В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 92 685
  • 514
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро, дами!

Гледам голяма активност напоследък.  Mr. Green
да питам майките на по две и повече деца: Кааааааак запазвате спокойствие във фазата :" Не я искам тая сестра, изхвърли я на боклука". Всеки ден, бе братко мили, ей, как не се умориха!
Ами ние до този момент не сме имали такава фаза. Децата толкова се обичат, че не могат едно без друго. Дребното щом отвори очи от сън и веднага пита: "Бате?!?"
А брат й я разнася като парцалена кукла из хола - то не са борби, то не е премятане, то не е кикот, то не е катерене един върху друг. И ако брат й реши да излезне от стаята и да отиде до тоалетната се застава на врата и се започва: "Батееее, батееее, батееее...." така докато не дойде. Или пък докато той си седи на столчето и се храни, тя минава зад него и го обгръща с ръце, а той се разтапя от радост.
Това обаче не знам до кога ще продължи... Simple Smile
Иначе на твоето запитване бих отговорила така: "Иди си намери по-добра сестра от боклука и тогава ще хвърлим тази!"  Mr. Green Така ще й секнеш желанието всеки ден да те занимава с този въпрос, защото ще знае, че не е намеррила по-добрата сестра.

Коледно ми е, ей!  Laughing Ентусиазъм напира в мен... Днес смятам да се занимавам с подобряване на домашния уют (демек чиста домакинска работа - готвене, пране, чистене... ей такива досадни работи) и се чудя тази година къде да търся място на елхата, че дребното ще й види сметката ако я сложа на земята!

Хубав ден от мен и със здраве!

# 181
Добро утроооо! След малко ще будя децата за училище и гледам да си подобря първо настроението с вас  Grinning
Ся, такива неща пред мен да не пишеш, че да не взема да завидя. Те се дразнят абсолютно нарочно и целенасочено. Даа, играят си понякога,но като цяло в момента не са в обичлива фаза.
Още е само ноември, а на мен вече ми писна ставането сутрин, едното на балет, другото на балет, двете на плуване, едното на бг училище, домашни, четене, пустата таблица за умножение, която и аз трябва да си припомням и т.н. Да, Коледно ми е и на мен и нямам търпение  Simple Smile И днес ще бъда заета с абсолютно същата дейност-подобряване на семейния уют и довечера ще украсим елхата.
Момичета, деца, деца, ама дайте да видим вие на какво се надявате от дядо Коледа.

# 182
  • Пловдив
Ха добър ден и от мен!
Ирка, радвам се, че се разписа и то няколко пъти - нищо не казваш само дали ще си идвате насам  Hug

При нас двете сестри също доста се дразнят / щипят /хапят/ викат.... Калина каза на няколко пъти "Аз нали ви казах, че не искам сестра...  Confused  Имат и кратки обичливи фази, но са доста кратки за жалост... Малкото е постоянно в нападателна позиция - само към кака си е така, към други деца е много внимателна и нежна. Явно е последица от яслата, така си го обяснявам  Thinking
Бела ходи с голямо желание там - сутрин няма търпение да тръгнат с татко и кака и само се чува едно припряно Айдее...
Кали си е доста мързелива, дават им много домашни, ама се пишат с мъка... Като чета Елла е на светлинни години напред...
На няколко пъти ми се оплакаха от нея, че не слуша при заниманията, плюе се с момчетата /!/, недисциплинирана, Не-ви-виждам-догодина-в-училище-какво -ще -правите  Embarassed
От Бела също оплаквания имаше един ден - нахапала цялата група  Embarassed Ама оттогава пу-пу не е имало такива инциденти или поне не са казвали...
Прави ми впечатление, че все на мен ми се оплакват от дЯцата като ги взимам и затова ги прибира предимно баща им  Mr. Green

За Коледните подаръци
Калина за поредна година пожела някаква кукла - този път е русалка - купена е вече. Взех и една интересна книжка за рисуване на прически, има и стикери, надявам се да й хареса...
Бела не може да си каже още, затова й е купено едно музикално килимче, върху което се рисува с воден химикал да не цапа... За нея ще има и пиано.

Ирка от вчера се чудя дали да поръчам и аз книжката с магнитните дрехи - виждала ли си я на живо - става ли като за Кали и Елла - не е ли много бебешка или само така ми се струва. Дрехите на момиченцето от по-плътна хартия ли са или от картон?

Днес или утре ще украсяваме и ние вкъщи, обещала съм да е заедно с Кали, за да ми помага, т.е. вечерно време трябва да е

# 183
Ирка, радвам се че се разписа, че ти като се покриеш ни вест ни кост от тебе.  Peace
Хаха Елла ми изглеждаше по мъжко момиче от Миа, а то ще излезе обратното. Ми ето, цяла торба с обувки си носи детето, като истинска дама.
А като те чета за уменията и знанията им, Иван е на светлинни години от тях. Аз изобщо нищо не го карам да прави допълнително, само каквото той желае. Преди няколко дни взе решение, че искал да се научи да чете, защото вече 2 деца в градината можели. Подозирам че са повече.  Wink

За подарък за НГ му харесах ето това: http://www.mytoys.de/Easypix-Digitalkamera-JellyBaby-T514-BY-mit … ung.01.06/2430059

Люба миналата година писа, че е по добре да се вземе истински, но евтин, но аз все пак тая надежди да излезе сполучлив. Той няма да прави снимки за изложба, ще си щрака там, колкото да не разбричква постоянно моя.
Мислех и детски таблет да поръчам (по идея на Мимоза), гледах го гледах на картинката и се отказах. То май по добре истински да вземем по натам. Тоя не знам до колко ще му задържи вниманието.

Ирка, аз като майка на две деца да се включа с коментар по фразата!  Laughing Моето едното още не говори и тая фраза все още ми е чужда. Голям любов са двамата. Особено като почнат да се целуват са ми много смешни, понеже са момчета.  Grinning При нас засега цари: "Много сладък тоя Ники, ще изям Ники, на бати момченцето" и т.н.

Танче и аз се чудя за тоя момент с елхата. А Иван всеки ден ми повтаря че вече трябва да украсим къщата. Само си представям , че всеки ден ще пренареждам елха. Като знам как всеки ден ми се изпразва съдържанието на шкафчетата и аз си прибирам всичко обратно , в името на спорта. Понеже сме много умни и всички шкафове са без дръжки, няма начин да ги заключим.

Ирка, те нашите са още малки и цари любов и разбирателство. Почакай да мине още някоя годинка и ще ти искаме съвети!  Simple Smile

# 184
Привет!/да не изпусна навалицата,ще се наредя и аз след разписалите се Wink/
Ирка,котето ни избяга.....уличното в нея се оказа много по-силно-голяма любовчийка наша Бъни,излезе....и след няколко прибирания и отново прескачане през прозореца/а сме на ниско/,реши,че ще хайманосва......и понеже от време на време сме я мяркали около блока-оставяме й храна/за ужас на кварталните баби,с които ми е писнало да се разправям,...ма не е тяхна работа/.Мислехме да си вземем друго коте,но Сами каза,че го иска от магазин/че това беше от село/ и с гаранция-та ако някой знае къде продават котета с CV и препоръки,да свирка Whistling.
Елха и украси още не сме вадили-но ние сме все още на есенната декорация-цялата къща е настелена с листа,жълъди,кестени,портокалови розички/от корите на портокалите си ги сушим/.Та,още малко ще се порадваме на пастелните им багри..Ани-от опит да ти кажа:елха-малка/може в саксия,но те съветвам да вземеш една изкуствена,по-издържат на нападения/,качваш я в/у някой висок шкаф и то такъв,дето да не може да се покатери по него......Другите украси-пак,най-малко на 1,80м от пода.....а,шкафовете без дръжки,се лепят с дебело тиксо/е,да и на теб ще ти е трудно да си го отлепваш и залепваш,всеки път,като ти трябва нещо.....но в крайна сметка,безопасността е по-важна/.После/след година-две/,като стигнете до махането на тиксото-следите се чистят с мокра кърпа,олио....или спрей за стикери/продават и такова нещо/.И,за да не спортуваш цял ден-качи си по-важните и често ползвани неща на високо,долу остави по-неупотребяваните.....и не чупливи/че понякога и с тиксото се справят малките пръстчета Mr. Green/.
С Коледните подаръци ние сме също почти готови/да е жива и здрава Миленка,че бутна едно рамо,сега и една друга съфорумка съм ангажирала за последния подарък и съм готова напълно/.А,за фотоапарата и таблета-Ани,съвсем сериозно-по-добре истински/значи ние в крайна сметка,за РД на Иво поръчахме от USA,нещо подобно та това ,което си показала,но да ти кажа,не съм очарована от снимките/навън стават,но вътре са все едно през мъгла/,които прави.....а,пък детето има голям мерак да снима,та впоследствие купихме и един втора употреба,ма с прилични параметри и сега снима на воля,хайвана.....За,таблет,аз също не бих взела детски,при положение,че се намират вече големски на много приемливи цени/а и поне Иво,трудно можеш да го излъжеш с детска техника,той е на ти с компютрите и няма да приеме,нищо без възражения..,а е доста добър в спора и ваденето на аргументи-освен това няма проблем с ползването на моя таблет,даже се оправя по-добре от мен/.Пък и така,хем ще се използва по-дълго време,хем ще се пази повече/и като се наложи и мама може да го ползва Wink/
За ученето-не давам зор-имам вече опит и знам,че нещо не идва ли отвътре,и с целодневни упражнения,не можеш го накараш да го заобича...както и обратното.
За искането и не искането на братче-моите се обичат и се търсят.....но и друг път съм коментирала,че имат навика да се коалират с/у родителските тела.....Но,не са познали...ще трябва да ни търпят,поне до 18-тите си години....после и да искат-нямам намерение да им се бъркам Mr. Green.

И,понеже това го пиша от час и нещо......и сигурно пак звучи като бълнуване/че и с грешки,най-вероятно/,но викам да стига Stop.....отивам да си полежа още малко и после може пак да се дописвам.....

# 185
  • Varna
  Ирка, твоите писания съм ги разделила на части. Много увлекателно пишеш .
 Благодаря, за Бети сега в събота ще видим какво точно е научилаи дали ще минат теста. Иначе много въодушевени са четирите малки фигуристки, които ще се явяват за първи път, в неделя им дадоха костюмитеи само дето не спим с него сега. Треньорката предупреди, че най вероятно няма да успеят да го минат от първия път. Понеже пързалката в София е по голяма от нашата и леда е друг... но да видим. Стискайте палци мамите да не припаднем от притеснение те каквото направят Wink
   А за децата не се притеснявай, бети обажава кучета и котки играчки имим впредвид да добавим тигри пуми коне, но с кукли какво е това играели се с него.  В детската градина си играе предимно с момчета, каза че и е по интересно.  Но пък и девойките в групата едни ревливи, на последното тържество в групата 5-6 от момичетата през цялото време си седяха на столчетата и  хлипаха. Да видим днес пак имаме тържество...

# 186
Има изчели ме, героите ми те.
Вижте като се включи кака ви ЛЮба какви компетентни съвети получихме. Не питай старило, а патило са казали хората и вижте колко е вярно.
Любе, аз разбрах, че ви е не харесала мацката, но се дивя на ентусиазма ти да я вземеш на отглеждане на първо място! Сигурно синковците са по-кротички. Елла е ВМАНИАЧЕНА на тема плюшеното си коте, не мога да си представя с истинско...На всичкото отгоре е бяло, не ни се позволява да го перем в пералнята и всяка вечер имаме къпане с душ. Точно минахме периода на " Тихо, София спи" и осиновихме котката. И един лилав хамстер, който при най-малкото движение мърмори и говори. ooooh!
Ани, спомням си ясно този прекрасен период с пренареждането. Хиииич не е лесно да гледаш 1-3г дете Rolling Eyes
Ех, кога, кога ще настъпи и при нас този обичлив период! На Съвети не се надявайте от мен-аз ако ги имах, нямаше да се оплаквам  Simple Smile
За таблетите да кажа: ние имаме айпад и точно защото е голяма атракция за децата, купихме на Миа таблет на Vtech, innotab. Много ни харесва, Елла също играе с него, но като цяло истинската "играчка" е по-занимателна за 6-7 год. Съответно 10 пъти по-скъпа, по-трошлива и игрите са скъпи.
Елла може да е напреднала, но не се дължи на мен. И вашите деца да бяха тук, щяха да са като нея-подозирам и по-напред. Таблицата за умножение може да научи и 4-5 годишно, убедена съм. То си е наизустяване, какво по-различно от стихче? Елла, между другото, не знае нито едно Embarassed И всяко дете може да разбере принципа: на 3 места по 4 ябълки. Чете добре, защото е от моята партия с книгите. И с математиката е от моята партия, за съжаление. Пък знам ли, дано да не е и да може да се справя детето. Учителката й е страхотна, великолепна жена.
Миленка, Миленка...съчувствам ти много. Много ясно в съзнанието ми е запечатан срамът от миналогодишните родителски срещи. Водех Петър с мен да видят, че не съм само аз отговорна за държанието на Елла. Нямаше ден, в който името да не й е на дъската и да не е пропуснала половината междучасие. Спомням си и крилатата фраза: " Днес ми е най-щастливият ден! Ядох сладолед, играх си с Константин и пропуснах САМО половината междучасие". Да, радост беше да е наказана само за едно нещо. Но тази година е израснала, различна Е. Така че хич не си го слагай на сърце, децата се променят.
Онова пък другото от къде се извади такова ученолюбиво не мога да разбера! Какви са тези гени, не знам. Сигурно на моята майка, която не е била късана на нито един изпит като студент по медицина. Гений, какво да ви кажа. Бях записала оправданията на Елла да не пише домашно - 53 за ЕДНО домашно. " Ох, тези дънки ми убиват, не ми харесва този молив, трябва да си намеря гумичката, ръката ме заболя / след 2-та дума /, гладна съм, боли ме корем, пие ми се вода" и т.н. И т.н. И клипчето имам. А Миа сега си е взела една тетрадка и пише ли, пише. И за 7 секунди схвана колко е 1 повече от друго число и 1 по-малко. Не е на мен, да знаете само.
Иночка, вълнувам се с теб! Нямам търпение да гледам клипчето! Обожавам този спорт и ако не беше толкова далече и най-вече толкова скъпо тук, щях да запиша и моите деца. Скри ми шапката Бетинка! Последния път се престраших да се пусна от парапета и така паднах, че кънки да не видя. А камо ли да се пързалям-само с линейка, чакаща в готовност, и половин бутилка водка за кураж  Mr. Green
Хора, абе Чемширова ми се губи. То не само тя де, но понеже беше редовна, се забелязва.
Опитвам се да си намеря работа за декември, поне с коледните подаръци да помогна. Но вече е станало много сложно. СВ за най-елементарната позиция и конкуренцията е жестока. Едно време без право на работа и с 5 думи английски намирах, а сега...Да не говорим колко съм отвикнала и колко страшно ми се струва след 7 години вкъщи. Имам чувството, че вече никога не мога да вляза в ритъм. Мързи ме, честно! Вкъщи си знам: чистене, пране, ядене, домашни, в толкова часа водя деца, в толкова ги вземам.
Отивам да готвя, че вече всички са гладни. Hug

# 187
Любе, много ценни съвети! Виж за малка елха не се бях сетила. Ние си имаме голяма. Най вероятно ще се пробваме с нея, но ако се наложи да я пренаредя повече от 3 пъти и ще послушам съвета ти за малка. Сега се огледах за шкаф. Има един единствен над който май все още не стига.  Wink
Това за тиксото и аз се сетих, но се отказах, защото с отлепяне и залепяне то ще се поизхаби и пак ще си ги отваря малкия дявол. Лежа на принципа, че като му омръзне ще спре да ми рови. Днес например за мое учудване си беше прибрал всички вилици и лъжици след като ги пиля по пода повече от час.
На мен нещо ми идва в повече гледането на второ дете.  Rolling Eyes Тази вечер набарал една кутия с шоколадови бонбони и започна да ме цели с тях, докато си стоях на компа. И аз реагирах супер неадекватно.  Embarassed Започнах и аз да го целя. Вече се опитвам да не обръщам внимание на хаоса и безпорядъка у нас.
За таблета и аз така разсъдих, но апарат му поръчах, че детския си е по евтин и от най евтиния истински. А той не прави снимки шедьоври. И без това само щрака и снима части от нещо си. Едва ли ще му направи впечатление, че се вижда през мъгла. Тая камера е 5 мегапиксела, колкото на телефона ми. В къщи не стават хубави снимки, но на вън са чудни. На Ивко ще му върши работа, надявам се!  Wink

Ох, Ирка, а аз как искам да се върна на работа. В къщи се справям с големи усилия. Ми като ти харесва да се грижиш за семейството, занимавай се с това. То не е никак малко.

# 188
  • Русе
   Здравейте, мили мами:)
   Колко се радвам, че има много за четене и Ирка се е появила! Hug
   Последно гледах снимките на Мимозка, много ме впечатли балкончето на принцесата, също като по детските филмчета Laughing
   Аз съм вкъщи и имам време да чета и пиша, защото Ема е болна Sad Първо беше Дари, после аз, но чак сега си позволих да взема болничен, иначе с нашия цикъл на боледуване изобщо нямаше да се класирам за работа...
   Дари от днес е отново на градина, Ема обикаля навсякъде и страда за нея, но като бяха двете заедно вкъщи имаше само викове, щипане и все не могат да разделят играчките! Основният дразнител обаче е Ема. Дари стои и кротко си рисува/пише/играе, а Ема отива, дърпа й нещата от ръцете, ако не може да ги вземе започва да удря! Дари още не е казвала да хвърлим Ема на боклука, но се оплаква, че й пречи. Когато се обичат се гонят, викат или скачат по леглата, та в крайна сметка тишина няма.
  Подаръци и коледни украси още не сме гласили Embarassed

# 189
Добро утро!

Ама вторите деца трябвало и да се гледата ли?! Аз сега разбрах... Моето само се гледа. Само от време на време му е нужна моята помощ за смяна на памперс и за ядене. За друго хич и не ме търси. Дори зъбите си мие сама и пищи ако аз искам да й помогна. С брат й се занимавах много, учех го на разни неща, нея на нищо не съм я научила - тя сама си схваща какво трябва да прави и как да си живее живота и все търси баща си, което за мен е повече от перфектно Simple Smile))
Въобще не усетих изминалата година и осем месеца от раждането й. Не разбрах кога порасна това дете. Прави всичко като голям човек - много е внимателна, има силно чувство за самосъхранение и някак си преценява кога какво да направи. Въобще не се държи като бебе, което ми е непонятно и идея си нямам защо е така?!?
Та исках да кажа на Ани, че хич не ми тежи да гледам второто, щото не го правя реално.  Mr. Green

Ирка, не си подценявай девойките! Не всички деца могат да схванат на пет места по четири ябълки колко са! Моят син още не може да схване как се въртят педалите на колелото, а не е да не му е показвано многократно... Ама сега няма да си разкъсам дрехите от мъка, я! Виси му колелото на балкона само да го подритвам и да ми пречи...

Доскив!

# 190
Ааа Танче, то и моето второ точно толкова го гледам  Laughing , ама поразиите след него все някой трябва да ги оправя. Ако не ме беше срам щях да си снимам пода в момента - боб, чесън, картофи, прибори, шоколадови бонбони. Прибори имам и в гардероба си вече. Решила съм да прибирам вече еднократно в края на деня.  Simple Smile

# 191
Мими, здравеееей  Hug
Решила съм да прибирам вече еднократно в края на деня.  Simple Smile
Моля?????? Дойде до тази истина, когато детето ти е почти на две? Моме, трябваше да го родиш с тази истина. Аз подреждам къщата точно преди Петър да си дойде и той мисли, че си е така подредено  Mr. Green Лошото е, че като види играчка на пода, решава, че децата ужасно са разхвърляли. Нежно му напомням, че това все пак е къща с деца.
Казват, че първото дете се гледа по книга, а второто - както дойде. Напълно съм съгласна. На Елла се купуваха само био храни, които задължително се правеха на пара. Тя не беше опитвала сол и захар до не знам си кога и й се купуваха изключително обучителни играчки. Миа откара на пюрета, дрехи от сестра си и каквито играчки намери по пода. Единствено гледам да не прекаляват с ТВ, но и гледат доста, да гледат само двд-та, да купувам безопасни душ гелове и да закусват овесениядки,пълнозърнест хляб с мед или пълнозърнест корнфлейкс и да слагам по някой и друг .зеленчук на пара в повечето вечери. Всичко останало е както дойде. Дори нямах нерви за домашното на Елла тази седмица.
Танче, те толкова пъти им обясняват, че няма как да не разберат според мен. Твоят синковец можеше да чете преди всички останали, нали? Виж сега и малчуганка върви по неговите стъпки. При нас Миа също винаги е искала да се самозабавлява. Но се радвай докато трае, защото после идва момента с непрекъснатото дрънкане. Как не я заболява устата, не знам.
Днес похвалиха Елла, че е напреднала много с четенето и е вече над средното ниво. Математиката и писането си остават назад.
Вчера спретна страшен цирк, че не й се спяло и стигна до там да си събира дрехите в една торба-щяла да се изнася  Joy
Дами, малко се занасям към ДИС, но да питам вие колко често миете банята и колко често сменяте завивики? Ей, писна ми! Ани, липсва ми понякога социалният живот, но ме е страх да изляза сред цивилизованото общество  Simple Smile
Отиваме да решаваме задачи, пфууууууу Tired

# 192
Ирка, аз дори понякога оставям разхвърляно специално за Дидо. А той набързо разтребва бъркотията.  Laughing Ми тъй де, няма все аз да оправям поразиите. След третата година май ставаше по лесно!  Whistling

Ирка - банята веднъж седмично (ваната дори през седмица); чаршафи - различно (през 2-3 дни до към седмица)

# 193
Ха-ха, защо мислиш вече ми харесва на мен? Децата са големички, по 6 часа на училище. След 3 години наистина е много различно.
Оле, аз ако сменям чаршафи на 2-3 дни, само това ще пера и чакам да изсъхне. Едва се справям сега и кошът все е пълен. Ти затова така се скапваш. Веднъж в седмицата сменям аз и веднъж мия баня.

# 194
Добро утроооо! Като съм се опулила в 5 часа и няма заспиване. То е ясно, в 8 ще се мразя.

Общи условия

Активация на акаунт