Отговори
# 630
  • София
Защо ми излезе така поста, bold давам само на имената? Опитах да го поправя, не ще  newsm78

# 631
Софи, ами по мои наблюдения си зависи от бебето - например моят племенник е роден началото на август - до годинката почти глътка вода не пийваше. Не му харесваше и категорично я отказваше. А моят син - зимно бебе (края на януари) обожава вода от самото начало. Като бях в болницата, в моята стая имаше една мама с второ, то неепрекъснато й висеше на циците, ама нон-стоп, обаче в същото време изпиваше неимоверни количества вода. Тя ходеше да иска през 2-3 часа по шишенце Simple Smile
Мерси за пожеланието, непременно ще се топна и за теб, може и мидички да ти донеса  Laughing

# 632
  • Разград
Чета, че пишете за водата. Аз си давах, а и малката искаше, но това изобщо не и пречеше да си яде и млякото и то в нормални количества и да си качва всеки месец по колкото трябва. И аз смятам, че бебетата са малки човечета и имат нужда от вода, както и ние. Малката се роди 2560 и ни изписаха 2400 и с жълтеница. Давах си подсладена вода и след 10-ия ден кърма и за 3 месеца настигна големите бебета по килограми. Жълтеницата за 15 дни я бяхме премахнали, а до болница и до ден-днешен не сме стигали по каквито и поводи да е. Аз си я гледам с витамини и е едно изключително здраво дете, та вече си имам жив пример как да си гледам добре детето. Това, че педиатрите не са ни в помощ е вярно, но и професор по кърменето да дойде като не иска детето след 5-ия ден и да го оставя гладно с часове пак няма да го накара да засуче. Въпреки, че беше малко бебе съм я оставяла гладна и да плаче и я слагах постоянно на гърда - еми нямаше ефект и затова беше на кърма, но от шише. Това си е моят личен опит и смятам, че постъпих правилно. А вода тя не пиеше много, а по няколко глътки, а сега е като жабче.  Laughing
И ние заминаваме другата седмица на почивка и съм решила без влизане в басейн, а морето не знам ще видим. Ще си натопя поне краката, а ако не издържа ще се цопна.  Heart Eyes
За запек има един чай, но май не става за бременни, аз след секциото имах този сериозен проблем и то за дълго време.

# 633
sofyia , за моя радост сесията приключи и то доста успешно! Но сега във Варна с тази сезонна заетост е пълен хаос. Чуствам се добре и полезна като ходя на работа и ако се почуствам и малко зле веднага ще излезна в болнични. Само се изморявам, защото цял ден на стол,краката ми отичат, а и тези компютри  ooooh! Налага се вместо по осем часа да изкараме и по 12. Close
Доки ми каза никакви климатици, че сега и другите се сваряват заради мен   Mr. Green

# 634
  • сф
Мацки, някой знае ли за обезщетенията при раждане, ако си редовна студентка?

обезщетението в смисъл самото майчинство ли имаш предвид (обезщетение поради временна нетродуспособност), или помощтта от около 2800 лв за редовни студентки? кажи кое (или и двете) и заедно ще намерим инфото  Wink. а, и попитай в самия университет дали не ти се полага стипендия след като родиш, в някои унита има  такава.

# 635
Здравейте,

за проблемите със стомаха да се включа и се надявам, че ще бъда полезна. Винаги съм има изключително нередовен стомах, по цели седмици съм се измъчвала, но от както забременях съм мноооого редовна, абсолютно всяка сутрин, което никога до сега не ми се е случвало.

Отдавам го на следното - сега ми се ядат основно плодове и зеленчуци, почти нищо друго. И това, което е основната рецепта: вече се налага да закусвам, за да не ми стане лошо, докато отида до офиса. Естествено толкова набързо сутрин имам време само за овесени ядки с кисело мляко, разтворено още от вечерта. Идеята е да практично и да не отнеме повече от 5 мин. закуската.

Дано тази идея е полезна на някой, на мен ми е и много вкусно.

# 636
  • София
И аз цял живот съм имала проблем с стомаха, никак не ми е редовен, със седмици съм се мъчила и определено при мен нищо не действа! Била съм на плодове 1 седмица ама само плодове.... освен че отслабнах  Blush друго не стана.... за цялата седмица отидох точно 2 пъти до тоалетната, а аз бях изяла бая бая повече всякакви плодове!
Винаги съм била на някакви билки и добавки и хапчета, за да се изхождам редовно! А сега положението е още по-зле, добре че го има този дуфалак и е безвреден за бременността!

# 637
  • София
МоМичета не се главоблъскайте отсега с кърмене, даване на вода и т.н Колкото и да ни се иска, не можем да сме подготвени за всичко. Бебчо може, да не иска да пие вода, като моето, което му се гадеше от биберони, защото и баба му беше решила, че ще умре от жажда и го напъеаше, ама той не та не, оживя и без вода  Wink
Моите гърди след първото кърмене така се разраниха, до кръв. Никой не беше в състояние да ме накара да кърмя поне 2-3 дни, цедях и давах с шише, всички мислеха че ще се отбие бебето, но не се!
Искам да ви кажа- оставете бебето да ви води и вътрешното ви усещане за това, кое е правилно и кое не. Аз слушах всички, после премислях и взимах решение- дали ще направя нещо или не. Ако бебо не иска шише с вода- нЯма да дам, ако иска ще му дам. Ако не иска да суче- няма да суче. За мен важното е бебето и майката да се чувстват комфортно и спокойно, тогава отглрждането на детето е песен  Wink

# 638
Момичета кажете отичат ли ви краката? Особено тези, които работят на бюро? На мен и преди ми отичаха в жегите и все се притеснявах, но сега е  ooooh! Събота и неделя като съм в къщи не са ми отекли..

# 639
  • София
vesta_78 - на мен сякаш никога не са ми отичали краката или просто незнам какво е чувството! Аз работя на бюро, но май не ми отичат още, единственото което става е да ме хваща саклета на едно място да седя!

Аз знам, че за отичането е хубаво да се вдигнат на високо, за това понякога вземам клавиатурата в скута си, приближавам монитора и качвам краката на бюрото, никой нищо не може да ми каже!

А събота и неделя когато по цял ден сме навън и ходим напред назад по задачи или по приятели и разходки, страшно бързо ме заболяват глезените и крата, ама това го отдавам на клограмите!

# 640
ооо отичат крачката - то и другите хора "необременените" се оплакват, ама аз сутрин като тръгвам сандалките са ми свободнички, а следобяд кат се прибера вече ми се впиват каишките Sad

# 641
Момичета, търсят се бъдещи майки в начална бременност, които да участват с Олга Дукат в студиото на БНТ предаването "Денят отблизо" на 2,3,4 и 5 юли сутринта. Ще се говори за бременноста по месеци, за раждането и ще се показват разни упражнения. Ако има желаещи нека ми пишат на лични!   bouquet

# 642
Gergana_K   Бих дошла с удоволствие но съм на работа Confused   Жалко, че не е след 7. Щеше да е готино  и интересно:)

# 643
vesta_78 , отичането на краката ми е жесток проблем последната седмица. Толкова е гадно, цялата ми кожа започва да лъщи и като че ли ще ми се пръснат пръсците. Ужасно е!Като се прибирам от работа вече едвам стъпям. Това се получава от стоене в една поза цял ден, когато се разхождам и движа не е така. Не мога да си позволя да ида на разходка след работа. Като се върна се къпя, мажа разни кремове-ментовите охлаждат и краката малко на високо. Peace

# 644
Дими твоите крака в прасците ли отичат? Моите са от глезена - към пръстите - направо са ми катоо понички. Не ми създават дискомфорт за момента - не ме болят или нещо /като изключим, че сандалите ми стават малки Simple Smile /, но се притеснявам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт