На море в Гърция - 8

• 158 260
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Chat Noir, писала съм някъде в по-старите теми за Офринио. Миналата година бяхме там септември месец. Останахме доволни и както момичетата преди мен са ти казали плажът е пясъчен, а морето постепенно става дълбоко. Много спокойно място, септември месец сезона беше към края си и повечето заведения бяха сложили кепенците. Посещава се предимно от българи, а доста нашенци вече имат имоти там. Хареса ми дъъъъългата плажна ивица и възможността да си сам и то на шезлонг с чадър и да се любуваш на залезите без никой да те притеснява. Самото Офринио е малко, по-скоро цялото е като вилна зона.
Единствения недостатък е липсата на спешен център. При нужда трябва да се ходи в накои от съседните градове. Приятелско детенце пострада и се наложи вечертта да ходят в болницата в Кавала. Дано не се налага, но с деца човек трябва да е подготвен за всичко.

# 211
  • Варна
Моля, кажете къде на Халкидики има пясъчен плаж, много ми е важно, защото ние оо цял ден се ровим в пясъка Simple Smile
Сарти,Неа Скиони,Талата-Каламици,Палиури................................

# 212
  • София
Малко извън темата, но да ви питам, такива столове да сте виждали някъде из София, аз ги гледах миналата година на Ситония, но бях сигурна., че тук ще са по-евтини, тези от линка се намират във Варна
http://www.hobbytoolsbg.net/product/317/stol-plazhen-aluminiev.html

И аз ги търся тези столове от миналата година, тъй като и на мен в Гърция ми се сториха скъпи. Та и аз ще чакам някой да се включи с инфо за София. Аз лично ровичках в Гугъл но нищо не открих.

# 213
  • sofia
Тези столове миналата година във Вурвуру и околии струваха около 20-22 евро. Като гледам разликата не е много фрапираща..
Ето малко снимки и от Лефкада:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3699886929753.2151998.1 … 794170&type=3

# 214
  • София
Тези столове миналата година във Вурвуру и околии струваха около 20-22 евро. Като гледам разликата не е много фрапираща..

В Никити имам спомен за цена 30 - 35 евро, но може и да греша. За това решихме да ги търсим тук и ето че тук цената е 36 ама лева. Ако не ги открия в София, ще взема да ги поръчам от този сайт.

# 215
  • София
Малко извън темата, но да ви питам, такива столове да сте виждали някъде из София, аз ги гледах миналата година на Ситония, но бях сигурна., че тук ще са по-евтини, тези от линка се намират във Варна
http://www.hobbytoolsbg.net/product/317/stol-plazhen-aluminiev.html

И аз ги търся тези столове от миналата година, тъй като и на мен в Гърция ми се сториха скъпи. Та и аз ще чакам някой да се включи с инфо за София. Аз лично ровичках в Гугъл но нищо не открих.
Има ги в Bauhaus - 30-32 лв. някъде. Мен ме спря това, че трябва някой да ги носи Simple Smile А с децата, надуваемите истории, хладилна чанта и 2 стола - вече е прекалено.

# 216
  • София
Peterky2002, благодаря ти за отговора.
Някой ходил ли е на Renaissance hanioti resort да каже някакво мнение, моля.

# 217
Някой може ли да ни препоръча курорт в Гърция, лесно достъпен без личен автомобил?

# 218
Разконспирирахме столовете, благодарение на Льонеберя,  сега ми остава да дебна юли и авг. да ги пуснат на промоция Joy
И аз имам спомен за около 30-35 евра, които ми се сториха множко.

Някой друг купи ли офертата за Евиа, аз я платих, после порових и видях, че не изглежда измамна много, много, в един гръцки сайт за колективно пазаруване върви за 365 или 369 евра за 5 дни ол инклузив и като се махне инклузива си става точно цената на нощувката.
Сега съм в дилема да отделя ли още 3 нощувки на о-в Скирос или някъде по пътя.

# 219
  • Варна
Някой може ли да ни препоръча курорт в Гърция, лесно достъпен без личен автомобил?

Цялата Олимпийска Ревиера.На ден има поне няколко автобуса на няколко фирми до Солун,от там автобус до Катерини и сетне на всеки половин час има градски автобус който обикаля Паралия,Олимпик Бийч и другите селца по брега.Много от автобусите които пътуват за Атина спират по заявка и в КАТЕРИНИ.

# 220
  • Варна
За първи път се включвам тук но искам да ви попитам става ли за почивка в Гърция началото на август или е много горещо . Харесали сме си хотел Посейдон палас  на Паралия Катерини . Ако някой има отзиви моля да ги сподели че сме в голяма чуденка това лято .

От 8 до 16 бяхме в хотел Гирни  на Паралия Катерини .Питайте  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 221
Здравейте!

Много от вас са почивали и са наясно,затова може ли да изкажете мнение:

Къде е по изгодно да се почива в Гърция или Турция? Hug newsm78 #Crazy

Он инклузив с две деца в 3 или 4 звезди,обслужване,хигена и т.н  през  септември.

Не сме ходили до сега,нито в Т-я, нито Г-я.

Многоооооооо разчитам да кажете по -няколко думи,никъде не четох за съпоставка м/у 2-те държави.

Ще е полезно  и интересно за много хора!Благодаря искрено!

# 222
  • София
Здравейте!

Он инклузив с две деца в 3 или 4 звезди,обслужване,хигена и т.н  през  септември.

Многоооооооо разчитам да кажете по -няколко думи,никъде не четох за съпоставка м/у 2-те държави.

Щом искате All Inclusive - Турция е вашето място. Там са големи комплекси и всичко е както трябва. За децата има аниматори и най-различни забавления. В Гърция са предимно малки семейни хотелчета, в които стаите/апартаментите са оборудвани с кухня. Големите хотели са по-скоро изключение и All Inclusive не е силната им страна. За Турция - проучете добре плажовете. Около Кушадасъ са малко и където ги има са препълнени. В Айвълък пък ми се видя много мръсно. Около Анталия е друго нещо. Там са безкрайни пясъчни плажове.

# 223
  • София
Здравейте!

Почивките в Гърция и Турция нямат нищо общо помежду си, затова и е трудно да бъдат сравнявани. В Турция се ходи за ол инклузив, в Гърция се ходи за спокойна почивка, без тъпчене, без състезаване за маси и шезлонги, със самостоятелно изхранване за предпочитане, със самостоятелни обиколки по много и различни плажове с чиста, прозрачна морска вода.

# 224
  • София

Мои приятели, които ходят в Турция на море са много доволни, но общо взето казват че по цял ден са или на масата, или в басейна. Изобщо голямо ядене пада с AI там   chef Плажовете са кофти повечето.

В Гърция почивката е от различен тип, или поне на повечето места е различна. Там човек по-скоро ходи заради красивите плажове, невероятната природа и спокойствието. Най-често е на самостоятелно изхранване, макар че има и хотели които предлагат типове AI, HB - но не им е силна страна на гърците това.

Не знам, на мен в Гърция ми е някак по....интимно, ако ме разбирате какво искам да кажа Embarassed Човек може да остане насаме със себе си и природата, да се пречисти от стреса и да се потопи в някаквo спокойствие - и тъй като аз самата живея на доста шумно място, това ми е безценно.

Общи условия

Активация на акаунт