"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, здравейте!  Hug
Бързам да приветствам на патерици новите момичета, да честитя месечинките на бебоците и да се отчета и аз след две седмици отсъствие. Постояхме на село с дечецата, далеч от цивилизацията Simple Smile Басейни, колелета, люлки, разходки. Успях да прочета почти 4 книги, помързелувах, а сега вече сме в Русе и се стягаме за сватба в събота и моренце следващата седмица. Лили също не спи добре през нощта. Изкара две долни зъбчета, но продължавам да ставам по 4-6 пъти на нощ да предлагам ,чай, вода, мляко, прегръдка... Успях леко да я отбия заради лечението си. Сега предлагам по малко мляко през нощта и вечерното хранене млечно. На закуска прояде попара, пасирани макарона и грис. По обед си редувам месно и зеленчуково пюре, а следобед хапва домашни плодови пюрета. Витамин Д го спрях последния месец и половина, но май пак ще го започвам. Лили все повече заприличва на детенце, прави по малко крачки, но все още не и е голям мерак ходенето. Страшно приказлива е, поврътлива на леглото и любопитна към всичко. Ще пропуснем този месец консултациите заради почивката и чак следващия, та ще си я тегля в София след две седмици.
Милинка, прочетох, че през доста премеждия си милана, но резултата е чудесен!
Много се зарадвах и , че Дивнето е прояло.  Всички дечица страшно бързо напредват и се зарадвах на новините на всяка от вас! Болничките  да се оправят! Усмихнат ден, момичета!  Hug

# 586
  • Beyond the Frontiers
Като чета назад, май не само при нас има безсънни нощи  #Crazy  И малката е така вече седмица, вечер се буди през час с писък и няма успокояване. Едната вечер 1 час я разнасях на ръце и не спря да пищи. Аз такова чудо не сам изживявала, та хвърчах до Спешното - нищо й няма....И естествено там млъкна Embarassed
Като избиваха долните пак така пищеше, но сега не виждам горе нищо. Има и леко разстройство, но като се има предвид, че е супер запечена по принцип, сега е по-скоро нормално изхождането й. Имам едни хомеопатични хапченца за избиване на зъби, ще взема да ги пробвам.

# 587
Здравейте и от нас Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
ние се завърнахме от морето-не вярвах,че така добре ще му се отрази-спеше си по  цяла нощ детето,сякаш не е нашето дете и толкова пораснал ми се струва,както беше казала една мама-отидохме като бебшор,пък сега е като момченце-казваме-дай,хайде,баба и тате..е мама-не Mr. Green Mr. Green Rolling Eyes Rolling Eyesзъбките са ни 4 -два от горе два от долу,като бобърче е Heart Eyes Heart Eyes
само ,че в къщи не иска да спи,пак се завърнахме в тази одисея,сега ще видя как е тази седмица и ако трябва ще пробваме с хомеопатичните Whistling Whistling
за ходенето-струва  ми се,че още не е готов стои на крака и си ги гледа,друса се,но не пристъпва Thinking Thinking

за яденето-пюретата,които ядеше с голяма охота месни и зеленчукови сега въобще не ги иска,въртим дамо едно пуешко с тиква и това е,чак се чудя на какво се дължи Crossing Arms Crossing Arms

Милинка-прочетох за тревогите ти,дано всичко е наред от сега Praynig Hug Hug

# 588
Мечкони, и нашият момък е така - повтаря си само кака, баба и тата, а мама никой за нищо не я брои  Joy. За пюренцата - голям зор е и при нас. Не знам вече какво да го правя това дете - не иска нищо, което му прилича на бебешка храна - нито попара, нито пюре. Като види лъжицата гълта долната устна и не можеш да го накараш да си отвори устата. Иначе детето си има апетит - умира за нашата храна - дай му да яде средичка от хляб, сирене, банан, праскова, ябълка... - последните, естествено само ги смуче, но с огромно желание. Чудя се дали да не почета това захранване, водено от детето - ние одавна се захранихме, но сигурно ще си пооткрадна някоя идейка как да "надхитря" малчо  Laughing

# 589
Гогова мама, аз сериозно съм се замислила за захранване водено от бебето. Йоан не яде с охота пюрета, каши и попари, но дам ли му коричка хляб, плод или зеленчук мляска като прасенце. Чакам само да купя столче за хранене и му нареждам храната на таблата и да видя какво ще яде.
Моя не казва нито мама, нито баба, нито тата, а бе нищо, освен отделни звуци като гукане.
Вече 3-4 се изправи от легнало положение и седна, но се задържа така за около 4-5 секунди и се навеждан напред или търси начин да легне по гръб.

# 590
  • USA
Веднъж или два пъти в седмицата се случва и при нас да има безсънна нощ.От както го преместихме в неговата стая мисля,че свикна и е вече по-спокоен,а и ние по-наспани.Не мисля,че е от зъбите ,защото се е случвало да се скъса да реве дори когато съм му дала болкоуспокояващо.По-скоро е от много впечатления през деня или преумора Rolling Eyes
В такива нощи се редуваме с мм една нощ той става една аз.С малко гушкане се успокоява и пак заспива,но се повтаря през час #Crazy
Захранването ни е лудница някаква.Има дни в които нищо не иска да яде и дни в които ми скрива шапката.Даже преди няколко дни допълзя при мен в кухнята и ми вика "ам-ам" примлясквайки Heart Eyes и наистина беше гладен и яде Grinning А понякога само като го сложа на стола и се извива и пищи и така цял ден.Ами какво да го правя оставям го на мира и това е.Започвам да ям безсолно заради него,че все моята манджа е по-вкусна от неговата Laughing
Ето малко снимки на моя пухчо https://picasaweb.google.com/100846460502724912254/Alexey69Month … 77831232588471378

# 591
  • София
Не искам да има болни дечица Naughty!Всички да се оправят!
Ние сме си в София и се приготвяме за море Grinning.Естествено си имам едно на ум за болести,но се надявам да не си хванем някой морски вирус.
Люби,радвам се да те "видя" Hug.
Галактик,те дръжки за кошарка вече не ни трябват.Тази сутрин си изправи в нея и без тях.
Не знам защо,но на щерката София хич не и понася.На село си заспива сама,тук плаче Confused.Помислих,че може да е от леглото.Разпънахме и преносимото,на което си спи на село,пак плака.Има нещо,което я тревожи,но не мога да разбера какво е.Дано премине.
Калалили,много готин твоя пухчо и е одрал кожата на татко си Simple Smile.
Това е за сега от нас.

# 592
Kalalily, с голям кеф гледам снимките на твоя сладур и много му се радвам. Много ме разсмя тази снимка, на която си го гушнала и над него хапваш сандвич и той те гледа в очакване Laughing
Marsa, ами ако смениш мястото на леглото? newsm78 Ако имаш възможност допитай се до някой, който се занимава с фън шуй/радиестезия - просто ми хрумна, защото съм чела, че има значение местоположението на леглото за спокойния сън.
me4koni, хайде обратно към морето щом на бебчо му понася добре. Laughing
Lyubi, звучиш заредена и отпочинала GrinningПредстоят ти още хубави емоции, така че ще се върнеш направо обновена в Сф

При нас нещата във всяко отношение вървят бавно и славно, но важното е, че растем добре. Имаме 2 долни зъбчета, които изникнаха тайно и случайно ги видях, но съм доволна от този факт. Дано и другите така незабелязано да пробиват. По традиция от гледането на каката и този път като видяхме първото зъбче напукахме пуканки да се почерпим и купихме бяла дрешка. Не вярвам особено в тези бабини деветини, но ни е забавно и това е своеобразен празник за първото зъбче, така че нищо не ни пречеше пак да си го организираме. Захранването също върви бавно, но пък Боби вече охотно хапва пюретата. Докарахме като количество 1 малко бурканче пюре и около 150 гр каша. Вече се кърмим само сутрин и вечер, като общо взето кърменето преминава в мятане и врякане, т.е. вървим към отбиване, но явно Борис предусеща вече и мойте нагласи и скоро ще приключим. Вече втори месец нощите ни са спокойни и се буди чак сутринта Ако каката не го разбужда, може да се каже, че имаме вече някакъв режим с едно спане преди обяд около 2 часа и едно следобяд с такава средна продължителност. Още не може да седи и да се изправя Борис, а като срички казва та-та и ля-ля, явно на всички бебета им е по-трудно да кажат "мама" Grinning
А сега ви желая спокойна нощ!

# 593
  • София
Kalalily, страхотни снимки и още по-страхотно бебче. Много е сладък малкия, на мен ми изглежда, че се справяте блестящо с храненето  Laughing
Сега като ви чета и ми се стана странно как бебчовците са вече пораснали някак. И аз гледам моя юнак и си спомням каква малка мишка беше, когато се роди. Сегя сякаш е друго дете. А май навлизаме в период, в който все по-динамични ще стават нещата и все повече ще се променят разбойниците. Да са ни живи и здрави и да не забравяме да им се радваме непрекъснато  Simple Smile

# 594
Kalalily добре се грижиш за нашия зет, пухкав, сладък като мед! Невероятни снимки, а само да ви издам че на живо Лекси е още по-голям сладур, какви усмивки пуска само Heart Eyes с Еми много се разбират, за сега са на един акъл Joy

# 595
  • София
Привет!
Стягам багажа за морето.Катуна е страшен ooooh!.Все си мисля"от това дали ще имам нужда?" и си казвам"я да го взема за всеки случай" И така става много багаж.После една част от дрехите ги връщам необличани,но...
Това е от мен!До скоро!

# 596
Да се впишем и ние с мерки от вчерашната консултация за 8-ми месец, 11 кг и 400 гр и 77 см, глава 47 или 48, гърди 51, та имам въпрос към момичетата от Пловдив, препоръчайте ми добър ортопед, за детето на моя близка, Хазбун не ввърши работа, че има проблем с крачетата

# 597
Marsa Весело изкарване!!!Аз ще те приветствам тук от морето Simple Smile А за катуна и аз съм така и може би не само ние има ли деца това е положението.Да не ти пука няма да ги носиш на гръб предполагам.Simple Smile

# 598
Здравейте, момичета! Малкият Лекси е голямо сладкишче!  Hug
Marsa, изкарайте си страхотно на моренцето! Ние в понеделник, живи и здрави, се запътваме натам. При това ще трябва мъжът ми да нагласи доста багаж, а аз да давам наставления от скайпа. Ще бъде голям купон  Mr. Green
Колкото е егоистично да звучи, изкарвам си страхотно в Русе, като обикалям сама по срещи. Където изляза, виждам познат и уговаряме срещи. Вече се шегуват с мен дали си виждам децата. С доста приятелки се видях, намерих си рокля за сватбата и уговорих прическа и грим ( нали съм кума). Остана ми да измисля послание за картичката и да поръчам букета. В петък и на булката съм обещала да помагам и се надявам всичко да мине забавно в събота.
Ния се използва на макс да изцеди баби и дядовци. Все хващам зад гърба ми да я глезят с разни подаръци, сладоледи и т.н. Постоянно се разправям, че я глезят. Единствено се притесних, че вчера следобед Лили вдигна температура, но лекарите не откриха никакъв друг симптома. Вече започна да я сваля и се надявам с това да се разминем.
Това е от нас, отивам да си гушкам мишлетата! Hug

# 599
Lyubi Весело изкарване на сватбата да се представиш добре като кума.После чантата,банския,чехлите и да те няма на моренце.А бабите......май трябва повече да им скърцаме със зъби.Нашите баби знаят че не давам и те зад гърба ако мине номера.Дано на Лили всичко да се размине и да мине и ти да си спокойна.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт