Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
  • Враца
цитат:да мислят мъжете преди да вършат глупости
Мисията невъзможна:)

Сега се сещам - във фирмата, която работя, съвсем скоро ще идват на работа двама затворника от нашия затвор (по някаква програма) - и двамата изнасилвачи. На единият по някакво чисто съвпадение му знам историята - в общи линии - 11 г се води дело, той е осъден на 3г. и продължава да твърди, че не е виновен - момичето си го е търсило и искало. Е нямам думи! Няма мисъл в главата когато нагона говори

# 616
Благодаря за превода!  smile3525
Мисля си - нали през целия филм Керим се обвиняваше "Аз им я посочих! Аз"! или пък често чувахме "Да се бяхме срещнали иначе..."
Изнасилването и всичко след се е случило /според мен и с уговорката, че няма превод а това са мои трактовки/ Сцените с паралелната реалност е просто "Ако" - то на Керим. Ако не я бях посочил, ако се бяхме срещнали по друг начин.
 newsm78 и все пак, ще изчакам цялостния превод.
Какво съм разбрала - не знам.
Какво съм почуствала - показването на деня преди "онази нощ" беше дълго и на моменти оттегчително. Смесването на нови и стари кадри беше неубедително, като твърде набързо направено, недовидяно, недоогледано. Стори ми се странно, че Керим, Мерием, Фатмагюл и Мустафа и техните семейства живеят в толкова малко населено място, а пък никъде не са се срещнали. Обаче постоянно се подминават в разните тесни улички.
Разбрах, че Керим все пак е искал да се ожени. В първи сезон ни казаха обратното, а сега ни казват, че той просто не е искал да се ожени за Кристен и да ходи някъде другаде. Искал е и той тих и скромен живот в местенце където чувства, че са корените му. Искал е тамошно момиче и така.
Разбрах /засега/, това което съм разбрала още преди няколко години, че няма смисъл от "ако". "Ако не бях отишла да изпращам Мустафа";  "Ако не бях се родила"; "Ако бяхме се срещнали по друг начин" ...
Съдба. Приемаш я, в някакъв момент. Трябва.

Разбрах също, че сценаристките правят опити да направят различен финал на сериал от предшестващите ЗП и Листопад. По мое мнение, не се справиха добре. Да, финала беше справедлив, кулминацията я изживяхме в 79 епизод. Видяхме развръзката в съда. Не видяхме развръзката при другите персонажи, може би са само загатнати. Нямаше надълго и нашироко кой, какво, що ... ОК, тяхно си виждане. Той и Уди Алън има странни виждания, но добре му се получават нещата.
В смисъл - ако си го почнал в един стил тоя филм - карай го така. Ако е драма има два варианта за финал - пак драма или хепи енд. Ако е романтична комедия има само един финал, ако е екшън и там е само един финала. Ако е фантастика - има много финали.
Ако е сериозен филм - трябва и финала да е сериозен.
Не знам. Пазих се от всякакви интерпретации и вариации, не се бях подготвила за нищо, не съм разочарована, но и не ги разбирам добре. Каква е тяхната нужда от така представен финал на сериал в който имаше от всичко по много. Ясно е, че моите нужди не са и техни и моите толкова много пъти не са им проблем, не им се сърдя, все пак аз съм си избрала да гледам.
Някак си ми остава впечатлението, че искат да кажат на публиката - Не си мислете, че гледате обикновено сапунка  made in Turkey.

Ох, написали сте 32 нови отговора.

# 617
Момичета аз пук понякога обичам филмите да ме провокират . Ако всички финали бяха захар  щеше да е скучно. Всеки сценарист се опитва да разчупва нещата в днешмно време, защото много неща вече са написани и разказани и е много трудно да си оригинален. Едже и Мелек в тоа отношение имат добри попадения. А и не озгягаха от каузата на финала, защото за този сериал тя е най-важната. Така ги виждам аз нещата, разбира се. Тая серия ми е малко объркана, но точно това ми харесва, защото щре мога да я разнищя след превода. Аз обичам ребуси.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 618
Аз пък се чудя, с коя девойка ще си тръгне тихомълком Енгин от партито  newsm78 Доста имаше около него.

п.п. Трети сезон няма да има. Нали още преди един месец им казахме, че не щем.

Е пък какво значение има с коя си е тръгнал,нас като ни няма.С която и да е,все е несполучлива!

# 619
цитат:да мислят мъжете преди да вършат глупости
Мисията невъзможна:)

Сега се сещам - във фирмата, която работя, съвсем скоро ще идват на работа двама затворника от нашия затвор (по някаква програма) - и двамата изнасилвачи. На единият по някакво чисто съвпадение му знам историята - в общи линии - 11 г се води дело, той е осъден на 3г. и продължава да твърди, че не е виновен - момичето си го е търсило и искало. Е нямам думи! Няма мисъл в главата когато нагона говори
Ужассс! Не ти завиждам!

# 620
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy
И аз,оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи:)
Joy Joy дет се вика :вen de,вen de Joy Joy
Тъй като един филм (дори и американски) пак не е реално действие в реално време, предлагам да продължим с гледане на Фред Флинстоун - там всички знаем, че не е реално действие и не е в реално време (най-малкото е в каменната епоха)  Joy Joy Joy Joy Joy
Да,ама Фред Флинстоун не ме кефи като Енгин Акюрек и Брус Уилис:)

# 621
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy
И аз,оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи:)
Joy Joy дет се вика :вen de,вen de Joy Joy
Тъй като един филм (дори и американски) пак не е реално действие в реално време, предлагам да продължим с гледане на Фред Флинстоун - там всички знаем, че не е реално действие и не е в реално време (най-малкото е в каменната епоха)  Joy Joy Joy Joy Joy
Да,ама Фред Флинстоун не ме кефи като Енгин Акюрек и Брус Уилис:)
На мен пък Фред ми е много сладък  Joy Joy Joy Ако го показват по-често само по боксерки и по него ще си паднем  Joy Joy Joy

# 622
Може би Едже пак ще обяснява в туитъра си на целокупното фенско войнство какво е искала точно да каже. Веднъж вече го направи, така че няма да се учудя след този, меко казано, несилен финал да изпита необходимост пак да го прави.

А относно снимката от партито - защо, за бога, този човечец Кенан пак е на първа линия, той в сериала ли участваше, сценарий ли пишеше, режисьор ли беше?  newsm78 Аз разбирам, че е като ваденка, ама все пак трябва ли да се изтипосва на първия ред баш на снимките.

# 623

Миленче, и аз разбрах абсолютно същото. Явно не съм много интелигентна.  smile3511 smile3511Връщам се към американското кино.

# 624
И в крайна сметка "Каква е вината на Фатмагюл",че не ми стана ясно? newsm78

# 625
  • В Града на липите
...защо, за бога, този човечец Кенан пак е на първа линия, той в сериала ли участваше, сценарий ли пишеше, режисьор ли беше?  newsm78 Аз разбирам, че е като ваденка, ама все пак трябва ли да се изтипосва на първия ред баш на снимките.

Сигурно е почетен гост. Пък и използваха негова песен в сериала. Може да се каже, че е участвал с глас.

# 626
...защо, за бога, този човечец Кенан пак е на първа линия, той в сериала ли участваше, сценарий ли пишеше, режисьор ли беше?  newsm78 Аз разбирам, че е като ваденка, ама все пак трябва ли да се изтипосва на първия ред баш на снимките.

Сигурно е почетен гост. Пък и използваха негова песен в сериала. Може да се каже, че е участвал с глас.

Коя песен,Хриси #Crazy

# 627
Дами - да ни е честит финала !

Хареса ми - историята на Фатмагюл - разказана по начин -да бъде разбрана за всякаква аудитория.

Финалните кадри - щастливи  бъдещи родители вървящи  с изправени глави и гледащи смело хората в очите към своето бъдеще.

Звучаха така сякаш биха се ангажирали да помогнат и други изпаднали в подобна ситуация .

Сцената на срещата между Фатмагюл и Керим при "други обстоятелства" аз тълкувам така -
Съдбата на Фатмагюл беше предопределена да се срещне и изживее живота си с добри  и достойни хора.

Ако беше се срещнала с Керим при други обстоятелства - щяха да се разминат в живота.

За да бъдат заедно -  срещата им трябваше да бъде точно тази при която наистина се срещнаха - в пълна с болка нощ.

Съдба !

# 628
И в крайна сметка "Каква е вината на Фатмагюл",че не ми стана ясно? newsm78
Че толкоз много време му се дърпа на Керим.Ако по-ранко беше се престрашила,щяхме да гледаме още по-дълъг финал:)

# 629
Аз не видях вратичка за трети сезон, освен ако не ни дават делата, които Фатмагюл изреди. На бас се хващам, че трети сезон няма да има.

Аз имам идея за трети и четвърти сезон. Всъщност нищо от това, което видяхме не се е случило и сега ще ни покажат точно какво се е случило в още два сезона. newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт