За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 881
  • 810
  •   1
Отговори
# 60
  • София
ами ако е през 6 часа и нощем ще го даваш...тези 3 през равни интервали...малко зависи за колко време, равни интервали може да са и на 10 мин и през 24 часа....
иначе не съм давала и не знам.

# 61
  • Шумен
Хидрасек съм давала само по лекарско предписание (3x1 беше последния път). Защо не опиташ да се свържеш с лекаря на детето, ще ти даде най-точна информация за лекарства и ще прецени нужна ли е диета (предполагам за разстройство ще го даваш)

# 62
Съншайн, горещо препоръчвам Ентерол сашета.

# 63
  • Шумен
И аз  Grinning стига детето да го пие  Wink
При нас е проблем да им го пробутам Ентерола а Хидрасек пият  Laughing

# 64
Благодаря Ви,да утре ще отида,не искам да го притеснявам по телефона за сега не е толкова сериозно положението за да му звъня,мислех,че който е давал дозата знае как се дава.

Чери,последният път,когато беше с разтройство давах Ентерол,тогава отидохме при педиатъра,защото беше болен и му казах,че съм дала Ентерол,а той ми каза ако продължава разтройството да давам и Хидрасек заедно с Ентерола,защото Ентерола е пробиотик,а не запичщо лекарство.

Сега пак ще му дам само Ентерол,пък утре ще видим лекаря какво ще каже.
Пие го без проблем приема такива неща. Laughing

# 65
Когато за първи път се наложи да дам Ентерол, бях много притеснена, че няма да иска да го пие, защото например Хидрасек няма как да му дам - не го понася, а с лекарства по принцип няма проблеми и си ги пие, независимо от вкуса.
Хубавото на Ентерол-а е, че може да се смесва с храна или течност - вода, сок, айрян.
Аз правя така - в супена лъжица сок или кисело мляко изсипвам съдържанието на сашето и така го давам. Той даже се облизва, че му е вкусно Grinning. А при него Ентерол дава почти мигновени резултати, особено когато е съчетан с прием на пробиотик.

Ентерол е дрожди, не точно пробиотик. Пробиотиците действат с натрупване на бубите в червата, а Ентерол действа много по-бързо. Хидрасек може успешно да се замени с вода, ама много вода, чай от дренки и шипки+диетата. Хидрасек  подновява водно-солевия баланс, който се нарушава при диаричните състояния. Но ако се пият течности и се спазва добра диета, може и без Хидрасек.

# 66
Аз съм давала Смекта на малката , тази за деца и имаше бърз резултат , но не беше с голямо разтройство по-скоро беше прекалила с нещо мазно , но и аз не разбрах какво беше

Да се отчета , от известно време я оставям вкъщи само по гащички...е напика се в тях , но не се паникьоса като преди...вчера пишнахме малко на плочките в банята , а днес в гърнето се изпишка.лошото е , че не дава да събуваме гащите , седна с тях и така се изпика...мисля че като свикне , че там се прави всичко ще се престраши и да ги свали.сега спи без памперс , като стане ще видим какво ще прави
Днес бяхме при новата лекарка.изписа на малката Тобредекс какпи за нос и да  продължим още с АБ(да станат 10 дни) и тогата ще пусне гърлен пак...тя каза , че не е хубаво да има стафилокок и трябва да го махнем , а старата ни каза да си стоял ooooh! даже ме пита дали не накуцвала , че бил причинявал ревматизъм Shocked дано да го убие Аугментина.Другото каза също , да давам всеки ден Тонзилотрен , защото лятото било много предразположено към проблеми с гърлото и , че можело цяло лято да се дава за защита newsm78 + Инфлуцид...дали да я послушам за това

# 67
Другото каза също , да давам всеки ден Тонзилотрен , защото лятото било много предразположено към проблеми с гърлото и , че можело цяло лято да се дава за защита newsm78 + Инфлуцид...дали да я послушам за това

Послушай я, и да не помогне, няма да навреди.

# 68
Не е опасно да се дава редовно Тонзилотрена нали , мен това ме гложди само , че 3 седмици бая хапчета нагълта милата.даже като се напишка и урината и мирише на АБ...тя ми обясни , че заради занижения имунитет един вид да я предпазим

# 69
Еви, Тонзилотрен е хомеопатия - може да се взима и година в профилактични дози.
Даже има лекари - педиатри и УНГ, които препоръчват профилактично приемане на малки дози през целият есенно-зимно-пролетен период при деца склонни към респираторни усложнения и най-вече проблеми с гърло и сливици.
Не се притеснявай, давай спокойно.

# 70
Благодаря ти  Чери  friendship
А да ви питам и , нали прясното мляко разхлабваше.малката от няколко дни иска да и взимам Фибела плодовото(чисто прясно не близва)давам и го следобед , но дали мога да и дам сутрин преди закуската

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 15:55 от Евитa

# 71
  • Шумен
Тонзилотрен не съм давала, но хубави отзиви чувам за него. Последния вирус само с Инфлоцид го преборихме, дори на лекар не ги заведох само от ясла се спряхме 2 дни. Инфлуцид 3 по 1 давах да смучат като превенция тази пролет и като че ли виждам ефект (поне за АБ позабравихме с Вали).
Исках да ви питам на компота от дренки колко му е трайността? Останал ми е един от миналата година. Но като че ли ми се върти в главата че е 1 г. костилковия плод, не съм сигурна обаче  Thinking

# 72
  • в огледалото на живота
Аз пък съм  със следния   въпрос : дъщеря ми често и пресипва гласа/и сега пак е така/,ако поплаче малко повече или си повика на воля.
В случая кое е по-добро:Хомеовокс или Тонзилотрен?
Чета листовките и двете са със сходен характер... newsm78

# 73
Събуди се , веднага щом отвори очи и викаше пиш , естествено седна с гащите на гърнето и се изпика така Whistling малко една такава се стресна към края , но явно защото беше сънена , тя като е сънена и е много крива.
Днес сме изпрали доста гащи Wink пера ги с бебешки сапун , а не с прах става нали newsm78
Майка ми има компоти от 2-3 години и като ги отворя нищо им няма , мъжо ги изпи изминалата зима , нищо му няма Grinning като изфъска капачката и мирише значи е ок мисля , но ако мислиш да го даваш на дребосъчките не знам как бих процедирала , за дете може и да ме досташее да дам по-стар компот

# 74
  • Mediterraneo
Аз пък съм  със следния   въпрос : дъщеря ми често и пресипва гласа/и сега пак е така/,ако поплаче малко повече или си повика на воля.
В случая кое е по-добро:Хомеовокс или Тонзилотрен?
Чета листовките и двете са със сходен характер... newsm78

Хомеовокс и Хомеожен.

Общи условия

Активация на акаунт