На море в Гърция - 8

• 158 104
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  Аз не зная Салоникиу точно на коя част от големия плаж наричат.  Но смятам,че където намериш удобно настаняване все е добре. Беше ми харесало едно хотелче Барбаянис отвън, но мисля че държаха височки цени.
  А ти имаш ли някое местенце в Гърция,което те е запленило-красиво и спокойно? Не можем да си изберем дестинация за края на юли.

# 451
По отношение на пътуването - ние пътувахме от Пловдив през Свиленград и Капитан Петко към Керамоти и Тасос.  И на отиване  и на връщане, най- неприятната част беше между Пловдив и Харманли. Пътят е прав и хубав, но се образуват колони от турски гастарбайтери, които пътуват в този период.  Карат броня в броня, изпреварват групово, изобщо създават допълнително напрежение.  В определени часове има и много камиони - на отиване просто беше колона.
Иначе - от влизането в Гърция, до включването на магистралата , пътят е напълно спокоен, да не кажа безлюден.
За август, обаче, ще пътуваме през Гоце Делчев или Златоград. Има голяма разлика в километрите, ще видим какво ще се окаже като време за пътуване.

# 452
  Аз не зная Салоникиу точно на коя част от големия плаж наричат.  Но смятам,че където намериш удобно настаняване все е добре. Беше ми харесало едно хотелче Барбаянис отвън, но мисля че държаха височки цени.
  А ти имаш ли някое местенце в Гърция,което те е запленило-красиво и спокойно? Не можем да си изберем дестинация за края на юли.

И аз към  въпроса   нещо и аз не мога да избера  Hug

# 453

[/quote

Имаш ли някакви идеи?

# 454
  • София
Anna bel, Салоникиу си е отделно плажче, още по-нагоре.

Ние сме били само на Ситония досега, и веднъж в Катерини - последното няма да повторим  Simple Smile

Любимо местенце в смисъл на хотел/къща нямам май, но имам любими плажове - Кариди, Портокали и Сикя. А, и плажа на Кортири също ми хареса... Изобщо аз съм от типа хора, които първо избират плажа, и после хотела  Simple Smile
Иначе не бих отседнала за по-дълго в Неос Мармарас, Метаморфози, Торони. Но пък има много хора на които им е гот там - всичко си е строго индивидуално.
Сарти ми е голяма слабост, но като атмосфера и живот, а плажа е приличен, но нищо особено. Т.е. харесва ми, но когато бяхме там всеки втори ден ходихме до Портокали  Heart Eyes Сега с детето не бих си го причинила.
Всъщност почти съм убедена, че това място, което съм избрала за втората половина от почивката ще се окаже ''моето местенце'', поне на Ситония. Тогава когато го загледахме в движение от колата, толкова се впечатлих от заливчето, че накарах мъжо да отбие и слязохме до долу да разглеждаме и да търсим хора за инфо  Simple Smile На фона на шумотевицата във Вурвуру откъдето точно идвахме, там ми се стори една вълшебна тишина просто...

# 455

[/quote

Имаш ли някакви идеи?
  Мислех за Керамоти   Simple Smile но не съм решила  още Hug
  четем тук и събирам идеи
 аз искам да е много близо до плажа

# 456
Моля някой да разкаже за Никити - плаж, развлечения дневни и вечерни...  Praynig

# 457
  • София
Момичета, някой да има отзиви оттук? http://www.booking.com/hotel/gr/villa-mediterrane.bg.html?aid=34 … e17077b3fac26adX2 

# 458
  • София
Всъщност сега зверчето като спи разглеждам снимки от плажа Салоникиу (Salonikiou), има две предложения, които са на самия плаж, но нямам идея дали там е дълбоко, чисто ли е, т.н. Вие като сте били в този район, ходихте ли на въпросния плаж?
Таис, мисля, че phile ти беше писала малко по-напред за хотел Krotiri на плажа Салоникиу. Били сме там миналата година. Плажът пред хотела е малко каменист, но 20 метра вдясно беше пясък и много плитко. Явно на целия плаж се редуват места с камъни и с пясък. На мен много ми хареса, защото имаше буквално по 20 човека на плажа пред хотела, а встрани почти никой.
А за плажа Трани Амуда - пясъкът е едричък и морето отначало става дълбоко, а след това като че ли е малко по-плитко.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 20:09 от dechy

# 459
  • София

Четете по-внимателно!  Wink  Писала съм преди 3 дни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665188.msg22415687#msg22415687

# 460
  • София

Благодаря ти, не съм видяла.
Таис   bouquet

# 461
  • София
 dechy, благодаря, че ме подсети, после ще се върна назад в темата да си ''преговоря'', че нещо започвам вече да забравям какво сме обсъждали и какво не  Peace
Но май така или иначе няма да го бъде щом има камънаци...дори и да не са много, пак ще ме тресат нервите да не попаднем на някой егейски ежко-бежко  Simple Smile
Иначе малките камъчета не ми пречат, тъкмо малката ще има занимавка. Изобщо не държа пясъка да ми е като на Малдивите - обаче много държа водата да е такава  Mr. Green

Спокойна Hug

Някой по-горе питаше за плажа на Никити - доста е обсъждан в темата  Peace Лично на мен ми хареса (плитко, чисто, дълга ивица), но както казах на мен малки камъчета не ми пречат. Даже си ги събирам.

Момичета, в Никити има ли детски площадки? Никъде не видях тогава...не че съм и гледала, де.

# 462
  • Варна
Таис, защо не би си причинила пътуването до Портокали? Аз също имах идея от Сарти да обиколим близките плажове.

# 463
  • София
Оо, заради детето, иначе пак бих ходила там всеки втори ден - то е на няколко км само, не се усещат.
 Ако обаче си с една малка фурия в колата, която не ми се мисли как ще приеме първата си голяма вода (от басейни я е страх), някак си ми се изпарява желанието да се шматкам насам-натам из плажовете. Затова и сега търся нещо ''на първа линия'' - да използвам една безумна фраза.

Е, поне веднъж ще се отиде и там...не мога да си представя да сме в района и да не отида на този плаж...няма как да стане, със или без дете  Heart Eyes

# 464
  • София
Привет момичета. Имам един леко страничен въпрос, макар че пак е свързан с Гърция.

От Истанбул ако отидем към Александропулис има ли там КПП и ще можем ли да влезем в гръцко от там и да минем до Кавала или Керамоти и после вече за Ситония си знам. Нещо не се ориентирах в Гугъл мапса. Тези дни изскачат разни оферти и плановете ми се сменят ежечасно и направо се увъртях вече. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт