За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 933
  • 810
  •   1
Отговори
# 630
Аз да си повторя въпроса, че все още съм в чуденка  Rolling Eyes доста обилен първи цикъл от онзи ден и веднага един розов секрет по пампата ...днес съвсем леко  ,но го имаше   попрочетох разни неща и се чудя доколко мога да изчакам преди да се обърна към доктор  newsm78 май само сутрин го има  newsm78

Блонди, Честито  Peace Peace Peace по твоя въпрос за чистенето...с преварена вода и обикновена клечка за уши  Peace

# 631
Имате ли информация за ваксините, които се слагат на 2 годинки - за Хепатит А и Менингит? Много се говори, че ваксините, които се внасят в България са или с много странични ефекти или много евтини, или забранени по белите страни. Аз искам да ги направим, но ме притеснява качеството. След реваксина на Пентаксим, Гоги беше много зле и когато се поинтересувах ми казаха, че реваксината се правела с друга подобна на Пентаксим и за това децата я прекарват така тежко. Просто Здравната каса нямала пари и предпочела някакъв по-евтин вариант. Сега попаднах на информация, че Церварикс е забранена в много страни и нанася много увреди на организма. Изобщо косата ми настръхва..........!

Кой ти го каза това?
Какво пише в здравната книжка-там е отбелязано с каква ваксина е реваксинацията
.
"Много се говори, че ваксините, които се внасят в България са или с много странични ефекти или много евтини, или забранени по белите страни."-именно-говори се...аз лично на слухове не вярвам Peace
Относно Церварикс-не е задължителна Peace

# 632
  • Mediterraneo
Ех, тези мъжки майки дето ги е страх да ровичкат  Mr. Green Първите дни избягвах, дори може би целия първи месец, почиствах само ако, ако има. Но после по съвет на педиатъра, веднъж дневно с преварена вода или с реванолче почиствах основно между устничките. И досега поне веднъж седмично гледам да им минавам джувките с тампон с реванол( голямата вече се дърпа, разбира се, ще прекратявам тази практика);

Изобщо избягвам даже да следя "новостите" при ваксините. Като необходимо зло приех някак си задължителните ваксини, но до там! Нищо извън календара не съм слагала никога, никога няма и да сложа! Особено пък Церварикс! Това е единствената ваксина, за която мъжът ми каза, че ще подложат дъщерите му на нея, само през трупа му...

# 633
Тарталета, разкажи за нея по-подробно, моля те. Информацията, която имам за ваксините е от мед. лица, МТВ.

# 634
. Информацията, която имам за ваксините е от мед. лица, МТВ.

Толкова глупости съм чувала от устите на мед. лица...последната беше от акушерка, която беше категорична, че ако на родилката не ѝ дойде цикъла до 3мес. след раждането, то тя трябва да спре да кърми, защото кърмата ѝ била токсична!!!!
А за имунизац.-виж какво ти пише в книжката на детето, както вече писах, по принцип започне ли се с една-кара се с нея по посочената схема; имаше "смесване" по-миналата година, когато нямаше внос на не помня вече коя Rolling Eyes

# 635
За Церварикс и аз четох доста отрицателни отзиви. Не зная доколко са достоверни обаче.

Реваксинацията с Пентаксим я понасят тежко, защото се натрупват ваксините - 4-ти Пентаксим е това. Един педитър изрази мнение, че когато има реакция от детето, означва, че създава имунитет.

Факт е, че ние простосмъртните няма как да знаем всичко за ваксините - мненията и в двата полюса са манипулирани.

Миша, защо искаш да му слагаш допълнителни ваксини?

Хеп. А може и на по-късна възраст.  За другата не знам. При нас даже Синфлорикса не беше задължителен, и не сме го слагали.

# 636
Много на ваксинации го обърнахме ама..
Тъпо ми е, че двете ми деца (примерно) са по различен имунизационен календар. Какво значи това - че едното, понеже се е родило по-рано има 2 пъти по-малко ваксини от другото (задължителни) ... Или че другото горкото са му набутали още повече глупости..
Кое е по-прецакано  Tired
Как си ги решават всяка година да пльоснат още по нещо ..  ooooh!

# 637
  • София
мен ако питаш, второто е по-прецакано, че повече отрови е хванало Wink

# 638
  • Нейде из лудите гори...
Един педитър изрази мнение, че когато има реакция от детето, означва, че създава имунитет.
.
Що за глупост е това?!  ooooh!

# 639
  • София
това от много  педиатри съм го чувала - по-бурна реакция към ваксината, по-добър имунитет....

# 640
мен ако питаш, второто е по-прецакано, че повече отрови е хванало Wink
Второто засега никакви не е хванало ... не мисля и ще че й се наложи Simple Smile
Говорих принципно - за разликата в "задълженията" и дискриминацията на децата...
Както и да е..

Иначе и аз това съм го чувала за реакциите - което ми е малко като "Пепи каза" - или се носи такава теория без да се знае точно как е произлязла  Rolling Eyes

# 641

Миша, защо искаш да му слагаш допълнителни ваксини?

Хеп. А може и на по-късна възраст.  За другата не знам. При нас даже Синфлорикса не беше задължителен, и не сме го слагали.

МТВ, хората с които съм говорила са близки и добри лекари, не говорят глупости, но мненията им са противоречиви. Едни казват, че няма нищо толкова страшно при ваксините, други, че ваксините, които се внасят в България са различни от тези по света. Даже в САЩ някой са забранени. Други казват, да не слагам допълнителни, защото нямало смисъл.
Сам, тези, които личната ми препоръча са за Хепатит А и Минингит. Моят гинеколог /единственият, на който имам доверие/ призна, че не се е задълбочавал по тази тема, но на децата си не е слагал нищо извън задължителните. И за двете болести, счита, че не е нужно да се ваксинира детето. Но личната ми представи нещата по следния начин - "Менингокока рядко поразява деца, но случи ли се - умират за часове". Това ако не е манипулация да си я поръчам  Rolling Eyes.

# 642

МТВ, хората с които съм говорила са близки и добри лекари, не говорят глупости, но мненията им са противоречиви. Едни казват, че няма нищо толкова страшно при ваксините, други, че ваксините, които се внасят в България са различни от тези по света. Даже в САЩ някой са забранени. Други казват, да не слагам допълнителни, защото нямало смисъл.

Да, естествено че са и трябва да са различни!
 В САЩ щамовете са едни-в Европа, други.....но няма смисъл да се спами тази тема-има един куп такива за ваксините-пусни търсачката  Peace

# 643
Добре ли е за бебето да го уча на разни неща като "боц", да дава ръце, да пляска, да маха с ръка  Thinking  В смисъл ако не го уча това дали ще е в негов ущърб?

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 08:47 от MuJIuHka

# 644
  • Нейде из лудите гори...
Това заучване е един скучен репертоар за мен. Моето дете се научи само да пляска с ръце, когато е щастливо, да маха с ръка, на който поиска, а не "по задължение", започна да прави "боц" на една кукла и си го прави само с нея, на възрастни не  Naughty Според мен си е до характер и до виждания на майката, ако ти смяташ, че ще ощетиш детето си, като не го научиш на този репертуар - учи го, но според мен те сами започват да правят всичко това, което си изброила в един определен период (определен от тях самите- когато решат , че го искат). Може да ме анатемосате, ама като си спомня колкото тъпо и скучно ми беше на мен като ме караха "Хайде изпей песничка, кажи стихотворение, направи това - онова"  ooooh! ooooh! Не бих го причинила на детето си. Всеки сам избира  Peace

Общи условия

Активация на акаунт