На море в Гърция - 8

• 159 412
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • София (Възраждане)
Аз резервирах в Никити тук http://www.hatzis-house.gr от 05/08, цената на гарсониерката от плана на снимките е 50 евро, не изискват заплащане на предварителен депозит. дано не останем разочаровани.

# 91
 Grinning момичета аз се чудя защо не пишете, а вие сте врътнали n-страници на нова тема  Peace
с тия снимки съвсем ми всявате смут в душата, не стига, че още нямам посока, ами сега се отплеснах тотално с тоя залив на Voidokiia  Wink

# 92
  • София

Тодоричка, на мен лично Елафонисос просто ми легна на сърцето, само цъкам снимки и ахкам - така не съм ахкала и охкала от времето когато бях в Италия (любима страна Heart Eyes)

Предлагам ти, ако ние изкукаме до такава степен че се решим на това пътуване с детето, направо да те вземем с твоите сладури с нас. Гледам, че са вече големшки, значи проблеми на пътя и като цяло няма да създават...виж нашето малко зверче, което явно се има за куче защото напоследък хапе здраво, може и да ви поопищи почивката, но заради красотата на плажа ще я преглътнете  Simple Smile

Тъкмо така и твоята половинка ще си почине и докато си пие бирата/ракията на спокойствие, ще осъзнае колко сте готини и колко много ви обича Hug

# 93
Благодарности за новата тема, тази мислех да я правя с линкове с полезна информация отпред Simple Smile Ама нищо, за следващата ще събираме.

След третото си пътуване до Гърция т.г. и първото дълго, се присъединявам към изпиталите смесени чувства. Също и поради разни наши лични премеждия, но тази почивка беше голямо разочарование. Точно като в поста на Мур съм: "кризата за съжаление се усеща, колкото и да не ми се искаше да го призная". И не става дума само за редиците затворени магазини в Солун и за празните заведения по морето, но и за това специфично отношение "сиромах човек-жив дявол", което, уви, ни е толкова познато от родната България. Когато са под напрежение, дори да не е финансово... хората стават по-тарикати и някак не ти е толкова приятно да общуваш с тях и да им бъдеш клиент. А ей богу, наистина беше приятно.
Отделно, че както някой друг пък по-горе го описа (извинявам се, че не мога да цитирам името, но е в аналите на предишната тема) - и аз, и мъжът ми сме със зверски обриви, особено аз. Само малката се размина (но пък нея я боля ухо) Simple Smile Това ми е сефте от около 10 години пътуване до Гърция за летата - и не само. Нямаме алергии и двамата - дори не ми се мисли от какво е.

Все пак имаше и хубави моменти.
Благодаря на Veka, която ми описа пътя към чудесния бийч бар Лас Бандидас (това е точното му име), това е любимият ми тип места - въпреки че морето е дълбочко и бурно, не точно за деца.
Сърбите, които преобладават последната година по Ситония, като цяло не са любимата ми компания за море, но на второто място, където бяхме, имаше един чичко Драган, който беше направо като изваден от филм на Кустурица - в добрия смисъл - и стана тамада на незабравими вечерни интернационални барбекюта.

Таис, Елафонисос с неговата двойна лагуна е на майната си просто Simple Smile И там няма какво да правите 12 дни, постижимо го виждам най-вече без малки деца, но задължително си направете по-концентрирана програма от Пелопонес, Китира и каквото там е наоколо, островът е миниатюрен и бързо ще ви омръзне. Не съм била лично, имам впечатления (и снимки някъде) от приятел,но знам точно колко време са интересни малките острови - някои от тях, не повече от 24 часа Simple Smile
Съветвам те да помислиш върху това - The population is between 300 and 350 during the winter but increases dramatically in the summer months. During July and August the number of tourist visitors reach over 3,000 per day (bringing with them some 1,600 cars).

Bibi, какво за Лагомандра?

# 94
  • Варна
Все си мислех че 300-350е за 5-7 дни ще ни стигнат за храна главно магазинска като на дребни ще му взема от София пюрета и каши.
Споделете опит преди дни като питах за цените не ми се видя чак недостьпно Rolling Eyes.
Според мен тази сума ще ви е достатъчна. Ние бяхме с дете на 1год. 3 м. и също носих пюрета, но му давах и от нашата храна. За обяд най-често купувахме готова храна от съседния ресторат - готвените ястия бяха по 5-7 евро и ядяхме в студиото, че с детето наистина е по-удобно. Иначе на заведение все някой трябва да тича след него. За вечеря си правихме BBQ - кило месо е около 7 евро, домати - 1,2 евро. На заведние вечеря за двама с някаква рибка, октопод или калмари, салата и 2 бири беше около 40 евро.

Ако се прибави по едно узо ,бира или вино сигура си е 60.Ето и още малко цени:най-евтин салам или кренвирши-5 Е, шпеков-8 Е,пилешко филе-10 Е,картофи,диня-1/2 Е,сирене почва от 8 Е,кашкавал над 12 Е,бира кен 0,5-0,8 Е,бутилка вино-4 Е,кафе или бира в заведение-3 Е,ципура -8,5 Е,дървени въглища 1 Е,хляб о,5 кг.- 1,5 Е,кайма -6 Е,пипер-1,5 Е,кола 2л.-1,5 Е.Това са минимални цени в супери тип ЛИДЛ или МАЗУТИС.По техните пекарни има незабравимо вкусни и разнообразни закуски-баници,кроасани,питки,гевречета,кейкове,абе чет нямат.
Закуската във всички хотели е една и съща :
Най –евтин кашкавал и шунка,варено яйце,маргарин,конфитюр,корнфлекс,някъде има и кисело мляко и кроасани,чай,разтворими сокове тип ‘’степ’’,кафява топла водичка под името кафе,мляко.Няма зеленчуци,плодове……..Вечерята беше перфектна и обилна- ето какво имахме са 5те вечери: основни-печено пиле с пържени картофи,панирана риба,яхния с печен салам,кебапчета с доматен , сос,печено свинско филе,задължително салата,предястия-макарони на фурна, ,мусака ,булгурена супа,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка,за десерт плодове,грис халва,кейк.Проблема беше че сервираха късно,около 9 и докато си хапнем с биричка или винце минава 10 и като добри деца си изявахме всичко ,а и то много вкусно и обилно и все пак’’пени се не пени,ке го ядем,пари сме давали’’ .Като резултат твърде тежко преди сън.В следващия хотел бяхме без вечеря и хапвахме диста по рано и леко на вечеря,както сме свикнали.На внука ми който е на 4,5 и безплатно настанен сервираха цели порций като за възрастен.Затова и предпочитаме да сме без храна за да си хапваме когато и каквото искаме.

# 95
  • Sofia
Благодаря за отзивите с цените беше ми полезно а сигурно и на други не знаещи като мен.
Като се знам колко сме капризни всичките на тема ядене направо ще си остана гладна с това което си описал Petrky като храна.Аз не ям месо но риба да мажа и детето обратното аз сьм по посните яденете те пьк не ядят заради ред меродии абе ....ужас за тава и предпочитам да има кьде аз да пригатвям нещо с незаменимия ориз и картофки айде може и дна пиленце Joy

# 96
  • София
Параход, аз съм от хората дето по принцип като минат по един път веднъж и винаги помнят от къде са минали  Peace
Мястото е много диво и красиво!Ние се "изгубихме" търсейки пътя за Тристеника.Беше средата на август в сезона и беше спокойно, питиетата са хубави,но аз която ходя в Гърция само защото мога да не излизам от морето,там влязох само веднъж, заради скалата и дълбочината, пък и там ме ухапа оса (случайно,беше ми кацнала на кърпата аз лягам и естествено съм я натиснала и тя в знак на протест ме хапна).

Аз като чета,че сте разочаровани и много се притеснявам.Приемам гръцкото летуване като тотален релакс и безвремие!

# 97
  • София
Започвам и аз леко да се притеснявам с тази криза. Миналия месец бяхме на Алонисос и никаква криза не се усещаше, но явно няма да е вечно така... Confused

# 98
  • София
На Скиатос в началото на юни също не се усещаше кризата. Имаше много туристи, главно англичани и скандинавци. Но в северна Гърция явно положението е по-различно. Ще видим след по-малко от седмица...
Интересното е, че и аз тази година се обринах, което не ми се беше случвало от години...Преди това е ставало само в БГ и то в по-лека степен.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 12:09 от dechy

# 99
  • София

Тодоричка, на мен лично Елафонисос просто ми легна на сърцето, само цъкам снимки и ахкам - така не съм ахкала и охкала от времето когато бях в Италия (любима страна Heart Eyes)

Предлагам ти, ако ние изкукаме до такава степен че се решим на това пътуване с детето, направо да те вземем с твоите сладури с нас. Гледам, че са вече големшки, значи проблеми на пътя и като цяло няма да създават...виж нашето малко зверче, което явно се има за куче защото напоследък хапе здраво, може и да ви поопищи почивката, но заради красотата на плажа ще я преглътнете  Simple Smile

Тъкмо така и твоята половинка ще си почине и докато си пие бирата/ракията на спокойствие, ще осъзнае колко сте готини и колко много ви обича Hug

Музика за моите уши   Simple Smile 

Но вече резервирах в Никити и няма да ми стигне отпуската за тази година, та мислено ще си го представя и ще помечтая.    Hug

# 100
  • Sofia
Mомичета да питам този саит надежден ли е за резервации
http://www.greek-hotels.ltd.bg/08-Halkidiki-Sitonia.htm
изобщо не само за Халкидики а за Аспровалта Неа Врасна и т.н
Вие от каде резервирете и питане по имейл превеждатели го на английски или грьцки newsm78
Сетих се за още едшн да питам http://www.feelgreece.com/
Дано да има кой да даде мнение   bouquet

# 101
  • София
Така, вчера се върнахме от почивката и бързам да споделя впечатления.
Бяхме в хотел Ситония от Ситония Порто Карас. Май за първа година предлагат супер ол инклузив, но явно бяха решили да избият максимално пари въпреки това, защото храната не беше много добра(поне по мое мнение, аз съм си капризна в това отношение), а за напитките да не говорим, определено ниско качество. Обслужването също не беше добро. Явно като не си плащаш за всяко нещо по отделно не смятат, че трябва да си дават зор за нищо. Другата година определено ще ходим в Турция.
Иначе стаята ни беше освежавана, но мокетът пък целия на светли петна. Имаше много мравки вътре. Банята беше позахабена и определено имат сериозен проблем с водопровода. Два дни по обед и вечер, когато повечето гости се къпят, водата от ваната не се отцеждаше с часове и даже почваше да избива покрай бидето. Не само при нас беше така. Последния ден вечерта пък спряха водата за няколко часа. Банята няма вентилация и проветрението е за сметка на стаята, което е много гадно. Нощния клуб, в който са програмите за деца и възрастни вечер е много остарял, а от тоалетните миришеше много.  Confused
Иначе отвун е много добре направен. Няколко басейна, даже и джакузи. Този, на който седяхме постепенно ставаше дълбок, което е много добре за малки деца. Имаше и три водни пързалки на него, въпреки, че три дена не работеха, заради повреда. Водата в басейните е солена. Постоянно анимации покрай единия басейн. Аниматорите са българи и са много готини!  Peace имаше салса, зумба, водна топка, забавни игри със сърф и други. Вечер правеха много готини програми.
Последния ден решихме да отидем на плаж на другата страна на ръкава, защото на нашия беше много лош пясъка. То и не беше пясък, а малки, остри камъчета. Веднъж отидохме и не повторихме, дори с джапанки си набождаш краката. Отидохме на плажа пред едни студия във Вурвуру. Страшно много ни хареса! Селцето изглеждаше много китно и приятно. Студията отвън изглеждаха много добре, с много хубаво дворче, плажът чудесен, водата много чиста и доста навътре плитка. Много хубав бар на плажа и кръчмичка наблизо. Поинтересувахме се от цените и казаха, че е по 60 евро на вечер със закуска.
Следобеда наехме моторница и отидохме на едно островче с диви зайци, които нахранихме с кроасани.  Simple Smile водата беше уникална там, направо изумрудена.
Определено Ситония ми хареса повече от Халкидики, но по-скоро във вариант като Вурвуру.  Peace

# 102

Момичета, някой бил ли е на един малък остров долу при Пелопонес - казва се Елафонисос? Аз откакто случайно видях разни снимки и си загубих съня направо Heart Eyes Такива плажове съм виждала само по снимките на Малдивите и други подобни райски местенца...

Обаче е мнооого далече, пусто да остане - сега даже ме е яд, че от скука писах на две-три малки хотелчета там и ми дадоха съвсем прилични суми за края на Август. Поне да бяха изпраскали някви големи пари та да не се ядосвам, а то се оказва съвсем постижимо - финансово поне.

И все пак, някой луд да е ходил дотам с кола..?

Пускам малко линкове да изплакнете очи ако искате (дано се отварят)

http://www.elafonisos.biz/#!prettyPhoto

http://www.elafonisos-island.com/photos/photo-album/

http://www.greecetravel.com/peloponessos/elafonisos/elafonissi10_jpg_view.htm

http://www.elafonissos.gr/en/photography.php
Таис, само мога да кажа WOW! Определено си го записвам за следващата година, защото тази няма как да стане  Cry! А ти ако стигнеш до там, моля да споделиш опит   Praynig!

# 103
Параход, съжалявам, че и вие сте се върнали със смесени чувства  Confused

Приемам гръцкото летуване като тотален релакс и безвремие!
Всички сме така, ама трябва вече да сме с една на ум за съжаление  Tired

katerinia, първо си комуникирате по е-мейл на английски  Wink, после превеждаш капаро около 30% от цялата сума по банкова сметка за резервация. Ако решиш да рискуваш и да резервиваш в 4-5 дни преди ваканцията, няма да ти се наложи да плащаш предварително капаро.

# 104
А някакви отзиви за хотел Луси/Lucy в Кавала имали? Поне да знам какво да очаквам...вече резервирах, като междувременно установих, че www.vakacanto.bg лъжат и подвеждат с цените...има няма в моя случай с 300лв... а претендират да са с най-ниски цени...

Общи условия

Активация на акаунт