Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 570
Финалът показа, че филмът е кауза! Аз лично съм много доволна от този финал! Настръхвам като слушам гласа на ФГ в края на серията и като ги гледам двамата ръка за ръка, показвайки, че най-важна е любовта! Пожелавам ви много любов, момичета!

# 571
  • Варна
Чок шашърдъ дет се вика...
но наистина ни шашнаха,така поне ще има да го нищим още два- три месеца..
ама при тях досега винаги си вървяха така нещата -в едната серия в небето,на следващата в земята
но може би ще го приема с времето,след превода на последните думи на Фатмагюл ми стана ясно,че другия -захаросания не върви.Това,което искаха да остане в съзнанието ни мисля,че е точно това-
не само личното щастие на една от  многото жертви,която се е преборила,а че има още много,които и досега не са получили възмездие.

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 00:46 от Аnista

# 572
  • София
Здаравейте,
до сега не съм писала, основно ви четях, но имам малко по-различна идея за последната сцена и искам да ви я споделя.
Според мен, сцената на брега си я представя Фатмагюл - дават нейната усмивка веднага след сцената.
Тя предполага, ако Керим я беше настигнал тогава, как щяха да се развият събитията - тя да му се тросне и пак да хукне безразсъдно в тъмното, да си отиде в къщи и цял живот да прекара в чакане на  Мустафа да се върне от морето.
За мен, така тя прощава на Керим - прошка, която всички очакваха.
Осъзнава, че ако не се беше случило изнасилването, тя нямаше да познае истинското щастие.

Както се казва - Всяко зло, за добро.

п.п. За да не ме нападнете, искам да поясня, че съм на ясно колко отвратителен акт е изнасилването и каква травма за преживелия го и в никакъв случай не казвам, че Фатмагюл трябва да се радва, че се е случило!!!!
Има логика, имаше такива предположения, че Ф ще приеме случилото се като съдба, карма, ами Керим, той как ще си прости newsm78 newsm78 newsm78

# 573
  • В Града на липите
Финалът показа, че филмът е кауза! Аз лично съм много доволна от този финал! Настръхвам като слушам гласа на ФГ в края на серията и като ги гледам двамата ръка за ръка, показвайки, че най-важна е любовта! Пожелавам ви много любов, момичета!

Миранда,  Hug най-накрая двете с теб да сме на едно мнение  Joy  Joy  Joy
Макар да исках повече захар и глазура, доволна съм че никой не умря и не ме потопиха в сълзи. За тези двете това е прецедент. Трябва да сме много доволни, че не убиха някой от главните ни герои.
Пък и каузата наистина е важна. И за мен беше много силно, докато изреждаше тези сигурно реални случаи, в които на насилниците им се е разминало.

И все пак според мен Е и М излязоха от клишето.

# 574
  • Пловдив
Съгласна съм с miranda 78, че филма си има кауза

# 575
Не мога да разбера, защо ФГ върви до брат си и Керим и е с роклята от нощта на изнасилването?! Имате ли предположения?

# 576
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy

# 577
Никой не трябва нищо да ни разяснява.
От превода е ясно-фокуса е изцяло върху каузата..Т.е:"Не забравяйте,винаги помнете...."
Заглъхващият глас на Фатмагюл - изреждайки десетките случаи на насилие това е финала.
Останалото е ясно и би преминало в зоната на сапунките....

s o n

# 578

Миранда,  Hug най-накрая двете с теб да сме на едно мнение  Joy  Joy  Joy
Макар да исках повече захар и глазура, доволна съм че никой не умря и не ме потопиха в сълзи. За тези двете това е прецедент. Трябва да сме много доволни, че не убиха някой от главните ни герои.
Пък и каузата наистина е важна. И за мен беше много силно, докато изреждаше тези сигурно реални случаи, в които на насилниците им се е разминало.
Е, Хриси, най-накрая   hahaha
Радвам се!

# 579
Здаравейте,
до сега не съм писала, основно ви четях, но имам малко по-различна идея за последната сцена и искам да ви я споделя.
Според мен, сцената на брега си я представя Фатмагюл - дават нейната усмивка веднага след сцената.
Тя предполага, ако Керим я беше настигнал тогава, как щяха да се развият събитията - тя да му се тросне и пак да хукне безразсъдно в тъмното, да си отиде в къщи и цял живот да прекара в чакане на  Мустафа да се върне от морето.
За мен, така тя прощава на Керим - прошка, която всички очакваха.
Осъзнава, че ако не се беше случило изнасилването, тя нямаше да познае истинското щастие.
Както се казва - Всяко зло, за добро.

п.п. За да не ме нападнете, искам да поясня, че съм на ясно колко отвратителен акт е изнасилването и каква травма за преживелия го и в никакъв случай не казвам, че Фатмагюл трябва да се радва, че се е случило!!!!
smile3525 приемам мнението ти....

# 580
  • В Града на липите
Не мога да разбера, защо ФГ върви до брат си и Керим и е с роклята от нощта на изнасилването?! Имате ли предположения?
Това не е роклята от нощта на изнасилването.

# 581
Да ви разкажа аз какво разбрах като изгледах  от 34.05 на 2 част на епизода.

Преди това дават как Керим вижда Фатмагюл, но не казва на другите трима.
Бяга след нея и я настига на брега.

Диалога на брега:

Ф - Изтървах го!
К - Какво правиш тук?
Ф - Теб какво те интересува?
К - Името ти Фатмагюл ли е?
Ф - Аз съм сгодена.
К - Тюх, изтървал съм те!
Ф - Остави ме!
К - Не, бягаше през нощта и исках да разбера
/ притесних се / къде бягаш...
Ф - Недей. / да се притесняваш /

----------------------
Т.е. Керим не е казал на другите, а е побягнал след нея.
А всичко, което гледахме е една история, която е можела да се случи. Hug

Ааа,сега ми светна защо най-изненадана е била Берен Саат-много часа снимки и нервна криза  за сцена с изнасилване плюс скандал в парламента заради реалистичното и пресъздаване и накрая-то било възможна вероятност,която не се е случила...

# 582
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy
Ще ме разплачеш от смях  Joy

# 583
Да на там вървят нещата с турските сериали.

# 584
  • Варна
Доволна съм... Ще чакам превода на целия 80-ти епизод, ала така с превод на финала(Благодаря, Благодаря, Благодаря...) си е Таман -  финала на финала си беше точно и ясно финала!
Лека, спокойна, размисляща и релаксираща вечер!

Общи условия

Активация на акаунт