За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 892
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
  • в огледалото на живота
Аз пък съм  със следния   въпрос : дъщеря ми често и пресипва гласа/и сега пак е така/,ако поплаче малко повече или си повика на воля.
В случая кое е по-добро:Хомеовокс или Тонзилотрен?
Чета листовките и двете са със сходен характер... newsm78

Хомеовокс и Хомеожен.
Тарталета,заложих на първото.
Дали може интервал през два часа,в началото?
Поне така пише де...
За възрастта ѝ не виждам да е проблем.

# 76
  • Mediterraneo
Със сигурност може, не се притеснявай. Първия ден винаги давам ударна доза. Последно така ни изписаха Коризалия, първия ден буквално всеки час, като бонбони ги давах  Wink

# 77
Евита, със сапун ако переш на ръка е по-добре, защото по-лесно се изплаква от прах за пране. С каквото и да переш, все ще е чисто.
Аз напиканите гащи перах само в пералнята, мразя да пера на ръка.

Можеш да й даваш плодово мляко преди закуската. Прочети му състава обаче, че има разни гадни оцветители.

# 78
  • Шумен
Дренките за малките бяха, лелята на мъжо ми беше дала есента 4-5 компота и един остана в шкафа. За това ми беше питането колко време му е годността с костилката.

# 79
  • варна
Дренките за малките бяха, лелята на мъжо ми беше дала есента 4-5 компота и един остана в шкафа. За това ми беше питането колко време му е годността с костилката.
Аз за костилковите компоти знам - 1 година

# 80
  • София
Привет. Купихме си ново креватче  с възможност след махане на решетката да се ползва до 7-8 годишна възраст. Искам да взема матрак 70/140, който да е удобен и достатъчно твърд. Има помоция на марката Тед : http://ted.bg/bg/products/m/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B … D0%B0%D1%86%D0%B8 . Другия вариант е магнифлекс: http://magniflex.bg/products/bambino/baby-bamboo/ .
Ще съм благодарна на мнения Simple Smile

# 81
  • София
 на 140 см до 7-8 годишна възраст надали ще спи Wink иначе магнифлекс и ние и детето спим на матраци на тази фирма, доволни сме много, тед изобщо не ги харесвам.

# 82
  • София
Мерси, Angel_Dust, аз съм в чуденка, защото материалът и на двата матрака е пяна и се колебая дали разликата е значителна  Thinking
Производителя на креватчето е написал, че става и за по-големи деца като е цитирал възрастта. Не знам докога ще го ползвам- може утре да се разпадне  Laughing или синО да израсне по-голям от стандартите ( http://calories.bg/adp/Group7-10years.pdf ). Имах предвид , че ще се ползва повечко от предното матарче Simple Smile

# 83
  • София
най-добре иди и ивиж на живо матраците,  но каквото и да пише, за мен има не малка разлика в усещането между тед и магнитата...

а за  кревата, не става въпрос за  счупване, но все пак просто не е удобно, едно, че има възглавница, която отнема от дължината, второ, че е по-удобно да ти е по-големичко леглото..., дори да не си най-едрият не е гот да го изпълваш от край до край, особенно пък ако има табли Wink
та общо взето  до 3-5 години  би било по- реално да го ползва Wink

# 84
  • Mediterraneo
на 140 см до 7-8 годишна възраст надали ще спи Wink иначе магнифлекс и ние и детето спим на матраци на тази фирма, доволни сме много, тед изобщо не ги харесвам.

Баш си спи моята на детското легло, когато се наложи, 125 е висока. Когато малката е болна, спи при мен на спалнята, а кака й в детското легло. Със сигурност до петгодишна спа постоянно в това легло, без да го изпълва отникъде.

# 85
Ние пак сме с проблем...пак се спресиха от опита за махане на пампата...днес цял ден стиска акото , а сега стискаше и пишото и докато се изпишка пак ужас...едва ли са Е.коли за два дни пишкане в гащите newsm78 преди нямаше никакъв проблем , но от два дни с опити и пиш в гащите сега пак стиска...връщам памперса явно не е готова Sad

# 86
  • Шумен
Ако мислиш че не е готова го върни и опитайте пак след 2-3 седмици, може би ще имате повече успех тогава. Но според мен си трябва последователност каквото и да решиш. Зимата направих опит да махна памперсите и бяхме в подобно положение, като върнах пампа скрих и гърнетата. Като си ги потърсиха да играят с тях първото което ми хрумна беше "Едно зайче мина от тук и ги отнесе" това беше достатъчно да ги забравят. Когато за пръв път ми казаха "пиш, пиш" то си беше осъзнато вече и ме питаха къде е зайко с гърнетата  Laughing

Ние май имаме проблем и ми се иска да чуя и странични мнения по въпроса, ако трябва ще направя и консултация може би с психолог (ЛЛ със сигурност няма да ми е в помощ, не ми се ще да я занимавам с това). От едно известно време Михаела много се промени, наясно съм че с растежа се променят децата но наистина не знам как да постъпя в тази ситуация. Капризите, манипулациите и опитите да се налага ги имаше и преди, но сега е направо невъзможна и неконтролируема. И да и викам и да и говоря спокойно като не желае да чуе, не ме отразява. Прави си каквото си науми а това особено навън не винаги е безопасно. Много неща не желае да прави, като да седи седнала докато се храни вкъщи (никога до сега не ми се е разхождала седнем ли на масата), изведнъж спря да се кефи на водата, вечер насила влиза в банята за къпане и ако успеем тогава да се навием да измием зъбите това и е за денонощие. Сутрин няма сила която да я накара да влезе в банята за миене на зъби. Има собствено мнение за дрехите си, а то е коренно различно от предложените за избор от мен дрехи, за обувките да не споменавам и там е страшно (сутринта си беше сложила маратонките  Rolling Eyes ). Ако има как би изхвърлила всички гребени и ластички, решем се направо насила сутрин а в яслата явно има някакъв респект та седи уж (не се мята и търкаля поне) да я вържа. Всичко това някак бих го приела все пак няма да е вечно бебе я, но друго ме притеснява почнаха да се оплакват не на шега лелите и сестрите в яслата от поведението и. Явно вече не могат да и надвият, днес ми я доведе баба и с памперс сложен в яслата. В шкафа имаше само един останал, та кой знае от кога е на нея а защо ми е ясно а и тя сама ми каза че си го е поискала да и сложат и лелята го сложила  ooooh! А Михаела от месеци в памп не е пишкала и е стискала от момента на слагането, количеството което изпишка беше огромно (гърнето беше почти до горе пълно)  Shocked Нищо не чувала от казаното от лелите, не изпълнявала и т.н. Което ме навежда на мисълта, че тя в следващите 2 месеца май няма да има никаква полза от тази ясла, най-много с тази нейна лоша дисциплина да и нанесат някоя травма с която после пък да се чудя как да се оправям. Познавам си детето и знам колко е чувствително, мисля си че това осъзнаване при нея идва и с борба за надмощие в двойката (до скоро Валерия доминираше) този бунт е някак демонстративен според мен, но не знам дали съм на прав път в разсъжденията си  newsm78

# 87
  • Burgas, Bulgaria
момичета на 14дни е момиченцето ми ...нормално ли е да ака след всяко хранене ,че и по два пъти  с не особено приятен аромат  ....
звъннах на доктора преди 5дни и ми каза да взема Биогайа капки - давам ама продължавам да сменям по 10памперса на ден .....

# 88
  • София
не пишеш с какво храниш, но моето кърмено бебе така си акаше, първите месеци.
Био гайа почва да действа след поне 7 дни даване, т.е. като се понатрупа, но е възможно това просто да е нормално за бебето ти.

# 89
  • Burgas, Bulgaria
храня я с НАН ХА - с това, защото много повръщаше в болницата .... педиатъра обаче каза да го сменя ,за да видим това акане .....та чакам мъжа ми да донесе Лактана БИО .
Не знаех ,че капките са с натрупване .
Много се надявам да не е непоносимост към лактозата ....

Общи условия

Активация на акаунт