За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 924
  • 810
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
Sourcherry редно е да, аз никъде не казах, че моето дете е слабо дадох за пример, да не се притеснява. Тя е дала мерки, които да нормални за възрастта, честно казано по бих се притеснила, ако детето ми качва по 1 кг на месец, отколкото ако качва по 100 гр.

# 136
  • Mediterraneo
Едва добутахме на година да е 8 кг (родена 2100)

Моите са големи бебета, едната е родена 3800, малката е 4200  Laughing

# 137
Скрай, когато се дава пример за тегло, то трябва да се отбележи и ръста на детето. Ако на почти 3 години тежи 10 кг., едва ли е високо 104 см.
Теглото е съотносимо към ръста, това имах предвид.
И още нещо - става дума не за дете на 1 или 3 години, а за бебе на 7 месеца. А разликата е огромна, не можеш да не се съгласиш.

На Милинка бебето е повече от идеално като мерки, малкото покачване е напълно нормално, предвид горещините. Но аз пак да напиша - първо твърдата храна и после кърма на корем.

Близнаците, особено, когато са момичета е напълно нормално да са по-дребни.
Първоначалният ръст и тегло при раждането не са определящи за теглото и ръста през останалите месеци, че дори и живот.
Моят син се роди само 48 см./3680гр., но на година беше 82 см.10кг., на 2 години 94 см., 12 кг., а в момента е 118 см. на 18 кг. - след по-малко от месец ще навърши 5 години.

# 138
  • София
След като наддава детето все пак и  на ръст също  има + значи е ок....2 хранения твърди  са добре за тази възраст, въпреки, че при нас лекарката ме "изнуди" да вкарам 3, не че ядеше количества, заради  мн ниското му тегло и малко наддаване ...  той на 6м беше 6225г и 70 см Wink и сучеше на поискване, което значеше по много пъти и денем и нощем...
Та ако трябва така да ги сравняваме децата, твоето е направо шиши, сравнение с моят, който на година дори беше 7970 и 80см...роди се 3100 т.е. не  е бил някакво мини бебенце...

Според мен твоето дете си е ок...

# 139
Християн дори е отслабнал,аз да питам това нормално ли е? Rolling Eyes
На 1г.,6м. беше 13,5кг.,ръст 79 см.,на 1г.,9м.е 13кг.,ръст 84см.

Има си апетит,въпреки жегите и си хапва повече от добре.

# 140
  • София
мисля е нормално също, все пак детето вече е съвсем подвижно, има къде да ги гори килата.... може би си хапва  и по-лека храна или повече плодове...

# 141
  • Шумен
Теглото варира според мен. Михаела веднъж я меря 13 кг, веднъж 12.800 на един и същ кантар в рамките на 2 седмици. Но беше и болна през това време, та с това си го обясних това вариране през април, от тогава не съм си мерила децата. Опитах на ръст да ги премеря, но те не стоят и за мен измерените 93 и 94 см са неверни, толкова бяха на консултацията февруари а са видимо пораснали от тогава (имаше един месец на бурен разтеж на ръст - сменихме си гардероба средата на пролетта  Laughing )

# 142
  • София
оо покрай болести също е напълно нормално да свали малко, а понякога и повече...

# 143
Християн дори е отслабнал,аз да питам това нормално ли е? Rolling Eyes

Напълно нормално. Теглото му не е никак малко, не се притеснявай.
Имат запаси и свалят по време на горещини, болест.

# 144
  • София
 Момичета синът ми вчера падна и си прехапа/ сцепи долната устна по средата на две места на дълбочина около 3 мм Sad Освен да промивам с кислородна вода, мога ли да го мажа с нещо друго? Давам му и зрънца арника.

# 145
Здравейте мами!

Много е изписано във форума за подсичането, четох доста, но се надявам някоя от вас да сподели и тук ако е удобно. От почти три седмици сме със силно подсечено дупе. Ползвах Бочко, после Судокрем - съответно без ефект. Педито рече, че това е от жегите в комбинация с памперсите. Смених три вида памперси - Памперс, Либеро, сега сме на Babylove на DM.
После минах на две кремчета, правени в аптеките и за около седмица дупето се оправи. От два дни обаче зоната около дупето отново е в доматено червено, кремчетата от аптеката не помагат, появиха се пъпчици по кръста и около пишлето. Знам за няколко кремчета, които обаче съдържат кортикостероиди и именно това ме притеснява. Моля да споделите все пак бих ли могла да използвам някой от тях:
- Имазол;
- Тридерм;
- Елоком

Благодаря предварително  Hug

# 146
  • София
кортикостероиди не се употребяват без лекарско предписание, а може и изобщо да не е за такива детето в момента.
заведи детето да го види лекар, не го лекувай по  форумски четива....

# 147
кортикостероиди не се употребяват без лекарско предписание, а може и изобщо да не е за такива детето в момента. заведи детето да го види лекар, не го лекувай по  форумски четива....

аз писах че съм ходила и докито одобри кремчетата от аптеката, това обаче се случи като дупето се беше оправило.
Имазола не съдържа кортикостероиди...май

# 148
  • София
може да си ходила преди и да е дала ок за кремчета от аптеката, които са цинкови за подсичане...което не значи, че сега 1 проблема е същият, 2 ще удобри кортикостероиди, които никак не са шега, особенно за толкова малко бебе...

за подсичане не бих мазала с такива...аз и за дерматит  не съм, какво остава за подсичане...

има кремове, хуми, бани, товече оставяне по дупе без пампа и т.н.

ако пък евентуално има шанс да е бактериално, гъбично и т.н. то тогава пак лекар трябва да предпише лечение.

имазол е противогъбично... има ли гъбички детето ти или просто е спарено и посечено?

# 149
Момичета синът ми вчера падна и си прехапа/ сцепи долната устна по средата на две места на дълбочина около 3 мм Sad Освен да промивам с кислородна вода, мога ли да го мажа с нещо друго? Давам му и зрънца арника.

Аз доколкото знам и съм чувала от лекари по-дълбоки рани не се промиват с кислородна вода, още повече , че това е устата и не бих посмяла да го направя без лекар да го препоръча.По- скоро бих промивала с лайка или смрадлика.На вас какво ви каза лекаря?

Общи условия

Активация на акаунт