За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 928
  • 810
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета синът ми вчера падна и си прехапа/ сцепи долната устна по средата на две места на дълбочина около 3 мм Sad Освен да промивам с кислородна вода, мога ли да го мажа с нещо друго? Давам му и зрънца арника.

Аз доколкото знам и съм чувала от лекари по-дълбоки рани не се промиват с кислородна вода, още повече , че това е устата и не бих посмяла да го направя без лекар да го препоръча.По- скоро бих промивала с лайка или смрадлика.На вас какво ви каза лекаря?
Ние ходихме при дежурен вчера, че беше вечер и каза кислородна вода 3 пъти, но аз днес само до сега  го промивах 3 пъти  Confused Това за дълбоките рани и кислородната вода не го знаех. Ще направя лайка и смрадлика, в паниката за тези билки изобщо не съм се сетила

# 151
  • София
за рани в устата става и туширане с  гранофурин, ако имате.

# 152
  • София
 Уф за съжаление го нямаме, но ще пратя мъжът ми да види днес на обедната почивка в една ветеринарна аптека. Благодаря ви момичета   bouquet

# 153
  • София
аз го купувам от аптека където бъркат лекарства, не от ветеринарна...

# 154
  • София
Гуанчи, и аз бих пробвала промивка с отвара от лайка или смрадлика.

jo_anna, пробвайте със седящи вани в отвара от смрадлика.

# 155
  • Шумен
Точно смрадлика бих препоръчала и аз. Вали беше на 1-2 месеца когато зверски се подсече, тридерм и едно за мазане като мастило лилаво ни предписаха. Освен че се влоши от тях друго не постигнахме за 3-4 дни и го сдпрях. На толкова малко дете (като не може да седи) аз обливах с напоен памук с отвара дупето, прежалихме една пелена за целта но ефекта при нас беше бърз. Тогава за пръв път пробвах и крем Здраве (стария), още се присещат от време на време за "кемче" след баня, толкова си го обичаха  Laughing

# 156
  • в огледалото на живота
Здравейте мами!

Много е изписано във форума за подсичането, четох доста, но се надявам някоя от вас да сподели и тук ако е удобно. От почти три седмици сме със силно подсечено дупе. Ползвах Бочко, после Судокрем - съответно без ефект. Педито рече, че това е от жегите в комбинация с памперсите. Смених три вида памперси - Памперс, Либеро, сега сме на Babylove на DM.
После минах на две кремчета, правени в аптеките и за около седмица дупето се оправи. От два дни обаче зоната около дупето отново е в доматено червено, кремчетата от аптеката не помагат, появиха се пъпчици по кръста и около пишлето. Знам за няколко кремчета, които обаче съдържат кортикостероиди и именно това ме притеснява. Моля да споделите все пак бих ли могла да използвам някой от тях:
- Имазол;
- Тридерм;
- Елоком

Благодаря предварително  Hug
Освен бани със смрадлика и хума ,както са ти писали друг вариант нямаш.Не мий със сапун и не ползвай мокри кърпи временно,да не дразнят кожата повече.
Ползвала съм и кремчето на,,Бейби Тан'',много ни е помагало.
Може и със слаб разтвор на пиоктанин да туширваш,но внимавай ,че бебешката кожа е много нежна.

# 157
  • София
ооо да, мокрите кърпи, моят ставаше на рани от такива директно, само на чешмата го миех и нямаше грижи.... 

# 158
jo_anna,препоръчвам ти това

# 159
Бихте ли ми казали , колко опасно е да измия дъщеря си с не много чиста вода.от известно време забелязвам песъчинки по дъното на легена(мия я права в него просто да не стъпила на земята)не са  я спирали , но все така тече

# 160
  • София
За съжаление водата ни по принцип не е от най-чистите. Ако се притеснявате сложете някакъв филтър. Песъчинките може да са от наслагвания по самия тръбопровод.

А ако я къпеш след разходка или игра в пясъчник, може и да е от това. Когато дъщеря ми беше по малка вадех пясък и от памперса. А за косата да не говоря.

За къпане според мен няма проблем. За пиене... използвайте филтър, или минерална вода.

# 161
Благодаря ви момичета за съветите!

Аз мокри кърпи не ползвам, мия на чешмата при всяка смяна на памперса, надявам се наистина да е само подсечено, да не са някои гъби, за сега няма да купувам от тия кремове. Ще пробвам със смрадликата и хумата

# 162
  • Mediterraneo
Миенето при всяка смяна на памперс изобщо не помага! Далеч не се препоръчва такова често мокрене!

# 163
  • София
е ако е само пиш ок(въпреки че едно обливане не е проблем, без измиващи препарати), но ако е ако ест, че ще го измиеш, няма да го оставиш да засъхва по д-то в новият памперс, но водата е по-добър вариант от кърпички при вс положения.

# 164
От месец детето е болно. Първо беше много червено гърло и кашлица и давахме Зинат. След седмица пак червено гърло, този път направихме антибиограма и давахме Цек 7 дни... Два дена след  като свърши антибиотика детето вдигна висока температура и пак бяхме на лекар. Откриха начален стадии на пневмония. Изписаха Цефазолин инжекции за 7 дни. Днес сме по средата на лечението с инжекции и детето се събуди с ужасна кашлица и сополи. Пак я водихме на лекар и той направо си каза, че това не е нормално... Детето не може дъх да си поеме от кашлица, а до снощи нямаше. Моля кажете какво да правя. Отчаяна съм много.

Общи условия

Активация на акаунт