Голямата тема за малките масла 4

• 78 423
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
И аз с две ръце за гроздовите семки

# 436
Наистина сте много зарибяващи,ще се запася със всякакви масла  Grinning

# 437
момичета ,намерих една рецепта която била със страхотен лифтинг ефект,даде ми я моята "аптекарка" заедно с една цяла брошура за маслата.Та:
лифтинг маска за лице,шия и бюст
 в 2 с.л. масло от гроздови семки се добавят 10 к. масло от здравец,5 к. масло от вербена .Разбърква се и се нанася на кожата.След 15-20 мин. излишното количество се отстранява със салфетка.

..сигурно може и без това масло от вербена,не е фатално пък и едва ли го има тук,но от гроздовите семки и от здравеца е доказано ,че "работят за женската красота" с пълна пара

# 438
Много хубава рецепта, но си мисля, че щом има вербена, значи трябва да е там. Много масла имат сходни действия върху човешката кожа, но всяко си дава и нещо от себе си Wink.

За околоочния ползвам жожобата. Моята кожа е изключително суха. Скоро ще го сменя с шипка, или още по-добре - масло от Evening Primrose (убийте ме, не мога да се сетя как се казваше на български. Много се извинявам, че използвам английското му име. Като намеря, ще пиша ).  Peace

# 439
  • София/Горна Оряховица
Вечерна иглика е това, Али .

# 440
Вербената всъщност е върбинка, а маслото й е етерично - ето оттук например може да се поръча Peace

# 441
Момичета, записвам се да ви следя  Hug

Четох в МakeupAlley, че бадемовото масло изсветлява тъмните кръгове под очите, така че днес се сдобих с него. Като за начало купих това на Икаров от близката дрогерия.
Може би е задаван този въпрос, но забелязали ли сте разлика в действието на маслата на Икаров и тези на други марки или такива поръчани от чужбина?

# 442
Боряна, точно! Много ти благодаря.
Та, това масло от вечерна иглика + масло от витамин Е, правят прекрасен очен крем.  Peace

# 443
Тони,
Aз съм забелязала, а и други отзиви съм чела в тази посока.
Последният ми опит беше с жожоба - купих на Икаров, защото нямаше друго. Имаше лек дъх на гранясало, въпреки че това е масло, което практически не гранясва.  После ми доставиха от чужбина - огромна разлика в цвят, гъстота, мирис и действие. Дълги години съм купувала стимуланта на Икаров, антицелулитните и бадемово масло, но определено повече няма да повторя.
Ако не ти се занимава с поръчка от чужди сайтове, може да си купиш от зоя.бг.

# 444
  • София/Горна Оряховица
Маслата на Балчо са хубави, малко по-скъпи са обаче.
Аз съм взимала от кварталния ни магазин, само че моето е ленено и е за салати. Все някъде обаче трябва да ги има и по другите магазини  Laughing .

# 445
Сега се сетих да споделя,че съм много доволна от маслото против целулит на Алверде. Ползвала съм и сега пак го ползвам (розмарин и лимон мисля) и е страхотно,като действие и аромат  Heart Eyes

# 446
Аз купувам масла/етерични и базови/основно от iherb.Ето бадемово ,например:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Sweet-Almond-Oil-4-fl-oz-118-ml/14394

По-изгодни са като цена , а и качеството им няма нищо общо с тези на Икаров и др.
Кокосовото и червеното палмово стават и за готвене.
Код за отстъпка давам на лични Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 20:16 от bgroza

# 447
Много ви благодаря за отговорите!   bouquet

Поръчах от iherb масло от сладък бадем, от шипка и масло с витамин Е.
Когато ги получа и опитам, ще споделя отзиви.

# 448
Търсих,търсих и се изнервих  Crossing Arms Не мога да намеря листовка на Икаров с всички масла и предназначението им.Помощ  Praynig

# 449

Общи условия

Активация на акаунт