Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 585
Здаравейте,
до сега не съм писала, основно ви четях, но имам малко по-различна идея за последната сцена и искам да ви я споделя.
Според мен, сцената на брега си я представя Фатмагюл - дават нейната усмивка веднага след сцената.
Тя предполага, ако Керим я беше настигнал тогава, как щяха да се развият събитията - тя да му се тросне и пак да хукне безразсъдно в тъмното, да си отиде в къщи и цял живот да прекара в чакане на  Мустафа да се върне от морето.
За мен, така тя прощава на Керим - прошка, която всички очакваха.
Осъзнава, че ако не се беше случило изнасилването, тя нямаше да познае истинското щастие.

Както се казва - Всяко зло, за добро.

п.п. За да не ме нападнете, искам да поясня, че съм на ясно колко отвратителен акт е изнасилването и каква травма за преживелия го и в никакъв случай не казвам, че Фатмагюл трябва да се радва, че се е случило!!!!
Има логика, имаше такива предположения, че Ф ще приеме случилото се като съдба, карма, ами Керим, той как ще си прости newsm78 newsm78 newsm78

И той може да го приема по същия начин. И да си прости сам на себе си. За мен тази сцена беше прошката. Не знам какво говореше на гроба на майка си- възможно е там да си прощава ...

А за каузата стана ясно от самото начало, че целия филм е КАУЗА!

# 586
  • Враца
Здаравейте,
до сега не съм писала, основно ви четях, но имам малко по-различна идея за последната сцена и искам да ви я споделя.
Според мен, сцената на брега си я представя Фатмагюл - дават нейната усмивка веднага след сцената.
Тя предполага, ако Керим я беше настигнал тогава, как щяха да се развият събитията - тя да му се тросне и пак да хукне безразсъдно в тъмното, да си отиде в къщи и цял живот да прекара в чакане на  Мустафа да се върне от морето.
За мен, така тя прощава на Керим - прошка, която всички очакваха.
Осъзнава, че ако не се беше случило изнасилването, тя нямаше да познае истинското щастие.

Както се казва - Всяко зло, за добро.

п.п. За да не ме нападнете, искам да поясня, че съм на ясно колко отвратителен акт е изнасилването и каква травма за преживелия го и в никакъв случай не казвам, че Фатмагюл трябва да се радва, че се е случило!!!!
Има логика, имаше такива предположения, че Ф ще приеме случилото се като съдба, карма, ами Керим, той как ще си прости newsm78 newsm78 newsm78

Някой преведе - когато Керим беше на гроба, че е казал на майка си, че не може да си прости, искаше ми се ФГ да му изрече прошката гласно, но все пак това е филм за ФГ и нейните преживявания и чувства, а Керим с времето ще притъпи болката от своята вина, като я прави ежедневно щастлива - ох - като в 79 еп  Laughing

# 587
Керим наистина ли не е хванал Фатмагюл или така му се искаше да бъде,не разбрах!Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  Joy Joy Joy
И аз,оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи:)

# 588
Не мога да разбера, защо ФГ върви до брат си и Керим и е с роклята от нощта на изнасилването?! Имате ли предположения?
Това не е роклята от нощта на изнасилването.
Ох, вярно! Мерси! Вече започнах да търся скрити знаци  Joy (все едно съм гледала Туйн Пийкс  Joy)

# 589
  • София
Пък и каузата наистина е важна. И за мен беше много силно, докато изреждаше тези сигурно реални случаи, в които на насилниците им се е разминало.
Каузата наистина е много важна и те показваха това 79 серии, но това изреждане накрая ми прозвуча изкуствено, декларативно, не на място, пришито, като част от документален филм... no no no

# 590
А според мен не е представа на Фатмагюл, защото преди тази сцена
дават друга сцена как Керим я вижда, но не казва на другите и хуква след нея.
Нещо като 2 паралелни варианта са показани -
Какво би се случило Ако...или Ако...
Така дори финала ми се струва доста хитър, пък и поучителен.
Има един филм с Гуинет Полтроу "Sliding doors", който е направен
пак така паралелно и доста ме беше впечатлил навремето.
Вече не съм толкова разочарована  Heart Eyes ,
а след превода, надявам се да не бъдете и вие.
bouquet

# 591
На мен финалът ми хареса-показва каква силна роля играе Съдбата!С изнасилването или без изнасилването те са заедно.Това е най-важното!Не можеш да избягаш от съдбата си.За мен е доста оригинален финалът и наистина изненадва.

# 592
Ама откъде си мислите, че не се е случило изнасилването? Всичко си е така, както си го знаем, само че показаха какво щеше да стане ако... - въпрос, който всеки страдащ човек си задава и не му дава мира. А и това, че накрая казва, че нейното дело е приключило, а на много други жертви не е какво ви говори, измислено ли е?

# 593

Ето ви го "финала". Naughty Crossing Arms
Може да е елементарно, но Кенанчо да ни ги е "корумпирал" тези две сценаристки.  Thinking
Честно казано тази тема 135, списвана в момента, си е мнооооого по-добра от целия "финален" епизод, на цели две страници се смях с глас на  коментара за "брането на кайсии" през есента, репортажите на Хриси и много други подобни "бисери".
Ще ви чета отново, защото правих това само в минутите на рекламите.
А дали пък не оставиха "вратичка" за 3 сезон.  Praynig Praynig Praynig

# 594
За мен финалът показва какво би трябвало да се случи. Показаха една алтернатива на реалността - да мислят мъжете преди да вършат глупости. А и играта на думи - тя казва, че е сгодена, той казва - "Изпуснал съм те", а всъщност всички знаем, че той я хвана в буквалия и преносния смисъл.  Минаха през ада, но се събраха. В никакъв случай не съм във възторг от серията, ще си изчакам превода, но не ме напуска мисълта, че се опитват да си възпитават обществото, дори и малко наивно за нас, но там в предразсъдъците и традициите им  има много за осъвременяване.

# 595
цитат:Има логика, имаше такива предположения, че Ф ще приеме случилото се като съдба, карма, ами Керим, той как ще си прости
Ами след Енисе като направи още 2-3 сладура,като се увеличи работата в дюкяна и като продължи да му се блещи Фатмето,а той няма да има нерви за тамам,прошката вече няма да му е чак толкова належаща:)

# 596
На мен финалът ми хареса-показва каква силна роля играе Съдбата!С изнасилването или без изнасилването те са заедно.Това е най-важното!Не можеш да избягаш от съдбата си.За мен е доста оригинален финалът и наистина изненадва.
ДА! И не само съдбата, но и волята на човек! Видяхме в очите на Керим една убеденост, че ще е с ФГ - при всички случаи! На мен това много ми хареса - съдба, управлявана от силна воля!
(и в Облака ги виждам така нещата, но да не отварям темата)

# 597
Финалът показа, че филмът е кауза! Аз лично съм много доволна от този финал! Настръхвам като слушам гласа на ФГ в края на серията и като ги гледам двамата ръка за ръка, показвайки, че най-важна е любовта! Пожелавам ви много любов, момичета!

Миранда,  Hug най-накрая двете с теб да сме на едно мнение  Joy  Joy  Joy
Макар да исках повече захар и глазура, доволна съм че никой не умря и не ме потопиха в сълзи. За тези двете това е прецедент. Трябва да сме много доволни, че не убиха някой от главните ни герои.
Пък и каузата наистина е важна. И за мен беше много силно, докато изреждаше тези сигурно реални случаи, в които на насилниците им се е разминало.

И все пак според мен Е и М излязоха от клишето.

Съгласна съм с вас момичета. Simple Smile Simple Smile Всички очаквахме захар, но това е филм кауза, не просто любовна история. 79 еп беше чиста захар, и два такива епизода щеше да стане много. А и така изпъкна каузата на филма.  

# 598
  • Стара Загора
Благодаря за експресния превод!   bouquet

Финалът показа, че филмът е кауза! Аз лично съм много доволна от този финал! Настръхвам като слушам гласа на ФГ в края на серията и като ги гледам двамата ръка за ръка, показвайки, че най-важна е любовта! Пожелавам ви много любов, момичета!

Миранда,  Hug най-накрая двете с теб да сме на едно мнение  Joy  Joy  Joy
Макар да исках повече захар и глазура, доволна съм че никой не умря и не ме потопиха в сълзи. За тези двете това е прецедент. Трябва да сме много доволни, че не убиха някой от главните ни герои.

Наистина не винаги виновниците получават заслужено наказание, дори и у нас. Но е важно виновните да бъдат съдени, важно е пострадалите да имат смелост да търсят справедливост, важно е да им се покаже, че има смисъл да се борят.
Скрит текст:
Преди няколко дни четох за наложено наказание от 12г. на мъж, изнасилил 6 годишно момиченце. Първата инстанция го е осъдила на 15г., но впоследствие наказанието му е намалено. Делото е продължило 3г., детето е разпитвано, а подробностите са ужасяващи.
Иначе аз съм доволна, че любимците ни са живи и са заедно, а като бонус видях, че виновниците си получиха заслуженото. Чакам с нетърпение превода.

# 599
  • София
А според мен не е представа на Фатмагюл, защото преди тази сцена
дават друга сцена как Керим я вижда, но не казва на другите и хуква след нея.
Нещо като 2 паралелни варианта са показани -
Какво би се случило Ако...или Ако...
Така дори финала ми се струва доста хитър, пък и поучителен.
Има един филм с Гуинет Полтроу "Sliding doors", който е направен
пак така паралелно и доста ме беше впечатлил навремето.
Вече не съм толкова разочарована  Heart Eyes ,
а след превода, надявам се да не бъдете и вие.
bouquet
Да, ама там развиха добре двата варианта, накрая ги събраха и оставиха единия...а при нас...тука има,тука нема newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт