На море в Гърция - 8

• 158 124
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Твърде много се притеснявате за места,резерваций.................И по горе ходилите тази година казаха изрично че тази Гърция няма нищо общо с миналогодишните.На 2 км. примерно плаж на който е имало 2000 души сега има няма 20.Това да се притеснявате за места в края на август или септември е просто абсолютно излишно.Набележете селище и идете,места ще има предостатъчно и ще си изберете.А и щом сте ходили много добре знаете ,че повечето места за отсядане просто ги няма в нета.

# 301
  • с/у ОколоМръсТното
peterky2002 запя моята песен.  Grinning

Ох, аз обаче още нямам конкретна посока за тази гходина. Та все така си ви чета... Heart Eyes

Чудя се за Неа Каликратия и района... Но обичам да ми е диво и спокойно   Thinking
От друга страна децата ще подивеят в напълно пуст район. newsm78

# 302
В голяма дилема съм, след остров Евия накъде да се насоча, п-ов Пелион или Олимпийската ривиера, и там съм си намерила спокойно място.
Кажете нещо за Пелион -  места, плажове. Притесняваме само пътя, че на връщане съм планирала и Метеора, та малко множко идва. Пътувал ли е някой Волос-Метеора-България за един ден, осъществимо ли е.

# 303
  • с/у ОколоМръсТното
Волос-Метеора-България за един ден, осъществимо ли е.

ние го осъществихме.
Направихме Нео Пори (малко по-нагоре към БГ от Волос е) - Метеора (разочарована съм) - Солун (направо се сляхме с гмежта, наизлязла след 22:00ч. на хладина) - България. В смисъл към 03-04.00ч. си бяхе по леглата в Сф...  Mr. Green

# 304
  • София
Пътувал ли е някой Волос-Метеора-България за един ден, осъществимо ли е.

hahaha  Пътували сме Певкохори (Касандра) - Солунско задръстване през центъра - Метеора - София. Да кажа ли какво видяхме? - Нищо.  Grinning  Тръгнали сме около 10 сутринта (никога не успяваме да се оправим по-рано  Embarassed). Наивно решихме, че в почивен ден няма задръстване през Солун, а обиколката по околовръстното е голяма. Последваха безбройните ограничения по така наречената магистрала. Спирахме 3 пъти за почивки и около 17 часа бяхме при манастирите. Всичко беше затворено. Разгледахме ги отвън, докъдето можеше да се отиде, най-вече за гледки от различни скали. После си тръгнахме през планински, но много безлюден път и около Гревена се включихме в новата магистрала. В полунощ бяхме на Серес и вечеряхме, а в 3-4 в София.  Laughing

От Волос е значително по-близо и ще стане. Шани ме е изпреварила  Wink.

Въпреки само външното разглеждане, ние пък бяхме много впечатлени. Природата е невероятна, а съчетана с красивите манастири "кацнали върху скалите" беше направо нереално красиво. А за самите манастири не бих могла да кажа нищо. Laughing

Шани, чудесна снимка!

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 10:05 от Тaня67

# 305
Шани мерси, реши ми дилемата  bouquet
Неи Пори ми е алтернативата на Пелион и както си мислех, колкото и да не ми се ще, е по-разумният вариант, защото от Пелион има мин. 50 км планински път само до Волос.

ПП Шани, това за Метеора го пропускам покрай ушите си, не мога да си представя, някой да не се впечатли Laughing, аз за втори път мисля да минавам.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 10:11 от evhen

# 306

phile може ли и аз с малко въпроси. От Василики ли тръгват фериботи за о. Кефалония и о. Закинтос? Търся из гръцките сайтове за фериботи от о. Лефкада за Кефалония или Законтос, но нищо не откривам. Ще помоля за съдействие от по- запознатите.
Опитвам се да организирам почивка от 06.09.-15.09, като се чудя дали да е само на Лефкада или да има няколко нощувки и на о. Кефалония. На.Лефкада съм харесала ето това http://www.booking.com/hotel/gr/anemolia-apartments.bg.html?aid= … f0948f721a;dcid=1.

За о. Кефалоня може да се вземе ферибот от Василики /о.Лефкада/ може и от Астакос на континента.
Първият вариант е по-кратък, но е с малки фериботи и може да бъде отложен по някаква причина.

За о.Закинтос - от Килини, Пелопонес.
Ето и сайта за справки: http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … ZK10ZAKZAK,6636,8

Колкото до пусти плажове, миналата седмица не успях да намеря. Сърбите са окупирали всичко.
На "нашия" Лагомандра бийч  беше доста пълно и шумно, въпреки шезлонгите от 5 евро.

# 307
  • Sofia
Твърде много се притеснявате за места,резерваций.................И по горе ходилите тази година казаха изрично че тази Гърция няма нищо общо с миналогодишните.На 2 км. примерно плаж на който е имало 2000 души сега има няма 20.Това да се притеснявате за места в края на август или септември е просто абсолютно излишно.Набележете селище и идете,места ще има предостатъчно и ще си изберете.А и щом сте ходили много добре знаете ,че повечето места за отсядане просто ги няма в нета.
[/quote

Ох, аз обаче още нямам конкретна посока за тази гходина. Та все така си ви чета... Heart Eyes

Не се притеснявам а просто нямам конкретна посока за това и питам.Да предполагам че ще тьрся на место без резервация от БГ но вьпроса е кьде newsm78

# 308
  • с/у ОколоМръсТното
От външната визия на мястото и от природата не съм разочарована. Само от самите т.нар. "манастири" и тяхното експлоатиране като забележителности... Комерсиализъм, та дрънка.

# 309
  • София
Peterky, не си съвсем прав за резервациите Peace Да, места има, много повече отколкото предишни години, но май хубавите пак си се заемат рано. Ето вчера вечерта писах до една къща на Трани Амуда и дори и не ми хрумна, че може да няма места - обаче ядец, жената ми отговори че има едно висящо студио, т.е. чака потвърждение за него, а всичко останало е заето.
Та сега и аз ще трябва да чакам дали хората ще се откажат или не. Места в другите три къщи където съм писала има, но аз предпочитам да сме точно в тази защото я препоръчва жена от този форум. Та така Simple Smile

За Пелион, преди и аз му се чудех, но нещо не са ми много познати плажовете/селцата там...ако може някой да се включи и да разкаже ще е супер Hug
Иначе ето това супер много ме кефи, а и май Потистика беше от хубавите местенца там:

http://www.samaras.com.gr/about.html

Шани, чудни снимки Heart Eyes

# 310
Сигурно е питано десетки пъти в темата...ще ме извините за въпроса...Интересува ме сайт с детайлна и сигурна прогноза за времето в Гърция, по-точно Торони.

# 311
  • София
Привет, мили дами и тук-там мъж Hug
Ние се завърнахме от рая и бързам да споделя впечатления, докато са още пресни. Преди това искам да благодаря на момичетата в тази тема, които от миналата година ме навиват да зарежа инклузива - бяхте абсолютно прави! Постижимо е и не причинява никакви неудобства почиването по този начин с малки деца, напротив - чувствахме се по-свободни, лежерни, спокойни и въобще и двамата с мъжа ми сме на мнението, че това е една от най-хубавите ни почивки на море Heart Eyes Така че съм ви безкрайно благодарна за съветите, мненията и насоките въобще Hug
Изкарахме в Сарти 8 дни. Душата ми се напълни с красота Heart Eyes Ще кача снимките днес или утре, да видите какво райско кътче е. Цялото селце в цветя, ама цветя във всички цветове на дъгата, на туфи по тротоарите и ухаят, ухаят...По улиците и дворовете хем палми, хем борчета. А морето, ах, морето...Това тюркоазеното, от светло зелено до тъмно синьо, направо като за картичка. Цялата Ситония е обсипана с мънички лагуни с такава вода. Спирах по пътя от високото да снимам - направо сърцето да ти се разтопи от красота!
Студията, които резервирахме, бяха много прилични - препоръчвам! Ето ги - http://www.phoenix-studios.gr/main/  Собственичката е едно момиченце на двайсет и няколко, много сладка, говори приличен английски и поддържа бизнеса си чудесно. Чисто е, всичко е ново, студията са на 3 години, обзавеждането е доста хубаво. Е, кухнята е силно казано кухня - един шкаф с мивка и котлон, но колкото да нарежеш една салата и да свариш едни спагети става Simple Smile Дворът е по-хубав, отколкото на снимките! Рай за децата! Тичаха свободни, по гащи и боси, мокреха се на една чешма, голямо забавление. Запознаха се с едно сръбче и нашите общо четири, плюс две бебета - голям купон Laughing За първи път откакто имаме деца с мъжа ми успяваме да седнем да се храним заедно по час-два, без никой да става да търчи по тях. Дворът е заграден, обезопасен, с една огромна палма и други дървета, които пазят сянка цял ден. Пълен релакс Sunglasses Има детски играчки, пързалка бебешка и куп интересни неща, като например скакалци и мравки за разглеждане Wink Пръскат против комари, но все пак репелент си е нужен. Аз ползвах за мазане и в стаята в контакта - никой не е изяден. Като цяло не видях повече комари или оси, отколкото у нас.
Ще дописвам след малко.

# 312
  • София
Сигурно е питано десетки пъти в темата...ще ме извините за въпроса...Интересува ме сайт с детайлна и сигурна прогноза за времето в Гърция, по-точно Торони.

Ето ти 25-дневна http://www.accuweather.com/en/gr/toroni/182634/daily-weather-forecast/182634
Ако искаш за следващ ден има и по часове. Познават невероятно много. Последните 2 седмици бяхме на много дъждовни места и си знаехме винаги в колко часа ще вали.  Laughing  Съобразявахме си програмата с дъжда.  hahaha

# 313
  • с/у ОколоМръсТното
и двамата с мъжа ми сме на мнението, че това е една от най-хубавите ни почивки на море Heart Eyes

Отървах боя  Joy
белиндич, радвам се, че ти е харесало и вече оцени почивка извън инклузив-а. Наслаждавай се на тази свобода...

# 314
  • софия
belinda, добре дошла (в сектата  Wink)!
Мисля, че всеки се чувства по описаният от теб начин след първото си гръцко море и след това дори и не помисля за българско.

Общи условия

Активация на акаунт