За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 917
  • 810
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia
Здравейте! Момченцето ми има силно повръщане. Какво се дава в такива случаи?

# 691
Здравейте! Момченцето ми има силно повръщане. Какво се дава в такива случаи?
Единствено се сещам за Вомитусхийл - има на капки и на свещички..
Но по-добре и лекар да го види  Hug
Диария? Температура?

# 692
  • Шумен
Аз бих завела на лекар, по-добре е той адекватно да предпише каквото прецени преди да се е обезводнило детето.

За косите ползваме спрей за лесно разресване на Ейвън. Забравихме за сълзите по време на ресане. Преди криеха гребена/четката за коса и моите и техните (като бързаме биват сресани с каквото ми попадне на момента). Купих един рядък гребен и той винаги е на лице, не че не са се пробвали да го счупят (седи един изкривен вече) Михаела като бебе не плачеше от миенето на косата а сега реве та я чува целия блок, но гледам набързо да стане миенето да не я мъча. Сестра ми беше същата с миенето на косата а сега не можеш да я изкараш от банята, добре че бойлера все пак си има лимит на топлата вода  Wink

# 693
  • София
Кришкамишка, заведете детето на лекар.
Давайте много течности, по възможност вода.

desitoo, при ужилване от пчела - натриване с чесън, пясък, сок от бъз.
При алергии реакцията е бърза, така че малката най-вероятно не е алергична.

# 694
  • София
при повръщане - смекта, ентерол, хидратин алфа - на корем или ако не иска много, то поне чаена лъжичка на 3-4-5 мин , чай от джоджен давам... когато понамалее лечебна хумана, солети... послебаавно захранване... общо взето първите часове повръща моят яко, после понамалява...
ако обаче не намалее, детето почне да се отпуска, да отказва течности и т.н. на лекар...или направо в инфекциозна...
Ако се съчетае с диария може още по-бързо да се обезводни...
вода при повръщане никога не давам, обикновенно по-зле става от нея.

# 695
Водата и аз знам,че предизвиква още повече повръщане,с Хриско бяхме в инфекциозна болница преди 2 седмици и ми казаха,никаква храна и никаква вода.

Ако е съчетан вируса и с диария,няма как и свещички да се слагат.Натриев цитрат знам,че е за повръщане,но наистина има ли диария и повръщане само на лекар.Досега съм се справяла сама с разстройствата,въпреки,че не са били толкова страшни като това,но не беше повръщал никога,освен с рефлукса като бебе.

Обезводни се точно за часове и се наложи да отидем в болница.

# 696
  • София
да в хидратина има натриев цитрат, глюкоза и разни други и наистина мн олеква от него....

иначе моят е  повръщал отделно, имал е диария отделно, но точно от двете на куп се обезводни до състояние на пълна отпуснатост за часове.... но пък беше и по-малък, бебетата по-лесно се обезводняват, на 3 години може и да се избегне вероятно...

# 697
  • sofia
Много ви благодаря за съветите! Малкият е добре.  Hug

# 698
  • Шумен
Аз пак притеснена тук. Бяхме в едно заведение вечерта и както винаги на малките им стана скучно и си потърсиха компания. И от играчка стана плачка, но този път сериозна. Детето с което се събраха (още бебе нямаше 2 години) бутна Михаела и тя се удари на един ръб на пейка. Имаше кръв по устните която попих и много бързо спря или поне на мен така ми се стори. Плака доста и не ми позволи да погледна, мислех че си е сцепила устничката и чак като я слагах да спи ми се мерна празнина между зъбите. Натиснах я да видя по-добре и какво да видя, няма го единия горен резец  Shocked а на негово място има дупчица във венеца. Явно я болеше мястото щом пак налапа палеца и се скри (вече рядко го смуче). Сега се чудя какво да я правя, дали няма да вдигне Т  newsm78 Нищо не съм и давала, но определено ще съм неспокойна тази нощ като не знам какво да очаквам. А зъбчето беше здраво, толкова лесно да се откърти ми е странно. А дали има някакви корени останали във венеца се чудя  newsm78 Утре ще се свържа със зъболекар, макар че мъжо твърди че няма нужда и да чакаме след няколко години постоянния зъб вече. Дали аз съм паника или той греши не знам.

# 699
desitoo, консултирай се с детски стоматолог, ако трябва и с двама. Да се прецени дали е избито цялото зъбчето или е счупено и има останало вътре коренче. Не е за паника, едва ли нещо спешно може тази нощ да очакваш, но не е и за отлагане. Поне аз не бих отлагала. Странно ми е, че кървило малко. Там тъканта е богато кръвоснабдена и кърви повечко при инцидент. Дано се развият нещата по най-благоприятния начин! Hug

# 700
  • Шумен
Сега си мисля че може и да е имало повече кръв, но да я е преглътнала малката. Определено не беше много, с една салфекта я попих и бяха петанца не е шуртяло. Препоръчаха ми преди дни една стоматоложка, утре ще и се обадя да запиша час. Мъжа ми за нея твърди че е много внимателна, тя го спаси от големите болки преди месец когато всеки го отпращаше (вярно че му сложи само арсен в мъдреца, но изкара до операцията за ваденето му). Ако е само счупен и има още във венеца тогава ще стане весело  ooooh!

# 701
  • Burgas, Bulgaria
малко странен въпрос ,но - има ли нещо ,което ще ме посъветвате да взема в багажа ,защото ще отидем за 2-3 дни на почивка ?Беба е на 2месеца,

# 702
  • Шумен
Посъветвай се с вашата лекарка какво точно би могла да вземеш (лекарство за всеки случай) при растройство и повръщане, лечебна храна също аз бих взела да имам под ръка и разбира се температуропонижаващо. Не забравяй и синята книжка на бебето да е в теб за всеки случай  Wink

# 703
  • Бургас
Малката си разчеса една пъпка. С какво да мажа?

# 704
  • Шумен
На дразнещите пъпки от комар (предполагам че това имаш предвид) слагам Фенистил и забравяме за сърбежа. Малко стана като рекламата, но и аз съм се мазала и е истина  Peace

Общи условия

Активация на акаунт