Никога не раждайте в Тина Киркова (I АГ) - умориха детето ни...

• 2 478
  • 6
  •   1
Отговори
Искам да споделя с всички Вас какво се случи на мен и моето семейство.
Роди ни се бебе в 34 седмица в I АГ вечерта на 15.06 около 11:30 часа. Бебето проплака и всичко беше нормално. Занесоха го в Неонатологията, като всички недоносени деца. Теглото му беше 2200 гр и разбира се имаше дихателни проблеми. Интересно защо никой не ни даде информация за бебето, неговото състояние, живо ли е, въобще как е. На обажданията ни по телефона дежурната лекарка - Янкова (немога да я нарека доктор, защото такъв дилетант не може да носи тази титла) отговаряше сякаш ние не сме достойни да задаваме подобни вапроси и дори да гиоворим с нея.
И така на обяд тази жена дойде да ни каже (забележете след близо 12 часа чакане) че бебето е стабилно но има сериозен дихателен проблем. На въпроса който зададохме защо не е преместено в по-голяма болница, ми бе отговорено че трябва да им се доверим и е по-добре да изчакаме.
Да чакаме какво...?
В последствие разбрах че тази жена е педиатър, а не неонатолог, и едва ли е могла да вземе подобно решение. Със сигурност тази жена няма опит и не е интубирала бебета преди това, разбира се беше ужасена и разбира се не би могла да извърши такава манипулация, едно преместване в друга болница е свързано с подобни действия.
Както може да се досетите бебето почина и няма виновни  - такъв му бил късмета...
Естествен отбор...
Бебета се спасяват дори и много малки, но не и в тази болница, но не и с този екип...
Моля Ви не се доверявайте на тези псевдо професионалисти в това измислено отделение.
Ако сте решили да се възползвате от техните услуги имайте предвид:
там няма апарат със сърфактант, това означава, че Вашето недоносено дете е оставено на Съдбата си.

# 1
Каквото и да ти кажа няма да спре болката Ви, но много съжалявам. Аз съм решила там да раждам, а виж на Вас какво се е случило.
 Още веднъж съжалявам, ако можеш търси си правата има много некадърни лекари в нашата държава, те опетняват добрите.

СЪЖАЛЯВАМ!!! Cry Cry Cry

# 2
Благодаря ти Pupi86, мъката ни е огромна, много е жестоко

Имайте предвид, че в Майчин дом има необходимата апаратура за недоносени бебета.

Много съжалявам, че не бях наясно с това преди раждането, но не ми е минавало през ума, че ще родя по-рано. Наблюдаваха ме двама доктори (единият, от които се води за един от най-добрите в България! ) и всичко вървеше добре, докато не ми изтекоха водите и всичко се разви за по-малко от 2 часа!

# 3
Искам да споделя резултатите от медицинския одит, също така не се колебайте при нужда да се свържете с тях.

Заключението е:

САГБАЛ " Св. София" е определена като второ ниво на компетентност и следва да има възможност за прилагане на сърфактант, в случай на недоносени деца, което условие не изпълнява към момента на проверката. Лечебното заведение няма сключен договор с НЗОК за клинични пътеки за прилагане на сърфактант. За нарушаване на изискванията на медицински стандарт "Неонатология" ИА "Медицински одит" ще наложи санкции по Закона за административните нарушения и наказания на лечебното заведение

който се интересува, ще му изпратя целия отговор

# 4
  • Бургас
Миличка, Hug!
Много-съжалявам! Cry
Дано-си-получи-заслуженото-виновната-лекарка.Ти-сподели-важна-инормация-за-неонатологията-в-тази-болница.
Имам-племенница,родена-в-28гс-и-знам,че-не-всеки-може-да-работи-с-недоносени-деца.
Щом-като-нямат-възможности,майки,които-очакват-преждевременно-раждане,по-добре-да-се-насочат-другаде.
Много-съжалявам-за-болката-ти! Cry

# 5
Останах потресена от прочетеното,моите съболезнования как може такова нещо.Как ще компенсират загубата на една душичка и мъката на родителите? Cry

# 6
Благодаря ви!

Наистина е много трудно да споделя това с вас, тъй като го преживявам всеки път, затова писах чак сега.

Междудругото и трите докторки, които се "грижеха" за бебето ни вече са напуснали тази болница. Те са Иванка Янкова, Ирина Божинова и Детелина Стоичкова.

Общи условия

Активация на акаунт