"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Днес правиха ПКК на Йоан и хемоглобина вече е 108  Hug Беше 97. Все още не е захранен с жълтък, а месото е вкарано от 10 дена.  Hug
Браво Simple Smile Явно добре му се отразява месцето  Wink

# 541
Това за обувчиците е добра идея, нека някоя мама която е наясно да сподели, че едвали всички ще знаем кои са подходящи.

# 542
До колкото знам трябва обувките да са леки, с мека подметка и добре да обхващат глезена.

# 543
Това за обувчиците е добра идея, нека някоя мама която е наясно да сподели, че едвали всички ще знаем кои са подходящи.
Аз съм за буйките на ,,Колев и Колев" http://www.k-k.bg/shoes/index.php?f=69&limit=12  Peace от естествена кожа са

# 544
  • Beyond the Frontiers
Аз взех сандалки на Superfit http://www.amazon.co.uk/Superfit-Closed-Sandal-Freddy-139-50/dp/ … 46955&sr=1-34 в тъмно синьо и розово.

# 545

Ники днес става на 8 месеца. Heart Eyes На консултацията я засякоха 7.800кг. и 70см. (+0.360кг. и 2см.). Grinning

# 546
  • София
Ох,че хубава торта!Честита ви месечинка,Теди!

# 547
Минахме прегледа при Алексиев. Всичко си е наред на детето. Просто има по- еластично стъпало, което по никакъв начина няма да попречи на прохождането му. Не е дюс табанлия.
Каза да давам по 1-2 капки вит. Д. Като правиха ТФЕ в 3 м. ни казаха да го спираме, че ще започнат да се вкостяват бързо черепните кости. Като казахме това на Алексиев той каза, че ако някой ни е казал това, то в такъв случай става дума за кранеостеноза, което трябвало да се потвърди от нервохирург. А, не ... без такива ... то само там остава да заведа Йоан. Ще му давам по 1 капка вит. Д, а ако пропусна здраве да е. Това за вит. Д го каза, защото ябълката на тазовата става не се е вкостила на 50 %, а на около 20 %, което било малко за неговато възраст и в даден момент можело да стане рахит. Пффф.... сега на кой да вярвам за вит. Д? На ненатолога, който прави ТФЕ или на детския ортопед?  ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 548
 Hug MuJIuHka, радвам се, че всичко е наред с детето. Това с вит. Д май го има само в България. В другите страни не дават на децата, а тук е едва ли не задължително. Ние като бяхме ходили на ортопед първия месец, той каза до 6-я по 2 капки, след това до годинка по една. Като станахме на 6 месеца питах детската да давам ли по една и тя каза ако го извеждам по слънце да намаля. Можеш да правиш слъчеви бани, да го оставяш само по памперс и на слънце, но сутрин или късния следобед, когато слънцет е слабо. Това е най-добрия начин за получаването му  Peace

# 549
  • София
Милинка, радвам се за хубавите новини при теб. И ние вчера бяхме на преглед при Алексиев, ние даваме по две капки Вигантол, той на нас ни каза че можем да го намалим. За вит. Д имало някакви приети норми, които доколкото запомних са 400 единици за Щатите и 550 единици за Европа (мерната единица не помня). Ние за последен път бяхме на ортопед, когато бебето беше на 5 и половина и ни казаха след два месеца пак, именно защото не са били достатъчно вкостени ставите. Според Алексиев нямало нужда. Та мисълта ми е, ако е казал да давате вит. Д аз бих го послушала. Такива слънчеви бани по памперс само аз не бих правила дори и рано сутрин и следобед. Според мен със слънцето шега не бива, но това си е мое мнение  Peace
За обувките - ние го питахме, това което каза е, че трябва петата да е стабилно хваната от обувката.
Честито на бебчететата с месечинки, да са здрави и щастливи.
На мен ми се иска да помоля майките в други държави да споделят какво им казват да дават сутрин - това като алтернатива на попарата.

# 550
 Здравейте майчета.
 Да драсна някой ред и аз пък дано дам тласък малко да потръгне темата,че с това темпо другото заглавие май ще е"Декемврийче се надигна и годинка стигна" Laughing
 Да се похвалим и ние със зъбчета.Два броя предни долни,хубавки.
 Стягаме кръщене за 08.09.,живот и здраве.
Hug MuJIuHka успокой се мила.Много е важно малкия Йоан да усеща спокойствие от теб.За съжаление от докторите човек повече би се напатил отколкото да му помогнат.И колкото повече доктори толкова различни мнения.Радвам се че с бебо нещата се нареждат:)))
 Галактик сандалките са страхотни наистина, и цената им също Rolling Eyes.Аз може би на "Колев и Колев" ще взема.
 Във вторник сме на консултация ще намина да се отчетем.Хубав ден на всички.

# 551
От консултацията днес 9140(+150г),70.5 см,глава 47 гърди 45 или обратното все не запомням:))Голяма фонтанела продължаваме С вит Д поне по 1 капка.Последна ваксина му биха въобще не плака,което ми беше странно

# 552
Ватзи обратното ще е - глава 45, гърди 47 см.
Брей, че сте големички. Нашата глава нещо втори месец е в застой /на 42 см./ ако и този месец е така ...  newsm78 То така и така сме тръгнали по доктори сигурно ще го заведа на неврохирург.

# 553
да се запишем и ние с габарити - ръст 73, тегло 9250, само гърдичките са ми малко странни - предния месец ги бяха писали 47, този - 44...

# 554
Ватзи обратното ще е - глава 45, гърди 47 см.
Брей, че сте големички. Нашата глава нещо втори месец е в застой /на 42 см./ ако и този месец е така ...  newsm78 То така и така сме тръгнали по доктори сигурно ще го заведа на неврохирург.
Абе главата му е голяма трудно му влизат блузките ама ко да го правя.
А пък ти заведи го на онзи доктор Йорданов с едно на ум.Спокойно без да се шашкаш  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт