Интердентални четки, полза?

• 27 051
  • 20
  •   1
Отговори
след проучване как, защо и колко успях да разбера, че на запад хората отдавна използвали интердентални четки, питам следното, ващите стоматолози препоръчват ли ви ги? има ли по известни и утвърдени марки и усетили ли сте позвата от редовната им употреба?мен една приятелка ми показа няколко вида и се оказа, че най-тънките били на Тепе, някаква шведска фирма....и после намерих това видео

# 1
Интерденталните четки са надежден начин за почистване на междузъбните пространства от бактерии. Те почистват по-добре от конеца за зъби. В България ТеПе се предлагат от фирма Булдент, ако не се лъжа. Има такива четки и на Gum в аптеките.

# 2
аз мисля, че съм ги виждала вече в аптечната мрежа, май ремедиумите и медеите, разпитвам още приятели и установих, че повечето, които познават четките са или с мн добър стоматолог, който ги е насочил или са имали проблем и след това са започнали с употребата, иначе четох, че би трябвало да се използат като нормалните четки за ежедневна употреба превантивно. newsm78

# 3
Има ли такива, които са тънки колкото конците тип лента за чистене, че и по-тънки? На някои места при мен конеца влиза трудно, а бих искала да мина на тези четки.

# 4
до колкото знам, има места на които интерденталните четки няма как да влезнат, защото просто няма толкова пространство, мен предните ми зъби са мн криви и там почиствам точно с такъв тип конец- лента или дентал тейп както го наричат, но когато има място е по добре с четчица, а за задните ми зъби влизат само тези на Тепе( розови 0.4) най добре питай стоматолога си, той може да те насочи най добре, но с времето се убеждавам, че е много по добре когато има достатъчно междузъбно пространство да се използат тези четки.  Grinning   

# 5
Моят стоматолог ми препоръча интердентални четки преди около половин година.Конкретно на Елгидиум,най-малкия р-р.Но аз си взех от ДМ,тяхната марка Донтодент,пак същия р-р но с 5лв по -евтино,6 броя са в опаковка.Имах на предните зъби някакъв образувал се джоб където се задържаше плака и кървеше.Оправи ми се с тях.
Има полза да,но определено последните зъби не могат да се почистват с тях,няма как да влезне до там тази четка. Каза ми да я сменям като четката за зъби,през 2-3 месеца,освен ако не се е захабила преди това разбира се.
Всекидневно я използвам и се ужасявам колко много плака остава дори и след старателно измиване на зъбите. newsm47

# 6
за задните зъби има интердентални с 90 градусов ъгъл......доста са удобни. а аз лично не бих сменила  препоръчаните ми продукти от моя стоматолог, защото той е най- наясно с качеството на материалите и влакната на четките.

# 7
Здравейте! Някой да знае продават ли се поотделно различните номера четки? Виждала съм само в комплект от всички номера, а за мен няма смисъл да купувам всичките.

# 8
да в аптеки ремедиум има най богатия избор от размери и серия за чувствителни и обикновени, имат и от всеки разбер цяла опаковка, иначе тук таме се срещат в други по големи вериги
http://www.placcontrol.gr/375D6F06.bg.aspx май така е най изчерпателно

# 9
  • Варна
Тези дни бях на зъболекар по спешност, по случайност точно в гореспоменатия дентален ц-р Булдент, там за пръв път чух за интердентални четки.

Реших пробно да взема по-евтини, за да видя дали изобщо ще се оправя, тъй като междузъбните пространства при мен са много тесни, и с конец едвам става почистването.

Взех на Trisa от Кауфланд, но имаше само 2 мм, които според зъболекарката (после ми каза) са големи и е трябвало да взема 0.5 мм.

Освен да си разкървя венеца, много не можах да постигна с тази четчица, обаче.

# 10
"Взех на Trisa от Кауфланд, но имаше само 2 мм, които според зъболекарката (после ми каза) са големи и е трябвало да взема 0.5 мм.

Освен да си разкървя венеца, много не можах да постигна с тази четчица, обаче."

когато се грижите за здравето, не правете компромиси, винаги евтиното излиза скъпо. ако искате нещо наистина добро, използвайте тепе, кюрапрокс, гъм или елгидиум те са като медицинската козметика в аптеката!!!!!! и е важно да знаете размерите, които са ви необходими. най- тънките са на тепе 0.4мм!!!!

# 11
"Взех на Trisa от Кауфланд, но имаше само 2 мм, които според зъболекарката (после ми каза) са големи и е трябвало да взема 0.5 мм.

Освен да си разкървя венеца, много не можах да постигна с тази четчица, обаче."

когато се грижите за здравето, не правете компромиси, винаги евтиното излиза скъпо. ако искате нещо наистина добро, използвайте тепе, кюрапрокс, гъм или елгидиум те са като медицинската козметика в аптеката!!!!!! и е важно да знаете размерите, които са ви необходими. най- тънките са на тепе 0.4мм!!!!
В случая не мисля, че проблемът е в марката, а в размерът. Обяснено ми бе че там където четката не иска да влезе е по удачно да не насилваме и травмираме венеца, а да ползваме конец.
Ползвам интредентални от 8-9 месеца. Започнах с Елгидиум (така ме посъветваха), рамер 0.5, но на задните зъби мога спокойно да ползвам и по-голям размер.
Ефекта е голям.  Личи си по количеството гадости след уж много старателно измити зъбки Mr. Green

# 12
И аз съм със същия проблем - проблемни и възпалени венци, склонност към образуване на много плака и зъбен камък ... Препоръчаха ми интердентални четки и като цяло по-голяма хигиена - миене в продължителност на 10 минути, почистване между зъбите...

Тук обаче идва и проблемът - с интерденталната четка, както казаха и преди мен, не постигам нищо, освен да си разкървя венеца ... Почти не влиза на повечето зъби дори ... само се разкървявам и се чудя - нормално ли е това?? Някога ще заздравеят ли тези венци? Ще мога ли да си чистя зъбите, без да плюя кръв, все едно са ме заклали? Попадам в омагьосан кръг - трябва да чистя междузъбните п-ва, за да не се възпали венеца, аз обаче с чистенето само си наранявам венците и не мога да изчистя добре ...

Дайте съвет? При вас така ли е? Като се премахне причината за възпалението (дори с цената на рани и кръвопролития в мивката  Mr. Green) ще заздравее ли венеца?

# 13
  • Варна
И аз съм със същия проблем - проблемни и възпалени венци, склонност към образуване на много плака и зъбен камък ... Препоръчаха ми интердентални четки и като цяло по-голяма хигиена - миене в продължителност на 10 минути, почистване между зъбите...

Тук обаче идва и проблемът - с интерденталната четка, както казаха и преди мен, не постигам нищо, освен да си разкървя венеца ... Почти не влиза на повечето зъби дори ... само се разкървявам и се чудя - нормално ли е това?? Някога ще заздравеят ли тези венци? Ще мога ли да си чистя зъбите, без да плюя кръв, все едно са ме заклали? Попадам в омагьосан кръг - трябва да чистя междузъбните п-ва, за да не се възпали венеца, аз обаче с чистенето само си наранявам венците и не мога да изчистя добре ...

Дайте съвет? При вас така ли е? Като се премахне причината за възпалението (дори с цената на рани и кръвопролития в мивката  Mr. Green) ще заздравее ли венеца?

Нека се изкажат по-компетентните, но аз имам подобен проблем и ми е по-лесно и безболезнено да почистя тесните пространства с конец за зъби и да изплакна със специална вода за уста.

# 14
бих повторила, интерденталите четки са само в случаите, когато има достатъчно разстояние между зъбите, когато контактните повърхности са силно залепени едни за други се използва конец, и по конкретно лента, която е плоска... в никакъв случай не трябва здрав венец да кърви

Общи условия

Активация на акаунт