отношението към бременните и хорската злоба

• 13 510
  • 207
  •   1
Отговори
# 30
Аз в последно време наблюдавам ужасно злобни възрастни хора  Confused Сякаш мразят младите и усмихнати хора , честно ... Даже споделих с мъжа ми , че е нещо като епидемия сред възрастните  Confused И да , наистина има лошо отношение към бременните - или не ги забелязват , за да им направят място , или ще ги бутнат или нещо друго ...
Авторката я разбирам , всеки би се вбесил и потресъл от подобно безочие  Confused Най - вече от желанието на чужди хора да ти се бъркат в живота ...
Но едно знам със сигурност - така злобно и гадно се държат нещастните хора . Тези които мразят и себе си и целия свят . Затова тази случка трябва да се забрави възможно най - бързо .
Ние също имаме куче - английски булдог . Синът ми обожава да го разхожда . Правили са ми забележка , защо съм гледала куче като имам дете  ooooh! Смешници .
А последния хит беше една бабка , която през оградата / живеем в къща / ми нареждаше да си прибера кучето вътре / в смисъл в къщата , а да не го пускам в двора /, защото по улицата минавали хора  Rolling Eyes Е , какъв идиот и наглец трябва да си , за да нареждаш на някой какво да прави в собствения си двор ?  Simple Smile Ако искам и крокодил ще си взема ... Laughing

# 31
Е не, мисля, че не е напоследък. Месенето в работата на другите и поучаване си е, спорд мен, наша типична БГ черта. Отвратителна, но...  Rolling Eyes Това да сме всичкознаещи о всичкоможещи Wink и да даваме мнение и акъли без да ни питат, а и сприхавщостта си ни е в характерите дълбоко... Разбира се, че не са всички еднакви, но много го има у нас, като цяло.
Но напоследък наистина хората са още по-нервни, та това допълва картинката...

# 32
Според мен им позволяваме вмешателство в живота ни именно като обръщаме внимание на злостни коментари.
Какво е спечелила авторката,като е реагирала?Че са и опънали нервите.
А ако мъжа и беше отскубал шамара на жената-какво?Да ходи да обяснява по съдилища ли?

Не е ли по-лесно да подминеш с насмешка,вместо да отговаряш на злото със зло?Това гарантирам,че не може да доведе до никакъв добър резултат.
Язък за похабените нерви и това,че е вдигнала и тези на таткото.

Аз лично предпочитам да водя битки,които си струват. Peace

Не ме разбирайте погрешно,ни най-малко не оправдавам постъпката на жената от парка,а и не намирам възрастните хора за злобни-изтрещялки има от всички възрасти.

# 33
Такива хора, дето могат да те наранят са навсякъде - кой с малко, кой с много.. на мен най-пресния ми случай е вчера - дядката дето пазарувам от него хем вече ме е питал какво дете чакам и т.н., просто имаше някаква жена в магазина и си говореха и явно реши да се направи на интересен пред нея и ми вика: ти кво с близнаци ли си  Shocked ( често ме питат понеже имам голям корем  Mr. Green) и аз му викам: не, с тризнаци съм  Mr. Green и той явно усети иронията и ми вика: еми така като те гледам ква си едра сигурно 6-7 литра вода имаш в тебе  #2gunfire усмихнах му се, казах му чао и айде.. а ми се налага да го виждам почти всеки ден и въпреки това ме обиди дори и малко.. наистина ако вземеш да се връзваш на всеки и да му отговаряш или скачаш на бой.. лоша работа  Crazy

# 34
  • София
А когато една възрастна съседка подметна на съсед и сина му /около 50 и 25 годишни/ да ми помогнат да кача количката с детето /7-8 стъпала/...възрастният отвърна "защо да й помагам, жената е яка"...Как да му отговориш... Жената беше потресена и му обясни, че съм малко бременна /случката е от преди 2 седмици/- и сигурно затова му изглеждам толкова яка. #Crazy Whistling Та не е само до това доколко сме усмихнати и не обръщаме внимание на подмятанията...има хора, чиито капацитет просто си е толкова- колкото един аспирин.

# 35
еми да, ама тях винаги ще има, и позволявайки си да им обръщаме внимание нищо чудно и ние някой ден да станем такива злобни  Mr. Green Mr. Green

# 36
Простакът не е станал такъв  вчера или миналия ден.Той цял живот е бил такъв.

Аз не се изживявам като Дон Кихот и  нямам желание да се боря с вятърни мелници и да превъзпитавам такива екземпляри.Нито да им увеличавам капацитета.

Ако някой ми помогне без да го моля,ще ми стопли сърцето наистина,такива ме карат да вярвам в доброто у хората.Но в обратния случай ще си отмина с усмивка наистина.

Интересно-ако реагираш на простотията,каква е ползата?Принизяваш се на едно ниво,от което всъщност се възмущаваш.

Мое мнение Peace,от което не се чувствам глупава.

# 37
  • София
еми да, ама тях винаги ще има, и позволявайки си да им обръщаме внимание нищо чудно и ние някой ден да станем такива злобни  Mr. Green Mr. Green

Че аз си злобна...но понякога и аз оставам безмълвна...в уговорката, че никой не ми е длъжен да ми помага и да ми носи количката- това си е моя работа. Но да отговориш по този начин...не говори добре за интелектуалното ниво...Аз се позасмях де....след някой и друг месец надали ще съм толкова яка.

# 38
Странно, не съм очаквала, но наистина една голяма част от хората ме гледат с неприкрит укор или възмущение откакто ми личи коремчето: първо брутално и безочливо ти оглеждат корема, после гледат кучето.

БабЛина, мисля че когато сме бременни сме прекалено чувствителни. Помисли си - ако не беше бременна щеше ли въобще да ги  забележиш тези клюкарки на пейката? Те такива ги има навсякъде, аз им викам "вампирки" ... мойто куче е страшно обаче, та не смеят много много да говорят на всеослушание   Mr. Green
Не обръщай внимание на малоумници и си гледай живота, да не ти пука. Спокойствието е много важно и за бебенцето и за теб, а дори и за мъжа ти и за кученцето  Party

# 39
  • On the sea
Всички до тук са прави, не си го слагай на сърцето и аз бях така, но преди няколко дни ходих на 4Д и бях много притеснена поради глупави семейни причини на които не трябва да обръщам внимание. И когато гледахме пулса на бебка той беше от нормално 166 на 176 и доктора вика, че и е много ускорен пулса и веднага разбра, че се притеснявам за нещо. До тогава и да ми бяха казвали нямаше да го повярвам, ама като го видях с очите си се убедих. Изобщо не се натоварвай с такива неща, не стига, че вредиш на теб ами и на бебчето си, а нали то е най-важно в момента  Simple Smile

# 40
  • София
БабЛина, не го взимай присърце, хора има всякакви, за съжаление културните и добре възпитани хора стават все по-малко. Бременните сме още по-чувствителни, много добре те разбирам, и аз напоследък рева за какво ли не. Изкарвай си го на момента и не го премисляй повече, само ще си навредиш по този начин  Hug

И аз да споделя една подобна случка, съвсем не пряко свързана с това, че съм бременна, но за подобен тип хора. Отивам при майка ми и паркирам пред блока й и още тогава виждам някакъв нагъл тип спрял успоредно до едно свободно място, но не на него, а поне на метър до него, пречейки на кой ли не, а свободни места на паркинга имаше колкото искаш. Тръгвам си по-късно и виждам, че въпросния си е преместил колата точно зад моята, така, че да не мога да излеза. Ритах му гумите - няма аларма, попитах наоколо хората - никой не я познаваше тази кола, засвирих с клаксона, пък дано някой се покаже - никой. Поседях поне 15-20мин, може би, реших пак да се пробвам с клаксона и от един балкон се появи видимо раздразнен, видиш ли, въпросния тип с репликата "Е, айде стига де, ей сега идвам, де!" Оказаха се 3-ма възрастни и 2 деца, видяха ме и че съм бременна, нямаше дори и едно "извинявай", ухили се нагло и ми каза "Ми.., случва се", качиха се в колата и едното им детенце, на под 2 годинки се возеше без столче, без нищо, първо в скута на шофьора  Shocked, после го прехвърлиха в скута на пасажера до шофьора  Shocked, видях понеже покарахме заедно, но не за дълго, въпросният тип правеше всички възможни нарушения. Еми, опитах се да им дръпна една лекция на тема паркиране, а после просто ми стана жал за децата, в каква среда ще растат  Sad

# 41
Груби, невъзпитани и безхаберни хора има навсякъде. На мен с първото са ми викали "бременна хлебарка". Толкова беше неочаквано, че се стъписах. След което се смях до сълзи и разказвах историята на всички роднини и познати.

Бременните са по-емоционални. Лесно се дразнят, приемат нещата лично в много по-голяма степен, отколкото ако нямаха бебе в утробата. Затова препоръчах слушалки в ушите и МР3 плейър в джоба. Па клюкарките и простаците нека бръщолевят.

# 42
Животът е прекалено кратък и хубав, за да си го разваляме с такива хора.. макар че мен оня ден ме скъсаха супер брутално и то за първи път за 4 години на изпит.. и отговора му беше, че не всички имат това щастие да имат деца  Confused е ревах, ревах.. още го мисля.. ама после си казваш майната му и продължаваш напред, така че много усмивки пожелавам на всички и си гледайте и домашните животни, и бебенцата  Heart Eyes

# 43
Ще се присъединя към съвета да забравиш случката и да се постараеш да не обръщаш внимание на подобни екземпляри. Има да срещаш още много подобни. Аз обикновено съм кон с капаци и не ми пука кой какво говори, но откакто е проходил синът ми, сме трън в очите на кварталните клюкарки. То не бяха приказки, че им драска колите с колелото си, че вдига шум, че им тъпче градинките... Говорим за поведение на детската площадка, не в някоя частна собственост. Аз ги соля добре и напоследък са ни пооставили на мира, заели са се с по-новите майки  Mr. Green А синът ми е относително кротък, просто техният живот няма никакъв смисъл, ако не се заядат с някого. Старая се да го приемам философски  Grinning Не всички хора са такива,има много усмихнати и предразполагащи.

# 44
Аз може би ще съм единствената, ама да си кажа  Blush За мен има едно простичко правило в живота - а именно, че той е огледало. Каквото поставиш отпред, това ще получиш. Съответно ако си усмихнат, ведър, спокоен, такива хора и отношение ще срещаш. Не съм забелязала да има изключение от това правило.
Не казвам и не намеквам нищо за авторката. За мен лично пускането на тема за този махленско-просташки спор е повече от абсурдно. Какъв е смисълът? Дружно да оплюем жената? Аз не знам какво точно е станало и как е станало, за да се изказвам каква простачка и идиотка е другата.
Не я защитавам. Може да ми се случи нещо подобно, не отричам. Това, което аз бих направила е просто да се обърна и да се усмихна или да си продължа. А не да се връщам и да стават грозни сцени. Но хора всякакви  Peace

Peace

Прости хора винаги има. И сред старите , и сред младите, дори и сред бременните.

Общи условия

Активация на акаунт