На море в Гърция - 8

• 158 114
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Сега за плажа.
В Сарти е грамаден градски плаж, на мен лично ми хареса. Едър пясък, става дълбоко на 4-5 крачки, но се оказа, че не е проблем - моите и двамата си влизаха спокойно. Водата е кристална, един единствен ден имаше водорасли и това е. Ние посещавахме този плаж следобед, от 5 до 7. Сутрин си заслужава да се обикалят плажчетатта по ръкава, защото има невероятно хубави. Ние се влюбихме в Ориндж бийч. На около 6 км. от Сарти в посока Вурвуру. Като басейн е. Отвсякъде оградено със скали, плитко, с кадифен бял пясък по дъното - абе Малдиви отвсякъде Laughing Лошото е, че май много хора го харесаха и последните няколко дни взе да се тъпче с народ.
Храната беше екстра. Като цени не ме впечатлиха, очаквах по-скъпо. Ако не ходите всяка вечер на кръчма, можете да изкарате съвсем поносимо. Сарти е супер за разходки. Има крайбрежна алея и много симпатични улички, мънички, с магазинчета, заведения и т.н. Много приятно местенце!
Времето също беше с нас. То юни там си е направо юли при нас. Всеки ден слънце и трийсет градуса, даже първите два дни 35, та беше малко мор. Валя една сутрин само, тъкмо поразхлади, следобед си ходихме на плаж. Водата освен, че беше супер чиста, беше и топличка. Изненадах се от такава топла вода толкова рано. Не съм сигурна, но според мен беше минимум 27 градуса, следобед и повече.
Инак не се разминахме без приключения. Малкият ми син си разби главата, падайки от леглото още първата нощ ooooh! Всичките деца изкараха еднодневен вирус с температура, който обаче май си носехме от Бг. Но като махнем тези дребности, всичко друго беше прелест!
Кризата не я усетих като цяло. Но по заведенията не е много пълно. Повечето хора залагат на разходки, вместо на вечери навън, което е показателно все пак. На тръгване ходихме до Вурвуру да разгледаме и в едни вили, които харесах, дядото ми предложи апартамент за четирима със закуска за 35 евро при редовна обявена цена от 60 евро! Така че моят съвет е, ако имате нерви да тръгнете ей така, да се пазарите на място. Явно свалят много ако им е останало нещо незаето. Във Вурвуру също е уникално. Има хасиендички, от които ти спира дъхът! Но няма място за никаква разходка, така че аз лично там мога да изкарам 3-4 дни макс.
Ох, друго не се сещам. Дано тези дъъълги постинги да са полезни на другите, както на мен ми бяха полезни вашите мнения от минали години. Ще кача и снимки скоро.

# 316
Дами, имам въпрос.
Ще ходим на Закинтос в края на месеца, обаче искам да отидем и до Миртос в Кефалония. Това постижимо ли е? Смятаме да си наемем кола на острова, знам, че има и ферибот до Кефалония, колко далеч е самият плаж от мястото, където спира ферибота? Въобще, всякаква информация ще ми е полезна, благодаря.

# 317
Белинда, радвам се, че сте доволни Simple Smile
Както писа и Звънче-то - завиждам неблагородно на тези, които го изпитват за първи път!

Evhen - Пелион е супер. Просто супер. Съчетание от диви и красиви плажове, планински селца с архитектура, която напомня един по-добър вариант на българската възрожденска Simple Smile, и хлад след плажа.
Нищо общо няма с Олимпийската ривиера.
Но и ми се струва трудно за съчетаване с Метеора, доста е пътят. Плюс, че за да се насладиш на мястото иска обикаляне, време и изследователска страст.
Пелион и хубавите крайбрежни кръчми на Волос е единият вариант,
другият е Неи Пори и Метеора със зор - така го виждам аз.
Разказвали сме го региона, идете назад, има доста Simple Smile

Контесата,
фериботът Василики-Фискардо върви само през сезона, т.е. 16-09 със сигурност няма да го има.

Колкото до пусти плажове, миналата седмица не успях да намеря. Сърбите са окупирали всичко.
На "нашия" Лагомандра бийч  беше доста пълно и шумно, въпреки шезлонгите от 5 евро.
Правят си навалица, вярно е, и мани сърбите, ами и руснаци на тълпи.
От плажовете на Ситония в момента - по-спокойни трябва да са Ковиу, Кастри, Спатиес, Тристиника, и - разбира се - Сикя (те последните два нямат запълване де).

# 318
  • София
Здравейте,
Някой може ли да предложи местенце където биха ни приели с куче Golden Retreiver.
Оказах се голяма трудност. Изпратих запитване на повечето места, които открих от сайтовете дадени в темите но навсякъде отказват. Инъче ми се искаше да сме в Никити или в Сарти.
Пътуването е в средата на този месец......

# 319

Anna bel, много, много благодаря за отзивите, изключително полезна информация  Hug

Аз се бях загледала точно по офертата на Ана Хофи и можеше и да не е много приятно изкарването ни... А тези от които ти си доволна, и на мен самата много ми харесват, та в крайна сметка май ще сме там  Simple Smile Вие на долния етаж ли сте били или на горния, как са студията по твоя преценка? И доволна ли си от самия плаж?

Иначе Ормос Панагиас и ние го знаем доста добре, общо взето поне 7-8 пъти сме ходили там на кръчма вечер и на разходка през деня - това когато бяхме на почивка във Вурвуру. Явно щом ще се ходи пак в този район, ще го доопознаем съвсем  Simple Smile

Таис, студиата са добри. Сравнително семпли,но чисти и приветливи,с чамови мебели. Посуда има в кухненския бокс, голям паркинг, BBQ,нет. Нямаше климатици, но тази година щели да поставят, както ми писа снахата на собственика Атина. Най-големите предимства на хотела са други. На втора линия е ,но зад празен парцел и имаш простор и море пред себе си. Голяяяям двор за децата, огромен! Плажът до хотела е сравнително слабо населен дори в събота и неделя. Много кооперативни и отзивчиви собственици ( малък проблем е, че Йоргос не вдява никакъв език освен гръцки, но винаги сме се разбирали отлично, и аз не знам как, снаха му Атина говори английски). На втори етаж сме били винаги,но детето ми е голямо. Веднъж в студио, веднъж в апартаментче с две стаи сме отсядали. За вас ще е идеален първия етаж, рай ще е за детенцето. С моето семейство от 12-13 години пътуваме в Гърция по няколко пъти в годината, без да повтаряме място. Сарафинос е единствения хотел,в който сме били два пъти! Simple Smile

# 320
Evhen, можете на отидете на плаж на Аликес или в Кала Нера, и двете са съвсем близо до Волос.  Peace Може да посетите и Макриница, по планински път нагоре от Волос се намира. Много китно селце, в стил Копривщица е.  Peace

# 321
  • Варна
Много благодаря на всички за информацията.
След много четене се чудя между Керамоти, Сарти, Ситония. Последните две са далеч от Варна, но има вариант за тръгване от Хасково.
Остров Лефкада ми е фаворит, но е много далеч, а нямаме време за пътуване с преспиване.
Гледах снимки от Посиди и Афитос, много ми харесаха, някой бил ли е там?

# 322
Параход, знаех си, че е супер на Пелион, чела съм ти постовете, ама пусто попаднах на блога на една германка, дето го сравнява със земята, ама нали съм си българче Laughing, та не вярвам на родните, а на чуждите.
Човек, и по-специално аз, от добротата си пати, хората, с които ще бъда, не са виждали Метеора и той беше моя идея, и сега ми иде да се изям от яд, иначе ги замъквах на Пелион и окто не ми мигваше, но наистина не може да се съчетае  като км за еднодневен преход. Иначе планирам три дни и щях поне половината да изръшкам.
desex, колебанието ми е между Метеора+Олимп.ривиера или само Пелион.

# 323
  • София

Anna bel    bouquet   bouquet

Аз явно си кореспондирам със снахата, защото тя се подписва точно Athena Simple Smile

За съжаление обаче ми каза, че засега имат свободни студия на ground floor, а аз много искам да сме на първия етаж - нищо че ще е малко по-скъпо.
Сега изчаквам да видя дали ще резервират едно студио на горния етаж, ако имам късмет и хората се откажат, ще го вземем ние. Ако не - евентуално на приземния, но хич не ми се иска...
Иначе и на мен ми писа, че имат климатик във всички стаи - аз я попитах защото на снимките видях вентилатор и малко се усъмних.

А освен при Сарафианос, и Ана Хофис, другаде там отсядали ли сте - имам предвид на Трани Амуда?

# 324
  • София
Момичета имам въпрос и по-специално се обръщам към   phile след като разгледах прекрасните и снимки. Предполагам за Диапорос, Синята лагуна а и за Амулиани сте наели лодка? Ако е така може ли повечко информация за това от къде можем да си наемем лодка за деня, горе-долу как е като цена, искат ли някакъв депозит,  и има ли някакви по-специфични изисквания в тази връзка, тъй като кола караме и двамата, но на лодка само сме се возили и хал хабер си нямаме от управление на такова чудо. Може би ще трябва да си вземем и някой да ни вози? Може и да е обсъждано някъде из темите и предварително се извинявам ако се повтарям, но поне аз нямам спомен да съм чела нещо в тази връзка.

# 325
  • София
Параход искрени благодарности за информацията, надявам се все пак да хванем някой от последните ферита, защото ние ще сме там на 06.09, а ще се прибираме на 16.09. или ти имаш предвид, че септември вече са извън сезон и няма да има ферибот?

# 326
Ето разписанието към момента. Отразени са фериботи до 31/08. Сутрешните, доколкото виждам, дори са до 21/08.
Следи си го, докъм края на юли-началото на август най-късно би трябвало да излезе и за септември, ако има такова. Според мен високия сезон го водят до 31 август, но може пък да извадите късмет.

# 327
  • София
Тодоричка, за Амулиани не знам, но за Синята лагуна и Диапорос (и двете са при Вурвуру) може да си наемете лодка от този сайт, има дори и онлайн резервиране:

http://www.circuitrent.com/

Иначе като им гледам цените, най-евтината лодка е 60 евро, после има за 80, и т.н. Това е на ден, но без бензина. Те си изброяват кои от лодките могат да се карат и без ''книжка'' Simple Smile

# 328
  • София
Параход благодаря, толкова си полезна, ще си следя за разписанието

# 329
Тодоричка, Таис ти е дала сайта http://www.circuitrent.com/ . От там наехме лодката. Имат офис на "главната" на Вурувуру или направо от плажа - първата черна улица на влизане във Вурвуру - там е стоянката.
Ние наехме най-голямата за 100 евро, през юли, без гориво. Искат само шоф.книжка.
Имаше и по-малки за около 60-70 евро.
Непременно се уточнете колко гориво има в резервоара. Изразходеното се плаща допълнително, около 20-30 евро, зависи колко ще я карате.

А за остров Амулиани може да се наеме лодка пред всеки хотел /в случая от х.Акратос/. Там бяха по-малки и по-евтини, мисля около 45-50 евро. Пак се доплаща горивото.

Общи условия

Активация на акаунт