За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 878
  • 810
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Забравих да напиша нещо, за да не миеш всеки път след малка нужда, аз правех така: ототварата със смрадлика си прецеждах в едно измито и стерилизирано бурканче  през деня като пиша топвам тампон /от тези за грим/ и почиствам със смрадлика.

# 751
Забравих да напиша нещо, за да не миеш всеки път след малка нужда, аз правех така: ототварата със смрадлика си прецеждах в едно измито и стерилизирано бурканче  през деня като пиша топвам тампон /от тези за грим/ и почиствам със смрадлика.

Това е чудесна идея  Peace

# 752
И двамата съм ги бърсала само с мокри кърпи - къпане веднъж вечерта... Никога не са имали зачервяване дори. Рядко се сещам да мацна вечер Судокрем - 3-4 пъти месечно  Crazy
А са бели като сняг и двамата (руси и синеоки) ooooh!

Туй постоянно на чешмата  Rolling Eyes Изобщо не мога да го хвана бебето нормално, че да го измия както трябва  Rolling Eyes

# 753
Аз продължавам да мия след всеки памперс. Сега ми е по-лесно защото той стои прав в душ кабината и аз го мия с ръчния душ. Докато не махнем памперса, не мога да си представя да не го мия, все пак не попива напълно, винаги остава пиш по кожата и има миризма.

# 754
И двамата съм ги бърсала само с мокри кърпи - къпане веднъж вечерта... Никога не са имали зачервяване дори. Рядко се сещам да мацна вечер Судокрем - 3-4 пъти месечно  Crazy

И синът ми беше така. Тогава и Судокрем нямаше, мажех с Бочко от време на време. Но дъщерята сега направи две подсичания до кръв , по едно време и гъбички имаше. И на двамата са им матови кожите.

# 755
бебето ми е с много висока температура,от обяд,и не мога да я сваля давам панадол и свещички,редувам,какво друго мога да направя за да я сваля,лекарят му изписа витамин ц и тези свещички,но не помагат

# 756
  • Шумен
Колко е голямо бебето и колко е Т? Опитай с ваничка с телесна Т на водата, можеш и да сапунисаш бебето, наблегни на всички сгъвки и като позасъхне пяната я изплакни. Това винаги макар и за кратко (при нас е душ вече де) помага. Другото е чорапки с оцет и вода и кърпички на китките и челото.

# 757
на 10м,темературата е 39-39,3 и не пада,пробвах с оцет,с белтък,преди малко идвам от лекар ,било вирус даде му витамин ц и свещички ,но детето ми гори цялото

# 758
  • Варна
И на мен приятелка ми беше казала това за сапунисването. При нас имаше ефект. Зизи, дано бързо се справите с вируса!

# 759
  • Шумен
Сложи ли свещичка вече? При такава Т в яслата директно им слагат свещичка Еферелган, но ефект има само при Михаела и то за около час само. И аз пазя в хладилника няколко, но са ми само за редуване с Нурофен, от него се повлияват за по-дълго време моите момичета.

# 760
А са бели като сняг и двамата (руси и синеоки) ooooh!Туй постоянно на чешмата  Rolling Eyes Изобщо не мога да го хвана бебето нормално, че да го измия както трябва  Rolling Eyes

е нали разправят да не сме ползвали мокри кърпи, защото били вредни за бебешката кожа  newsm78 На мене също ми е ужасно трудно да повдигна почти осемкилограмовия дребосък да го измия, но за сега има кой да ми помага, та поради тая причина го мия всеки тът като е наакан, а сега сме с дрисък, значи постоянно  Mr. Green

# 761
  • Шумен
Moкри кърпи съм ползвала и аз и то до последно. Не съм отдавала зачервяванията които сме имали точно на мокрите кърпи, имало е винаги друга причина като например наакало се и не съм го усетила на момента или не съм имала възможност (навън сме а е студено) после много ясно че ще се зачерви кожата от контакта. Харесах си една марка - големи и влажни кърпи и само тях купувах  Peace А има и друго кожата си има защитен слой, от честото миене той се отмива и прави кожата по-чувствителна на всичко. До годинката миене сутрин и къпане вечер (моите най-често акаха преди банята привечер първата година) а после остана само вечерното миене/къпане, почнах да ги къпя 3 пъти седмично с косата.

# 762
  • София
и с мокрите кърпи отмивате  защитният слой... за менмократа кърпа е  само за навън,  освен, ч дразнеше в началото и правеше кървави рани на детето, за мен колкото и  мокри кърпи да използвам устава усещането, че само съм позамазала нещата. Изобщо не го считам зъ чист докато не мине през чешмата. Така че не само докато  беше с памперс, а и до ден днеш след голямата работа  се мие детето. Освен при ползване на мокри кърпи, проблеми с подсичане почти нее имал.

# 763
на 10м,темературата е 39-39,3 и не пада,пробвах с оцет,с белтък,преди малко идвам от лекар ,било вирус даде му витамин ц и свещички ,но детето ми гори цялото

Кърпи, в които е увит лед и под мишниците. Ако другите средстава не помогнат.

Зашо пазите свещичките в хладилника? Аз моите всички лекарства ги държа в един шкаф  Rolling Eyes

# 764
  • Шумен
В хладилника на вратата най-долу, там ги набутах последно. Никъде не пише че трябва да са в хладилника и така хвърлих юни останалите ми три свещички Еферелган. Като ми се наложи да сложа и тя беше се разпаднала/разтопила от околната Т в стаята. За новите попитах в аптеката и ми казаха че не е грешно на вратата на хладилника да ги държа щом се топят в шкафа лятото, за другите сезони няма нужда хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт