За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 908
  • 810
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Блонди - да де, 10 g/dL или иначе казано 100 g/L

desitoo - не знам да има преди това някакви др симптоми, при Ф, когато е имал 2-3 пъти е било обвързано с хреми, но освен парене и зачервяване и сърбеж на самите очи, не мисля, че има други симптоми преди гурелите.

# 106
  • Шумен
Значи най-рано утре ще знам дали има нещо. Вали беше с червени очи тази вечер, но след играта - едно дете беше изнесло малки тенджерки, лъжички и черпаци и в пръста (нали си нямаме настилка) цяла вечер се ровиха дружно 3-4 хлапета и ветрца който вдигаше пепел ми се видя нормално да и се напрашат и зачервят очите.

# 107
Деси и да е конюктивит ще го излекувате , има едни капки Тобрекс за два дни всичко минава.По принцип е доста заразен , но моя личен опит води на две посоки-преди години се заразих от брат ми , аз го виждах 1 път на ден и как е станало не знам просто , а приятелката му с която живееха не се зарази , явно е до имунитет

# 108

Не може да дават горна граница 170 и същевременно да цититрат за резултатите 10. Тогава трябваше да кажат 17, а не 170  Crazy

# 109
  • Шумен
Тази сутрин нямаше нищо. Снощи Вали беше зачервила клепачите, но го отдадох на факта че като задуха ветрец на площадката вдига пепел и може да я е раздразнил. Торбадекс са им били изписвани при хрема, но без нужда (за момента) смятам само да наблюдавам.

# 110
Хриско 2 пъти се е будил с гурели,веднъж дори клепача беше залепнал,мия очите само с памуче със сребърна вода и всичко минава.Правя го и профилактично когато играе с някое дете с конюнктивит и досега не сме имали проблеми.

# 111
  • Mediterraneo

Не може да дават горна граница 170 и същевременно да цититрат за резултатите 10. Тогава трябваше да кажат 17, а не 170  Crazy

Точно така!

# 112
Здравейте майчета,

Чудя се какво да правя и реших да попитам тук, че никой не познавам в София.

Имаме си бебче на 7 седмици, преди седмица го доведохме тук в София при баба му, пътувахме 12 часа със самолет от Щатите и бебето проспа целият път,нямаше никакви проблеми, не е плакало, изобщо не разбра какво става. То си е едно много добро бебе, много рядко плаче, хапва си добре, расте си добре. Яде кърма и адаптирано мляко, че кърмата ми май не му стига и след като суче започва да плаче за още и аз му давам и адаптирано мляко. Пътвите два-три дни като пристигнахме си беше добре, смееше се и гукаше както обикновено. От два дни обаче само спи и яде, като се събуди започва да плаче и заспива само легнало върх мен. До сега не сме имали колики, не знам дали сега може да се появят тепърва. Понякога започва да плаче и докато го кърмя. Не мога да кажа, че сме му сменили диетата (освен водата, с която му правя адаптираното мляко), нито пък аз ям нещо по-различно (отбягвам мляко и млечни продукти, ям плодове, зеленчуци и месо. А то милото плаче и се гърчи, няма температура или нещо такова, ама се чудя дали нещо не му направихме на ушичкте с това налягане в самолета или пък нещо на коремчето (червата му къркорят като стара канализация)

Много ми се иска да се видя с педиатър и се чудя дали някой може да ми препоръча такъв във София, няма значеие здравна каса, само да мога да си запиша час от днес за утре ако продължава така. Изведнъж стана такова, запушено му е нослето май, а аз идея си нямам какво се дава тук на деца, пък и ме е страх сама да си измислям какво да му давам. Някой може ли да ми помогне?

Благодаря ви

# 113
  • на последния етаж
Прасковетка, изпратих ти координати на педиатъра ни на ЛС. Не работи по здравна каса. Дано всичко е наред!  Hug

# 114
Щом му каркорят червата значи са колики най-вероятно , то на Бг земя всички болести се активират чудни сме Whistling

# 115
  • Шумен
Сега се връщам от пазар. Купил ел. изпарител против комари, изчетох поне 5-6 марки и на една срещнах предупреждение че устройството се слага над нивото на дишане в спалнята. Това което си харесах няма подобно предупреждение (само да е близо до отворения прозорец за да отблъсква по-лесно комарите), но пък се замислих дали наистина да не търся начин да го включа високо в разклонител (контактите ни са ниско)  Thinking Ползвате ли подобни устройства и на каква височина ги включвате? До сега такова чудо не съм купувала никога, разчитахме на комарниците. Но Вали е нахапана по крачетата и по бузките, мъжа ми твърди че е вкъщи защото комарите хапели привечер и нощем а аз мислех че е в яслата (все пак комарници имаме, въпреки че не са гаранция де) но пък тя на ясла е през деня но знам ли  newsm78

# 116
  • София
ние си взехме лампа против кмари и съм мн доволна, не се завъждат вече гадинките, няма изпарения, няма вреди.... честно казано такова изпаряващо не бих сложила в стая с малки деца.

# 117
  • Шумен
Тези лампи къде точно се монтират? Не съм много запозната, но си мисля че е нещо като тези за мухите по ресторантите нали?
Взех това, защото някак ме е страх да я мажа по лицето с репелент (имам едно спрейче в годност от миналото лято). Оглеждах се за Бочко, но не видях в магазините а в аптеките в които питах не бяха и чували  Confused

# 118
  • София
включваш си я в контакта и я слагаш където си искаш в стаята, светлината привлича насекомите и вътре има нагревателни жички, които ги изгарят.
http://shop.mobile.bg:7880/img/p/304-807-large.jpg ей такъв тип е нашата.

# 119
Същата лампа току-що пристигна от Амазон, много са ефикасни  Peace

За желязото, дето питах - същите са референтните граници, около 150 е горната граница и да, на детето на изследванията пише 10, видях го черно на бяло  #Crazy И докторът така се е облещил  Shocked, дали са му да пие желязо. Не знам дали и как е възможно, ама на - това пише  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт