За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 906
  • 810
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
И аз слагам Фенистил по принцип, но докато е на рула, а нейната пъпка явно е зарастнала и тя е разчесла коричката, има кръв и се чудя дали спирт или нещо друго да сложа.

# 706
  • Шумен
За мен е най-безболезнена кислородната вода (не че не щипе на рана и тя де, но от спирта и аз подскачам  Crazy )

# 707
Посъветвай се с вашата лекарка какво точно би могла да вземеш (лекарство за всеки случай) при растройство и повръщане, лечебна храна също аз бих взела да имам под ръка и разбира се температуропонижаващо. Не забравяй и синята книжка на бебето да е в теб за всеки случай  Wink

каква е тази синя книжка?

# 708
  • Шумен
Здравно осигурителна книжка, носиш ли я при преглед ще платиш само потребителска такса иначе си плащаш прегледа. ЛЛ на детето не ви ли е казвал да си купите? Тук в Шумен мъжа ми ги взе от книжарницата до Здравната каса, че и от там се минава (те попълниха ЕГН-то на децата в тях) после ЛЛ си попълва данните на избор на лекар (при смяна на следващата страница новия лекар попълва), че и за зъболекар се иска.

# 709
И ние нямаме книжка,но не мисля,че ще се плати преглед ако няма такава книжка,за възрастен да,но не и за дете.С книжката се доказва,че човек е здравноосигурен,никъде не се плаща здравна помощ на деца до 18г.

# 710
  • Шумен
Винаги са искали книжките на децата, като съм ги водила на друг лекар. Зъболекарката също ми напомни да не ги забравя. ЛЛ дори настояваше да ги вземем по-бързо за наше спокойствие. Може би в спешна помощ да не ги искат ( там не сме попадали до сега, дано така да си остане  Praynig )

# 711
аз имам такава книжка, но никой не ми е казвал, че и за детенце трябва....ще питам ЛЛ при следващата ни консултация

# 712
  • Mediterraneo
Някои ЛЛ я дават на децата, но повечето карат родителите да си ги купуват. Да не говорим, че в Здравната каса ги дават без пари, на моите деца и на двете съм ги взела от там книжките. Попълваш си я и личният лекар я подпечатва. После при смяна, новият лекар си вписва данните на практиката.

# 713
  • София
на мен само зъболекар ми е искал книжката, също и ако ходим в спешният център, с който има договор лекарката...и евентуално ако се наложи болница може да я поискат, лекарката ни изобщо никога не е искала..

# 714
  • Шумен
Е Личния не, но като ходим до дежурен кабинет винаги я искат. Преди години за една алергична реакция ме върнаха от спешното (не било спешно да отивам на дежурен кабинет) и там ми я поискаха и като не я носех първо ме "прегледаха" а после чак ми сложиха урбазона който си носех и за двете екстри си платих. Затова и напомням винаги  Wink

# 715
  • София
в кабинетите, които са с договор с  ЛЛ я искат, за да удостовериш, че си пациент на въпросният, може и с листа за избор... другаде не са ми искале... веднъж като ходихме в пирогов по спешност питаха, заради енг-то, но и без нея минахме, казах го по спомен.

# 716
  • Шумен
Не си бях сменила тогава още ЛЛ и моя беше още в Плевен, обясниха ми че им трябва за доказателство че имам такъв (записват си данните на ЛЛ) иначе смятат пациента за неусигурен и си плащаш прегледа. Това за Шумен, в Плевен на дежурен кабинет никога не са ми я искали питали са ме при кой лекар съм и толкова. Навсякъде е различно явно, но една тънка книжка няма да натежи толкова в багажа и да не е нужна  Peace

# 717
На мен винаги са ми я искали тази книжка като ходим по спешните кабинети,веднъж я бях забравила  и си платихме 30лв. за прегледа.От тогава не я забравям. И на двете ми деца книжките ми ги даде личната не е искала да си ги купувам.

# 718
  • София
а да, по принцип за пътуван я взимам задължително, но иначе тук честно казано не я нося освен за зъболекар и събота-неделя за спешният към педиатърката... няколко пъти съм я взимала, но не са ми я искали и спрях...
иначе не знам за нещо по-специално за 2 месечно.... може би само нещо за Т....

# 719

От доста време се боря с това зачервяване, но без успех. Почиствам с риванол, мажа с цинков крем, с крем на д-р Тайс, но не се маха.

Общи условия

Активация на акаунт