отношението към бременните и хорската злоба

• 13 505
  • 207
  •   1
Отговори
Здравейте.

Искам да споделя нещо, което много ме потресе...меко казано.

Бременна съм в 7ми месец и това стана трудно.Карам тежка бременност, трябваше да лежа през по-голямата част от времето, имам болки, контракции, главоболие, не спя нощем, качих доста килограми- 22кг  и така... .Няма значение - много искахме това бебе, чакахме го, треперихме, обичаме си го.

Всеки ден се зареждам с добро настроение, разхождам си кученцето и се стремя да съм спокойна, добра и търпелива.Трудно е, малко съм нервна, сприхава, уморена...но много много се старая.

Днес, привечер се разхождах с кученцето и минах през една градинка в квартала, усмихната, ведра и чаках мъжа ми да мине да ни вземе. Минавах пред една пейка на която седяха две жени - баба и жена на средна възраст.Жената беше на 45-50 години, симпатична, добре облечена, руса. Просто ги забелязах и минах покрай тях с кучето. И почти ги бях подминала когато чувам коментар на висок глас "Ето това не мога да го разбера, погледни я тази с корем и куче влачи" и... другото не го чух. Стана ми обидно, обърнах се и казах на русата жена от чиито уста беше излязла репликата "Ще ви помоля да си спестявате тези коментари или поне да ме изчакате да отмина, защото се чува." Тя се усмихна и ми каза нещо отново на което аз отговорих, че бебето е мое и кучето е мое и ако искам ще си взема още едно.

Обърнах се и си продължих по пътя, а тази жена откачи: каза ми, че съм щяла да рода изрод, че на нас- тези които гледаме кучета децата ни ще са изроди и ще са болни от разни болести и не помня още какви гадости. Не млъкваше, беше като латерна.

Вярвате ли ми, че полудях, кръвта ми се качи в  гърлото, обърнах се, върнах се малко назад и и казах, че заслужава да и плесна един шамар и тя каза "Хайде заповядай!", гледаше ме с насмешка и открито се опитваше да ме предизвика и вбеси.

Реших, че не си заслужава, казах и, че трябва да се срамува да ми говори така и че господ ще я накаже и че е ненормална. Оттук вече всичко малко ми се размива като хронография... нарече ме изрод, била съм грозна, да съм се била видела колко съм дебела, била съм идиотка, селянка, тя живеела 20 години в този квартал и не ме била виждала ( аз между другото живея от 25 години в квартала, но в долната му част, тоест през 3 преки: )))  ) Сто пъти ми нарече детето изрод и ме обиди. Кипна ми, върнах се назад и щях да я ударя, а тя без да се поколебае посегна да ме удари, скочи, дръпна ми каишката на кучето я  уви около ръката си.Щяла да ме съди, била юрист. Полудях, върнах и част от обидите, обърнах се, реших че не си заслужава да и отвръщам и си тръгнах, а тя продължаваше да подклажда огъня като крещеше подире ми и ме принуждаваше и аз да крещя. Оставих ги с бабата в градинката, стигнах улицата и така се разревах, че не можах да спра.Толкова изненадана, обидена, разстроена, че някой непознат, на когото нищо не съм направила освен да мина покрай него с кучето си /на 20 м от него/ изсипа върху мен толкова злост, злоба, така яростно да се опитва да напада, предизвиква и вбеси една бременна...Не ме разбирайте погрешно: аз не съм жертва, не съм грозна, не съм и толкова дебела. Аз съм хубава, малко пълничка, с коремче, бях със синя рокля и винаги се усмихвам- половината квартал ме познава, с всеки се спирам, уважаваме се, говорим си....обичам си съседите и като цяло обичам хората.

Мъжа ми след 1 мин дойде да ни вземе. Разказах му през сълзи, той скочи и се върна в градинката. Каза ми после, че щял да пребие жената, но се отказал. Каза, че била луда, даже му казала че и те чакали бебе - явно дъщеря и или снаха и...Казала му, че била от телевизията, а пък мен ме заплаши че била юрист. Не разбрах в каква връзка има професията и, макар че не знам дали би искала да се види и да я видят по телевизията.

Проблема не е да се връщаме, да се бием , да си отмъщаваме. По принцип съм спортен тип, силна съм, просто в момента явно с бременноста идва малко повече чувствителност, страх за бебето и колебливост. НО: Ако ослепея от бяс и аз мога да я набия тази жена, нищо че съм бременна, с висше образование и от добро семейство, и мъжа ми може, а може и много други неща да се случат защото живеем в един и същ квартал и защото аз не заслужавам такова отношение, или друг като мен-също.

Жената е напълно нормална и аз останах изумена. Явно има някакви проблеми, които изкарва навън в градинката, или мрази хубави бременни, или мрази кучета... не знам.

Ще ви кажа нещо: много се разстроих, стана ми лошо, въздух не ми стигаше, едвам сме се прибрали... поревах си, разказах на баба ми, която също живее малко по- нагоре, на брат си и на приятели. Не разбрах защо толкова се засегнах, трябваше да я подмина още на първата фраза, да реша че е луда и да се направя че не я чувам и това е.

После, когато се успокоих, останах озадачена от това какви сме станали хората... и ми стана ужасно тъжно..

Както казах на жената, аз не се страхувам от урочасване, защото съм добър човек и господ нея ще я накаже. Мъжът ми също и е пожелал да и се върнат пожеланията.

Но все пак странно - зареди ме с лошо настроение за цяла вечер. Кучето ми се уплаши от цялата дандания.

Тази жена живее в квартал Лагера, в частта между голямата градинка/всички я знаят/ и църквата, срещу детската градина има градинка, явно в един от блоковете отстрани на градинката.

Казвам го, защото някой който я познава може да прочете това. Надявам се някой ден да ми се извини.

Това е хора, вместо да ставаме по- добри, ставаме злобни и гадни.

Радвам се, че аз, моето семейство, съседи и приятели не сме такива.

На жената пожелавам да не остарява с тази злоба и да не гледа с нея внуците, би било жалко.

# 1
Мила, не знам дали тук е отношение към бременните или наистина към кучетата.. хората толкова много са намразили кучетата, че няма накъде.. и всичко това заради тъпата телевизия и т.нар. бездомни кучета, които изяждат хората - видиш ли без причина!!!! еми аз живях 4 години в Студентски град и никога куче нито ме е лаело, нито хапело, а ако има район с повече бездомни кучета - здраве му кажи. Та от всичкото това и от това, че хората станаха егоисти и едвам и на дете се решават след 30 г., а камо ли да гледат един домашен любимец, щото видиш ли аз няма да слугувам на куче цял живот станахме такива хора, че ни дразнят животните.
Аз имам английски булдог, който всъщност е много добро куче и любвеобилно, обаче изглежда доста страшно и когато и да изляза с него винаги се намира някоя такава умница да ми развива теории колко било грозно и страшно, че имало нужда от намордник и че как така бременна го разхождам това куче  #2gunfire #2gunfire
аз виждам как хората странят от кучето, въпреки че е на каишка и кола ще ги сгази, ама ще слязат от тротоара да не би да ги изяде..
аз виждам как хората по гарите седят на пейките и ритат бездомните кучета и ги псуват ..
а комбинацията бременна + куче за някои е просто невъзможна  Peace
хич не й се връзвай нито на тая лудата, нито на когото и да е било, защото може и да не ти е за последно  Crazy гледай си кученцето, едно безпроблемно и лесно раждане ти пожелавам  Hug

# 2
Много съжалявам за това, което ти се е случило. И аз се натъжих от цялата тази лошотия, с която си се срещнала.

Много искам да ти стане по някакъв начин весело и хубаво. Ако ме видиш някъде по време на разходките си - и аз съм с коремче (още е мъничко де), леко пълничка (но прекрасна), разхождам си кучето (остригано Ши Тцу с голям мустак), живея на близо - обади ми се, ще се разходим заедно да се усмихваме на хората.  Grinning

А сега едно голямо гуш  Hug и се усмихни заради бебчо...

# 3
Момичета, много ви благодаря.Накарахте ме да се усмихна:) Така де, нито съм луда, нито съм зле възпитана, нито съм селянка.А просто съм бременна с куче:)

Бюти, благодаря ти...много си права.Странно, не съм очаквала, но наистина една голяма част от хората ме гледат с неприкрит укор или възмущение откакто ми личи коремчето: първо брутално и безочливо ти оглеждат корема, после гледат кучето.Някои ми правят коментари, че не било редно така да ме дърпа и тн...с това съм свикнала, но това вчера беше върха.
Не разбирам защо сме толкова ограничени: имам си куче, храня си го, гледам си го вкъщи, разхождам го на каишка, събирам му лайната и не пречим на никого.А и не смятам, че му слугувам да ти кажа: толкова ме радва, весели, прави ми компания:) Никога не съм съжалила, че имам куче.Та то, ако кучето ти тежи и бебето ще ти тежи:) Не хващам логиката на хората.И просто бебето е нещо по така...Ааа, не съм ти казала, че въпросния "вълкодав" е Джак Ръсел Териер" и е 6 кг, като кошута е, на 1,8 г- представи си каква страхотия е за хората:)Мен също не ме е хапало куче и няма и да ме охапе, защото не ме е страх.Животните не са лоши, много са умни и всичко усещат.Колкото до омразата-да, забелязвам и аз една такава негативна тенденция, малко изкувствена хората да се възмущават, да си дърпат децата, да се качват по бордюрите за да не ги доближим случайно и тн...Ами, какво да кажа: слава богу не са всички така- хората взимат кучета, гледат кучета, гледат деца заедно с кучета/както аз, ти и съседката ми:)/.Колкото до бездомните кучета: те не са виновни че да ги бият, гонят и измъчват.И мен ме дразнят понякога, но ми е жал.А и ние трябва да решим проблема им, не те.И проблема не зависи от хора като мен и теб, които са си взели по едно и си го гледат в апартамент.Но и хората станаха егоисти вече, гадни, затворени, не се усмихват, не се усещат че само си потъват в собствения си негативитет:) Мен често ме питат сега няма ли да махам кучето и като кажа, че няма да го махам - се започва, ужасна работа.
Не сме се научили още как да живеем, кои са важните неща в живота ни, как да се отнасяме един към друг за да ни е по- хубав света...
Много ти благодаря наистина за подкрепата, пожелавам си да срещаме и двете по малко кофти хора и хубаво бременеене, като се надявам дотогава пак да се срещнем тук:)Със сигурност случката няма да е последна, но вие ми оправихте настроението:)

Пилчо,
Ще се оглеждам за кученцето и за теб.Аз се разхождам поне по 1-2 ч сутрин и 1-2 ч вечер и обхождаме градинките, така че се надявам да се срещнем и да се разхождаме заедно. Че с тези жестоки нападения май ще имам нужда от подкрепа.

# 4
xtc2100, не се ядосвай за такива неща...
На много хора просто светът им е крив от сутрин до вечер и си го изкарват по всички възможни начини на околните. Просто недей да обръщаш внимание. Дали от злоба, завист или неудовлетворение, хората говорят простотии.
Ние не можем да ги променим. Но можем да съхраним себе си, като не късаме нервите си за лошото възпитание на другите.
Усмихвай се повече и се зареждай с положителни емоции   bouquet

# 5
Бих добавила че това е мн неприятно , но защо отдаваш толкова значение на някаква луда жена , сигурна съм че мн си се жегнала , защото и аз бих , но просто света и хората са станали зли  , човек за човека е вълк  , относно кучетата  - преди да разбера че съм бременна щяхме да взимаме , от малка си мечтая за куче , аз дори  преди си казвах ( ми аз харесвам повече кучета отколкото деца ) за кучета толко ми е било мъчно като видя с тъжен поглед и мръсно на улицата , но че хапят- хапят и домашни и бездомни  и дори напоследък ме е страх . И аз бих си дръпнала детето от куче , домашно или бездомно (все пак те са непредсказуеми дори собственика да казва - Добро е , не хапе ) . Мисля живот и здраве като поотрасне бебето дори да вземем куче защото според мен това би помогнало относно дисциплина , загриженост и отговорност за едно дете . Ако имах  малко бебе и куче  , бих го дала докато е малко бебето друг да го гледа  временно кучето . Та искам да добавя за отношението към бременните жени , сега докато съм бременна ми се е случвало естествено да се редя по опашки или да чакам за нещо ... еми до сега никой не ми е правил път , не че съм искала , но впечатлението  ми е че хората са несъобразителни (но естествено винаги има и изключение ) не може пък да живеем с мисълта че всеки ни мисли зло , нали така ?   bouquet

# 6
xtc2100, не го  приемай навътре и дано те убедим, че наистина не е в теб проблема Peace Аз дето не съм бременна ме гледат накриво, защото разхождам куче 25 кг и ме тегли честичко, та се чудя в твоята ситуация как ще ги втрещявам. Като тази жена ги има доста, седнали по градинките и си търсят жертви за клюки и одумки. Пък ти си знай, че си си една хубава бъдеща мама, обичаща животните Hug

# 7
Виж, отдавам му значение, защото се почувствах много зле.Ако ти си бременна и ти кажат без повод, че понеже гледаш куче детето ти ще се роди изрод и с болести, че ти си изрод, че си дебел и грозна-няма ли да се потресеш.А най- смешното е, че аз дори не ги забелязах тези жени, а минах с кучето на 20 м от тях.Жените си бяха съвсем наред, тоест нормални, от тези които всеки ден се събират на пейките пред кварталните блокове.Споделих, защото съм изумена от злобата и докъде стигат хората.Аз не съм такава, макар че както казах- можех да се върна и да и дам да се разбере едно хубаво/аз нямам страх от нищо по принзип, но сега за детето много се страхувам/.Можех да я подмина, но пък тогава такива хора набират инерция, смятат се за по силни и утре ще се отнесе по същия начин към някой друг в това е проблема.Понеже винаги подминаваме и не ни се разправя или сме прекалено добри някои от нас, затова така става.Ти мислиш ли, че ако минаваше един 150 кг мъж здравеняк тя щеше да се заяде и да вика подире му?Нали ще се обърне и край:)Нищо- приех, че е била ненормална, успокоих се и толкова.Надявам се да не я видя пак, защото всеки ден минавам през тази градинка почти и не смятам да заобикалям заради разни болни хора:)
За другото, може и да си права, но аз съм привърженик на бързите решения/обмислени разбира се/, не обичам колебанието.Или си взимаш куче или не.Като искаш- взимаш си.Няма удобен момент за това.Като започнеш да го мислиш: еми като бременна не е подходящо, като родиш не е подходящо, ами то може и като порастне детето да не е.А може и детето ти да не иска куче.Или да се окаже, че грижите по детето и работата ти ти идват в повече и пак да не си вземеш.По принцип-всяко нещо е ангажимент, някои понасят много ангажименти, други малко, трети никакви.
Относно това да дадеш бебето някой да го гледа първия месец докато имаш бебе: ами защо първия, после какво- по лесно ли ще ти бъде?Бебето ще реве повече, ще прохожда, ще возиш количка и ще водиш куче с количката...не мисля.Най - безопасно е да стане на 10 и тогава да вземеш куче, но тогава е съвсем друго- детето няма от малко да е свикнало с куче.
Има хора гледат бебе и куче и то не малко хора и като гледам се справят прекрасно.Има хора и с по 2-3 деца и куче, въпрос на желание и организация, лесни неща няма, въпроса е кой какво иска и как би се чувствал най-добре.
Аз чакам бебе както ти казах, но никога не бих си дала кучето на никого, нито за месец, нито да по- малко.Ние много го обичаме:) То не ми пречи и не мога да се сетя с какво ще ми пречи.Трябва да го извеждам сутрин и вечер:  ще се редуваме с мъжа ми.А и аз ще искам да изляза след като по цял ден стоя вкъщи.Храненето и водата на кучето ми е точно 3 секунди, а ми дава такова настроение и така ме разсмива всеки ден.Е, не е хубаво по дрешките и бибероните на бебето да има кучешки косми, но ще го научим за известно време да не влиза в спалнята- тои сам ще усети, умно куче е.Говорих с една добра педиатърка и тя каза, че историите с бебета и кучета и как сме щели да ги гледаме са пълен смях.Да се държим нормално, да не се превземаме, бебето няма да живее в стерилна среда и да си поддържаме чистичко:)
Относно кучетата: права си, че хапят- и домашните и бездомните, но зависи ти как се държиш, зависи от породата куче и така.Затова сме по висши- да можем да се предпазим.Но като се замислиш и хората хапят, даже те правят доста по лоши неща;)
Иначе за отношението към бременните: много си права.Аз поне не срещам такова или ако срещам- много е рядко:) Не е нормално ,но свикнах.Макар, че това е като случая с лудата: ние защо не правим нещо, търсим ли си правата, учим ли хората какво е редно да правят- ами не:)
Знаеш ли, един ден чакам на опашка ж плод и зеленчука в квартала.Въздух няма, лошо ми е, пред мен имаше 6 човека- мъже, жени.Смешното е, че всички ме огледаха, огледаха ми корема, а никои не ме пусна да мина пред него:) Такива сме.Аз не съм глезла, но този ден направо щях да припадна там:) Или отивам на бебешки преглед, всяка бременна е с мъжа си, всичко в чакалнята е заето.Мъжете седят и не стават, а аз и още 4-5 жени очевидно бременни си стоим прави и си стоим докато някой не влезе:) Онзи ден няма да казвам къде го чух и по какъв повод ...израза беше за една жена, че "понеже била бременна и можела да почака".Беше казано в смисъл, че тя бърза работа няма и ще я презакат и забавят, защото е бременна:)
Та толкова за отношението:)
Разбира се- не всички хора са такива и не всички хора са лоши и ни мислят лошото както си написала.Напротив- колкото по позитижно гледаме на нещата и на хората, толкова по добре ще се чувстваме ние.Но дали винаги може?Simple Smile

# 8
Охх, тъкмо ти чета поста и се притесних да не съм те обидила нещо Laughing И друг път ...абе не е лесно, ама подминавай тез многознайки, да не се косиш повече после. А  и винаги съм смятала - ако не си суеверен, не те хващаш уроки и там подобни  Peace

# 9
  • София
Спокойно, аз съм бременна и о, ужас, с две кучета!  Mr. Green
Хората са различни, с различни разбирания и ментален статус. Това, на което ме научиха годините и житейският опит, е да не влизам в безсмислени спорове. Има една руска поговорка, която гласи нещо от сорта на "Не спори с глупак, защото хората може да не схванат разликата".
Гледай си кучето и бременността и остави всеки да се мъчи с диагнозата си. Simple Smile  Hug

# 10
Милинка,това за диагнозата много ми хареса:))))) много се смях.
А поговорката ще си я напиша на челото:)
Благодаря ти, права си...

# 11
Тук в България са най големите злобари ,гледай си живота

# 12
  • On the sea
И аз наистина се убедих, че в България са най-големите злобари. Преди няколко седмици ми се наложи да чакам в Здравна каса само за един формуляр и от нищото се появи някакъв мъж и с цялата си наглост ми вика, че бил дошъл само да пита нещо. На мен ми беше доста кипнало от жегата и всякакви миризливи и той тъкмо тръгна да ме прережда не знам от къде ми дойде смелост да се развикам, че и аз чакам от един час само да взема нещо ама не пререждам никого и никой не ме пуска, защото съм бременна. Всички взеха да го гледат странно и той се ядоса и излезе, като си мърмореше нещо под носа. И това не е единственият случай, всеки ден чакам по опашки и се сблъсквам с злобни хора, не всички са такива естествено, но повечето гледат себе си, никой не го интересува другия и аз по тази причина вече, не си ставам от мястото в автобуса за никой. Щом всички са егоисти и аз ще бъда. Много съжалявам за това което ти се е случило, сигурна съм, че не е първият и няма да е последният такъв случай. Както казваш в повечето случаи се правим, че не сме чули и подминаваме за да не стават скандали, ама докога така? Никой няма право да те обижда и да нарича нероденото ти дете изрод, защото рано или късно всичко се връща по някакъв начин. Това си е твоят живот, твоето дете, твоето куче и никой няма право да ти се меси. Ако искаш можеш да се напиеш и да си ходиш пияна и с голям корем по улиците, никой няма право да коментира и да ти се меси, първо защото никой не е перфектен и второ защото живота си е твой и имаш право да правиш каквото си поискаш. Малко станах досадна, ама много се изнервям от хорската злоба.

# 13
  • София
За съжаление простаци колкото искаш. С тях обаче не можеш да се пребориш, така че гледай си бременността и кучето и не обръщай внимание. И да я набиеш конкретната жена, утре някоя друга ще каже същото, а пък в крайна сметка нито ти, нито мъжът ти можете и трябва всеки ден да се биете и разправяте с идиоти.

# 14
Иска ми се да повторя поста на нана77 Simple Smile

Няма изобщо да влизам в подробности да анализирам безумното поведения на някоя си... (коя е тя за теб? - никоя и така трябва да си остане).
Просто ще ти кажа, клише е, но не си го слагай грам на сърце - луди, изнервени, разцентровани, лоши, ако щеш, хора е имало, има и винаги ще има. Просто си имала мал-шанса да срещнеш един такъв човек. Много важно, случва се.. да, гадно е, но в никакъв случай не трябва токова да го вземаш навътре и да го мислиш, особено сега.. а и изобщо, понеже.. пак ще ти се случи,  все някога може би... Peace

Лек остатък от бременността ти пожелавам, запомни си я с хубаво, защото е прекрасно време и леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт