За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 905
  • 810
  •   1
Отговори
# 720
  • София
а с чист вазелин или меден вазелин пробвала ли си?
питала ли си лекар от какво може да е? да е нещо гъбично(въпреки, че пък нямаше да е само там сигурно?)

# 721
  • Шумен
На дерматолог ходили ли сте? Аз при зачервяване мажа със крем Здраве (стария), но ако нещо ме притеснява по-дълго време търся лекар  Peace

Водих Миша на зъболекар, за сега нищо не видя зъболекарката. Иска след 2 седмици (ако всичко е наред до тогава и заздравява раничката) да ни прегледа, евентуално тогава ще ни прати на снимка.  Каза че сега и да я снимат е много възможно нищо да не се види. Ще и промивам раната с клечка за уши с кислородна вода и после с чиста вода като шупне по веднъж на ден, по веднъж на ден ще я мажа със смрадлика (не винаги плюе и пастата за зъби при миене и не ми препоръча жабурене) и през ден венеца от двете страни пак с малко памук да я мажа с йод. Тази вечер я намаза с йод.

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 21:53 от desitoo

# 722
Не съм го водила на лекар, защото нямам никакво доверие. Иначе това зачервяване е между показалец и среден и среден и безименен.
Преди време по гърдите и гърба му се появиха червени петна и дерматолога каза атопичен дерматит и изписа кортикостероиден крем. Мазах два пъти и ме достраша да продължа /каза седмица да мажа веднъж на ден/. Започнах да го мажа и на гърдите петната изчезнаха за 2 дена, а на гърба за седмица. Това ме наведе на мисълта, че не е било АД, а суха кожа. Смених и перилния прах с течен.

# 723
Може ли вече да давам праскова и кайсия, на пюре или пресни? иска ми се поне на пюре...

# 724
  • Burgas, Bulgaria
момичета как започва летният вирус- баткото ни снощи се спука да повръща ,но няма Т . Сега пи малко вода и хапна една бисквитка та съм в очакване , но проблема ми е ,че беба днес трябваше да е на ваксина и смятам да я отложа ....

# 725
  • София
задължително бих я отложила.

# 726
  • Шумен
Индивидуално е май всяко начало. Ние минахме вируса само с еднократно повръщане от Михаела като начало а на финала обрив имаше само Валерия  Rolling Eyes

# 727
  • Burgas, Bulgaria
Звъннах на педиатъра и я отложихме. Каза, че въпреки минимален все пак има риск .Като се върнем от почивка , тогава.
Каза ,че това са чревните летни вируси , а аз ще се върна да ви чета ,че да знам какво да очаквам.

# 728
  • Варна
Здравейте искам да попитам нещо: на нашата възраст 10,5 месеца, колко често трябва да пиша детето? По принцип си върши нуждите в гърне, имаме и пропуски разбира се. Горе долу на час пиша +- 10 мин. От преди няколко дни ми направи впечатлние, че пиша по-често,все едно не се е доизпишала. Днес за 2 часа се изпиша 5 пъти с различни  интервали 45 мин, 25 мин.... Не дава сигнали, че я боли нещо, няма температур, вчера бяхме на консултация, всичко и е наред.

# 729
  • София
ми да те така пишкат бебетата на често и по малко, особенно ако от скоро е на гърне.

# 730
  • Варна
Ами от 5 месеца е някъде на гърне, но аз по-скоро се притеснявах да не съм я простудила нещо, все е боса. А последната ни уроинфекция беше преди 5 месеца и съвсем бях забравила за тези проблеми, изведнъж се стресирах нещо.
Спирам да се взирам, благодаря   bouquet

# 731
  • София
ами доста е жега да се простуди си мисля.... ако има инфекция все ще почне и  Т да вдига малко или много, а и то такова изстиване става ако надуха гол кръст  или къпане, киснене в студена вода, ходене продължително с мокър бански, примерно, не от ходене с боси крачета в къщи...

# 732
  • Mediterraneo
Какво простудяване в тези жеги?! Случва се на всеки честото пишкане, мисля. Не е задължително да е симптом на каквото и да е. Следи си детето просто, вярвам, че всичко е наред  Peace

# 733
  • Шумен
И аз се бях стреснала последния ден на морето с Миша, в жегите да се изпишка 3 пъти най-много за деня. А последния ден 5 пъти (точно се захлади), като в 3 от случаите или ми казваше в последния момент и не успяваше да устиска или дори не си каза и направо в гащите  ooooh! Е на следващия ден всичко си дойде по местата и не сме имали пропуск от тогава. Дори тихичко да я похваля и в гащите сякаш спря да ака (а преди това друго не признаваше)  Simple Smile

# 734
Момичета, може ли някой да ми каже какви хомеопатични капки да слагам при хрема, започваща с бял и гъст секрет? Нашата лична знае само Виброцил.

Общи условия

Активация на акаунт