Да преправим старите мебели - 14

• 72 477
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за съветите, ще се пробваме със заварката  Hug

# 61
  • Пловдив
Момичета, помагайте!  Praynig
Не мога да направя и драскотина на лака на единия вид от столовете ми.  Със 100 жулих почти час и резултатът е едва забележими драскотини, които се виждат само под опрелен ъгъл. Отчаяна съм!  ooooh!
Иначе върху другите столове със шкурка 150 свалям лака до дърво много бързо без проблем.
В предишната тема бях писала, че искам напукан ефект - не успях да намеря подходящ латекс, който сам да се напуква, пробвах с  С200, но нищо не се получи.
Но,  пробвах след нанасяне на първи бял слой веднага със сешоар отблизо и се получи доста добре  Heart Eyes За столовете става, но за масите вероятно няма да се получи, защото площта е голяма, та за там ще продължа с опитите.

# 62
Освен да пробваш със стъкло.

Някой беше писал, че дори ставало по-добре от шкурка.

# 63
  • Пловдив
А как със стъкло?

Аз имам още едно питане. Имам един стол, който беше доста мръсен и днес като го почистих, се оказа, че е с много добре изразени релефни жилки. Как да ги подчертая? Мисля, че преди време Байбиби беше състарявала един скрин с релефни жилки, но не мога да го намеря. Thinking

# 64
Комплекта вече е с фиксирана цена - 550 лв  Mr. Green http://prodavalnik.com/spalna-garnitura-i7135067

# 65
Счупено парче стъкло, обвиваш го с нещо и стържеш.

# 66
Комплекта вече е с фиксирана цена - 550 лв  Mr. Green http://prodavalnik.com/spalna-garnitura-i7135067
Мда и коментарите които не са много звездички или хвалебствия са изчезнали отново  hahaha

avia, с някакъв препарат от сорта на Ремувал или Терминатор пробва ли?

# 67
  • София

Цикламена боя Rolling Eyes , че и лъскавааа Rolling Eyes, за какво- метал, дърво? Колко ярко цикламено?
Изпросих си една малка дървена масичка, детска, много стара. Искам да е цикламена, ще я ползвам на двора за кафе, в комплект с оранжеви столчета. Обичам тази цветова комбинация. Има около 200 слоя боя върху нея и искам да я боядисам с плътен, но лъскав цвят. Нещо като емайллак или автобоя.

# 68
  • София
Здравейте Simple Smile
Имам да преправям едно гардеробче, което е ПДЧ, цвят венге. Искам да стане бяло, мат. В някоя от предходните теми съм чела, че това става като се изшкури преди да се нанесе боята. Нямам никаква идея, обаче в коя точно тема съм чела. Ако може да ме насочите къде да видя с каква боя, каква шкурка и как, с какво се нанася боята?

# 69
  • София
Аз пък се интересувам някой виждал ли е ярка цикламена боя. Лъскава и добре да покрива.

В Баухаус тонират английска боя Дулукс във всички възможни цветове от палитрата за латекси, така че няма проблем да ти направят и цикламено. Писала съм за това в предишната тема.

# 70
Здравейте, пиша чак сега защото все още домашния компютър е в сервиза .През почивните дни реших да си начеша крастата ,като пребоядисам материала в нас които имам.Купих си латекс на Церазит защото нямаше на Левис в магазина,и реших да пробвам един безцветен лак с UV защита.

На снимките се вижда колко е плътно бяло когато е боядисано само с латекса и няма лак отгоре.Когато го лакирах обаче дървото взе да прозира.В началото се ядосах, но после много ми хареса как се получи.
Етажерката направих по същия начин и да ви кажа става сякаш е фабрично изтъркано.

Само конзолната масичка не ми хареса как се получи и затова не правих и огледалото,защото мисля да ги изшкуря и да ги правя на ново,сега ми стои малко като пласмасова.
Започнах и един стол но не ми остана време да го довърша, пък и него мисля да се пробвам  го правя с декупаж,пък да видим какво ще се получи.

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 11:07 от златен дъб

# 71
Златен дъб, не се виждат снимките или поне аз не мога да ги видя.

# 72
Златен дъб, не се виждат снимките или поне аз не мога да ги видя.

И при мен не се виждат така, като сложа линка между [ url][/url] се отварят. Но ще ги догледам след малко, че в момента съм заета. Харесах си една бяла витринка или шкафче от първите снимки.  Heart Eyes  bouquet

# 73
И аз при вас.
От събота сме се захванали с боядисването на 5 неща и нищо не е готово още!
Всичко е ПДЧ и не е нещо интересно. Според  мен,  големият фасон ще дойде от дръжките. Много се чудя между такива ,наподобяващи стъкло и такива.
А ще ги слагам ето тук .
А можете ли да ми кажете защо боята ми става така като пухкава? Мисля, че се вижда, какво имам предвид- не е гладък слоя, а грапаво стои.
Материалът беще ПДЧ, а техиката която правя е шкурене – Бороконтакт- акрилна боя-шкурене с по- финна шкурка - акрилна боя…Нанасях с дунапренен валяк.
Идеята за полилеите с чашките ме грабна!
И да споделя малко DIY на тема дръжки:
http://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/accents/diy-rock-kn … ets-doors/#page=1
http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/141159769540521460_TXBRscZZ_c.jpg
http://www.blog.designsquish.com/images/uploads/rope-knobs.jpg

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 12:08 от oki4

# 74
Не се вижда,но причината е мечето и може би по-гъстата боя.

Общи условия

Активация на акаунт