Голямата тема за малките масла 4

• 78 356
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Покрай няколко поста за масла в темата за Хималая, ми се разбуди любопитството към тези малки шишенци  Crazy
Записвам се да следя темата и отивам назад да се просвещавам, защото никога не съм ползвала такива неща.

# 226
  • Велико Търново
Кожата ми е нормална към смесена  в Т-зоната.В момента привършвам карите-то като нощен крем,мисля да си взема жожоба за лицето и гроздови семки за околоочния контур Peace Вместо дневен крем не смея да ползвам масла Confused Вие ползвате ли? Нали няма проблем да си нанасят директно върху кожата, без добавка към крем Thinking

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 12:48 от *Biskvitka*

# 227
  • София/Горна Оряховица
Аз си нанасям жожоба сутрин, след измиване на лицето. Пия кафе и след 20на минути пристъпвам към слънцезащитен крем (това през лятото)
Единствено в големите жеги не го правех, тогава нанасях само слънцезащитен.

Скрит текст:
От тия жеги ми се обърка и кожата и организма  Tired . За една седмица нормален климат вече кожата ми изглежда по-добре, косата ми има по-добър вид и въобще се чувствам човек ... аман от лято!

# 228
  • Велико Търново
Bоryana , а вместо нощен крем ползваш ли пак масло? И ако-да-какво Wink

# 229
*Biskvitka*, гроздовите семки регулират омазняването, не мисля, че ще ти помогнат особено за околоочния контур Peace

Аз също в момента обмислям някаква нощна комбинация от гроздови семки за Т-зоната, жожоба за околоочния контур и пшеничено за бузите (със смесена кожа съм, силно омазняване в Т-зоната и ужасно суха около носа, бузите и напоследък под очите).. Надявам се да помогнат. Търсих готовите смеси на Икаров, но никъде не ги открих, затова ще трябва сама да си ги бъркам явно..

Припомнете ми моля, на Етерика ли препоръчвахте от по-масовите? Помня, че Икаров не бяха сред фаворитите..

# 230
  • Велико Търново
Благодаря,Пух,за разяснението Hug Ще си ползвам тогава жожоба-та на цялото лице+ околоочния Wink ,а за Т.зоната- гроздовите семки.Аз мисля да поръчам масла от зоя.бг-сякаш най-читави ми се струват там Thinking

# 231
  • София/Горна Оряховица
Нощното ми масло е жожоба+масло от роза. Ако през деня съм поизгоряла - кокосово.

Като цяло с всички масла се спогаждам, само с праскова и кайсия не можах  Confused . Нито за косата, нито за кожата. Накрая си ги мажех по петите, само и само да ги измажа.

# 232
Здравейте момичета,
искам да попитам чаеното масло с какво може да се смеси за да го ползвам за нанасяне локално на пъпки? Прочетох, че трябва да е базово масло, но кои са базови? И дали трябва с вода да сме смесва също, защото разбрах, че е доста силно.
Предварително благодаря!

# 233
  • София/Горна Оряховица
Базови са ший, кокосово, жожоба, арган, гроздови семки, бадемово, пшеничено, сусамово, ленено, кайсия, праскова, авокадо ... Ако е само за пъпки - напояваш едно тампонче за уши с няколко капки и директно прилагаш върху пъпките. За цялото лице смесваш 5-6 капки с някакво базово и нанасяш. Няма нужда от вода.

# 234
Влизам, за да кажа колко съм очарована от маслото от шипка.
Имам слънчеви петна,които ми се появиха в последните месеци от бременността и всяко лято потъмняват и стои много грозно.  Правих билков пилинг преди година,не помогна. Сега от второто нанасяне на това масло върху цялото лице виждам разликата- тена се избистря и петната стават по-малко забележими. Смятам да продължа поне три месеца /май така пишеше на опаковката/ и после ще споделя окончателен резултат. Моите петна са от 4 години и козметичките ми казваха,че това няма оправяне с нищо.. Peace

А иначе за маслото от чаено дърво- аз го мажа почти в/у цялото лице и др освен полза не съм усетила/ може пък да не е чисто,знам ли/

# 235
  • София/Горна Оряховица
*SoleiL* - не е хубаво да се прилага етерично масло директно върху кожата, т.к. са канцерогенни, ако се нанесат така. Не помня точното обяснение обаче.

Разбира се, от едно-две нанасяния нищо няма да ти стане, но не е хубаво да се прави.

# 236
*SoleiL* - не е хубаво да се прилага етерично масло директно върху кожата, т.к. са канцерогенни, ако се нанесат така. Не помня точното обяснение обаче.

Разбира се, от едно-две нанасяния нищо няма да ти стане, но не е хубаво да се прави.
аз ще попитам нещо ( с риск да прозвучи тъпо) кои бяха етерични и кои базови масла , каква е разликата и кои може да се нанасят директно върху кожата  Thinking Извинявам с е, но наистина не знам а ми е нужно , аз в момента съм с арганово масло от Зоя и си го нанасям вместо нощен крем , това вредно ли е

# 237
  • Пловдив
Влизам, за да кажа колко съм очарована от маслото от шипка.
Имам слънчеви петна,които ми се появиха в последните месеци от бременността и всяко лято потъмняват и стои много грозно.  Правих билков пилинг преди година,не помогна. Сега от второто нанасяне на това масло върху цялото лице виждам разликата- тена се избистря и петната стават по-малко забележими. Смятам да продължа поне три месеца /май така пишеше на опаковката/ и после ще споделя окончателен резултат. Моите петна са от 4 години и козметичките ми казваха,че това няма оправяне с нищо.. Peace

А иначе за маслото от чаено дърво- аз го мажа почти в/у цялото лице и др освен полза не съм усетила/ може пък да не е чисто,знам ли/
  bouquet моля, сподели от къде го закупи   bouquet

# 238
  • София/Горна Оряховица
http://www.hera.bg/s.php?n=480

В статията е добре описано  Peace . Аз в две думи мога да ги различа по следния начин: етеричните са силно ароматни масла, с много по-различна структура от базовите. Ако имате у вас и от двата вида масла, просто капнете една капка на дланите и от двата вида и ще усетите разликата.

Mary Djane - аргановото е базово, а особено това на зоя е много хубаво. Аз обмислям да си го купя, ама като знам, че имам още 10 масла и ми се отщява. А особено от кокосовото имам някъде стотина грама, няма изразходване  Laughing .

# 239
Боряна, кое кокосово ползваш? Икаровото не ми харесва, ама хич.

Общи условия

Активация на акаунт