За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 919
  • 810
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички. Имам момченце на почти месец и е със сополи от ден и не знам какво да го правя дали да отиваме на лекар или имате някоя бабешка рецепта.
Моля дайте ми съвет какво да го правя?

Отидете на лекар.
Не бих действала с никакви бабешки рецепри за толкова малко бебе. Освен физ. р-р друго не бих слагала без преценката на педиатъра.

# 676
Здравейте на всички. Имам момченце на почти месец и е със сополи от ден и не знам какво да го правя дали да отиваме на лекар или имате някоя бабешка рецепта.
Моля дайте ми съвет какво да го правя?

Вероятно бебето е "закачило" стафилокок от родилното.
Бебе не бих лекувала с бабини илачи, веднага бих посетила педиатъра, който да прецени какво да е лечението, ако се налага такова.

Блу, да, сънят лекува. Бързо оправяне!

# 677
При какъв специалист да заведа детето на преглед, защото вече трети месец не качва и на ръст израства с по 1 см., а сега в осмия според измерванията на втория педиатър изобщо не е пораснал? Не искам още един месец да изкарам в притеснения дали ще качи и порасне.

# 678
При какъв специалист да заведа детето на преглед, защото вече трети месец не качва и на ръст израства с по 1 см., а сега в осмия според измерванията на втория педиатър изобщо не е пораснал? Не искам още един месец да изкарам в притеснения дали ще качи и порасне.
А те изказват ли притеснение (лекарите)?
Колко се е родило детето и колко е сега? Как е наддавало?
С какво се храни?

# 679
Педиатъра нищо не казва, ама какво да каже, тя дори не пипа детето. Сестрата мери, тегли и толкова. Нито пита с какво се храни, по колко пъти и т.н.
Детето се роди в 38 г.с. 3560 гр., 52 см., изписаха го 3300 гр. Изключително кърмен, до 6 м. вода не искаше. 1 м. 1600 гр, 2 м. 1100 гр., 3м. 800 гр., 4 м. 400 гр., 5 м. 200 гр., 6 м. 90., 7 м. 50, 8 м. 50
Сега е 8 кг. 68 см.
Захраних го при навършени 5 м. и 10 дни.
Преди или след хранене предлагам и кърма. Сутрин му правя каша /изяжда не повече от 100 гр./, на обяд изяжда не повече от 100-120 гр. месно зеленчуково пюре, след обед понякога каша понякога зеленчуково пюре със сирене или кърма.
До преди седмица имаше 1-2 нощни кърмения, но преди 8м. спря. Имах голяма надежда, че с тези нощни кърмения ще е качил повече за разлика от 7 м., но уви не беше така.

# 680
  • Mediterraneo
Ох, като чуя за изоставане и ненаддаване на тегло и като видя едни мерки... Моите дъщери са били по 8 кг на годинка! И двете са имали периоди на тотален застой в качването, да не говорим, че никога не са качвали повече от 600 г месечно като бебета!

# 681
От изписването до сега си е удвоило теглото и е наддало още. На 8 месеца 8 килограма не е малко.
Освен това си хапва добре, като съдя по грамажите.
Моята едната хапваше не повече от 50-70 грама друга храна дневно освен кърмата. 50-70 грама общо за деня. Но мисля, че наваксваше с кърма, до годинката основно на това наблягаше.

Има ли начин да увеличиш междинните кърмения? По-често?
Как ака, редовно ли?
Притеснително би било, ако задържи теглото и дори връща килограмите...
Не се сещам за друг специалист освен гастроентеролог. Но може да изчакаш още 1-2 месеца и да опиташ да кърмиш по-често?  

# 682
Ака по 1-2 пъти на ден, пропуск е имал само един два пъти. Започнах и по- често да предлагам да го кърмя.
Мен ме притеснява, че и главата вече втори месец стои на 42 см.
Като беше на 2 м и 3 м. му правиха ТФЕ, но за щастие нямаше никакви отклонения.

# 683
Ох, като чуя за изоставане и ненаддаване на тегло и като видя едни мерки... Моите дъщери са били по 8 кг на годинка! И двете са имали периоди на тотален застой в качването, да не говорим, че никога не са качвали повече от 600 г месечно като бебета!
И моята. А в някои европейски страни бебетата не се мерят и теглят и не се сравняват с 80-годишни таблици, освен при раждането.  Peace

# 684
  • Нейде из лудите гори...
Тези таблици и рамкиране на нормите само могат да доведат до стрес у майката, според мен. Детето си наддава чудесно , все пак наддава  Peace Моето дете на 9м беше 7100 и не мисля, че е малко, всеки месец си наддава , мисля, че дори +50 грама си е движение  Peace

# 685
  • София
и аз си мисля, ч след като детето все пак си наддава и расте()дори и по см на месец си е ръст всичсо е наред. Мали не очакваш да  наддава по кило на месец години наред Wink моят на година нямаше 8 кг... Wink
иначе ако искаш може и на трети педиатър да заведеш бебето,  но ако двама такива не намират нищо притеснително...не знам колко има смисъл, т.. разбирам   няколко месеца да не е мръднало ни см ни грам, но така не знам...не бих се тревожила чат толкова.

# 686
  • Бургас
ние този месец не сме пораснали с нито един см.,а на килограми +600гр.За ръста докторката ни каза ,че е нормално 2-3 месеца да задържи. Peace Аз не съм се притеснявала относно това.Роди се 49см,2750,а на последната консултация 67см,8200 .Имам една таблица на която е написано ,че е нормално с 1-2 см да се пораства на месец  Peace

# 687
Мила, след като се храни и няма симптоми, които да те притесняват, според мен всичко е наред. Разбирам притесненията ти, защото в такива моменти все търсим вината в себе си. Но детенцето ти расте все пак. Може след време да те изненада и да започне бързо да качва и да се издължава. Имам такива наблюдения с деца на мои близки.
Моето юначе винаги расте на височина, но с килограмите сме доста назад. Сега е 89 см и 10,5 кг. Преди три месеца беше същото тегло при височина 86 см. Доста се втрещих, защото с изключение на 5 месец /само 130 гр/ винаги е качвал малко или много, а след годинката всеки месец. Според новите таблици е 2 кг под нормата. http://www.moetodete.com/content/view/131/66/
Мисля, че ако бебето се развива добре физически и психически, храни се разнообразно и не боледува често няма от какво да се притесняваш. Всеки организъм е сам за себе си. Нормите са изведени на базата на статистика и най-често срещаното се превръща в норма.

# 688
  • Шумен
Здравейте Simple Smile Ние много странно и набързо оздравяхме напълно, вместо както обикновено да чистим храчките цяла седмица след всички лечения. Само една нощ до морето и трябваше на Вали и всичко изкара за около час сутринта. Бяха повече от 10 храчки и се дави една след друга с тях а от тогава дори веднъж не се изкашля (като няма какво). Имам и въпрос към вас. Каква е най-добре да е първата помощ при ужилвания от оси? Без да разбера че на терасата на съседното бунгало има пита с оси децата я приближиха в играта си, в резултат на което Вали беше ужилена на три места по ръчичките. Намазах я веднага с Фенистил гел (единствено това ми беше под ръка), та поне я успокои на първо време. Отока на ужиленото място мина за няколко часа и още едно намазване, но сякаш останах с впечатление от разговора ми по телефона с лекарката че не е най правилния подход  newsm78 тя ми каза да я намажа с чесън, но като нямах такова чудо под ръка го пропуснахме. Поне разбрах че към тези гадинки не е алергична Валерия (поду се като по-голяма пъпка само ужиленото място и после спадна). Знам че е много опасно ако е в областта на лицето ужилването, само бързата ми реакция да я махна от там май я спаси  Thinking

# 689
За оси бабешки методи знам-кал или чесън да се натрие на мястото , майка ми е алергична към пчели и това я спасява да не се подуе докато отиде до спешното.калта сваля отока и отнема болката.

С какво сресвате дъщеричките си, моята на 2г и 4м. има доста къдрава коса , не е много дълга , защото къдриците доста я вдигат, но вече мисля , че е време да я сресвам тъй като до сега не съм.тя никога не ми е давала винаги изпада в нервни кризи когато види гребена.от няколко дни обаче и обяснявам , че прилича на бухалче и трябва да я среша за да излязат с тати на пързалката и тя дава.проблема е , че гребен не влиза в тази коса ooooh! и си мисля да и купя четка , гледах днес едни в ДМ с доста редки зъби пробвах да я среша и се получи долу-горе.не знам и аз Confused
Имаме и проблем с миенето на коса , почва да плаче много когато я мия , тя беше плешиво бебе и коса не сме мили много само с малко изплакване с ръка , но отдавна я мия и все реве , как да я залъжа да не я е страх , дали се израства това

Общи условия

Активация на акаунт