На море в Гърция - 8

• 159 309
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
За АЛЕКСАНДРОПУЛИС мога да препоръчам плажа на селцето Макри /на около 10 км от града/, където има хубав плаж, и хотелче близо до плажа. Преди 2 години стаята там беше около 45евро сега не знам, а и не мога да се сетя как се казваше.
В самото селце и на брега има хубави таверни за хапване на добри цени.
Всъщност намерих инфо:
http://www.trivago.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 76
  • София
Dechy, и твоята снимка е страхотна, кажи нещо повече за мястото - къде е, че нещо не мога да го открия..
М/у другото, ако някой е решил да ходи до остров Андрос, имам мн добра оферта - 35 евро на студио за края на август и началото на септември. Ммм, там също е райско кътче, даже е и по-близо от Елафонисос.
Ето го мястото:  http://www.studio-irene.gr/
Таис, Voidokilia се намира в югозападната част на Пелопонес. Тук най-долу има карта http://travelphoto.gr/en/voidokilia-paralia/
Благодаря за идеята за остров Андрос. За някоя следваща година ще е. Вече съм направила план за една петилетка напред. Даже вече проучих и фериботите до там  Joy

# 77
Да се отчета, че обещах. Върнахме се със смесени чувства от тази почивка, най-вероятно заради случката с крадците, но и не само. Криза в Гърция опредлено има, въпреки че не мислех, че ще го усетим, но за съжаление не е така. Няма туристи, заведенията, поне във Вурвуру, бяха почти празни, единствено в събота вечер се пооживи. Студиата празни, 2 от къмпингите затворени. Дори като сме ходили праз месец май е било по-оживено от сега в средата на 'ни.  Кариди бийч е окопиран от балканци, основно сърби и малко македонци. Доста по-рядко се срещаха румънци, за разлика от последния път като ходихме преди 2 год. Българи имаше, но също значително по-малко. Доста боклуци плуваха следобед в морето  Confused
Най-вероятно пак ще отидем, защото морето все пак си остава по-чисто от нашето, а плажовете далеч по-спокойни, но явно времето на абсолютно лежерната почивка в Гърция е отмнало.
Ако някой има конкретни въпрос, да пита.

Все си мислех че 300-350е за 5-7 дни ще ни стигнат за храна главно магазинска като на дребни ще му взема от София пиорета и каши.
Споделете опит преди дни като питах за цените не ми се видя чак недостьпно Rolling Eyes.
Според мен тази сума ще ви е достатъчна. Ние бяхме с дете на 1год. 3 м. и също носих п'рета, но му давах и от нашата храна. За обяд най-често купувахме готова храна от съседния ресторат - готвените ястия бяха по 5-7 евро и ядяхме в студиото, че с детето наистина е по-удобно. Иначе на заведение все някой трябва да тича след него. За вечеря си правихме BBQ - кило месо е около 7 евро, домати - 1,2 евро. На заведние вечеря за двама с някаква рибка, октопод или калмари, салата и 2 бири беше около 40 евро.

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 14:32 от Mur

# 78
  • София
О, Таис, с толкова много време и желание на разположение, разбира се, че можете да стигнете Simple Smile
Това, което на мен не ми харесва е, че няма характерно основно селище, "xwra" както му казват, всичко е някак с нови къщи и малко се губи характерът на гръцки остров. Но разбира се морето компенсира това Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 14:29 от pontes

# 79
  • София
Pontes, много благодаря   bouquet Ако откриеш и инфо от някой друг за това място, ще е супер. Иначе и аз исках да сме от първи септември, но се налага да изместим датите и така хващаме и последните дни на август. За жегата - знам какво е, на Сарти бяхме така преди години в средата на август и беше страшно Shocked

Dechy,  eй сега разгледах областта, наистина е мнооого красиво - и този плаж, и другите наоколо...а и Пилос е прекрасен. Ето тук  http://www.mylosapartments.gr/index_en.html  бих отседнала ако съм в тази част на Гърция - изглежда много готино, а и ми харесва как са направили видеото.

Леле, официално вече признавам, че не мога да избера тази година къде да се почива...искам навсякъде Shocked  А като се сетя до скоро колко скромна бях и колко лесно и бързо си избирах подходящо местенце...набързо си харесвах нещо, пращах няколко мейла, после депозит и готово.

Обаче напоследък явно се увълчих, видях че не е само Халкидики на масата и станах алчна. Лошото е, че в резултат имам поне пет варианта - един от друг по-авантюристични - и нито една решена, готова резервация ooooh!

# 80
Вчера се върнахме от Никити. ...
millenitta , какви развлечения и спортове има за млади хора в Никити и наоколо? Колела под наем, лодки под наем, гмуркане, заведения, фолклорни вечери?

# 81
Здравейте, страхотна тема! Разглеждам и аз за моренце.От Сандански съм и много пъти сме ходили за по един ден на Тузла, но сега разглеждам за Халкидики . Някакви отзиви за http://www.procent.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … %D0%B5%D0%BA.html, интересува ме също плажа в близост дали е пясъчен. Ще се радвам ако някой се отзове Simple Smile

# 82
  • София
Madnez, ето ти един отзив за хотел Orfeas blue resort от руските сайтове http://www.tophotels.ru/main/viewrate/?id=251879

# 83
  • Sofia
Аз вчера направих резервация за Катерини, а днес я отменихме, защото имаме проблем с колата от днес...... Confused нещо тази година не вървят нещата.

# 84
 Да питам прясно завърналите се от Гърция, които са пътували с кола.
 Все още ли се иска зелена карта за колата?И имат ли както тук  в БГ винетка за извънградско или някаква такса за пътищата им?
 Ще ходим септември на почивка за десетина дни и ще карам аз та ми е малко притеснено.
 А и още един въпрос, на границата всичко ли дават да си внесеш като храна и напитки?Защото мислим с ММ да си накупим от тук храна,там сме в студио и ще си готвим ние.
 Благодаря Ви предварително за отговорите:)))

# 85
soya-fen със срам признавам, че не знам  Laughing Ние никакви развлечения не търсехме и не ползвахме. Виждах канута във водата, но не знам под наем ли са или лични. По крайбрежната алея има различни заведения. Както ресторанти, така и барове. Ние стояхме на плаж до 9 вечерта и после на малкия бързо му се приспиваше, така че вечеряхме в студиото и не сме излизали вечер. Но със сигурност на съседни плажове има възможност за наем на лодка и практикуване на водни спортове.

mimentzeto никой нищо никъде не иска. Границите се минават понякога и без да спираш. Само личните карти поглеждат и то на едната граница само. На влизане на гръцката, на връщане на българската. Понякога и само махват да минаваш без да погледнат документите. Никой не ти гледа багажа, документи на колата или нещо друго. За храна и напитки можете да си вземете каквото си решите. Полиция не видяхме и в двете посоки. Тамошните полицаи не се залостват като нашите и да спират всеки чужд номер. Виж като влезеш обратно в Бг веднага виждаш разликата. Пътя става по-натоварен и полиция дебне на всеки завой. Винетки не трябват в Гърция. Имат пътни такси на пунктове на магистралите. Зависи къде ще ходите. До Халкидики няма тол такси.

# 86
 Много благодаря за отговора.Мислим да ходим около Ставрос,Аспровалта,Врасна, но още не сме решили точно къде.

# 87
  • София

Тодоричка, следващия линк е специално за теб Mr. Green  Hug

http://www.thegreektravel.com/andros/photos.html

bouquet   също изглежда прекрасно, но предишните снимки на Елафонисос определено ме заплениха. Ама наистина е далече да му се не види и моя анти-пътешественик в никакъв случай няма да кандиса лесно за там, да не кажа изобщо.

# 88
Момичета, не се заяждам, ама не разбирам въпроси като този "Все още ли се иска зелена карта за колата?"
Цитирам: "Застраховка Зелена Карта покрива отговорността на водача на МПС, причинил пътно транспортно произшествие, за нанесените от него имуществени и неимуществени вреди на трети лица на територията на страните членки на Международното споразумение Зелена Карта.
Държавите, за които задължително се изисква сертификат "Зелена карта" са Албания, Андора, Босна и  Херцеговина, Украйна, Хърватска, Израел, Иран, Мароко, Молдова, Македония, Тунис, Турция, Беларус, Сърбия и Черна гора."
На границата определено не искат и едва ли някой ще ви спре, за да пита - имате ли зелена карта и ако нямате - глоба, но поне според мен зелената карта ви дава сигурност при недай боже някакъв инцидент. Демек - по-добре си дай едни 20 лева да ти е мирна глава..  Whistling

# 89
тук, тук, тук...
СКО  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт