"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 132
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Всяко дете е различно, някой се развиват доста по-бързо, а други не. Моето седо седнал стабилно, но само като го сложа, сам нито сяда нито се изправя (но от няколко дена се опитва), не пълзи, задържа се на ръце и коленца няколко секунди и се разплъоква като жаба  Laughing Казва нещо от сорта на "баба" ама не точно, иначе много обича да крещи.
И ние нощес бяхме будни от 2и30 до 4! Дундуркане, кърмене, заспива в нашето легло и като го преместя се ококорва на ново. Накрая заспа и до 7 ч. Венците са се позаоблили, но още няма признаци за зъби. Незнам от какво е.

# 661
Знам, че Ази е пухкавичък,но не знам как бих могла да му давам по малко да яде.Вече давам каша най много 3 пъти в седмицата.Той яде 4 пъти на 4 часа.На консултацията ми казаха да мина вече на 3 хранения,не съм опитвала защото ми се вижда нелепо #2gunfire.Как бих могла да го храня 3 пъти като голям човек,та той е едва на 8 месеца.Ох не знам вече.По цял ден се опитвам да го науча на нещо,но имам чувството че не възприема нищичко Tired.Слагам по коремче уж да се движи,ако ще дори в кръг,но не-той човека си седи така и не помръдва може и един час така та седи и да не мръдне.Иначе като го хвана за ръчичките върви и то доста стабилно,мога да кажа че направо се опитва да бяга.В устата си нищо друго не слага освен ръцете си,до сега една играчка или каквото и да е било не слага.освен бебешката си храна нищо друго не вкусва или ако успея да му го натикам в устата започва да повръща.Та така.Аз ли се превземам не знам вече. newsm78

# 662
Абе я не си внушавай, че му има нещо на детето  Hug Нищо му няма, даже трябва да се радваш, че не си слага нищо в устата, освен ръчичките и храната. Ти знаеш ли на мен какво ми е? Л*йно да докопа ще го изяде  Laughing Постоянно я гледам в ръцете!Един ден, стои с гръб към мен седнала на земята и я гледам нещо като позиви за повръщане получава, ама нали е с гръб не виждам добре. Обръщам я - ми тя се задушава!Набарала, незнайно как и откъде, защото все гледам да няма нищо по земята, една ластичка за коса, но детска, съвсем мъничка. И аз какво да правя, какво да правя бръкнах й с пръсти в устата да видя какво е и тогава изкарах тази ластичка. Направо изтръпнах.
Имаме и други такива случаи. Последният беше с някаква хартийска. Всеки ден пускам прахосмукачка и бърша, как ги намира тия неща не знам. Rolling Eyes
Така, че спокойно. Щом лекарите са ти казали да намалиш храненията пробвай. Другият вариант е, просто да смениш храната.
Аз храня с каши и пЮрета на ХИП. Бисквитки и оризови гризинки. Но аз съм в Англия и сигурно има разлика в храните.
Давала съм плодови пюрета на Ганчев и каши на Милупа, които ми пратиха от БГ. Мойто всичко яде. Само едни бишкоти на Хайнц не искаше. Чак се очудих.
Пробвай с по - леки храни и това е. Повече движение. Пускай му песнички и го учи да се друса, да играе. Пляскайте с ръчички. Ако трябва и ти ще се друсаш с него, за да му покажеш.
Аз така правя и Пресияна сега като се хване някъде и все се друса и иска музика да играе.

# 663
Йоан и той не казва срички, не пълзи, не седи стабилно, не се изправя. Иначе се търкаля като буренце и от легнало положение сяда, но все още е прегърбен.  Flutter

# 664
Здравейте Hug Hug
ние стоим доста добре седнали,но няма намерение да лази въобще,иначе го изправям на крака и почва да се друса-много е смешен Wink Wink Winkне мисля,че ще тръгне скоро,а относно казването-"целувка и чао" се опитвахме да научим,но безуспешно-просто си лапа ръцете-хахах Laughing Laughing Laughing
А относно храненето-пробвах от тези пюрета на Хип за след 8-мият месец с частици за стимулиране на дъвченето/всъщност морков и ориз е това/е няма такова кашляне,давене,така се потриса от ужас....

# 665
me4koni Йоан и той беше така с по-едрите парчета в пюрето, но днес му дадох пуешка супа на Гербер за след 8 месец с цял ориз и парченца морков. Дъвчеше ги. Нямаше го онова втрисане и позиви за повръщане. Пюрето на Хипп 8+ ми се стори с по-едри парчета.

# 666
MuJIuHka  -то аз друго се притеснявам ако е такова кашляне и потрисане и от детска кухня Thinking Thinking Thinking

# 667
А аз си мислех, че само моето прави така  Grinning Като му само малко парченце някакъв плод и претръпва един такъм, много е смешен.

# 668
Здравейте  Simple Smile
ние също стоим седнали, но само ако аз го сложа да седи, не лази, прави опити, но неуспешни иначе и ние се търкаляме като буренце, но не се изправя на крака, като чели сме малко мързеливи    Thinking
Относно казването на думички сме напред, вече казваме 'баба',  'мама', 'айде',  'дай',  'папа',  'ам-ам'.
А за яденето и ние се мръщим когато има малко по-големи парченца. 

# 669
Черноглав Врабчов кОмар  и ние сме в Англия,така че едва ли има разлика в храните,аз взимам само пюрета на хипп и cow and gate,и понякога на Heinz.Днес бяхме на консултация(тъкмо от там се връщам в дъжда)за 32 дена е качил 160гр Shocked,щях да припадна.Сега пък се притесних че не качва.Но пък ме успокоява това че е весел,играе си,хвърчи с паяка.Хайде стига че ви напълних главите с моите глупости. Hug

# 670
  • София
Привет, не съм се отчитала отдавна тук.
Мойта мома е 9 кг и 73 см от последната консултация.
Другият месец я чака и манту, че няма белег от БЦЖ.
Яде по 6 пъти, 3 пъти АМ и 3 пъти твърда храна. Не пасирам, дъвче отлично с двата си долни зъба Mr. Green
Денем спи средно 3 пъти по около час, нощем- от около 22 до 7,30-8ч.
Седи си стабилно, време е да я тествам с гърнето.
Пълзи супер бързо, изправя се самичка до седнало положение и до право също, стига да има къде да се подпре.
Слагам я на проходилка и на бънджи чат-пат, ама най ѝ е кеф да обикаля в хола, като се подпира на мебелите. Зор ѝ е да ходи, та ѝ купих едни обувчици за вън, но като цяло гледам да си седи в количката, че нямам кръст да обикалям по нея.
В устата слага абсолютно всичко, вкусовите ѝ предпочитания клонят най-вече към хартията Mr. Green
Казва няколко срички, но основно- мама и пляска с ръце, като ѝ запея.
Та това е май засега, доволна съм, само да  ѝ порасне и косата, ще съм най-щастлива Mr. Green

# 671
Днес сложих на Гого за първи път обувки. Реакцията беше - борба докато свали обувката, след което, естествено я сложи в устата  Laughing Иначе търчи по цял ден с паяка вкъщи, сега с обувките ще обикаля и на двора, много му харесва да има достъп до разни недостъпни до сега неща. Вече прави и бели - дърпа покривки, събаря чаши, онзи ден за двете минути докато беше сам съборил 2 саксии и уплашено се спотайваше зад пердето  Joy Joy Joy
за пълзенето прави разни опити, накланя се на ръчички, но се пльосва по корем и до там
за бърборенето - днес за първи път каза и дълго чаканото от мен ма-ма-ма-ма  Grinning и в тази връзка - почнаха ли дечицата ви да търсят с поглед, като ги попиташ за някого - напр. Къде е мама, каъде е татко???

# 672
  • София
В устата слага абсолютно всичко, вкусовите ѝ предпочитания клонят най-вече към хартията Mr. Green
Чудя се какво толкова им харесва тази хартия newsm78.И нашата мома я обича.
Той яде 4 пъти на 4 часа.На консултацията ми казаха да мина вече на 3 хранения,не съм опитвала защото ми се вижда нелепо #2gunfire.
Нелепо е разбира се Crossing Arms.Ние сме на 5 хранения в денонощието.

# 673
  • София
Вчера ни беше силен ден - Никола за пръв път се изправи сам в леглото и му проби първото зъбче. Завчера бяхме на консултация - сега е 8,120 кг. (качил е близо 600 гр. за месец и нещо) и 73 см (+4 от миналия път). Изненадах се приятно, предвид проблемите ми с кърмата. Иначе още не седи много стабилно и далеч не е с прав гръб. На проба манту ще ходим и ние.
Та за тези двигателните работи - наистина всяко дете е различно. Ние определено се движим със закъснение - обърна се на 5 месеца, сега се изправи, но не седи много-много. Аз например не съм пълзяла като бебе - направо съм проходила.
И да ви питам - като казвате "думички" какво точно имате предвид - казва срички понякога, които приличат на някои думи или децата ви съзнателно казват думи и ги свързват със значението на думата? За последното мислех, че е много рано още. И ако е то ние със сигурност нищо не казваме  Laughing

# 674
  • София
Да, като ме види, казва "мама", а на баща си- "тя-тя". Това са й съзнателните.
Гогова мама, не знам дали търси с поглед, не съм я тествала, по-скоро- не. Но пък си знае името и като я повикаш, се хили като ряпа.
Marsa, голям хит хартията, много учени ще станат Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт