За колко време ви свършва заплатата?

• 58 383
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • България-Швейцария
Никъде няма да си ги носят, като си загубим собствеността заради дългове (данъци, сметки, etc.) ще ни искат и наем, за да живеем в тях.
А и не са само панелките, има много апетитни жилища, които хората навремето успяха да спасят от отчуждаване и подобни.
Лично познавам няколко души с уникални апартаменти в центъра на града, но в най-скоро време ще им стане доста трудно да ги поддържат, защото им предстои да се пенсионират, а децата им не са от високоплатените специалисти и едвам свързват за собствената си издръжка, какво остава и тази на родителите си да поемат.
Ей-такива ми се въртят из главата, но определено спирам да пиша по въпроса, че май давам вредни идеи Twisted Evil, доста народ чете тук.

# 571
http://dnes.dir.bg/news/goriva-benzin-skokat-tzenite-11529996?nt=4

не са хубави новини, за който не е прочел/или установил, ако зарежда/

# 572
http://dnes.dir.bg/news/goriva-benzin-skokat-tzenite-11529996?nt=4

не са хубави новини, за който не е прочел/или установил, ако зарежда/

Оооо, да, очакваше се....даже много се забавиха, предвид, че доста хора вече са по почивки. Лятно време редовно го правят този номер.
Оправдават се с покачването на петрола.
Пълни глупости, да не го купуват този петрол на момента и да го продават веднага? Или смятат цялото население за малоумно....
Поне 1месец трябва, за да се отрази поскъпването на петрола в-у цените у нас.

# 573
Лично познавам няколко души с уникални апартаменти в центъра на града, но в най-скоро време ще им стане доста трудно да ги поддържат, защото им предстои да се пенсионират, а децата им не са от високоплатените специалисти и едвам свързват за собствената си издръжка, какво остава и тази на родителите си да поемат.

Щом не могат да ги подържат, може да продадат част от тях. Ако става въпрос за различни хора с по един такъв апартамент (не можах точно да разбера), аз от личен опит мога да кажа, че пак продажбата е изход. Преди няколко години продадохме такъв апартамент с родителите ми и си купихме два по-малки. Сега всеки си има отделни сметки и ни е много добре. Simple Smile Между другото много хора са ни се  чудили, как така сме продали такъв хубав апартамент, на такова хубаво място. Честно казано като се сетя само за парното от 500лв на месец, данъка и той няколкостотин и т.н., направо настръхвам. Истината е, че за да живееш в центъра нормално трябва да имаш над средния стандарт. Иначе си на хубаво място, а живееш като скот.

# 574
Отговора ти на моя въпрос беше ужасно троснат и затова и аз отговорих така. Въпроса ми беше , защото ми направиха впе4атление мнения като тези. И не се заяждах, а попитах. Забележи , моля те!   
Същото е положението. Но е така, защото влагам много по спестявания, които ще ми трябват до 1-2 години. Ако не ги спестявах тия пари, щяхме да си живеем много добре. На мен поне ми делят заплатата на два транша и така някак си оцелявам по-лесно.

... половината ми заплата отива спестена в банковата ми сметка...

И при нас така. Но ние спестяваме в момента. Simple Smile Иначе може би ще харчим 2/3 от доходите и 1/3 за "черни дни". Wink

P.S.: Всъщност е половината НИ. Сега забелязах какво точно си написала.

# 575
Ами аз съм казала, че ще ни трябват след 1-2 години тия пари, а тогава няма да има от къде да вземем такава сума наведнъж  Laughing После няма да ни трябват и ще си караме нормално със заплатите. Дете, което да лишаваме, нямаме, дишай. Лишавам себе си от глезене с книги, дрехи и обувки, както и безкрайното ядене по заведения. И това горе-долу влиза в рамките на парите, които отделям.

# 576
Никъде няма да си ги носят, като си загубим собствеността заради дългове (данъци, сметки, etc.) ще ни искат и наем, за да живеем в тях.
А и не са само панелките, има много апетитни жилища, които хората навремето успяха да спасят от отчуждаване и подобни.
Ей-такива ми се въртят из главата, но определено спирам да пиша по въпроса, че май давам вредни идеи Twisted Evil, доста народ чете тук.

CTramell ти наистина ли го мислиш това или просто всяваш паника с някаква цел? Аз като пътувах напоследък из центъра на София не нагледах на кооперации и къщи на "хубави места" с необитаем вид. И като пътувам ве4ер из центъра или се разхождам по малки централни ули4ки малко в страни  от главни улици ... ами то 2/3 от прозорците не светят или пък светят мижаво и се виждат стари неподдържани и разкривени дограми и висящи парцали вместо завеси. Кой живее вътре ,. И от ли4ен опит малко (:баба ми живее ве4е сама ) при 15 4ленно семейство в 4ужбина - деца, внуци и правнуци... в ап. 130 квадрата на Иван Асен 2 Simple Smile Във входа в кооперацията има на етаж х 2 апартамента и в целия вход живее самоо 1 семейство с деца ... останалото са като баба ми . Възрастни хова и то много възрастни ... В много скоро време , а и сега даже , София е така наводнена с ненужни жилища, 4е не можеш да намериш кой да ги купи ... е айде да прилъжат все още по някой от провинцията, но не  както преди ... Кажи ми кой ще ги купува тези хиляди и хиляди жилища? То в София ве4е и под наем не можеш нещо да дадеш .
Ти не беше ли в строителния бизнес преди години помня пишеше в такива теми? Подобни пропаганди да не би да са опит да се изкарат още малко пари от някои заблудени овце?
В Б-лгария положението с жилища, къ9и /имоти е : всеки има по няколко, но не е в страната , за да ги ползва или не може да ги поддържа и не му трябват пове4е .  Peace
Имотен бизнес можеш да имаш само, ако се осигури уза хората единственото, което им трябва , и то е малкоСИГУРНОСТ, за да могат да се приберат от 4ужбина по домовете си и да си живеят в държавата. Но докато дъжавата не ги иска , то те няма да се приберат и можеш оскоро огромни апартаменти на каквито си искаш места с лопата да ги ринеш и пак да няма кой да ти купи .  

# 577
Ами аз съм казала, че ще ни трябват след 1-2 години тия пари, а тогава няма да има от къде да вземем такава сума наведнъж  Laughing После няма да ни трябват и ще си караме нормално със заплатите. Дете, което да лишаваме, нямаме, дишай. Лишавам себе си от глезене с книги, дрехи и обувки, както и безкрайното ядене по заведения. И това горе-долу влиза в рамките на парите, които отделям.
дишам бе хора! Просто попитах. Ама ска4ате като 4ервени бабки веднага. споко, дишайте и вие. не се опитвам да ви обидя. коментирам!

# 578
ние , като нация , имаме култ към жилището ,
познавам немалко хора , които си купуват по още едно жилище , без въобще да им трябва ( няма на кого да го оставят ) , пестят за целта и се лишават всекидневно , но трябва да се купува до краен предел .

# 579
Заплатата винаги свършва за отрицателно време....Но пък с толкова оферти на промоция е нормално...Добре,че изниква и допулнителна работа ,че иначе лятото е голям харчалъка...  Blush

# 580
  • София
Severina, че ти казваш точно това, което и Трамел, какъв хаос, каква паника, от какво ще печели тя, що за щуротии  Laughing
Същото казва и тя - има много хубави места в центъра, които няма кой да поддържа. Няма и кой да ги купи. И като не могат да им се плащат данъците и таксите, дъжавата ще си измисли някаква врътка да ги вземе.

# 581
ние , като нация , имаме култ към жилището ,
познавам немалко хора , които си купуват по още едно жилище , без въобще да им трябва ( няма на кого да го оставят ) , пестят за целта и се лишават всекидневно , но трябва да се купува до краен предел .

Не е само нашата нация. И в другите е така.
За второто жилище, нормално е, като остареят наемът ще им е един постоянен доход, защото на пенсия няма как да се разчита.

... Няма и кой да ги купи...

Има, стига да решат да ги продават.

# 582
Severina, че ти казваш точно това, което и Трамел, какъв хаос, каква паника, от какво ще печели тя, що за щуротии  Laughing
Същото казва и тя - има много хубави места в центъра, които няма кой да поддържа. Няма и кой да ги купи. И като не могат да им се плащат данъците и таксите, дъжавата ще си измисли някаква врътка да ги вземе.

Да забелязах това, което тя каза, само 4е аз питам : За какво и са на държавата? За какво и е един огромен , празен град? ЗА какво и е на държавата една празна държава ? В смисъл ако под Българска държава се разбира имено държава, а не централчизирана бизнес структура  ... но и те в дългосро4ен план няма да спе4елят от това. Просто няма на4ин при пренаселена Европа някой да остави няколко души да притежават толкова много собствено място.

ДА не би да предри4аш национализация? Но нали при национализацията не 9ата запо4ват да принадлежат на "нацията"? 

# 583
дишам бе хора! Просто попитах. Ама ска4ате като 4ервени бабки веднага. споко, дишайте и вие. не се опитвам да ви обидя. коментирам!
Ние очевидно дишаме, а ти очевидно се опитваш да направиш нещо, но дали ти е възможно и да мислиш все пак   Laughing
Дори и да допуснем, че бабките могат да скачат призивът все пак беше 'кой не скача е червен', та в този дух червените бабки би трябвало да не скачат хич.
Суша, суша, пък току се покажат няколко нови звезди накуп. То не бяха калифорнийци, то не бяха канадки, толкова мъдрост и познания за света не смогваме да попием  Mr. Green

# 584
  • България-Швейцария
А, Бърди и Човече, благодаря Ви, че ми спестихте писането Peace

Северина, няма да е празен градът, хората ще си живеят там и ще работят общо взето, за да си плащат дълговете към държавата + наема + новите сметки, които им се трупат и така... до края на света, не че е смешно изобщо, но при тези нива на заплащането и ръста на цените точно това е логично да се случи.

Не липсват опити в тази посока, преди няколко години имаше забрана за напускане на страната, ако имаш над определена сума неплатени данъци, сметки към Топлофикация и още нещо, не помня точно какво към момента на излизане, съвсем сериозно си проверяваха и спираха хора по границите. После отпадна тази глупост, не без някакъв натиск отнякъде, вече не помня точно, но факт е, че я имаше.

Общи условия

Активация на акаунт