За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 915
  • 810
  •   1
Отговори
# 120
  • Шумен
Не съм ги виждала, но ме карате сериозно да се замисля. Това нещо само за една стая ли е?

# 121
  • София
Блонди - аз бих повторила изследването, то с 10 няма да може да стане от леглото...
desitoo - за една е да... най-евтините са по около 20 лв...разбира се може да си я разнасяш между стаите, не е закована на едно място Wink

# 122
  • Шумен
То ако е ефективна наистина за 20 лв. изобщо не е скъпо. Към 10 лв дадох за този изпарител с течността който днес взех, а той ще иска и пълнители после и доста се оскъпяват така нещата  Rolling Eyes Но в крайна сметка децата ми са по-важни  Grinning

# 123
  • Mediterraneo
За комари ползвам таблетки са машинка.

Блонди, с 10 не просто няма да може да стане от леглото... Това е много тежко състояние, което не може да се лекува само с прием на желязо. При стойности под 70 е повече от задължително да се направи кръвопреливане... Ужас, хемоглобин 10 и прием на желязо  Rolling Eyes  Crazy

# 124
  • Шумен
Защо не се повторят тези изследвания, възможно е да е лабораторна или печатна грешка. Припомних си след секциото хемоглобина ми беше паднал под 90 и не можех да се надигна от леглото (една от причините за по-трудното ми раздвижване), тогава някакви инжекции ми слагаха в болницата.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 13:42 от desitoo

# 125
Благодаря ви, Лита, много благодаря за координатите на педиатъра !

# 126
Вече втори месец синът ми наддава много малко. На 6 м. наддаде 190 гр., а сега 7м. 90 гр. Не знам дали има връзка, но и на см. също втори месец само с по 1 см. расте. Сега на 7м. 7900 гр. и 68 см. Роди се 3560 гр. и 52 см.
Кърмя го на поискване, сутрин изяжда около 50-60 гр. плодова каша /оризова/, на обед около 50-60 гр. зеленчуково пюре. Предлагам му първо да суче и после пюрето или кашата. Около 5-6 кърмения има за деня. Вода около10-15 мл. на ден изпива. Не знам дали е правилно така първо кърма и после пюре?
Педиатъра нищо не каза, само, че почти нищо не е качил.  Sad

# 127
Първо предлагай твърдата храна, най-добре с изцедена кърма вътре. И после давай кърма на корем.
Като тегло и ръст е напълно ок, не се тревожи.

# 128
  • Велико Търново
MuJIuHka от какво се притесняваш, че не качва?
Сега е топло, нормално е децата да не качват кой знае колко, пък и всяко дете си е различно. И друг път съм казвала, дъщеря ми беше около 7кг на година, сега е на почти 2 години и 8 месеца, тежи 10кг, важното е да са здрави.

# 129
Редно е не само да се отбелязва теглото, но и ръста. Има по-дребни деца, които е напълно нормално да са 10 кг. на 2 години.
Както има и 12-месечни, които тежат 10 кг. но са на максимума на височина за възрастта.

# 130
Да, това ме притеснява, че наддава много малко. Бях чела, че недоброто наддаване не е хубав показател за едно бебе. Иначе днес предложих първо пюре с изцедена кърма /около 10 мл/ и изяде около 80 гр. След около час пожела да суче, но май защото му се спеше.
2 хранения с твърда храна достатъчни ли са за сега?
В нашата отчетна тема си имаме няколко бебчета, които на 6м. са над 10 кг и над 70 см. Рекордьора ни е 10.500 гр и 75 см.

# 131
2 хранения с твърда храна достатъчни ли са за сега?

Напълно, но честото сукане е задължително.
Още нещо - не зная какво те тревожи? Бебето ти е с идеални мерки, освен това спират да качват, както в предните месеци.

# 132
Тревожи ме това малко наддаване- за този месец само 90 гр. и да не би по някакъв начин това да се отрази на физическото и умствено развитие. Не го лишавам от сукане, дори като заплаче в 1 ч. след полунощ. Тревожи ме и да не би да има някакъв проблем или нещо, което да му пречи да усвоява пълноценно хранителните вещества.  Embarassed  Sad

# 133
  • Mediterraneo
уверявам те, че малкото качване няма да се отрази на умственото и физическо развитие на бебето ти! Моите и двете качваха по малко. Първите месеци, когато принципно се качва до и над кг( !), моите едва успяваха да качат по 400- 500 г... Пробни кърмения правихме, тегления всяка седмица на ДК; при нормално хранене винаги качваха по колкото си решаваха  Laughing На годинка голямата беше 8 кг, малката малко повече. Голямата на 7 години не отлепя от 20-те кг( при ръст 128 мисля), а връстниците на малката отдавна дръпнаха доста напред в сравнение с нея.
Пък са и умни, и пъргави  Mr. Green

# 134
  • Шумен
И за мен това са идеални мерки. Лятото е нормално да не качват много, щом си хапва и е здраво детето аз не бих се притеснявала. Вали имаше месеци в които качваше 50-100 гр а също веднъж не беше качила нищо. Едва добутахме на година да е 8 кг (родена 2100), ръст не помня наизуст той не ме притеснява толкова баща и е 166 така че и да остане по-нисичка има от кого да го е взела  Wink докато сестра и винаги е била с 2-3 см повече (и сега стърчи с 2 пръста над нея  Laughing ) И аз се бях шашнала от едно дете на 1 г. 8м. беше почти 16 кг а с Вали гонехме 10 (правех сравнение защото беше роден с близко до нейното тегло), но после промених погледа над децата си и се притеснявам за теглото само ако системно почнат да ми отказват храна (обикновено като лепнат някой вирус преди да се разболеят)

Общи условия

Активация на акаунт