На море в Гърция - 8

• 158 265
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Бих казала точно обратното. По магистралата за Атина е кошмарно (много натоварено и с безброй ограничения), а през Йоанина - приятно. Вярно, че посоката ни беше от Закинтос към България, но завоите почти не ги усетихме. На отиване минахме през Делфи - там наистина са много завои и тесен планински път, но пък заради мястото си заслужаваше.
Потвърждавам за пътя през Йоанина, че е приятен. Магистралата е цялата в тунели, но не е много натоварена и таксите са по-малко. А след Йоанина пътят е много спокоен, няма завои. Него съм го ползвала само до Лефкада. След това не мога да кажа.

Аз не съм шофьор, но на мен пък ми хареса пътят през Делфи и Волос, магистралата. Има един участък между Делфи и Ламия, който е планински, но пък и по другия път след Йоанина - направо се оттгечих от тия пусти планини и завои. Следващия път отново бих избрала този по посока Атина.

# 196
В Закинтос бяхме настанени цялата компания в един комплекс от три хотела - Captains, Admiral ,Comodore - намират се в Аргаси. Платихме си още края на март и ни излезе много евтино - 800  лв. ол инклузив 7 дни за двама възрастни и дете. Хотелите са разположени на един баир, може би да кажем на ок  - 300 метра от плажа. Плажа е малък, има къде са си плажува и без да се плаща, но няма нищо общо с изброените плажове в горния ми пост.По протежението на баира са разположени ресторанти, барове и сергии. Трите хотела са едно цяло..в смисъл можеш да ползваш и трите ресторанта. Има няколко басейна, фитнес, аниматори, детски кът, игрище, организираха се всяка вечер някакви вечеринки, но ние не сме ги ползвали. Стаята ни си беше направо апартамент - огромна тераса към морето с приказна гледка, спалня, в другата стая още две легла и изцяло обзаведена кухня. много съм доволна от условията. Тъпото беше, че ако искаш климатика ти да работи цакаш по 5 евро;) на ден.
http://www.eurobookings.com/zakynthos-hotels-gr/captain-s.html?a … LACFUFO3wodCQJLtw

В Янина спахме тук:
http://www.booking.com/hotel/gr/tsironis-rooms.bg.html?aid=32317 … 7bd14eae10;dcid=1

в Аркуди тук:
http://www.booking.com/hotel/gr/soulis.bg.html?aid=323175;label= … f563e4d906509f8X4

в Макриница....много е красиво, но е много високо, изминават се може би 15-20 километра по едни ужасни серпентини, над Волос е.

# 197
Някой има ли впечатления от Офринио бийч (Тузла)? Намира се между Аспровалта и Кавала.
Вече сме резервирали всъщност в една къща на 50 м. от плажа, нищо особено, но нямаме и намерение да стоим много там. Повече ме вълнува какъв е плажът - навсякъде пише, че е пясъчен (поне), но морето дали не е дълбоко?
Ще се радвам, ако някой е ходил и сподели как е там.  bouquet

# 198
  • Sofia
Някой има ли впечатления от Офринио бийч (Тузла)? Намира се между Аспровалта и Кавала.
Вече сме резервирали всъщност в една къща на 50 м. от плажа, нищо особено, но нямаме и намерение да стоим много там. Повече ме вълнува какъв е плажът - навсякъде пише, че е пясъчен (поне), но морето дали не е дълбоко?
Питай в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.120
но и там няма за сега отзиви

# 199
Току що ме информираха, че магистралата след Кула до Солун е затворена. Някой друг да е чул за това, за да потвърди. Гледам сега и на http://www.viamichelin.com като дам маршрут от София до Килини ме прекарва през Македония да мина и от 12 ч. пътя става на 14,3 ч!

# 200
Питай в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.120
но и там няма за сега отзиви

Благодаря. Изчетох и аз всичките теми за Гърция, но не намерих отзиви.
Е, ако се окаже, че сме първите, които ще ходят там, после ще споделя.  Simple Smile

# 201
  • София
Dessbess, дали плажа пред Grecotel, близо до Аркуди може да се посещава свободно или е само за гости на тези хотели?

# 202
  • София
Моля, кажете къде на Халкидики има пясъчен плаж, много ми е важно, защото ние оо цял ден се ровим в пясъка Simple Smile

# 203
  • София

Chat Noir миналото лято бяхме наели апартамент там и изкарахме много хубаво.
Не се притеснявай плажат наистина е пясъчен и морето постепенно става дълбоко.
Плажната ивица е много дълга - няколко километра, има много кафета с шезлонги и
чадъри има и достатъчно място, ако не искаш да ги ползваш.  Апартамента ни беше в централната част на Офринио и отпред плажа на нас не ни хареса много, защото на кафето пускаха силно техно музика, по пясъка имаше фасове и едри клечки /неща с които в Б-я сме свикнали, но за Гърция не приемам/. Още на другият ден си намерихме на около километър от апартамента ни страхотно плажно барче на което всяка сутрин почистваха основно пясъка, музиката беше много приятна, имаше детски катерушки на Чико, имаше си душове, дори на няколко пъти през деня пускаха за да се веселят децата облаци от пяна около бара. Цените на този бар бяха, като тези на централният плаж, но в пъти по чисто и приятно. Чадъра вървеше комплект с 2 шезлонга и столче, масичка и кошче- не се плащат отделно, а трябва да консумираш нещо. Ако не ви притеснява да ходите с кола до плажа разходете се и съм сигурна, че ще си намерите място, което да ви хареса. Ние бяхме с детето 20 дена и понеже Офринио е малко и няма къде много да се разхождаш вечер пътувахме до околните населени места за разнообразие.
В началото на Офринио има детски център със забавления за децата, има хубави кафета и доста таверни.

# 204
Здравейте! Мислим към Неа Каликратия да ходим.Има ли някой с впечатления от там?

# 205
Ще се радвам, ако някой е ходил и сподели как е там.  bouquet

Миналата година една приятелка беше в Офринио, много доволна беше останала - плажа е хубав, таверните евтини, каза,че цените нямат нищо общо с Халкидики

Dessbess, благодаря за инфоното,но ние обичаме хотела да ни е на плажа, така че ще гледам други комплекси
Dessbess, дали плажа пред Grecotel, близо до Аркуди може да се посещава свободно или е само за гости на тези хотели?

dechy , почивала съм в grecotel olympia oasis, в Килини, но за съжаление плажа е само за комплекса от трите хотела, там е като в рая разкошен голям плаж, но само за почиващите, там и пиле не може да прехвръкне. Ето линк ако някой го интересува, но цените са повече от шокиращи.Почивала съм 2007 и децата бяха все още малки и между 9 и 17  септември ми излезе за 7 нощувки 1500 евро, препоръчвам го с 2 ръце на всеки,който има възможност да го посети

http://www.grecotel.com/peloponnese/olympia-oasis/welcome_de_584.htm

# 206
  • Варна
Здравейте!
Като пълен лаик по темата, ще си задам въпроса, защото от толкова много информация съвсем се обърках  Embarassed
Искаме да отидем септември месец на някое спокойно място с тих и чист плаж. Не искам да е голям хотел с много звезди и шумен плаж с много чадъри, шезлонги и т.н., а по-скоро семейно хотелче, къща за гости или вила. Бихте ли ме посъветвали към коя част на Гърция да се насоча?

# 207
  • София
Здравейте!
Като пълен лаик по темата, ще си задам въпроса, защото от толкова много информация съвсем се обърках  Embarassed
Искаме да отидем септември месец на някое спокойно място с тих и чист плаж. Не искам да е голям хотел с много звезди и шумен плаж с много чадъри, шезлонги и т.н., а по-скоро семейно хотелче, къща за гости или вила. Бихте ли ме посъветвали към коя част на Гърция да се насоча?

Ако изберете да тръгнете втората седмица на септември, всички плажове и вили ще са от спокойни по-спокойни. Учебната година в Европа започва на 1.09 и още в края на август се е поизчистило. Заради празниците около 6 септември все още има доста българи, но веднага след нашите празници е невероятно спокойствие. Случвало ни се е да бъдем в хотел с 3 отделни сгради с по 20 апартамента всяка и единствените други гости да са възрастна германска двойка.  Laughing По-южните острови и курорти имат малко по-дълъг сезон, но в Северна Гърция и Халкидики е много спокойно.

# 208
beti76, Търсеща72, много благодаря за информацията!  bouquet

Ние няма да бъдем в центъра на Офринио, а на 1,5 км. в нещо като вилна зона, наоколо видях само няколко къщи в Google Earth Simple Smile, на плажа има барче, дано е това, за което писа beti76, защото ми хареса като описание. Simple Smile  Ще видим.

# 209
Малко извън темата, но да ви питам, такива столове да сте виждали някъде из София, аз ги гледах миналата година на Ситония, но бях сигурна., че тук ще са по-евтини, тези от линка се намират във Варна
http://www.hobbytoolsbg.net/product/317/stol-plazhen-aluminiev.html

Общи условия

Активация на акаунт