На море в Гърция - 8

• 158 120
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ето и малко снимчици от мен:
http://dimple.snimka.bg/travel/sitoniya-2012.687465

Не са професионални и не умея да обработвам с фотошоп, но и така се вижда колко е красиво Heart Eyes

А хубавите снимки от Лефкада аз защо не мога да ги видя Sad

# 331
  • София
Tаисphile

bouquet

Бяхте ми изключително полезни.

# 332

Anna bel   bouquet   bouquet

Аз явно си кореспондирам със снахата, защото тя се подписва точно Athena Simple Smile

За съжаление обаче ми каза, че засега имат свободни студия на ground floor, а аз много искам да сме на първия етаж - нищо че ще е малко по-скъпо.
Сега изчаквам да видя дали ще резервират едно студио на горния етаж, ако имам късмет и хората се откажат, ще го вземем ние. Ако не - евентуално на приземния, но хич не ми се иска...
Иначе и на мен ми писа, че имат климатик във всички стаи - аз я попитах защото на снимките видях вентилатор и малко се усъмних.

А освен при Сарафианос, и Ана Хофис, другаде там отсядали ли сте - имам предвид на Трани Амуда?

Освен при Сарафианос сме си изкарвали суперски при Евангелия http://halkidiki.com/evangelia/index.htm. Там всъщност ми е било най-добре, станахме си направо роднини със собствениците. До ден днешен се чуваме по празници, именни дни си честитим и т.н. Евангелия е една сладурка на около 45 години, гостоприемна и много приятна. Мечтала на младини да се занимава с музика,но и минала котка път. И трите си деца не успяла да привлече към каузата докато растели. Ама не се отказала и на стари години си взела частен учител по акордеон и английски. И се научила. Не е истина какви купони прави с нейния акордеон, а с английския, колкото и да е странен, няма проблем с гостите на хотела. Образ голям! Допаднахме си. Когато бяхме там не  беше много натоварен сезон и Евангелия дори предлагаше да ни готви. Страхотни специалитети прави. Този хотел е малко зад Сарафианос, не е толкова на предна линия, но същия плаж се ползва. Дворчето е по-малко, но и там имаше доста дечица и намираха място за игра. Барбекю,беседка,паркинг,климатици са налице. Студията са без забележки.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 20:08 от Anna bel

# 333
  • София
Ето за желаещите Керамоти и Белвю http://namaleno.bg/team.php?id=611     bouquet

# 334
Не са професионални и не умея да обработвам с фотошоп, но и така се вижда колко е красиво Heart Eyes
Прекрасни снимки, прекрасна природа. Гърците си пазят природата. Това ако е в България, досега да беше изсечено, изгорено и плажната ивица застроена с кичозни хотели на 2 метра един от друг.

# 335
  • София

Anna bel, много полезно инфо, благодаря Hug
Значи и това е вариант, но засега изчаквам Simple Smile

Soya-fen, за съжаление си права...то затова и толкова много хора се ориентирахме към Гърция последните години.
Както някой беше казал, аз отивам на море, не на хотел. Разликата е огромна, но нашите алчни глупаци не я разбраха...и осакатиха цялото ни крайбрежие.

Абе то тази тема е дълга и тъжна, хайде да не си разваляме доброто лятно настроение Sunglasses

# 336
Параход, днес цял ден оглеждам Пелион в нета. Би ли препоръчала градче, подобно на Никити (в смисъл да е по-голямо и не особено диво) примерно за лятна почивка, с подобни райски кътчета за плуване. Върнах се да те прочета, но не можах да разбера къде точно сте отсядали.
Ето това ми допадна доста: El Villa и Lefkothea studios в Хорто.

Момичета, пак прекрасни снимки сте сложили в темичката  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 02:07 от СКО

# 337
  • София

А хубавите снимки от Лефкада аз защо не мога да ги видя Sad
Belinda, от къде купи кепчето за рибките ? Изглежда е било в употреба Simple Smile

# 338
  • с/у ОколоМръсТното
Льонеберя, навсякъде там по плажовете и крайбрежните улички се продаваха, наред с чадъри и плажни изделия.
Прекрасни снимки, Белинда  Hug

# 339
  • Варна
peterky2002 запя моята песен.  Grinning
Ох, аз обаче още нямам конкретна посока за тази година. Та все така си ви чета... Heart Eyes
Чудя се за Неа Каликратия и района... Но обичам да ми е диво и спокойно   Thinking
От друга страна децата ще подивеят в напълно пуст район. newsm78
quote katerinia
Ох, аз обаче още нямам конкретна посока за тази година. Та все така си ви чета... Не се притеснявам а просто нямам конкретна посока за това и питам.Да предполагам че ще тьрся на место без резервация от БГ но вьпроса е кьде
Peterky, не си съвсем прав за резервациите  Да, места има, много повече отколкото предишни години, но май хубавите пак си се заемат рано. Ето вчера вечерта писах до една къща на Трани Амуда и дори и не ми хрумна, че може да няма места - обаче ядец, жената ми отговори че има едно висящо студио, т.е. чака потвърждение за него, а всичко останало е заето.

Aми то това е същината на този сайт-информацита .В Гърция с нейните почти 14 000 км. брегова ивица и стотици острови има стотици хиляди места за отсядане, кръчми, плажчета………………………..Аз от 1978 година ходя вече десетки пъти и убий ме идея нямам къде е най-по-съсем хубаво.Гледам по сайтовете в Северна Гърция има 73 къмпинга и като ходихме преди 2 седмици намерихме 2 дето ги няма никъде.То затова е и големия проблем-има стотици хиляди местенца дето ги няма по никакви сайтове.И както намереното в сайта местенце е заето на 100 м. от него може да има и по хубаво дето го няма в никакъв сайт и дето има само телефон на който някоя мустаката гъркиня говори само гръцки .Много е неуместно и да се сравняваме с гърците ,те са 10 милиона и имат 14 000 км. бряг и стоици острови а на нашите 300 км. сме седем милиона.А и какво сме презастроили и как да се мерим с тях когато те имат повече курорти отколкото ние хотели.Колкото и да е нагъчкано в Златни пясъци и Слънчев бряг и да не ни харесва,елате да видите,всичко е пълно,дъни музика и има предостатъчно хора дето се кефят.Имаме си и диви плажове,в събота бяхме на Фичоза и си бяхме поне 10 м. кърпа от кърпа.
Искам да подскажа за едно място силно пренебрегвано от българите защото повечето минават през Сандански и им е далеч.Александропулис и селата и плажовете около него-Дикелон,Панорамия,Макри.Особено празно откъм сърби,македонци,румънци ,руснаци.Там наоколо има десетки километри диви и прекрасни плажове.Много е удобен и за всички минаващи през Свиленград.А на публикуваните тазгодишни снимки на Белинда се вижда колко са празни безкрайните плажове.Аз също имам десетки тазгодишни снимки от празни плажове.Така че всеки сам може да си направи плановете.

# 340
СКО, понеже и аз проучвам за Пелион - хубавите пясъчни плажове са от източната страна.

# 341
  • Варна
Навих се за Сарти. Мислите ли, че е по-добрия избор от Керамоти?
Освен Phoenix apartments, за които четох тук, имате ли впечатления от други подобни места?

# 342
СKO,
ние сме отсядали в планината. Портаря и Макриница са хубави (съответно на 12 и 15 км над Волос), Цангарада също и е по-близо до източното крайбрежие, но там като хотели и заведения е по-скъпо, щото.. туризъм, братче.  Къщите са каменни, тип възрожденски повечето, на сянка под чинарите сигурно е кеф, кеф.
Аз не съм ходила през лятото за море - единия път, за по-дълго, бях през пролетта, другия беше на 1 септември - но тогава само за 1 ден мръднахме на път към Скиатос. Иначе районът около Хорто и Аргаласти и на мен ми хваща око, и в букинга има чудни вилички, виж.
От другата, източната страна - в Хорефто беше почивала наша съфорумка, но коя - убий ме, не помня. Интересно и диво е към Трикери (остров Трикери има печално място в българската история), някога фериботът за Спорадите е имал спирка там, но вече не и са едни 70-80 км с кола. Изобщо Пелион си е много обикаляне с много завои, тесни пътища и големи денивелации - планината е доста висока, зимата се карат ски - на който му става лошо, по-добре да не тръгва Simple Smile

Навих се за Сарти. Мислите ли, че е по-добрия избор от Керамоти?
Освен Phoenix apartments, за които четох тук, имате ли впечатления от други подобни места?
Сарти е по-... шумно и забавно, да го кажем. Има повече живец, заведения, развлечения. И повече местенца за обикаляне в близката околност, вълшебни заливчета за онези, които не искат да ходят на един и същ плаж всеки ден. Керамоти е забутано - за тиха, семейна, идилична почивка. Там възможното разнообразие е разходка с ферибота до Тасос. Като плаж не бих се обзаложила кое е по-добре, всяко си има плюсовете и минусите. И двете са с голяма, широка ивица, която няма да е нагъчкана при никакви обстоятелства. В Сарти определено настаняването е по-евтино.
Студиата аз ги препоръчах на око (не съм ходила, много се радвам, че са допаднали на Белинда и си ги записвам за по-нататъшна употреба). Не бих взела хотел на първа линия, поне не в центъра около заведенията и детската площадка - тъй като крайбрежната алея ми се струва много шумна. За Керамоти има доста препоръчани места за спане по-нагоре в темата.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 12:41 от Параход

# 343
  • София
Belinda, от къде купи кепчето за рибките ? Изглежда е било в употреба Simple Smile
От улицата, евро и половина. Голям смях с тая мрежа! Детето си я поиска, а после татковците висяха с нея по половин час всеки ден във водата в опитите си да хванат риби hahaha Ноо гръцките риби са хитри, не се дават така лесно Mr. Green То всъщност според мен е мрежа за пеперуди, но както и да е Wink
В това отношение Сарти не е идеалното място за почивка с деца Wink На всяка крачка вечер има играчки, палачинки, сладолед, вякакви изкушения за малките бандити. Добре, че поне имаше общинска площадка със съоръжения за игра - люлки, катерушки, че фалитът инак е сигурен Laughing

# 344
Кепчето е култово бе, как. И ние го имаме. На всяко кьоше се продава.
Разбира се, риба не хващаме Simple Smile
А и има многостранни употреби - на Калогрия бара съм виждала батковците вечер да събират боклуците от плажа с такива кепчета.

Общи условия

Активация на акаунт