На море в Гърция - 8

• 158 286
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • София

bomboto, страхотни снимки! Моля те, кажи ми твоето мнение, в коя част на острова е най-добре да се отседне? Предстои ми да резервирам и сечудя. Не исках да е от източната страна, но от западната плажовете са по-труднодостъпни и не знам дали е удобно. От южната страна, където има нещо като заливче, Василики - добре ли е, да не е най-туристическо? Абе сподели, всяка информация е от полза Hug

# 226
Здравейте!

Много от вас са почивали и са наясно,затова може ли да изкажете мнение:

Къде е по изгодно да се почива в Гърция или Турция? Hug newsm78 #Crazy

Он инклузив с две деца в 3 или 4 звезди,обслужване,хигена и т.н  през  септември.

Не сме ходили до сега,нито в Т-я, нито Г-я.

Многоооооооо разчитам да кажете по -няколко думи,никъде не четох за съпоставка м/у 2-те държави.

Ще е полезно  и интересно за много хора!Благодаря искрено!

Щом искате All Inclusive - Турция е вашето място. Там са големи комплекси и всичко е както трябва. За децата има аниматори и най-различни забавления. В Гърция са предимно малки семейни хотелчета, в които стаите/апартаментите са оборудвани с кухня. Големите хотели са по-скоро изключение и All Inclusive не е силната им страна. За Турция - проучете добре плажовете. Около Кушадасъ са малко и където ги има са препълнени. В Айвълък пък ми се видя много мръсно. Около Анталия е друго нещо. Там са безкрайни пясъчни плажове.

Не съм съгласна,че Анталия е друго нещо и са безкрайни пясъчни плажове - и там си има изключения и то много, пълна заблуда е че, като кажеш Анталия или въобще Турция All Inclusive  и всичко ще е ок. В Турция хотел 4 или по-малко звезди не е за препоръчване, защото ще отидете с много очаквания и ще си дойдете напълно разочаровани, основно от храна и анимацията. А относно това, че Гърция е страна,която не е за All Inclusive , си абсолютна грешка. Върни се няколко страници назад, прочети мой пост с посочени от мен хотели, разгледай ги тях и веригите им и тогава можем да говорим. Халкидики и някои по-некомерсиални острови са за спокойна почивка, без храна или само на закуска, но не и All Inclusive , с изкл. 2-3 хотела на Халкидики - 5 звезди.Големите комплекси са по островите Корфу, Кос, Родос и особено Крит.Те не отстъпват по нищо на 5 звездните комплекси в Турция, и трябва да ти кажа, че в Гърция храната е много по-вкусна от тази в Т. , поне за мен.В Турция пада голямо ядене, но ще ме извиниш за думата, но като изключим скарата, рибата и техните гьозлемета, всичко друго е
Скрит текст:
буламач

В Турция всичко е направено прекалено комерсиално, там я няма романтиката и духа на Гърция, поне за мен, и ако искам спокойствие в Г-я мога да го получа дори в някой голям комплекс на All Inclusive , докато това в Т-я е невъзможно, там е едно непрекъснато викане, глъч и музика до дупка

Ще допълня само, че всичко е и въпрос на средства, но това,че съм обикаляла хубави хотели, неозначава, че последните 2 години сме се отдали на романтика и къмпингуване в Г-я, просто период от живота, докато децата бяха по-малки ходихме в големи комплекси на All Inclusive , за да ни е по-удобно и на нас.Но в един момент,човек се насища на това и започава да търси усамотение и спокойствие, без ангажименти за храна и облекло.

# 227
  • София
pontes, ние бяхме на Лефкада в края на миналия септември точно във Василики. Тогава се беше опразнило вече и нямаше много хора, но мен не ме впечатли градчето нито с плаж, нито с атмосфера. В Нидри е по-оживено и туристическо, но там хубав плаж, май няма в близост. Живописните и труднодостъпни плажове са в западната част на острова. Там изобщо не е оживено. Не знам ти какво търсиш. Моята идея да отседнем във Василики беше да вземем ферибота до Кефалоня, но и това не успяхме да направим, защото в края на септември вече не функционираше.
Подкрепям напълно Търсеща 72. В Гърция съм била и на All incl. и то в по-непретенциозни хотели на Халкидики 3-4*, но храната е била в пъти по-добра от турската, макар и не толкова разнообразна като брой предлагани ястия, но много по-вкусни. А в Турция и от 5-звезден хотел около Анталия не сме оставали доволни от обслужването и плажа. В смисъл малко персонал за много почиващи, несмогващ да се справи с оправянето на масите и стаите. Плажът посетихме само веднъж, защото беше каменист в морето.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 12:12 от dechy

# 228
pontes, ние бяхме на Лефкада в края на миналия септември точно във Василики. Тогава се беше опразнило вече и нямаше много хора, но мен не ме впечатли градчето нито с плаж, нито с атмосфера. В Нидри е по-оживено и туристическо, но там хубав плаж, май няма в близост. Живописните и труднодостъпни плажове са в западната част на острова. Там изобщо не е оживено. Не знам ти какво търсиш. Моята идея да отседнем във Василики беше да вземем ферибота до Кефалоня, но и това не успяхме да направим, защото в края на септември вече не функционираше.

Би ли споделила края на септември какво е времето и водата дали е добра за къпане, имаше ли дъждовни дни

# 229
  • София

Би ли споделила края на септември какво е времето и водата дали е добра за къпане, имаше ли дъждовни дни
Бяха страхотни и времето, и особено водата. По западния бряг морето ми се стори по-топло. Преди да пристигнем ние беше валяло, но после беше супер времето. Въпрос на късмет.

# 230
  • София
Търеща72, точно на Крит и на Корфу бяхме в големи хотели и не ми хареса. Да, храната беше хубава, но Гърция я свързвам с малките семейни хотелчета, изолирани плажчета и спокойствие. В Турция сме били само веднъж с храна и то в 4 звезди. Тогава децата бяха още малки и си изкарахме много добре. Храната определено беше много хубава, но е прекалено задължаващо като си обвързан с нея. Ние обичаме да стоим в хотела само за спане, а в другото време да обикаляме. Ако има храна се получава едно безкрайно тъпкане и заседяване в хотела. През 2010 отидохме в Турция без изхранване. Спяхме на различни места като търсехме апартаменти тип гръцки. Ами не стават. Sad  Доста мизерни са. Пълно е и с куп уловки като да си плащаш за хладилник, климатик и куп подобни дразнещи неща. А по-разкошен плаж от този в Алания трудно се намира - голям, пясъчен, чист и поддържан, морето като чай. Интересно, че в тази топла вода нямаше нито водорасли, нито щипалки и подобни гадини. В Сиде също е много хубав плажа. Спирам, защото темата е за Гърция.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 12:44 от Тaня67

# 231
  • В светлината на слънцето
Аз имам доста добра представа и от двете страни. Значи - масовият морски бг туризъм в Турция е свързан най-вече с прословутия ОИ, където храната обикновено прелива. Като добавим към това и някой друг аквапарк (а има 5-звездни комплекси, които освен аквапарк, предлагат лунапарк и цирк с доста качествена програма), нещата стават ясни - разгул до дупка.
Но Турция определено не се изчерпва само с популярните и масово посещавани в България хотели. Ето ви един, който се слави като един от най-добрите дизайн хотели в света и се намира именно в Турция. Доста популярен е и с партитата си.
http://www.adamevehotels.com/
От друга страна около Анталия има толкова старини, които могат да се видят, че направо е грехота да се забиеш по цял ден в някакъв гигантски мравунячест комплекс. Мисълта ми е, че който иска, ще намери какво да види в Турция. Зависи обаче с каква нагласа за почивка тръгваш натам. И малки усамотени островчета има, но за тях си трябва наемане на яхта (ако сте по-голяма компания, хич не излиза толкова скъпо).
Казвам това за Турция, защото в турската тема обикновено се описват обичайните хотели с обичайните им предложения, а другото сякаш остава на заден план. За Гърция няма какво да пиша, защото в тази тема е доста подробно писано всичко. Гърция е действително по-уютната страна от гледна точка на спокойна почивка. И двете страни си имат своето очарование, трудно е да бъдат сравнени. Peace

# 232
  • Варна
Това, което описвате за Гърция, е точно това, което търся - уют, спокойствие, красиви, изолирани плажчета, природа, семейно хотелче. И все пак навсякъде ли е така? Много ми е трудно да се насоча към конкретно място Sad

# 233
Някой ходил ли е на Renaissance hanioti resort да каже някакво мнение, моля.
Ivka, не съм била в този хотел, но сме били в другият им Афитис, който винаги съм препоръчвала с чисто сърце, тъй като бяхме много доволни  Peace а също и приятели, на които сме го препоръчвали ... не са ме  #2gunfire после  Wink
Докато бяхме там сме коментирали въпросния хотел с хора от персонала, които работеха и в двата хотела и според тях няма никаква разлика, освен, че  Renaissance hanioti resort не е на плажа. Склонна съм да им вярвам, като знам как държаха персонал, обслужване, храна и т.н. в Афитис  Peace но все пак е трето мнение.
Надявам се да съм ти била полезна.

# 234
Това, което описвате за Гърция, е точно това, което търся - уют, спокойствие, красиви, изолирани плажчета, природа, семейно хотелче. И все пак навсякъде ли е така? Много ми е трудно да се насоча към конкретно място Sad
В тази тема има толкова много предложения, че няма начин да не откриеш твоето място. Поразрови се и в старите теми, харесай си някои места, пък после питай нещо конкретно за тях, ако не сме го разнищили достатъчно  Peace

# 235
  • София
2К, много благодаря.

# 236
Lulumba,
много са ми по сърце твоите постове, защото аз за 7 дни забелязах също тази страна на Турция, извън ОИ.
Таня 67, на мен първата ми мисъл беше за такъв тип почивка в Тр, но и аз ударих на камък - невероятно високи цени за никакви условия, алтернативата явно е с кола и х-л само със закуска.
Темата вярно е за Гърция, но тук сме пътешественици-ценители и може да си направим една мъничка тема в темата, защото все пак Малоазийското крайбрежие на Егейско море - това си е Древна Гърция Laughing

# 237
  • София
алтернативата явно е с кола и х-л само със закуска.
Темата вярно е за Гърция, но тук сме пътешественици-ценители и може да си направим една мъничка тема в темата, защото все пак Малоазийското крайбрежие на Егейско море - това си е Древна Гърция Laughing

Ние бяхме точно така. С кола - минахме около 4000 км. Плаж по 1-2 часа и останалото разглеждане на старини и природни забележителности.  Wink Но беше малко дразнещо отношението в хотелчета тип "гръцки апартамент". Явно са малко пренебрегнати като хигиена и обслужване, а ресторантите са с твърде туристически цени, за да можем да си ги позволим всяка вечер (4-ма сме). Всъщност не искахме и кой знае какво от кухните им, защото никой не се наема да готви, но например на едното място котлона беше на газ, а газта беше изключена. Съдейки от опита си с предишните хотели, ако бяхме попитали защо няма газ, щяха да кажат да си доплатим.  Mr. Green Ами не обичам подобни изненади.  И в Гърция сме доплащали за климатик, но го знаехме още при резервацията.

# 238
Там където бяхме ние, имаше китни места за настаняване - бях изръшкала целия интернет в аванс, но бяха твърде, твърде скъпи в сравнение с подобни алтернативи в Гърция.

И пак инфраструктурни проблеми не липсваха (в неособено евтиния - и празен - хотел в Еджеабат например имаше проблеми с водата... които не подлежаха на оправяне, понеже в провинциална Турция никой не говори и 1 дума чужд език).

Споделям мнението на Таня за ресторантите - ние се хранехме само навън, но ми направиха впечатление високите цени и твъъърде туристическия подход, плюс смесица от сервилно и несръчно обслужване.
Абе, има много хубави места/неща и в Турция, много е различна, и определено АИ комплексите не я представят във вярната светлина Simple Smile Но тия ориенталски травми ми идват малко в повече, зер малко си ги имаме тук. В големите им съвременни градове (Истанбул, Измир, че дори и Одрин) е по-друго.

Тук искам да допълня, че от малоазийското крайбрежие Гьокчеада прави изключение, тъй като освен, че е разработена дестинация от българските сърфисти (там на практика друг туризъм няма и не е имало), има и цяло село с български преселници, които говорят нашия език и споделят нравите.

Сега се сетих нещо и за Гърция... на езерото Керкини всички по-възрастни хора поназнайват български. И не някакъв архаичен диалект, а съвсем нормален книжовен български, със съвсем леко остаряла лексика. Младите не знаят, с тях - на английски.

П.П. И като казахте Древна Елада - Троя я минахме абсолютно транзит, хич не обичам туристически камънаци Simple Smile

# 239
Не ме е срам, че стигнах до Троя и ми се досвидя за 15 лири вход на човек, е не им ги дадох, защото знаех предварително от нета какво има там, но пък има места, не знам колко струва входа, че стигнахме след работно време, от които те заболява стомаха, когато ги видиш отвън, например Червената базилика,
http://www.bgits.com/images/kustur/kizil.jpg
В компанията имаше двама сторителни инженери и те казаха, че това, което е в момента е равностойно на 8 етажен блок, снимките въобще не могат да се сравнят с усещането на живо.
А Троя според мен е атракция, ала гръцки тертип, едно камичЕ, и се започва с легендите и събирането на пари от туристите, виж, Ефес е друго нещо.

Общи условия

Активация на акаунт