На море в Гърция - 8

• 158 272
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • В светлината на слънцето
Спокойна, описанието ти на хотела напълно съвпада с недомлъвките на съседите ни по чадър. И те така казаха - става, но другият път в друг хотел. Wink В Белвю изобщо не е шумно. Няма и как да е, защото в цялата къща са общо 5 апартамента. Тоест няма много хора. По наше време в двора се бяха събрали доста деца, защото повечето клиенти бяха семейни с деца. И пак не беше шумно. А и Белвю е на доста тиха улица - там най-много някой моторист да мине за цял ден, и това е. Peace Казвам го не за друго, а защото цената, която спомена, че плащате за този хотел в момента и описанието ти вътре, е същата, която ние платихме за Белвю. А разликата е от земята до небето като обстановка. Thinking Незнам откъде иде тази нагласа, че щом собствениците са българи, то значи нещата ще са кофти. newsm78 Ние за сефте попаднахме в техния хотел - нито ги познаваме, нито нищо, и просто съм възхитена от обслужването, от всичко там. Хич не ме интересува дали са българи, гърци или други - важното е да си вършат добре работата. Naughty

Моля пътувалите с кола до о.Закинтос да споделят впечатленията си относно пътя през Йоанина. Нещо ме наплашиха, че бил ужасен - около 300 км изкачвания, завои и т.н. Ще пътуваме в събота и се чудя дали да не минем през Лариса?
Аз не съм, но мъж ми е минавал по този път преди 3-4 години. Каза, че било завой след завой до припадък. За капак гръцкият им шофьор карал все едно е на рали. Обаче мъж ми като цяло мрази завоите, така че със сигурност описанието е леко преувеличено.

# 166
Здравейте! Бяхте ми много полезни с информация, затова бих искала и аз да споделя пресни впечатления по посока Закинтос, ако някой се интересува. Изкарахме 11 чудесни дни с посока: Йоанина - района на Килини - Закинтос - Делфи - Волос - Катерини - София. Едно прекрасно приключение и най-синьото море... Ако някой се интересува за информация съм насреща..

# 167
  • В полето, под тепето.
Dessbess - разкажи подробно, какво видяхте, къде спахте! Mr. Green
  bouquet

# 168
На отиване си организирахме две нощувки по пътя чрез букинг. Избрах ги произволно, но съм много доволна. Първата беше в едно село до Янина, Перама. Намира се на 2 км от града, в района има интересни пещери. Нощувката струваше 40 евро за огромна стая със спалня и още едно легло. Много съм доволна. Втората нощувка беше в едно селце - курорт на 10 км от Килини - Аркуди. Приказно място. Миниатюрно курортче, със залив, много хубаво място. Оказа се, че собственичката на хотела е българка. Там нощувката беше 30 евро, имаше и закуска.
Цената на моста при Патра в едната посока е 13.20, а за ферито - 36.10 за коли, 8 за възрастни, 4 за деца.
Пребиваването ни на острова беше в Аргаси, на 4 км. от столицата.7 дни ол инклузив. Много сме доволни...комплекс от три хотела, бяхме 7 семейства с деца и така и не разбрахме, че имаме деца;).
Ходехме на различни плажове - силно препоръчвам три: Порто Азуро, Банана бийч и Агио Николао. Навсякъде се плащат чадъри и шезлонги от порядъка на 6-8 евро, но си заслужвава! Прекрасни!
Ходихме на 2 екскурзии - първата до Маратониси и Кери - 15 евро за възрастни, децата без пари, но се договорихме. Втората до Навагио и Пещерите беше половин дневна, според мен целодневната е много натоварваща, особено за деца. Тук цените бяха 22 евро за възрастни, 15 за деца, но пак се пазарихме, децата не плащаха. Ако се налага да изберете само една от тези две екскурзии според мен изберете втората!;) Рай!
Островът  или поне там където ние резидирахме беше пълен с англичани, а в хотела основно поляци.
На връщане решихме да се върнем по другия път. Пъво се отбихме в Делфи. Прекрасно! А пътят от Патра до Делфи е уникално красив - по протежението на Коринтския залив....красота! След това Волос. Спахме в едно село на 20 км над Волос в планината - казва се Макриница. Най-уникалната панорама, която някога съм виждала. Селцето  прилича на Копривщица.П оследния ден се отбихме за малко на Плаж в Катерини, където беше отвратително. Все едно си в Приморско или Китен, лично мнение все пак. Според мен пътя не е толкова ужасен. Планини има навсякъде- Вторият път е по-красив заради морето около Коринтския залив, но има и повече такси!
Получи се едно голямо пътешествие! Страхотия!

# 169
  • София
Много хубав разказ, сега ако качиш и малко снимки ще съм много благодарна    Simple Smile

# 170
  • В полето, под тепето.
Прекрасна почивка сте изкарали. Laughing Ако може и някой линк към хотелите, за всеки случай! Wink Praynig
 newsm51

# 171
  • София
Моля пътувалите с кола до о.Закинтос да споделят впечатленията си относно пътя през Йоанина. Нещо ме наплашиха, че бил ужасен - около 300 км изкачвания, завои и т.н. Ще пътуваме в събота и се чудя дали да не минем през Лариса?

Бих казала точно обратното. По магистралата за Атина е кошмарно (много натоварено и с безброй ограничения), а през Йоанина - приятно. Вярно, че посоката ни беше от Закинтос към България, но завоите почти не ги усетихме. На отиване минахме през Делфи - там наистина са много завои и тесен планински път, но пък заради мястото си заслужаваше.

# 172
katerinia, през 2009 година бяхме на почивка чрез тази фирма на Касандра, но в друг хотел, в Ханиоти и нямахме никакви проблеми.

# 173
  • София
Бих казала точно обратното. По магистралата за Атина е кошмарно (много натоварено и с безброй ограничения), а през Йоанина - приятно. Вярно, че посоката ни беше от Закинтос към България, но завоите почти не ги усетихме. На отиване минахме през Делфи - там наистина са много завои и тесен планински път, но пък заради мястото си заслужаваше.
Потвърждавам за пътя през Йоанина, че е приятен. Магистралата е цялата в тунели, но не е много натоварена и таксите са по-малко. А след Йоанина пътят е много спокоен, няма завои. Него съм го ползвала само до Лефкада. След това не мога да кажа.

# 174
  • Sofia
katerinia, през 2009 година бяхме на почивка чрез тази фирма на Касандра, но в друг хотел, в Ханиоти и нямахме никакви проблеми.
Благодаря днес ми изпратиха отговор от агенцията че не можело да сме всички в една стая(2вз+2деца при това еднато едвам сега е на 2г) Е в две отделни ми е малко в по вечко ще тьрсим друго или питах за семейна стая ама няма отговор newsm78

# 175
  • софия
Колко бързо сте изписали 12 стр. Heart Eyes
Ние есента се чудим дали Гърция( били сме във Вилидж Маре и Миконос, Неа Каликратия)или Тасос.

# 176
Здравейте,искам да питам до остров Евия какъв е маршрута,от къде е най-добре да се мине,за колко време горе-долу се стига, какви такси трябва да платим за колата ( ферибот и т.н)? Ще съм ви много благодарна за всякаква информация и въобще каквото се сетите за острова,защото досега съм била само на Халкидики и Тасос,но има много евтина оферта за Евия и ми привлече вниманието.   bouquet

# 177
  • В светлината на слънцето
Сега пак разпитах мъж ми за Йоанина - каза, че донякъде пътят бил супер, но после били завоите. На него крайната му цел беше едно високопланинско място - Висани (супер красиво, съдейки по донесените снимки), което е в северната част на областта. Явно там са завоите, за които говори. Thinking

# 178
И аз загледах офертата за Евия и ми се струва нереално евтино.

# 179
  • София
Наистина офертата за Евия в Грабо е много евтина. А и сайта на хотела е странен, почти няма снимки.
Аз поразгледах фериботите до Евия и открих, че най-удобен за пътуване от България е ферибота от Глифа до Агио Камбос на Евия. Глифа е на 83км от Волос. Така че от София разстоянието става 583 км. Фериботът стига за 25мин. до Евия, така че няма де скъп http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=7&SchMonth=7& … FT30FPLGLY,5655,8

Общи условия

Активация на акаунт