За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 925
  • 810
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Клеевата може и с месеци да се дава- примерно от октомври до март, когато има най-много вируси.

# 661
  • София
ми принципно му завивам кръста, но в нас някак не е нааай-голямата жега в спалнята...на морето си спеше гол и отвит... навън тези дни ми се вижда голяма жега и не бих завивала, още повече, че когато са с памперс, той сипокрива кръста...иначе принципно за бебета е по-лесно, слагаш тъъънко боди потник и са готови...

за клеевата не помня вече на колко време й се правеше почивката, със сигурност не се дава нон стоп месеци наред, да кажем като ехинацеята 20-30 дни после 10-15 дни почивка, иначе мн ми хвалеха скоро пчелно млечице...

# 662
Много теми съм изчела за нея, ама всичко съм забравила ooooh!помня  , че се даваше в малко вода или сок отначало само с по една капка докато свикне организма и така +една всеки нов ден до примерно 5 като за моята щерка(на 2г и 3м е)
И аз се подготвям за подсилване на организма , че сега след тази почивка на яслата кой знае с какви нови неща са се сдобили децата ooooh!и идва есен...да си призная какво ли ново няма на пазара , но на кое да се спра , лекарката иска да и давам Имуномикс , но не ми се дават имуностимулатори от синтетика , като може да е нещо природно

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 23:58 от Течен_Шоколад

# 663
Подариха ми няколко пластмасови купички за бебето. На етикета пише, че съдържат меланин. По някакъв начин може ли да бъде опасно за здравето на детето?

# 664
  • София
не мисля, че има проблем ако поднасяш само студени неща в тях.... все пак по-добре ползвай стъкло или порцелан...
нали за меламин иде реч,не за меланин....

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 09:07 от Angel_Dust

# 665
За топлите ястия порцеланови купички ле е по- добре? Все още не му давам топли храни, но скоро ще предложа попара, кус кус.

# 666
За топлите ястия порцеланови купички ле е по- добре? Все още не му давам топли храни, но скоро ще предложа попара, кус кус.

Винаги съм ползвала стъклени...

Виж ако яде сам - по-добре нечупливи  Laughing

# 667
  • София
аз ползвам йенени предимно.
но да, порцелан, керамика, йена по-добре...по-стабилна форма, отдолу нещо гумено за поставчица да не се  хлъзгат и готово.

# 668
Дъщеря ми е с някакъв чревен вирус, за първи път й е. Започна преди два дни с повръщане, мина в разстройство, сега има само 37.20, но мноого спи. Спи вече 15 часа. Събужда се за малко водичка/ с хидратин алфа/, да пишка, сутринта хапна 4-5 лъжички кус-кус и пак заспа. Притесняваме това спане, вярно, че вчера почти не е яла и това я е изтощило много, но тя никак не е по спането. Малко течности приема, обезводнена е, но едва ли много. Опит с летните чревни вируси?

# 669
Може Т да я унася,но може и това,че е обезводнена.Ние изкарахме гаден вирус,от морето,но имаше само първия ден 38,6 гр.Бяхме в болница и беше обезводнен,но определено не спеше много,а беше доста отпаднал.

Ако мислиш,че е обезводнена,дори и малко,по-добре говори с лекар.

# 670
Дъщеря ми е с някакъв чревен вирус, за първи път й е. Започна преди два дни с повръщане, мина в разстройство, сега има само 37.20, но мноого спи. Спи вече 15 часа. Събужда се за малко водичка/ с хидратин алфа/, да пишка, сутринта хапна 4-5 лъжички кус-кус и пак заспа. Притесняваме това спане, вярно, че вчера почти не е яла и това я е изтощило много, но тя никак не е по спането. Малко течности приема, обезводнена е, но едва ли много. Опит с летните чревни вируси?

Блу, вземи ОРС разтвор на Хип и глюкоза. Нас това ни оправяше. Провери дали е обезводнена като щипнеш леко кожата на коремчето или от вътрешната страна на крачетата. Ако остава на гънки, значи не е еластична и става въпрос за дехидратация. Провери дъха дали мирише на ацетон. Ако се е стигнало до там, потърси лекар. Храната може да е малко, но течностите трябва да са често по малко през целия ден. Пиши пак  Peace!

# 671
Блу, вероятно е дехидратирана, затова спи толкова много.
Дъщеря ми, когато се обезводни от чревен вирус кожата й си беше гъвкава, но много спеше и беше отмаляла. Давай много течности, чести и по-малко, но постоянно + хидратин, глюкоза, компот от кайсии и каквото е писала Миша.
Ако продължи така заведи я на лекар.

# 672
Подариха ми няколко пластмасови купички за бебето. На етикета пише, че съдържат меланин. По някакъв начин може ли да бъде опасно за здравето на детето?

Спокойно можеш да предлагаш в тях салата или сурови плодове. Избягвай да даваш топла храна и никога не ги използвай за затопляне на нещо в микровълновата. Можеш да ги миеш в съдомиялната без проблем.

Блу, спи, защото се лекува и това е напълно нормално.
Но е от особено значение да оводняваш детето - много вода, може сокът на компот от кайсии (страшно много помага на повръщането), Ентерол, Хидрасек, ОРС на Хипп, лечебна Хумана и пр.
Но нека спи - сънят лекува и така освен това детето щади и силите, които вирусът е изцедил почти напълно.

Ако детето има дъх на ацетон, но пишка нормално или има поне уриниране, макар и с по-тъмен цвят, не се притеснявай. Течностите обаче са абсолютно задължителни. При най-малко безпокойство от твоя страна потърси лекар.
Следи дали лигавиците и кожата са гъвкави, дали очите са сухи и т.н.

# 673
Благодаря ви, момичета! Hug
Междувременно дребното стана, поиграхме малко, пийна си повечко вода, пишка, хапна 2-3 хапки, ентерол й дадох и пак легна да спи. Няма мириз на ацетон дъха й, кожа, лигавици, очи - нормални. Компот от кайсии имам, но е стар, от 2011. В близката аптека нямаха Хидратин, че моя свърши, а само Хумана електролит, но малката си предпочита чиста вода само.
Чери, точно това се надявах да прочета - че съня лекува, защото и аз така знам, но съм свикнала със здраво и неспящо дете и няма как да не се притесня.
Отлагам още ходенето на лекар, но ако се влоши ще отидем.

# 674
Здравейте на всички. Имам момченце на почти месец и е със сополи от ден и не знам какво да го правя дали да отиваме на лекар или имате някоя бабешка рецепта.
Моля дайте ми съвет какво да го правя?

Общи условия

Активация на акаунт