За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 931
  • 810
  •   1
Отговори
# 645
Децата сами казват, кога и на какво ще се учат.Синът ми когато реша да го уча на нещо и започва да ми се плези и да се смее а след известно време започва сам да си прави това на което съм се опитала да го науча.Педиатърката ми каза, че ако искам мога да започна да го уча да показва на колко годинки ще стане, е да ама не.Пробвах 1-2 пъти, но без успех, даже започваше да мрънка като го хвана за ръка, а сега си показва с показалеца,а понякога стига да иска като го попитам на колко години ще стане и вдига показалеца.

# 646
MTV, не мисля, че правя спам. Искам мнението на конкретни хора, които пишат тук, а не изобщо. В отговорите ти към хората често се забелязва грубост!

# 647
  • София
Добре ли е за бебето да го уча на разни неща като "боц", да дава ръце, да пляска, да маха с ръка  Thinking  В смисъл ако не го уча това дали ще е в негов ущърб?

не,  то само ще си научи всичко, което му трябва

За ваксините - нищо извън задължителните не бих сложила, даже новият календар ми е мн   наблъскан вече.... Ако не бяха задължителни не съм сигурна дали изобщо бих сложила каква да е ваксина...по-вероятно не.
За каква менингитна иде реч INFANRIX-IPV+Hib   пази от Хемофилус инфлуенце, който може да причии менингит, БЦЖ пазела от туберкулозен менингит SYNFLORIX  пък ти пази от пневмококи, които също пречиняват  менингит.... и към това искаш още да добавяш??? защо???

# 648
  • Бургас
Клеевата тинктура как се даваше профилактично?

# 649
Ейнджъл, за това си зададох въпроса тук. Личната не ми е казала наименованията на ваксините, които иска да сложи след 2 месеца, а само за какво са. Незнаех, че Синфлорикс пази от менингококи. Искам да прочета, но и да питам, за да реша какво да правя. Съжалявам вече, че повдигнах въпроса тук!

# 650
  • София
Michael@ - то въпроса ти просто не е бърз Wink като за тази тема Simple Smile иначе има наистина  дълга тема по въпросите с ваксините... може да пуснеш и отделна, обади се и питай какво точно иска да ви сложи, чети спец за тях и има ли смисъл да се слагат в комбинация със задължителните или се припокриват....

Прочети и подробно за задължителните от календара и прецени искаш ли и още да слагаш....

Синфлорикс пази от пневмококи Wink

# 651
Да, благодаря, вече ги взех. Само, че Синфлорикс не пази от менингококи, според нашия доктор. Всеки чете и си интерпретира както знае и както може....Дали има общо с истината е друг въпрос.

# 652
  • София
аз не съм и писала, че  пази от менингококи, а менингит не само от менингококи може да се получи, от пневмококи също може да е смъртоносен и мълниеносен.

# 653
MTV, не мисля, че правя спам. Искам мнението на конкретни хора, които пишат тук, а не изобщо. В отговорите ти към хората често се забелязва грубост!

Инфо за ваксините има много, има и отделни огромни теми...просто тази не е за това...
Не виждам с какво съм те нагрубила..? Rolling Eyes

# 654
Преценила съм, че хората, които пишат тук много четат и знаят. Това, че питам за нещо, което ме интересува - не е спам.
Явно тона попринцип ти е такъв и не се усещаш!

# 655
Да, благодаря, вече ги взех. Само, че Синфлорикс не пази от менингококи, според нашия доктор. Всеки чете и си интерпретира както знае и както може....Дали има общо с истината е друг въпрос.

Много стряскащо звучи така както ти го е казала личната. Но факт е, че не само от менингококи може да се случи бързо и мълнениеносно. Аз не бих сложила такава ваксина. Много ме е страх да вкарам на детето си подобно нещо в организма, пък ако ще и "умряло" да е.

На 2 г. много се колебах дали да и слагам пневмококова и накрая се отказах. Мненията на педиатрите, на които имам доверие не се припокриваха и това ме отказа. Ако всички бяха ЗА щях да я сложа.

Виж за хепатитната почти всички са ЗА. Не я слагам сега, защото тя може и по-късно, и ми се иска да е малко по-голяма, когато й я слагам.

Аз разбирам защо не иска да рови в темите за ваксините, там нещата са излезли извън контрол отдавна.  Ако човек иска някакъв баланс в нещата, тези теми не помагат особено.

# 656
Аз разбирам защо не иска да рови в темите за ваксините, там нещата са излезли извън контрол отдавна.  Ако човек иска някакъв баланс в нещата, тези теми не помагат особено.

..именно същото ще се случи и тук...просто има хора "за" и ест. "против"...но от коментарите, все пак изводи можеш да си направиш Peace
Има и др. вариант-питаш си гугъл на воля  Mr. Green

# 657
  • София
Клеевата тинктура как се даваше профилактично?

Аз давам по 1-2 капки за всяка годинка на детето веднъж на ден. Тоест за 3 годинки примерно веднъж дневно по 5-6 капки.

# 658
# 659
Така и така сте заговорили за кл.тинктура колко дълго може да се дава.септември пускам малката пак на ясла и ми се иска да и дам нещо за подсилване на имунитета.сега давам коластра дали може да дам и  кл.тинктура.май до колкото помня тя може да се съчетава с всичко нали?

Нещо друго - завивате ли децата си докато спят?когато я завия много се поти , хем само гръбчето завива за да не е гол кръста й  , но постоянно виждам малки бебета навън в парка отвити newsm78 не е ли опасно да настинат така , моята винаги я завивам колкото и жега да е , майка все ми мърмореше като беше бебе  , че най-голямата жега да е само кръсчето се завивало

Общи условия

Активация на акаунт