Шезлонг за бебета- да или не и от кога до кога?

• 28 545
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Не съм ползвала за нито едно от децата. Не съм усетила и липсата му. Слагах сина ми
в кошарата, на второто ниво, с играчки над него. Кухнята, хола и кошарата са в една стая. Ако бяха отделно можеше и да ползвам.

# 16
Имах шезлонг, но синът ми отказваше да стои в него. Ако е музикален и с вибрация, лично мен би ме  притеснило да не свикне бебето с него и да иска да го люшкат после.

# 17
Ползваме шезлонг от 2-ия месец. Има мелодии за нощен и дневен режим,  но се плашеше и изнервяше в началото от музиката и не искаше да стои в него.
Постепенно свикна /без да пускам музика/ и започна даже да заспива само в него, като я люлеехме за кратко. Категорично обаче отказа да си спи в леглото през деня, макар да е с функция за люлеене и то...
Вече е на 5 месеца, тежи 7,5 кг, свикна да спи само по корем и усещам как й е некомфортен.
Стои в него само сутрин докато й приготвя млякото и рядко се заиграва с играчките по него, които вече са й омръзнали разбира се... Скоро ще го прибираме явно.
Но това е моят опит с шезлонга. Братовчедка й ползваше същия шезлонг до 9 месеца /не смогваха на батерии защото харесваше музиката за разлика от моето дете/.
Затова смятам, че е много индивидуално предвид килограмите и височината на детето, както и това как предпочита да спи.

# 18
  • На топло...
Не сме ползвали. Функцията му изпълнявах перфектно и аз - люлям и пея, мултифункционална мама Mr. Green.
В интерес на истината просто не понасяха да сме разделени, та се носехме в слинг Peace.

# 19
За вибрация и музика няма смисъл да да си даваш парите- поне аз така мисля. Шезлонга нашия е една от най-смислените ни покупки. Бебка е по цял ден в него, а после може и да го ползваш като столче за хранене. Важно е да има пълно легнало положение при по-малките бебчета. Когато ходихме на море не мъкнахме цялата кошарка, ами само шезлонга и беба беше много доволна. Когато готвя я местя в кухнята  да не плачка и така. С ДВЕ РЪЦЕ ЗА ШЕЗЛОНГА  Peace

# 20
  • на последния етаж
А ей това нещо от каква възраст е подходящо? На указанието пише от раждането, но не ми се струва удачно (няма изцяло легнала позиция).
За дъщеря си използвах обикновен шезлонг, с напълно легнало положение, може би след 4-5 месец.

# 21
Лита и мен ми се струва, че е рано от раждането  Thinking. Аз в подобна люлка сложих синът ми на 3- 4 месеца и не го оставях повече от половин час там. Честито бебче, да ти е живо и здраво  Hug.

# 22
  • на последния етаж
Благодаря за пожеланията, miboboHug
Ще поизчакам още няколко месеца преди да го запозная с люлката.  Wink

# 23
Сина ми сложих в люлка на Fisher price може би на около 2 месеца.
Просто слагах една сгъната пелена в чупката и така ставаше идеално. Даже когато пътувахме влачех люлката за мен беше безценен помощник. На около 6 месеца махнах пелената и ползвахме люлката до около година-тогава вече за игра.

# 24
Дъщеря ми харесваше много и люлката, и шезлонга, въпреки че и отне няколко слагания да свикне и с двете. Иначе я слагах от съвсем малка, не си спомням точно, но може би от първия месец още до към 5-6 месечна. Вибрацията е сравнително безполезна, но музиката много и харесваше и балончетата с бълбукаща вода отпред (подобно на това: http://www.overstock.com/Baby/Fisher-Price-Ocean-Wonders-Bouncer … д}&adtype=pla )

Синът ми от друга страна не е голям фен нито на люлката, нито на шезлонга, така че предполагам зависи от детето.

Моят съвет е, ако имаш приятелка, от която можеш да вземеш и да го пробваш ще разбереш дали си струва инвестицията. Със сигурност можеш и без него, но е удобно за смяна на обстановката както са писали другите момичета, ако разбира се бебчето го хареса. Simple Smile

# 25
Подкрепям с две ръце , имаме три шезлонга
най сполучливият на Фишйр Прайз естествено
Днес намерих едногодишният си син заспал сам вътре , докато мия чиниите се беше качил самичък с бибата и се унесъл
За мен няма по полезна вещ , при все че имам доста ревливо бебе

# 26
Не съм ползвала и не ми е липсвал шезлонг.
Едното ми бебе не признаваше ни легло, ни нищо. За 5 минути не е стояла/лежала сама в будно състояние. Беше само в ръцете ми.

Второто бебе само си се занимаваше и приспиваше. Никаква нужда от помощни средства.

# 27
Мейкуун  заради постове като твоят ще се навия на второ , а дано дай боже всеки му

# 28
Мога само да ти кажа - давай смело, чудесно е с двечки.  Wink
Ако първото е келеме, второто едва ли ще го повтори 1:1. Хм, макар че после си разменят ролите с възрастта.  Crazy

# 29
Ползвахме обикновен шезлонг, от 2рата седмица, много съм доволна, но и малкия беше безкрайно спокоен. Като има драми с коликите спеше на мен, като поминаха нещата си лежеше и си зяпаше тавана. Бяхме оставили един гирлянд на полилея и го наблюдаваше с часове Grinning

Общи условия

Активация на акаунт