на ФМ си мисля, че ще е несериозно да се сгреши  Simple Smile Но покупките ги оставям категорична за накрая, сега само гледаме някои по-крупни нещица... а мъж ми въздиша и се препотява  Laughing

# 507
  • София
Аз мисля да направя ФЕКГ дори и ако не ми кажат, че е нужно. Ще попитам и аз Славкова към кой ще ме насочи! Славкова ще ми прави ФМ, но искам и ФЕКГ... има доста случаи да не се види проблем при ФМ, но в действителност да има... незнам, преценила съм си че ще правя ФЕКГ!

хахах sofyia - и моя приятел малко се препотява, но пък той сякаш много се зариби и го гледам тайничко как разглежда кошарки, дрешки и колички и чете мнения в бг-мама  hahaha Не е ли сладко?  Blush  Heart Eyes
Дори той предложи тази люлка, аз много я искам, а и имам мнооого приятели дето нищо не разбират от бебета... просто ще им го спомена ииии  Sunglasses Тука колегите в работата откриха касичка вече  Joy

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 11:43 от Brayda

# 508
Аз мисля да си ушия една такава дълга възглавница, естествено няма да е с био-пълнеж  Laughing

Софи, щом можеш да шиеш няма никакъв проблем пълнежа да ти е био. Аз съм си харесала възглавница от този сайт http://www.spelta.biz/mothers_hose.php, но още не мога да прежаля 90 лв Sad Полвам възглавницата им за спане от 2 години и съм страшно доволна.
Спокойно може да си купиш само био пълнежа и да си напълниш каквото си ушиеш. А ако ти се шият 2 броя разменям възглавница за торта  Laughing Laughing Laughing че с иглата и конеца съм толкова скарана, че  ... ooooh!

p.s. това е само пълнежа http://www.spelta.biz/other_spelt_refill.php

# 509
Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но бихте ли ми пояснили как се ползва тази възглавница за бременни и за какво помага, като спиш по гръб ли да се подпираш на нея, на една страна ли...? Гледах снимки и се опитах да прочета по въпроса, но нещо не ми е ясно и затова да питам вас. Нещо с тая първа бременност съм много назад с материала явно  Laughing А иначе от доста време ми се върти в главата идеята за някаква възглавница, защото доста ме боли таза и кръста като седя и лежа, но не можех да си я представя каква да е  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт