"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 132
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Привет момичета,
отдавна не съм писала, че нещо нито време, нито сили ми остават напоследък.
Нашето малко човече тотално отказа попарата сутрин та започнах да давам бебешки бишкоти с АМ (правя гъстичка консистенция). Доста му се услажда тази комбинация. Пробвах и кус-кус, ама май не е много ентусиазиран.
Иначе въпросът за буйките и при нас е на дневен ред. Преди за щерка ни купих на К&К, но ако качеството е паднало......ще е добре ако някой препоръча друг вариант.

# 646
  • София
Леана, важното е, че всичко е приключило благополучно Peace

Анчето, каква марка са тези бебешки бишкоти, имат ли захар в състава?   И аз исках да пробвам да му давам бебешки бисквитки или бишкоти, но всички които прегледах като състав съдържат захар, а аз не искам да му давам продукти със захар преди годинка - нали е препоръчително до тази възраст да не се дава захар newsm78

Момичета, да питам вашите бебчовци сами ли заспиват /питам и за дневния и за нощния сън/, или се налага вие да ги приспивате по някакъв начин. При нас това си е проблем Sad Вечер преди около два месеца, успях да го отуча от приспиването на ръце, или на шезлонг и заспива на нашето легло, но задължително с мен Rolling Eyes На неговото въобще не иска да заспива, а аз после го прехвърлям там. Но следобед не признава друго освен люлеенето на шезлонга и направо в чудо съм се видяла #Crazy
Ако го сложа на неговото легло, или почва да се сърди и да реве, или почва да си играе Shocked Ако някой може да ми помогне със съвет, ще съм много благодарна Hug

# 647
Здравейте, има мисля бишкоти и бисквитки на Плазмон, но не знам от кой месец бяха, аз лично в момента взех бебешки бисквитки на Sweet + след 6 месец, но му ги редувам с тези на Плазмон.
 а за успиването аз не знам как но ние много лесно се научихме в неговото легълце да заспива отначало с люшкане (понеже е тип люлка), а после го оставях самичък и така малко по малко свикна.  Иначе отдавна заспиваме самички. Но всяко детенце си е различно. Дано и при вас помогне.

# 648
pipi2 С удоволствие бих ти дала съвет,но аз съм малко крайна и ще замълча по темата.Малката и в къщи и навън заспива сама.Без шезлонги,без люлеене,без нищо,сама в кошарата.На спалнята не я слагам(да спи)иначе да пълзи да.Освен като го сложиш в кошарата и се заиграе да го оставиш сам и да заспи не знам.

# 649
В бебешките бисквити има захар, но предполагам е съобразена. Все пак не трябва да се прекалява. Аз купувам на Хипп и на Плазмон, но до сега съм давала 4-5 пъти. Правя за следобедна закуска с кърма или с АМ.
Не ми се е налагало да приспивам Йоан. За сега заспива на гърда, докато си цока. Като дойде време за отбиване не знам как ще стане, но от сега няма да се затормозявам.

# 650
  • София
Момичета, благодаря за бързите отговори Hug
Mirela, и аз бях крайна  в преценките си за спането и приспиването преди да родя, до момента в който от първите дни след изписването не ни нападнаха брутални колики, които продължиха до близо 4 - я месец и бяха особено силни през нощта. След като коликите поспряха, започнаха мъките със зъбките #Cussing out Та мисълта ми е, че който не е изпитал на гърба си нескончаймите безсънни нощи, в които единствено безкрайното носене на ръце донякъде е успокоявало бебето, не може да разбере за какво иде реч #Crazy

# 651
 pipi2 И аз мила бях по абсолютно същия начин.Колики до към 3месец и половина и на 4 месеца и 5 дни бяхме вече с две зъбчета,така че повярвай ми знам как е.Другите две зъбчета изкара малко преди 8 месец. Hug

# 652
  • София
В такъв случай съвет от теб по темата ще ми е особено полезен Wink

# 653
  • София
Аз не приспивам Никола. През деня го слагам в креватчето, слагам му и играчки. Той се заиграва, по някое време полягва и си играе така, след това се заглежда и заспива. Вечер заспива също сам. Вечер обаче махам всички играчки и гася лампата. При нас е важно да е сам в стаята - има ли някой няма шанс за заспиване. Единствено може би вечер ако си легна и аз, но при загасени лампи. При нас обаче има една особеност - имаме си доста отработен режим. Аз още от началото не съм кърмила на поискване през деня, с времето часовете са се попреместили, но вечер например в 10 се отцепва. Ако го сложа по-рано мрънка и шуми и в 10 заспива. От края на четвъртия месец спи по цяла нощ с малки изключния. На гърда заспива рядко, само ако е много изморен и така или иначе се буди, когато го местя в леглото му. Иначе колики и той имаше първите три месеца и нещо и не веднъж сме се присвали на ръце, даже имаше период в който спеше само върху гърдите на някой от нас с баща му. Зъбите ни мъчат в момента, но не се отразява на режима.

# 654
Ние за жалост също се приспиваме на ръце. Първият сън преди обяда е в количката, втория е след като се наобядва, напоследък нося го на ръце, пея му "зайченцето бяло"  Laughing слагам го в шезлонга, полюшвам и заспива, после го местя в неговото легло. Следващият сън гледам да е пак навън, за да ми е по-лесно, пък и да е на въздух. Вечер заспива на гърда повечето пъти. Като го сложа в неговото легло, ако не е заспал започва едно бясно ритане и играене с възглавницата  Crazy Струва ми се апсурд да заспи сам. По едно време го бях научила да заспива на обед в неговото легло, чета приказка, същевременно го люлея, но тогава приемаше биберон и заспиваше, а сега ако успея да му го натикам в устата го дъвче  Grinning Вариянта е да го оставя в леглото му и да чакам да заспи, но му е по-лесно да го приспя за 10мин и да си почина малко, но рано или късно трябва  Peace

# 655
Когато беше по - малка заспиваше самичка. Сега я приспивам на крака/люлея я/. Ако е сама реве и не може да заспи. Оставяла съм я да реве по доста време с надеждата да се умори и да заспи или поне да се заиграе, но няма шанс  Tired Голям инат е.
иначе си спазваме режима. сутрин става в 6.00/закуска/ до 10ч. играем, в 10ч. закусваме, след което я приспивам. После към 12ч. обядва и към 14-15ч. пак сънчо до 16ч. Вечер в 8 заспива до сутринта. Разбира се понякога пропускаме едното спане през деня, зависи какво правим, как ни минава денят. Но в общи линии през 4 часа се храним и спим.

# 656
Абе момичета вашите бебоци седят ли вече стабилно,започвам много сериозно да се притеснявам  Shocked.Нито може да седи стабилно седнал,нито казва някакви срички(само пищи все едно го колят),  ooooh!нито се изправя сам.абе общо взето имам чувството че не прави нищо което правят другите деца на неговата възраст.Пак ли започвам да си въобразявам,надявам се притесненията ми да са напразно Thinking.До сега дори и един опит не е направил да пълзи,той дори не може да стои на колене с изпънати ръце подпря ни на земята.Не знам много ми е притеснено пак.Знам че е по тежичък вече около 10.600кг #Crazy,но възможно  ли е това да е причината.Много го чешат венците,но зъби няма.Охх хайде спирам че ако продължа ще отида на другата страница.
Лек и прохладен ден ви желая. Hug

# 657
Дани седи стабилно само ако го сложа седнал,не се обръща от корем по гръб,не пълзи,не се изправя,не сяда сам абе много неща не прави.Ама каквото такова  Flutter Flutter Flutter

# 658
  • София
Дани седи стабилно само ако го сложа седнал,не се обръща от корем по гръб,не пълзи,не се изправя,не сяда сам абе много неща не прави.Ама каквото такова  Flutter Flutter Flutter

И при нас е така Grinning

И аз да се оплача: тази нощ беше кошмарна #Cussing out Към 2 и нещо се събуди с рев /както обикновено/, но този път не се успокои бързо, а беше буден чак до към 4 и нещо #Cussing out И  нищо не помогна да заспи - нито сукане, нито дундуркане, нито шезлонг.....абе направо ни побърка с баща му #Crazy Днес направо не ми е ясно как ще издържа newsm78 И на всичкото отгоре сега е кисел, защото цяла нощ не е спал Sad

# 659
Пресияна, почти веднага докато започна да сяда, започна и да пълзи. Това беше около 6ти месец. Сега вече се изправя, ходи като я държа за двете ръчички, а иначе самичка се държи за различни повърхности и се мести. Играем си на гоненица - тя пълзи и аз след нея. Много е бърза  Laughing
Иска да ходи. Но тя по принцип е много подвижна, даже като спи се мята насам - натам. Голямо е торпедо да ми е жива и здрава.
Имам позната, чиято дъщеричка е на година и нещо и не може още да стои седнала добре. Според мен е от наднормено тегло на бебето. То просто е много пълничко горкото и мисля, че не е нормално за тази възраст. Разбира се, не ми е толкова близка, а и е много тънкообидна, за да й кажа какво мисля. Все пак ходи на консултации, така че ако докторите сметнат ще й кажат, но моето мнение, а и не само е, че не е добре това нещо и трябва да се вземат мерки.
Разбира се всяко дете е различно и не можем да обобщаваме. Може би, ако си играеш повече с него и го стимулираш да се движи, ще започне.
Относно говоренето - малката казва "баба", "кака", "дада". Бях я научила като й пея "Хей ръчички" да пляска с нейните, но е забравила явно. Сега сме на "браво" и "здрасти"  Mr. Green И по тоз повод да кажа нещо смешно. Вчера както си играе с играчките, а аз гледам някакъв филм, на филма казват здрасти и нашата кукла се обръща към ТВ и вдига ръчичка и тя да каже здрасти  Joy
Аз познавам деца, които на тази възраст вече казваха доста повече думички и си разглеждаха книжки, а моето само ги размята..Всичко стисдка и лапа. Опитвам се да я науча да милва играчките, а не да ги блъска, ама не ще. По-интересно й е да тракат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт