Отговори
# 585
Здравейте момичета,

Скоро се върнах от море и успях да изчета само последните няколко страници. Темата за кърменето ме накара да потъна в спомени и да се замисля за посещението на някоя лекция, за да не повтарям стари грешки. Аз родих секцио и успях да закърмя сина си някъде към 4-тия ден, преди това беше на АМ но нямахме проблем с това, проблема беше че в родилния дом никой не ти казва как става първоначално това и се учех по метода "проба грешка" . Имах страшно много мляко, и постоянно се цедях. Излизах навън със специални тампони или контейнерчета на гърдите за да събират кърмата, която тече. Исках да стана дарител на кърма, но условията им не бяха в интерес на дарителя и затова замразявах. Бях напълнила целия фризер с идеята като ми спре кърмата да си имам, обаче тя ми спря след 9 месеца и замразената кърма се оказа, че е с друга гъстота и съдържание и на малкия му беше доста странна, наложи се да я изхвърля накрая. Този път не мисля да замразявам повече от необходимото за 2-3 дни и редовно да я подменям в случай, че не съм я използвала. При мен най-удобно и евтино се оказа ползването на стерилни чашки за изследвания от големите и на капачето надписвах датата на замразяване.
Идеята за среща е много добра, ще се радвам да се запознаем.

# 586
  • София
Ralka Balka - Дааа към края на юли може да си направим пак среща! Супер, тъкмо да си премерим коремите! Бас държа че моя ще бие всички!  Crazy

# 587
Ей към края на юли ме бройте и мен за срещата Peace

# 588
  • София
Като се върна ще организираме нещата, а ако някой преди това е организирал ще е супер! Аз на 15-ти юли се връщам, но ако решите да се видите преди това ще чакам другата среща Simple Smile

# 589
  • Sofia
Софи,  Hug чаках с нетърпение да се включиш.
Честито за момченцето!!!!!!! И за хубавите резултати, разбира се !!!!!!

обаче нещо се побърках - кога сме правили ФМ1 ??????? Нали ФМ е в 20-22г.с. ???? Или се брои ехографа при бхс1????

Явно препоръчват ФЕКГ във Фемина, но както писах преди, д-р Славкова ми даде първо имената на лекарите в 3та градска, та не мога да го отдам на желание за повече приходи при тях.

# 590
  • на земята
DDeli,първата ФМ е 11-13.6 г.с. плюс БХС,след това предстои втора ФМ 19-22г.с. Ако резултата е добър от БХС първото не се налага второ в 15+ г.с. след това ако всичко е ок на втората ФМ доктора казва за ФЕКГ,което пак се прави 19-22 г.с. Има и трета ФМ тя е на по късен етап от бременността..)))  bouquet

# 591
  • Sofia
мерси, лаленце   bouquet, и аз така си помислих, но не бях сигурна, че е фм... както и да е ...караме по план Laughing

# 592
  • София
Aaaa как съм могла да пропусна поста ти sofyia!
Честито за сините гащииииии!
При цялата тази инфо която си дала, каквото ти е казала лекарката аз бих направила това:
- ще отида с всички документи и резултати при Кременски и ще го питам какво ми препоръчва и ще му се доверя!
или
- ще си направя в 22-ра седмица една ФМ и после в 3-ти триместър още една!

Каквото и да решиш - абсолютно никой няма да ти натяква, че си направила излишни неща, че си дала много пари и т.н.т. важното е ти да си спокойна! Попитай сърцето си какво ти подсказва и го направи и няма да съжаляваш!

А за дебелата коремна стена  Shocked И мен това малко ме изуми! На мен ми казаха, че може по-трудно да се види на коремен ехограф заради дебелата ми стена, но после като сложи ехографа на корема ми даже се учуди, че имам перфектна пропускливост и после сподели, че понякога и на кльощави жени едва се вижда и че много зависи от кожата!

Аз бях при Икономова, която ми каза, че за нея всичко е наред и че по-нататък ще може да се каже повече, но това означава ли, че ако не отида сега на втората ФМ във Фемина и за третата отида, ще ме разпитват къде съм ходила и какво съм правила.... това е малко глупаво! Аз до сега не съм чела нищо лошо за Врагалева!!!

А относно ФМ аз знам така:
1. Ранен Скрийнинг (БХС) - от 11 до 13 седмица
2. /ако се наложи/ Биохимичен скрийнинг 2 - 15-19 седмица
3. ФМ1 е от 15 до 23 седмица (оптимално 20-23 седмица),
4. ФМ2 е от 28 до 32 седмица (оптимално 28-30 седмица),
5. ФЕКГ се прави от 20-24 седмица (оптимално 20-22 седмица)
иииии край!

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 14:16 от Brayda

# 593
  • София
DDeli благодаря  Simple Smile айде да ги сменяме, искаш ли?  Laughing
Ами първата ФМ си я препоръчват Фемина и Марковс, оглеждат, замерват, вземат кръв за БХС и чрез тях - резултата. Същото е това, което е от значение. По-подробно оглеждане и... разлика в парите! Сега, намека че в МД това не се прави добре, хммм...
ФМ две си е 18-22 гс, на мен ми я изтеглиха по-раничко. Ама в 22 гс да съм отидела още веднъж, това след ФЕКГ...
Определено за себе си вземам решение да спра до тук и да си отида на ФМ III при Марков. Тези пресилени проверки за Даун вече ми се струват излишни. А пък за сърцето - също вземам решение щом няма нищо съмнително, да не правя. Ако имаше дори и най-малкото загатване - ДА. Разбира се, уважавам избора на всички, които смятат да го правят  Peace

И един друг аспект на въпроса за Даун - ако в 20-21 гс ми излязат резултати от амнио примерно и ми кажат "има съмнение" дали на тези години и при това положение ще се реша да махна детето  newsm78 Едва ли... След всички описани случаи за положителен резултат от амнио се родили здрави деца, а при отрицателни - такива с Даун...

Brayda мерси  Simple Smile То за дебелата коремна стена повече че на амнио щяла да пречи... Ами и аз забелязах, че на ехографа на частния док се виждаше много по-добре...
Ами то нали за това отидох по-рано на ФМ в 18 гс, за да се отхвърлят показателине за Даун  newsm78 А пък Врагалева беше на доста категорично мнение, че амниото крие опастност в моя случай точно! Уффф  Whistling

Така е Brayda ама просто първия ранен скрининг като си го наречат ФМ, стигаме до 3 броя

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 14:22 от sofyia

# 594
  • София
Ако няма супер причина за амниото, просто не си го причинявай! А и какво ще пречи коремната стена, т.е. айде сега като сме дебели да се обричаме, че не може да ни направят куп изследвания и интервенции!
Сигурно кой знае колко ги бива въобще, щом ще пречи една коремна стена! Незнам подробности за амниото, но това че защото имаме дебела коремна стена не е по никакъв начин причина да не може да ни направят това изследване ако трябва!

В действителност в Майчин дом за БХС гледат само двата показателя - мерят носа и NT, не гледат друго, а при мен във Фемина гледаха цялото бебе, гледаха бъбреци, сърце, тонове, движения, брояхме пръсти, гледахме гръбнака поне 35 мин гледахме всичко! Това в МД наистина не го правят! Или греша?

Ама ако ти се е сторило, че искат да ти вземат парите, по-добре си направи каквото си мислиш, че е най-добре за теб и за бебето! То горкото вътре няма думата!  Hug

# 595
sofyia  честити ти сини гащички  Hug
И аз гласувах с "да" за кърменето и  винаги съм искала да кърмя бебето си,пък какво ни е отредил Господ ще видим декември.Интересни са ми много постовете на раждалите и кърмили мами  Peace

# 596
sofyia  Мисля , че  след като направят амнио думата може би не съществува. Има два варианта  бяло или черно. Можеби, или има съмнение до колкото знам    отпадат   категорично. PeaceА ти както каза  Brayda  направи това което ти подсказва сърцето за да си спокойна  Hug  Момичета искам да ви попитам нещо  днес цял ден ми изтръпват стъпалата и по точно петите на някоя от вас да се е случвало??Много странно newsm78

# 597
  • София
aneg и на мен ми изтръпват, от по-неудобна поза или като се заседя. Накакъв кръвоносен съд се притиска, не смятам че е страшно! Като се раздвижа съм ок  Simple Smile

# 598
Момичета ,къде точно се намира Фемина? Ако може някой на бързо да ми обясни, да не се пуля по картите в нета. Мерси предварително. И аз съм ЗА среща в края на Юли, а защо чак тогава, не разбрах?

# 599
  • София
За срещата - когато решите, ако съм в София ще дойда Simple Smile

Фемина - от паметника Левски караш към Спешното (към Сливница) и преди спешното влизаш в отбивката в ляво и някъде там в уличката е!  Crazy Мисля, че без да се поровиш в картата трябва да живееш там за да я откриеш лесно!

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 15:41 от Brayda

Общи условия

Активация на акаунт