Голямата тема за малките масла 4

• 78 356
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Под кленовите дървета
мдам,за бебоци.

# 181
  • София
Това със зехтин и пчелен восък го правих след раждането при много разранени зърна от кърменето, наистина много помага! Но стана много гъсто, поне моето тогава.

И двамата ми сина като бебета съм ги мазала със зехтин, само летата, когато е много жега, купувах бебешко мляко. Според мен не запушва порите, нали попива в кожата.

# 182
  • Пловдив
 Благодаря ти Аня. И аз се учудих за зехтина, за това писах тук, дали и друг е на това мнение. Имам и още едно питане: как се предпазваше от стрии по време и след бремеността?

# 183
Aз съм за зехтина

# 184
  • София
Благодаря ти Аня. И аз се учудих за зехтина, за това писах тук, дали и друг е на това мнение. Имам и още едно питане: как се предпазваше от стрии по време и след бремеността?
Пак зехтин. Simple Smile
В началото си купувах маслото против стрии на Икаров, после не знам защо реших и минах на разни млека за тяло + качване много на кг. и огромен корем, та резултатът беше големи червени, болезнени стрии. Гинекологът като ме видя ми препоръча зехтин, не изчезнаха, но станаха бели и не боляха вече, много ми помогна тогава, съжалявам, че през цялото време не се мажех само с масла.
Втората бременност пак зехтин - един колега ми беше донесъл 1во качество зехтин от Турция, една бутилка за мен и една за бебо. Simple Smile

С баткото зехтинът го 'изварявах' - затваря се плътно в беб. бурканче, самото бурканче се слага в тенджерка с вода и ври няколко минути, с цел стерилизация. После с малкия пропуснах тази процедура, а и сега като си мисля е по-добре да не се прави, обезсмисля се студеното пресоване на самия зехтин.

Да похваля отново ший маслото - и преди бях писала, че го ползвам при ранички (изгорено), та онзи ден пържих яйца и лошо си изгорих малкото пръстче, край мен имаше зехтин и сложих, но мнооого болеше още, намазах отгоре ший масло и забравих за раната. Сега имам голям мехур и е подуто, но няма болка. Simple Smile

# 185
  • Пловдив
Да се оплача: въпреки стриктното ми мазане с направения от мен крем, масажния лосион на Palmers и Percutalfa emulsia, преди масло след излизане от банята забелязах 4 стрии от ляво на дупето! А си имам достатъчно точно там от пубертете! Ще ходя до Кауфланд после и ще си взема зехтин специално за мен!
А относно маслото от шии, ползвала съм козметика за тяло с шии и имаше доста натрапчив аромат, дали чистото масло ще има и то този аромат? Серията мисля, че беше на Avon.

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 16:01 от Пумпи

# 186
  • София
Моето масло няма аромат, на Икаров е.

# 187
Ефективен (доколкото има такъв) крем срещу стрии. Рецептата търпи промени, но ми се струва, че най-добрата комбинация не може без ший, какаово масло и пшеншчен зародиш. Вит. Е служи и за консервант. Восъка аз не съм успявала да го интегрирам - с обикновения нещо не става, така че карам без. Кремът със сигурност "бие" купешките марки, въпреки претенциите им. И не е вреден (все пак, внимателно с етеричните масла). Маже се поне два пъти на ден, както и при всеки сърбеж по разтегнатата кожа. Маже се при разтягането, а и при прибирането на кожата - до връщане на нормално състояние на тялото.

"Домашен крем против стрии:

1 чаша масло от ший или какаово масло
2 с.л. някое от следните масла – кайсиеви ядки, пшеничен зародиш, кокосово масло
5 с.л. чист пчелен восък, настърган
 повечко ампули витамим Е – ползваме само течността в тях

На слаба водна баня (до 42 градуса максимум) се разтапя какаовото или ший масло. Добавят се останалите масла, витамин Е и восъка. Когато восъка се разтопи и всичко се смеси добре, сместа се налива в подходящи кутийки или малки стъклени бурканчета. По принцип след ден, кремът ще стегне и леко ще се втвърди, като придобие вид на крем с цвят на восък.

Ако искаме, преди да налеем в бурканчетата, може да добавим етерични масла по наш избор – много добри възстановяващи свойства има маслата от роза и лавандула. Маслото от роза е наистина скъпо, но е толкова страхотно и силно ароматно (само капка от него върши чудеса), че напълно си заслужава да инвестираме в него."

Извинявам се, ако вече е публикуван в темата.

# 188
Здравейте, момичета!

След дълго проучване на маслата във флаконче от 50мл масло от гроздови семки сложих няколко капки масла от грейпфрут и лимон за проблемна кожа, ще пробвам да се мажа и със сребърна вода и се надявам да има ефект Simple Smile
За тяло си взех какаово масло и съм много доволна.
Ползвам арганово масло за косата, но като че ли не виждам този изключителен ефект, за който говорят всички.
Бих Ви препоръчала да изпробвате нещо, което направих по време на големите жеги в Гърция преди около месец. Намазах се цялата (тяло, лице, коса) с масло от карите и постоях така няколко часа на слънце, за да попие добре и ефектът беше доста приятна мекота, както кожата, така и косата и лицето. Simple Smile

# 189
HighArt, използвай добър крем със защита, щом ще ползваш масла от грейпфрут и лимон през лятото.  Hug

# 190
HighArt, използвай добър крем със защита, щом ще ползваш масла от грейпфрут и лимон през лятото.  Hug

Благодаря за съвета. Фдт ми е с фактор, това дали е достатъчно?

# 191
Дано не бъркам, но цитрусовите масла не са препоръчителни за лятото (с козметични цели, когато става въпрос).
Избелващите мазила правят кожата фоточувствителна, което засилва възможността от хипер пигментация.
Например маслото от лимон е помощно средство именно срещу лунички и пигментни петна. Само дето самото то може да доведе до тях, ако се използва лятно време. Най-хубаво е да изчакаш, или ако не - нанасяй маслото вечер, пък сутрин слагай голям фактор. Не знам ФДТ с какъв е.
Малко се увъртях, но дано си ме разбрала.  Peace

# 192
  • София/Горна Оряховица
Цитрусовите масла имат едно свойство "фото-токсичност", тоест не бива човек да излиза на слънце след употребата им. Не знам на какво точно се дължи (имам едни свои подозрения, но не искам да ви обърквам).
*Ally* много добре е казала - увеличава се възможността от хипер пигментация.

Ако все пак държиш да го ползваш - само вечер, а крема на лицето - със сериозен фактор. Аз бих сложила поне 30 в твоя случай (но пък аз самата смело клепам 50  Laughing ).

Дано някой специалист се включи в темата, да го обясни малко по-научно и да даде малко по-точно насоки за фактора.

# 193
  • Пловдив
Karmelita_007 благодаря ти. Моята рецепта е подобна - какаово, пшенично, жожоба, бабемово и пчелен восък. Вит. Е никъде не можах да намера. Много е мазно, но е по-добре от мас в тези жеги. От 2 вечери пробвам само с какаово да се мажа.

# 194
Момичета, здравейте. Търся си някакво качествено арганово масло, което е без миризма, за да го слагам в крайчетата на косата без отмиване. Имам две неуспешни покупки на такова масло, но и двете миришат на салата.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт